طراحی با مداد

طراحی با مداد، هنری آرام‌بخش

451,681

من نقاشیم افتضاحه! این متداول ترین جمله ای هست که خیلی از ما با دیدن یک نقاشی یا طراحی زیبا به خودمون میگیم. تا حالا به این فکر کردید که شما هم می تونید ساخته های ذهنی خودتون رو روی کاغذ به تصویر تبدیل کنید؟ برای بسیاری از آدم ها نقاشی و طراحی خیلی هیجان انگیزتر از عکس واقعی بنظر میرسه. چرا؟ چون یک خلق هنرمندانه هست. حالا هم دیر نیست. اگه این تجربه رو ندارید، حداقل یک بار امتحانش کنید. پیشنهاد می کنم خوندن این 11 نکته کلیدی از آموزش طراحی با مداد رو از دست ندید.

اول- مدادتو بشناس!

اگه شما جزء اون دسته از افرادی هستید که وقت خریدن مداد اصلا براتون مهم نیست نوک قلم چه خصوصیاتی داره، به این نکته دقت بیشتری کنید. قبل از شروع طراحی با مداد ، باید بدونیم که بهترین مداد برای طرحی که میخوایم بکشیم چی هست؟ درجه سختی گرافیت مداد یک نشانگر محسوب میشه. می تونید اون رو بر بدنه مداد پیدا کنید. مدادها به دو دسته کلی B و H تقسیم میشن. مدادهای B نرم‌تر (پر رنگ) و مدادهای H سخت‌تر (کم رنگ) هستند. دسته دیگری از مدادها هم هستند که بین این دو درجه بندی قرار می‌گیرن که به مدادهای HB می‌شناسیمشون.

آشنایی با انواع مداد در طراحی با مداد

بین مداد 4H تا 4B تفاوت خیلی زیادی وجود داره. تجربه خیلی از طراحان اینو به ما یاد داده که برای شروع طراحی از مداد خانواده H استفاده کنیم. بعد برای کامل کردن طراحی، از مدادهای خانواده B استفاده کنیم.

اگر در مرحله یادگیری طراحی با مداد قرار دارید، می ارزه که برای شروع بجای مداد چوبی از یک مداد نوکی استفاده کنید. چرا؟ چون معمولا مدادهای نوکی برای طرح های ظریف و دقیق بیشتر مناسب هستند. در حالی که مدادهای چوبیِ متداول، برای طراحی بافت و تصویر در اندازه‌های بزرگ‌تر کاربرد بیشتری دارند. یادتون باشه که اغلب مدادهای نوکی با نوک گرافیت HB کار می‌کنند؛ که به شما فقط امکان طراحی در حد میانه را می‌دهد.     

 دوم- کنترل مدادت رو به دست بگیر

کنترل مداد در طراحی با مداد

نکته خیلی ساده، ابتدایی ولی کلیدی هست. کنترل مداد شما در اختیار شماست. اگر دست ماهرتون رو به قسمت‌های بالایی مداد (نزدیک نوک) نزدیک کنید، کنترل بهتری روی مداد دارید. با این کار می توانید روی ظرافت های طراحی یا نقاشیتون مسلط تر کار کنید. این تکنیک باعث میشه، خطوط پر رنگ تری بکشید.

برعکس، هر چه قسمت های پائین تر قلم (یعنی به سمت بدنه و انتهای مداد) رو به دست بگیرید کنترل کمتری روی مداد و ظریف کاری خواهید داشت. طبیعتا با این تکنیک میشه خطوط کمـرنگ تر و سایه مانند رو به راحتی کشید.

سوم-  سرمشق های مختلف رو امتحان کن

هزاران هزار تکنیک طراحی با مداد وجود داره که شما رو برای طراحی سبک‌ها و افکت‌های مختلف تمرین و آموزش میده. تصویر نمونه زیر، یک تمرین هست از راه‌های متفاوت برای ایجاد فرم و عمق. مهم این هست که تمرین کنیم و بهترین نتیجه رو برای کارمون استفاده کنیم. با این کار، هم طراحیتون تکمیل میشه و هم برجستگی کار نمود پیدا می کنه. ون رودن طراح میگه:

من ترنزیشن های نازک با مخلوطی از خطوط مدادهای مختلف رو بجای سایه روشن و خطوط بیرونی نازک ترجیح میدم. اما ممکنه شما به استفاده از خطوط مورب شطرنجی بجای خطوط بیرونی کلفت علاقه داشته باشید.      

آموزش سایه زدن با مداد در طراحی با مداد سیاه

برای دیدن پروفایل این هنرمند در Instagram و طراحی های او، کلیک کنید. 

چهارم- به خط‌ها تنوع بده

در روند یادگیری طراحی با مداد ، از خط های مختلف استفاده کنید. همه خطوط یکی و برابر نیستند. تغییرات ظریف و نامحسوس در پهنا و تیرگی خطوط شما، طراحیتون رو دینامیک و از لحاظ بصری جذاب می کنه. اوایل کار، شاید قلم کمی تو دست شما چموشی و بدقلقی کنه، اما به مرور و البته با تمرین می تونید رامِـش کنید. اون وقت به راحتی با کشیدن خطوط با فرم های ناهمسان میشه یک تصویر منسجم ساخت. برای تمرین از مدادهای رده 3H تا 6B (عکس اول مقاله) استفاده کنید. یادتون باشه مدادها رو در زاویه های مختلف نسبت به صفحه هم امتحان کنید.

تنوع خط ها در طراحی با مداد

پنجم- طراحی با مداد و کثیف کاری؟ هرگز!

وقتی می خواهید سایه بزنید، یک برگه کاغذ اضافه زیر دستتون بگذارید. این کار ساده باعث میشه اصطحکاکی بین دست و سیاهه طرح روی کاغذ به وجود نیاد. اگه راست دست هستید، طراحی و سایه زدن رو از چپ به راست شروع کنید. و اگه چپ دست هستید برعکس. من چپ دست هستم!

کثیف کاری در طراحی با مداد سیاه

تو طراحی با مداد شاید هیچ عجزی بالاتر از این وجود نداشته باشه که بخواهید طرحی که تمیزی و شفافیتش رو به خاطر کثیف کاری از دست داده به تمیزی اولش برگردونید. در عوض، میشه از این تکنیک برای نرم کردن و لطافت سایه‌ روشن استفاده کرد. وسایل متفاوتی برای این کار وجود داره! من از یک تکه کاغذ ساده یا انگشت برای این کار استفاده می‌کنم.

ششم- لبه و حاشیه اشیاء رو پیدا کن

یکی از طراحان معروف به نام روینا کیی، برای مشخص کردن لبه های یک شیء (یا آبجکت) 4 تکنیک پیشنهاد کرده: نازک، سخت، محو و نامشخص.

حاشیه و لبه طراحی در طراحی با مداد سیاه

همانطور که در تصویر بالا مشاهده می کنید، لبه های نازک (Thin) و سخت (Hard) به اشیا مرزی جامد و قابل تفکیک میده. اما اگر لبه‌ها محو (Lost) باشند، رنگ شیء و پس‌زمینه با هم مخلوط می‌شوند. در واقع با این تکنیک، لبه و حاشیه وضوح نداره، اما میشه ضمنی قبولش کرد. ولی برای پیدا کردن لبه‌های نامشخص (Undefined Edges)  بیننده باید رمزگشایی بلد باشه. به عبارتی ساده تر، مرز اشیا به خاطر پیچیدگی و آمیختگی خط ها، به سادگی قابل تمییز نیست. پیشنهاد می‌کنم  هر 4 مدل پیشنهادی رو تمرین و با هم مخلوط کنید تا جذبه کارهاتون بالا بره.

راستی برای دیدن کارهای بیشتر از این هنرمند، به صفحه اینستاگرام اون سری بزنید.

هفتم- از تکه چوب یا کاغذ برای ایجاد سایه نرم استفاده کن  

در بسیاری از طراحی های با مداد -مثلا برای نمایش کرانه آسمان- نیاز هست از افکت‌ های نرم و یکدست استفاده کنیم. این کار با مخلوط کردن اثر مدادها به راحتی امکان پذیره. گاهی اوقات ترجیح بر اینه که سایه شما کمتر خط خطی و بیشتر نرم و محو باشد. مخلوط کردن خطوط مداد دقت زیادی می‌خواهد، وگرنه امکان دارد طرح شما را خراب کند. برای ایجاد سایه نرم، از مدادهای نرم، تکه های کاغذ، و البته ابزارهای حرفه ای تری مثل Tortillion و Paper Stump استفاده میشه.

سایه زدن به کمک مداد پر رنگ و کم رنگ در طراحی با مداد

ابزار سایه زدن در طراحی با مداد

برای جلوگیری از خرابکاری‌های احتمالی، ماریسا لویس پیشنهاد خوبی ارائه کرده. لویس گفته:

کاغذهای باطله رو جمع کنید. به کمک مداد گرافیت نرم یا مداد ذغالی خطوط دَرهم و خوشه‌ای شکل رسم کنید. بعد، یک تکه کاغذ بردارین و روی بخش کمرنگ بکشید تا شدت رنگ سایه مدنظر شما اون رو سیاه کنه. حالا میشه از این کاغذ برای سایه زنی تصویر اصلی استفاده کرد. در صورت نیاز هم میشه با اضافه کردن گرافیت، سایه پررنگ تری داشته باشید.

برای دیدن پروفایل این هنرمند در Instagram و طراحی های او، کلیک کنید. 

هشتم- قانون 70/30 فراموش نشه!

کمتر می تونه بیشتر باشه! قانون 70/30 به شما کمک می کنه تا عناصر تاثیرگذاری خلق کنید. این قانون میگه: 30 درصد اسکچ خودتون رو به تمرکز روی بخش­ های اصلی طرح و جزئیات اون اختصاص بدید. مابقی (یعنی 70 درصد باقی مونده) رو صرف پر کردن صفحه کنید. وجود همین بخش ­های نه چندان جذاب در طرح شما، به خودی خود توجه بیننده ­ها را به سمت موضوع اصلی اثر شما معطوف می کنه. در تصویر زیر، اسکچی از وُن رودن و دی-الیا رو می بینید که این قاعده رو در کار طراحی با مداد رعایت کردند. 

قانون 30-70 در طراحی با مداد

نهم- قرینه طراحی کن (اما نه اونقدر متقارن)

طرح های متقارن زیبا به نظر می­ رسند، اما غالبا سریع خسته کننده میشن. یک راه مناسب برای جلوگیری از این اتفاق، اضافه کردن تغییرات جزئی به کار هست. علاوه بر این، به جای اینکه به هر بخش کوچک و جزئی طراحی خاصیت آیینه ای بدید، فقط خطوط کلی رو متقارن بکشید. برخی از عناصر یا خطوط رو هم به دلخواه و متناسب با طرحتون، غیر متقارن رسم کنید تا طرحتون از تکرار و کسل کنندگی در امان بمونه. البته بعضی طرح ها ایجاب می کنه کاملا متقارن رسم بشن. این نکته کلی هست!

     در شکل زیر، دو تصویر طراحی با مداد با رعایت اصول تقارن نشون داده شده؛ که تصویر سمت راست (خانه) کاملا متقارن و احتمالا خسته کننده اما تصویر سمت چپ یک تصویر نسبتا متقارن همراه با تصاویر غیرمتقارن هست که بنظر جذابیت بیشتری به طراحی داده.

تقارن در طراحی با مداد

دهم- بین اشیای مختلف فرق بگذار!

برای نشون دادن بافت ها و ساختارهای متفاوت در طراحی با مداد ، لازمه تا تکنیک خود رو با طبیعت اشیا تنظیم کنید. به عبارت ساده تر، لازم نیست همونطور که مثلا آهن و فلزات رو سایه می زنید، پوست رو سایه بزنید. هر کدام از این دو، ویژگی های منحصر بفردی در جذب نور و ایجاد سایه دارند. اگر به این جزئیات طبیعی و پر اهمیت در طراحی با مداد دقت کنید، مهارت طراحی شما آسانسوری اوج می گیرد.   

بخش روشن و کنتراست در طراحی با مداد

     نقطه شروع خوب برای انتخاب مدل سایه زدن این هست که از خودمون بپرسیم: بافت یا جنس شی ای که طراحی می کنم سخته یا صاف؟ اگر نور به آن بتابد، نور را چقدر جذب یا منعکس می کنه؟ یک بافت صیقلی و منعکس کننده مانند کروم، معمولا کنتراست (تضاد) بیشتر و هایلایت (بخش روشن) برجسته تری داره. در حالی که بافت سخت و جاذب نوری مانند پارچه و لباس، کنتراست کمتر و در عین حال هایلایت اندکی داره یا اصلا هایلایت نداره.    

یازدهم- اول واقعیت گرا باش، بعد هنرمندانه بکش!

نیازی نیست که اسکچ ها به واقعیت کاملا نزدیک باشند. با این حال، هنرمندان طراحی معتقدند که یک طراح اول باید کشیدن اسکچ های واقعی و رئال را بلد باشه. تمرکز باید روی عناصری مثل نورپردازی، نسبت­ ها، تاثیر رنگ ها (پررنگی یا کمرنگی) و آناتومی باشه، قبل از اینکه طرح رو به سمت سبک هنری خاصی ببرین. تصویر زیر به خوبی آثار رئال (واقع گرایانه) رو از تصاویر سبک اختصاصی شده (Stylized) و گرافیکی متمایز کرده.

تفاوت بین طراحی های واقعی و گرافیکی

وقتی متوجه شدید چطور چیزی را به صورت واقعی بازسازی کنید، به طرز باورنکردنی ایجاد یک نسخه با سبک خاصی از همون شیء، به ویژه در طراحی کاراکترها و موجودات، براتون آسان میشه. با گذشت زمان، می تونید با مهارتی که کسب کردین، دست به انتخاب زده و تغییرات جزئی یا کلی تو طراحی ایجاد کنید و به تدریج سبک و استایل طراحی خودتون رو پی بگیرین. پس، اول تسلط کامل روی واقعیت ها و بعد ایجاد سبک اختصاصی.

واقع گرایی در طراحی با مداد

امیدوارم این نکات در مورد طراحی با مداد ، روی طراحی هاتون موثر باشه. در ضمن، بروزرسانی های بعدی این مقاله رو از دست ندید؛ قراره تکنیک های کاربردی بیشتری رو معرفی کنیم. با نوشیکا همراه باشید.              

پیشنهاد مطالعه  آشنایی با ابزار های ریگ بندی در افترافکت

241 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • نیکخواه

    24 خرداد, 1402

    عاااالی بود… من چندمقاله دراین رابطه خوندم، شما بهترین توضیحات وداده بودین… کاش همه مثل شما علم وهنرشون رو بیدریغ اشاعه میدادن….. دمتون گررررررررررم

  • نرگس نیکخواه

    24 خرداد, 1402

    عاااالی بود… من چندمقاله دراین رابطه خوندم، شما بهترین توضیحات وداده بودین… کاش همه مثل شما علم وهنرشون رو بیدریغ اشاعه میدادن….. دمتون گررررررررررم

  • Vira

    21 خرداد, 1402

    سلام خیلی عالی بود،🙏

    • الهه گودرزی

      22 خرداد, 1402

      سپاس از همراهی شما

  • اکبر پورقربان

    18 خرداد, 1402

    بسیار عالی بود
    متشکرم از تلاش هایتان

    • الهه گودرزی

      21 خرداد, 1402

      سپاس از همراهی شما

  • ماهان

    11 دی, 1401

    عالی

  • سنا

    3 آذر, 1401

    مرسی آقای علی متین فر

    • amirok

      30 آبان, 1402

      خیلی جالب بود

  • سنا

    3 آذر, 1401

    عالی بود

  • آرامش. م

    1 آذر, 1401

    سلام طراحای شمافوق العادست
    من هرگزاستادی نداشتم واین یه آرزوی محال شده برای من چون شرایط مالی مساعد وزمان ندارم

  • جواد

    11 آبان, 1401

    دم شما گرم استفاده کردیم

  • آرشان

    23 خرداد, 1401

    عالی

  • 😊

    15 اردیبهشت, 1401

    با عرض سلام و خسته نباشید.
    خیلی خوب بود 👌
    ممنون🙏

  • مانلی جون

    5 اسفند, 1400

    سلام. عالی بود

  • ملوسی

    20 آذر, 1400

    سلام، عالی بود 🤗

    • امین فرخی

      21 آذر, 1400

      سلام
      ممنون از لطفتون که مجموعه ما رو برای کسب اطلاعات و دانشتون انتخاب کردید

  • هدی م

    16 آذر, 1400

    سلام.ممکنه در مورد قلم نوری مناسب راهنمایی بفرمایید

    • محسن گلچین

      17 آذر, 1400

      سلام در مورد این موضع مفصل توی مقاله «از کجا شروع کنیم؟» توضیح دادیم. پیشنهاد میکنم حتما مطالعش کنین

  • سپیده

    25 آبان, 1400

    سلام وقتتون بخیر
    من حدود دو ساله نیمه حرفه ای نقاشی مداد رنگی میکشم و تاه میخوام سیاه قلم رو شروع بکنم
    مطالبتون واقعا مفید بود برام🥰
    فقط یک سوال داشتم
    برای سایه زدن مثلا پوست اول از مداد های نرم تر مثل b12 شروع کنیم و کم کم به سمت سخت بیایم؟ یا برعکس؟

    • امیرحسین دهزاد

      30 آبان, 1400

      سلام
      بسته به مهارتتون داره
      واقعاً بایدی وجود نداره
      بعضی از دوستان طراح من با یک یا دو مداد میان رده نرم شروع میکنن و همون رو طبق نیازشون مدیریت میکنن
      همه چی بستگی به راحتی خودتون و اونچیزی که توی ذهنتونه داره
      ممکنه سبکی که شما دارین ازش مشق میکنین، از این الگو تبعیت نکنه و ممکنه هم بکنه
      پس سعی کنید تست کنید
      چیزی که با قاطعیت میتونم بهتون بگم اینه که فقط با تمرین زیاده که میتونید بفهمید، چه چیزی بهتر برای شما جواب میده
      دنبال نسخه‌های کلی و جهان‌شمول نباشین
      روش، رویکرد و سبک شما با دوست صمیمتون ممکنه فرق بکنه از نظر من
      پس فقط باید کشفش کنید و اینکار جز با تمرین بی‌نهایت اتفاق نمی‌افته
      تمرینی که توش برای خودتون چالش بذارید و سعی کنید روش‌های مختلف رو امتحان کنید
      اونوقته که کلی چیز یاد میگیرید که بدردتون خواهد خورد
      (البته من خودم خیلی به سیاه قلم مسلط نیستم؛ ولی این چیزی که گفتم یک قاعده کلیه و واقعاً جوابه)
      موفق باشید

  • Melina

    19 مرداد, 1400

    سلام خسته نباشید من میخام شروع به طراحی بکنم ولی به دلیل کرونا نمیتونم برم کلاس شما راهی دارید که من طراحی و نقاشیم خوب شه

  • آیسان

    17 مرداد, 1400

    عالی بود ،من خیلی وقته دنبال این میگردم مشکل نقاشیم کجاست ،با خوندنه مقاله آموزشیتون متوجه ایراد کارم شدم ،من علاقه خیلی زیادی به نقاشی دارم و بدون اینکه کلاس برم نقاشی میکشم ،دخترم به صورت نیمه حرفه ای سه سال نقاشی می‌کشه و زیر نظر یه استاد خوب و محترم نقاشی رو شروع کرده ،الحمدلله پیشرفت خوبی داشته ،امیدوارم با توضیحات عالی شما بتونم یه طراح بشم و ایرادامو بگیرم ،اگر کلاسهای آنلاین آموزشی در تلگرام دارید خوشحال میشم بنده رو قابل بدونید و در گروه یا کانال تلگرامتون بنده رو عضو کنید ،ممنون و مچکرم ،به امید روزهای خوب

    • امیرحسین دهزاد

      17 مرداد, 1400

      سلام
      ممنون از شما
      آموزش‌های طراحی نوشیکا در این بخش و به صورت دوره‌های آنلاین وجود داره که میتونید مشاهده بفرمایید و هرکدوم برای اهدافی خاص و حرفه‌ای تعیین و تولید شده
      https://nooshika.com/tutorial/?tag_type=design

  • زهرا فردوسی

    10 تیر, 1400

    کاربردی بود و عالی .
    خواستم بپرسم که چجوری بدون محو کن سایه رو نرم در بیاریم و طوری باشه که انگار از محوکن استفاده شده ؟
    و اینکه شما طراحی رو از دانشگاه یاد گرفتید یا آموزشگاه؟

  • فرحروز ایمانی

    7 تیر, 1400

    عالی بود ممنونم.

  • سپهر

    27 خرداد, 1400

    عالی بود.سپاس

  • حدیث عباسی

    6 خرداد, 1400

    بسیار عالی آموزنده بود

    • محسن گلچین

      9 خرداد, 1400

      خوش حالم که مورد استفاده شما قرار گرفته

  • حدیث عباسی

    6 خرداد, 1400

    عالی بود 😄😄

    • محسن گلچین

      9 خرداد, 1400

      ممنون از انرژی مثبتتون

  • شيده رمضان زاده

    26 اردیبهشت, 1400

    عالي ، خلاصه و كاربردي
    ممنونم از شما اقاي متين فر

    • علی متین‌فر

      26 اردیبهشت, 1400

      ممنونم از لطفتون

  • علی مشکین قلم

    9 فروردین, 1400

    سلام. دستتون درد نکنه واقعا عالی بود. افرادی که آموخته های خودشون رو به دیگران نیز یاد دهند، جزو بخشنده ترین ها هستند. همیشه سالم و پایدار باشین!

    • تیم پشتیبانی نوشیکا

      10 فروردین, 1400

      ممنونیم از این سخن گهربارتون

  • R.M

    2 فروردین, 1400

    مرسی خیلی کمکم کرد ⁦^_^⁩

    • علی متین‌فر

      2 فروردین, 1400

      خواهش می کنم 🙂

  • Amm6

    24 اسفند, 1399

    خیلی شاخ نبود حالا هی میگید خوبه

    • علی متین‌فر

      26 اسفند, 1399

      ممنون از نگاه شما

  • R.M

    22 اسفند, 1399

    بسیار آموزنده و عالی بود
    سپاس از شما

    • علی متین‌فر

      22 اسفند, 1399

      خیلی متشکرم

  • Mahdiyeh Hosseini

    14 اسفند, 1399

    سلام
    بابت مطالب متشکرم، عالی 👏
    سوالی داشتم
    من از خردسالی به هنر علاقمند بودم و حدود یکسال هست که نقاشی میکنم، طراحی آنچنان قوی ندارم و فقط چهره میکشم که بازهم خیلی رئال به حساب نمیان.
    چیزی تا کنکور نمونده و من برای کنکور هنر ثبت نام کردم که البته بعد از قبولی باید آزمون عملی بدم
    متاسفانه آشنا و منبعی نمیشناسم که در این خصوص راهنماییم کنه
    شما میتونید کمک کنید؟
    زمان کمی دارم و حتی نمیدونم باید چی تمرین کنم
    خوشحال میشم راهنماییم کنید 🙃♡

    • علی متین‌فر

      16 اسفند, 1399

      سلام
      خیلی ممنونم!
      اغلب اعضای تیم نوشیکا از کنکور هنر وارد عرصه هنر نشدند. اطلاعاتی که از آزمون کنکور هنر پرس و جو کردم مربوط به همون سال هست که هر سال، ضوابط و شرایطش تغییر میکنه. با این حال به صورت کلی باید بگم معمولا چیزهایی که خواسته میشه چند طراحی فیگور و احتمالا یک نقاشی رنگی هست. موضوع نقاشی هم طوری انتخاب میشه که توش کاراکترهای انسانی هم دخیل باشن تا طراحی آناتومی انسان هم داشته باشه. جایی خوندم موضوع آزمون عملی سال ۹۶، فروشندگانی در حال فروش محصولات باخلاقیت بود. یا سال 95 نقاشی یک تئاتر در شهر و در سال 94 موضوع طراحی یک پارک در صد سال آینده بوده.
      به نظر میرسه تمرین فیگور و آناتومی بدن انسان رو بهتره هر چه سریع تر در دستور کار قرار بدین. این محصولات از نوشیکا می تونه کمک بیشتری بهتون بکنه:
      طراحی آناتومی انسان
      طراحی شخصیت
      طراحی شخصیت‌های کارتونی

      در ضمن تخته شاسی A3، مدادهای‌ رنگی، سیاه‌، مداد طراحی و اتود چه پررنگ‌ و چه نرم، پاک ­کن‌ خوب (ترجیحا خمیری) و تراش مناسب به همراه وسایل ترسیم (خط‌کش‌، گونیا، پرگار و ..) و چند تا گیره‌ ­کاغذ هم همراتون باشه.

      امیدوارم در کنکور بدرخشید.

  • ایلیا

    17 بهمن, 1399

    بسار خوب بود

    • علی متین‌فر

      17 بهمن, 1399

      متشکرم

  • ایلیا

    17 بهمن, 1399

    عالی آقا

  • ایلیا

    17 بهمن, 1399

    آفرین به شما آقا متین

  • ایرج

    16 بهمن, 1399

    سلام استاد عزیز خسته نباشید من عاشق نقاشیم هر طرحی باشه میکشم اصلا کلاس نرفتم خودم میکشم خیلی دوس دارم ادامه بدم به نظر شما موفق میشم جایی هست مراجعه کنم ممنون میشم

    • علی متین‌فر

      17 بهمن, 1399

      سلام. ممنون از لطف شما
      خیلی هم عالی که چنین استعدادی در وجود شما هست. جای خاصی رو نمی شناسم. بخصوص الان که کلاس های حضوری معمولا از تب و تاب افتادند و برخی آنلاین شدند.
      موفق باشید

  • م

    14 بهمن, 1399

    خیلی خیلی خیلی خیلی خیلی خیلی خیلی خیلی خیلی خیلی خیلی خیلی خیلی خیلی خیلی خیلی خیلی خیلی خیلی خیلی خیلی خیلی آموزنده بود من کلاس هفتم هستم و طراحی را خیلی دوست دارم ولی نمی دونستم چطور باید روش های مبتدی طراحی را یاد گرفت و دراین سایت زیبا همه را به خوبی یاد گرفتم

    • تیم پشتیبانی نوشیکا

      14 بهمن, 1399

      ممنوننیم از اینهمه انرژی که می دید

  • Unknown ..

    4 بهمن, 1399

    سلام ببخشید اصولا جاهایی که طراحی یاد میدن یا طراحی چهرست یا طراحی اشیا و یا منظره و معمولا توی انیمیشن ها از کاراکترهای کاریکاتوری و کودکانه استفاده میکنن اینارو چجوری میشه یاد گرفت ؟ و اینکه میشه توی چهار سال حرفه ای شد ؟

    • علی متین‌فر

      4 بهمن, 1399

      سلام. بله درسته و کاملا به این بستگی داره بخواهید با هنر طراحی تون در چه زمینه ای فعالیت هنری داشته باشین. اگه با یادگیری طراحی به دنبال طراحی کاراکتر هستین شما رو به پنل محصولات نوشیکا و محصول آموزشی طراحی شخصیت با ارون بلیز ارجاع میدم.
      بله قطعا میشه در 4 سال حرفه ای شد. به زمان گذاشتن و تمرین روزانه شما بستگی مستقیم داره.
      موفق باشید

    • تیم پشتیبانی نوشیکا

      4 بهمن, 1399

      با سلام و ادب خدمت دوست مهربان من
      ما یه آموزشی داریم که تمام اجزای آناتومی بدن انسان رو آموزش دادیم

  • مائده

    30 دی, 1399

    سلام
    ممنون از توضیحاتتون
    ولی اگه میشه متن هاتونو به صورت روانتر و ساده تر توضیح بدید

    • علی متین‌فر

      1 بهمن, 1399

      سلام.
      ممنون از کامنت و نظر خوبتون. حتما.

  • ثنا

    30 دی, 1399

    سلام ممنون از سایت خیلی خوبتون
    با وضعیتی که الان پیش اومده باید کاری پیدا کرد برا اوقات فراغت
    من واقعا طراحی و نقاشی رو دوست دارم با اینکه اصلا به رشته تحصیلیم نمیخوره .
    اگه طرز استفاده و جاهای استفاده از ابزار مختلف رو هم بگید ممنون میشم
    و اینکه مقاله جدیدتون رو از کجا میتونم پیدا کنم؟

    • علی متین‌فر

      1 بهمن, 1399

      سلام. خیلی متشکریم.
      اگه در مورد ابزار خاصی سوال دارید در کامنت از ما بپرسید.
      مقاله در صورت بروزرسانی در همین صفحه و در ادامه مقاله فعلی قرار می گیره. یعنی چیزی که مطالعه کردید نسخه بروزشده از مقاله قدیمی طراحی با مداد بوده.

  • منم

    30 دی, 1399

    عکساش قشنگ بود متن هاشو نخوندم
    صوتی تصویری نداری نگاه کنیم
    از خوندن متلب خوشم میاد 🖖🏿

    • علی متین‌فر

      30 دی, 1399

      متشکرم.
      خیر، صوتی تصویری برای این مقاله نداریم. در مورد بعضی از تاپیک ها پادکست صوتی داریم که از صفحه اصلی قابل دسترسیه

  • کیمیا افخمی

    24 دی, 1399

    خیلی خیلی عالی بود. ممنونم

    • علی متین‌فر

      24 دی, 1399

      ممنون از لطف شما

  • فرشته

    18 دی, 1399

    خیلی خیلی خوب بود.سپاس

    • علی متین‌فر

      18 دی, 1399

      خیلی متشکرم

  • شیوا

    6 دی, 1399

    عالی بود من ک خیلی استفاده کردم

    • علی متین‌فر

      6 دی, 1399

      سپاس از توجه شما

  • Mahdi

    5 دی, 1399

    همه ی این ها رو نمیتونی براشون فیلم بزاری

    • علی متین‌فر

      6 دی, 1399

      در حال حاضر، خیر

  • رها

    1 دی, 1399

    اقای متین فر عزیز سلام
    خواهش میکنم درباره اصول اولیه کادر وتقسیم بندی کادر در طراحی اموزش بدین لطفا همراه با عکس باشه..
    ممنون

    • علی متین‌فر

      2 دی, 1399

      سلام همراه عزیز!
      این هم پیشنهاد خوبیه برای آپدیت های بعدی ای که روش کار کنیم، ولی واقعیتش اولویتمون بیشتر انیمیشنه.

  • نیلوفر

    27 آذر, 1399

    لطفا یک کانال تلگرام درست کنید و دقیقا همین نکات را آنجا بگذارید.

    • تیم پشتیبانی نوشیکا

      27 آذر, 1399

      با سلام و ادب
      همه اموزش های ما در وبسایت منتشر می شود

  • هانا دلكش

    24 آذر, 1399

    عالي بود

    • علی متین‌فر

      24 آذر, 1399

      ممنون از شما

  • Sophie

    19 آذر, 1399

    واااااای خیلی مفید و جالب بود. سپاس بیکران از شما.😊😊
    من واقعا طراحیم خوب شد///

    • علی متین‌فر

      19 آذر, 1399

      خیلی ممنونیم و واقعا خوشحالیم. 😊

  • 111

    19 آذر, 1399

    سلام ببخشید فیلمش رو هم میذارید

    • علی متین‌فر

      19 آذر, 1399

      سلام. این آموزش فعلا فیلمی نداره

  • erfan

    12 آذر, 1399

    سلام.من طراحیم با عکاسیم خوبه امسال هم باید تعیین رشته کنم میخواستم چه رشته ای برم که فقط این دوتا جز کاری اصلی باشه

    • علی متین‌فر

      13 آذر, 1399

      سلام. هیچ رشته ای وجود نداره که فقط دوتا درس جزو دروس یا فنون اصلی باشن. طراحی و عکاسی در رشته های مختلف، نمودها و زاویه های مختلفی دارند؛ مثلا در رشته معماری با یک هدف و دیدی انجام میشه، ولی در رشته ارتباط تصویری با هدف و نگاهی دیگه. بنابراین برای این که هدف کار آینده خودتون رو بهتر مشخص کنید، خوبه که عنوان دروس 1. پایه، 2. اصلی و 3. تخصصی رشته های هنری دفترچه آزمون رو بررسی کنید. رشته هایی مثل: هنرهای تجسمی، ارتباط تصويری، عكاسی خبری، نقاشی، گرافیک، چاپ، طراحی پارچه، تلويزيون و هنرهای ديجيتالی، عكاسی، مجسمه سازی، طراحی صنعتی، سينما، كارگردانی و صدالبته انيميشن رو بررسی کنید که در دروسشون عکاسی و طراحی وجود داره. برخی ارتباط نزدیک تری دارن با عکاسی و طراحی (مثل رشته نقاشی، عکاسی، انیمیشن، گرافیک و ارتباط تصویری و …) و برخی کمتر (چاپ، طراحی پارچه، کارگردانی و …).
      موفق باشید.

  • ℳ@hdiam2020

    5 آذر, 1399

    سایتتون عالیــــــــــــــــــــــــــــــه👌🌹
    فقط این جملتون خیلی ذهنم رو درگیر کرده👇
    “در جنگل بی ببر و پلنگ، شیر نباش!”

    • علی متین‌فر

      5 آذر, 1399

      خیلی ممنونیم!

  • محمدرضا حبیب اللهی

    2 آذر, 1399

    سلام مجدد
    من بعضی از قسمت های سایت رو تازه دیدم مثل قسمت کتاب ها یا قسمت پادکست ها… و واقعا باید بگم دمتون گرم ، این سایت انیمیشن فوق العاده است

    • علی متین‌فر

      2 آذر, 1399

      سلام.
      تقدیر و تشکر مجدد از شما!

  • محمدرضا حبیب اللهی

    2 آذر, 1399

    سلام
    من محمدرضاحبیب اللهی هستم و حدود چهار سال است است که که به طور روزانه در زمینه انیمیشن تجربه و تحقیق میکنم و خدارو شکر از عمل کرد پیشرفت خودم رازی بودم
    ولی من حدود ده دقیقه میشود که این سایت را پیدا کردم ! ! !
    و باورم نمیشد به غیر از سایت animation.ir سایت دیگری در زمینه انیمیشن سازی در ایران وجود داشته باشد
    و باید بگم این سایت فوق العاده است ( البته بیشتر مطلب هایش برایم جدید نبود چون از قبل تجربه ها و تحقیق های زیادی داشتم )
    امید وارم در آینده افراد بیشتری در ایران علاقه مند به انیمیشن سازی شوند

    • علی متین‌فر

      2 آذر, 1399

      سلام. خیلی ممنونیم! نوشیکا متولد اسفند نود و ششه، از آشنایی با شما خوشحاله و به همراهی تون می باله.

  • چ فرقی میکنه

    26 آبان, 1399

    خدا خیرت بده
    من ن دانشجو گیرافیکم ن رشته های هنری دنبال میکنم
    فقط ب صورت تفننی میکشم و این مطالب ب نظرم عالی بودن

    • علی متین‌فر

      26 آبان, 1399

      خیلی ممنون.
      این لطف شما رو می رسونه!

  • پرهام

    21 آبان, 1399

    واقعا دمت گرم استفاده کردم دستت طلا

    • علی متین‌فر

      21 آبان, 1399

      ممنون از شما

  • منیوچ

    21 آبان, 1399

    واقعاا خیلی خوبه واقعا ولی یه سوالی دارم
    عیر ابعزک در هنر معناش چیه

    • علی متین‌فر

      21 آبان, 1399

      خیلی متشکرم!
      نمی دانم.

  • رضا نیکویی

    20 آبان, 1399

    عالی بود
    نیکویی اقلید فارس

    • علی متین‌فر

      21 آبان, 1399

      سپاسگزاریم

  • محمد رضا ابراهیمی

    17 آبان, 1399

    عرض احترام
    نمیدونم ولی فکر نمیکنم لرزش دست داشته باشم یا مشکل از گرفتن مداد در دست باشه چون طراحی تمام رخی که انجام دادم خییییلی بهتر از سه رخ شد اما موقع طراحی سه رخ یا نیم رخ گیج میشم و حتی نمیدونم از کجا شرو کنم و حالا نمیدونم به خاطر چی هست .
    همینطور با زاویه های چشم یا لب مشکل دارم حالا اگر اشکالی نداره میشه یک راه ارتباطی معرفی کنید تا بتونم به اصطلاح تمرین سه رخم رو براتون ارسال کنم

    • امیرحسین دهزاد

      18 آبان, 1399

      آها
      چون گفتید ساختمان چهره رو میدونید فکر کردم مهارت‌های اولیه رو در این زمینه دارید
      پس احتمال زیاد تجربی و اون هم فقط نمای روبروی چهره رو یادگرفتید که در نماهای پیچیده‌تر گیج میشید
      بله میتونید بفرستید؛ توی سایت ثبت‌نام کنید و توی پنل کاربریتون تیکت پشتیبانی رو بزنید
      درضمن همین دیشب یک دوره طراحی شخصیت خفن از آرون بلیز منتشر کردیم که فکر میکنم کمکتون کنه
      حتماً بهش نگاه بندازین

  • محمد رضا ابراهیمی

    17 آبان, 1399

    سلامو عرض خسته نباشید خدمت شما!
    بنده شرو به طراحی چهره کردم در طراحی تمام رخ مقدار کمی مهارت دارم اما در طراحی سه رخ واقعا افتضاح عمل میکنم با این که نسبت های طلایی چهره رو هم میدونم و ساختمان سه رخ هم بلدم اما وقتی تموم میکنمش شبیه طراحی یک فرد بسیار تازه کار میشه از چند نفر هم پرسیدم گفتن باید طراحی پایرو یاد بگیرم اما روی تمام مراحلی که اینجا گفتین تسلط کامل دارم

    • امیرحسین دهزاد

      17 آبان, 1399

      سلام
      خداقوت به شما
      تا نمونه کار طراحی شما رو نبینیم نمیشه قطعی نظر تخصصی داد ولی میشه حدس زد که شما هنوز دستتون در گرفتن مداد و رسم شکل‌ها روون نشده هنوز
      ممکن هم هست مشکل از نوع چرخش دستتون باشه که فشار زیاد بهش وارد میکنه و باعث لرزش دستتون و درنتیجه، لرزش خطوط میشه (چون حرکت دست باید از کتف باشه و نه مچ دست؛ رعایت کردن همین نکته خیلی توی طراحیتون تأثیر داره، چون مجبور میشید که خطوطتون رو صاف بکشید)
      مشکلی که خیلی از دوستان تازه‌کار دارن اینه که سعی می‌کنن خیلی با دقت خطوط پایه‌ای رو بکشن و این مسئله، باعث میشه طراحی پایه‌ی اون‌ها تبدیل به طراحی اصلیشون بشه و خیلی خوب نباشه (باید با روش لایه به لایه کشیدن کار بکنید و خود بخود اشکالاتتون رو اصولی رفع کنید)
      با رعایت این اصول مطمئن هستم که تا حدود خیلی زیادی به تصویر رفرنسی که مدنظر دارید نزدیک خواهید شد
      بقیش تمرینه

      خبر خوب اینه که در حال تدوین یک آموزش خوب برای طراحی آناتومی بدن انسان و بعد از اون طراحی شخصیت هستم که به نظر خودم روش خیلی خیلی ساده و کاربردی برای آموزش دادن طراحی داخلش بکار گرفته شده و فکر میکنم مشکلتون رو بشه با اون آموزش حل کرد
      در این آموزش از روش‌های متعددی برای طراحی درست استفاده خواهیم کرد که تقریباً میتونم بگم هر کسی با این آموزش میتونه طراحی انجام بده (حتی اگر تازه‌کار باشه)؛ چه طراحی چهره و چه طراحی سه‌رخ
      امیدوارم بتونیم زودتر از این آموزش رونمایی کنیم
      نوشیکایی‌ها منتظر باشن 🙂

  • Najmeh

    10 آبان, 1399

    من به نقاشی علاقه زیادی دارم ولی استعدادشو ندارم باید چیکار کنم
    لطفا راهنماییم کنید

    • امیرحسین دهزاد

      10 آبان, 1399

      تبریک میگم
      شما فقط 1% ماجرا رو ندارین
      میتونید روی 99% دیگش سرمایه‌گذاری کنید که به تلاشتون بستگی داره
      آموزش خوب ببینید، تمرین زیاد کنید، از اساتید کامنت بگیرید، خودتون رو اصلاح کنید
      همین چرخه رو ادامه بدین، مطمئنم موفق میشین (البته اگر واقعاً علاقه داشته باشین! چون اگر نداشته باشین، توی 5 دور اول چرخه‌ای که گفتم، کم میارین)

  • محدثه رحمتی

    2 آبان, 1399

    سلام وقتتون بخیر . من علاقه مند به انیمیشن دو بعدی هستم ممنون میشم منو راهنمایی کنید . بین نقاشی دیجیتال و نقاشی روی کاغذ کدوم رو ترجیح میدین ؟ و اینکه تفاوتی در نتیجه نهایی دارن ؟ برای شروع کار کدوم یکی بهتره یا راحت تره ؟ راستش من هیچ کدومو بلد نیستم و نمیدونم کدومشون برای شخص خودم بهتره . بازم ممنون.

    • علی متین‌فر

      3 آبان, 1399

      سلام و وقت بخیر
      قطعا تفاوت های زیادی بین انیمیشن دوبعدی کاغذی و دیجیتال وجود داره.
      به شخصه امروزه کمتر کسی پیدا میشه مزیت های انیمیشن دوبعدی دیجیتال رو به نقاشی روی کاغذ ترجیح بده، مگه این که دنبال هدف خاصی باشه.
      تولید انیمیشن دوبعدی دیجیتال خیلی سریع تره، ابزار کمتری نسبت به انیمیشن روی کاغذ می خواد، برای شروع کار با توجه به اینکه قابلیت ویرایش به هر فریم میده بسیار بهتر از نقاشی روی کاغذ به نظر می رسه.
      البته کسی که می خواد انیمیشن دیجیتال خوب بسازه، باید مقدمات نقاشی رو بلد باشه؛ که در این مورد تفاوتی بین دیجیتال و انیمیشن کاغذی نیست.
      موفق باشید.

  • شجاع خلیل زاده

    26 مهر, 1399

    خیلی ممنون از راهنمایی های بسیار اموزنده شما…من برای برادر زادم نکته به نکته هر چی که شما گفتین رو یادداشت کردم و حتی خودم هم امتحان کردم…و دیدم که هر چی شماا گفتین به کارم اومد و بسیار درست بود…برادر زاده بسیار چهره را درست میکشید ولی تنها مشکلی که داشت چشم و ابرو بود که اونا رو هم خوب میکشید ولی یک ذره واقعی به نظر نمیرسید…با راه حل هایی که شماا دادین تونست چشم و ابرو رو بسیار دقیق و هم اندازه بکشه…خیلی ممنون که وقت خودتون رو برای ملت عزیز ایران میزارین…براتون ارزوی بهترین ها دارم…بسیار ممنون…

    • امیرحسین دهزاد

      26 مهر, 1399

      خوشحالیم تونستیم کمکی بکنیم
      امیدواریم بدرخشید

  • Masoomeh

    17 مهر, 1399

    سلام
    ممنون از کمک های شما
    یه جا گفته بودید برای پیشرفت توی انمیشن باید اول ببینی که دوست داری در کدوم قسمتش کار کنی،خوب علاقه ی من بیشتر طراحی کاراکتر هستش و از نظر طراحی از روی شیء قوی هستم اما نمیدونم برای طراحی شخصیت از کجا شروع کنم مثلا باید فیگور یاد بگیرم یا..؟

    • تیم پشتیبانی نوشیکا

      18 مهر, 1399

      با سلام و ادب
      ممنون از شما
      توی اموزش طراحی پرسپکتیو دقیقا به صورت پایه ای یاد می گیری که چطوری طراحی کنی و بسیار بهت کمک میکنه

  • خرم

    16 مهر, 1399

    ممنون آقای متین خیلی مطلب کاربردی بود

    • علی متین‌فر

      17 مهر, 1399

      خیلی متشکرم

  • خرم

    16 مهر, 1399

    ممنون آقای متین فرمطلبتون خیلی رومن تاثیرگذاشت

    • علی متین‌فر

      17 مهر, 1399

      خواهش می کنم!

  • مانی

    16 مهر, 1399

    واقعا یک نوشته عاای بود به من که خیلی کمک کرد در حدی که من تو مسابقه نقاشی از رتبه ۸ شدم اول ممنون از این مطلب

    • علی متین‌فر

      16 مهر, 1399

      باعث افتخاره
      خواهش می کنم 🙂

  • شیما

    9 مهر, 1399

    سلام، ببخشید آموزش طراحی خصوصی هم دارید؟

    • امیرحسین دهزاد

      9 مهر, 1399

      سلام
      در حال حاضر بخاطر شرایط کرونا داریم آموزش‌های آنلاین تولید می‌کنیم و چون سلامتی شما برامون باارزش‌تره، کلاس‌های حضوری نداریم.
      ولی حتماً پیشنهاد می‌کنم یک سر به دوره‌های آرون بلیز توی بخش دوره‌های سایت نوشیکا بزنید؛ چون چه کرونا باشه یا نباشه، کلاس رفتن پیش یکی از اساتید دیزنی، یکمی سخته ولی اینجا ممکنه براتون 🙂

  • احسان

    7 مهر, 1399

    سلام
    سایتی هست ک بتونم تمام وسایل رو انلاین خریداری کنم !؟

    • تیم پشتیبانی نوشیکا

      8 مهر, 1399

      یه سرچ کنید توی گوگل، فروشگاه های اینترنتی زیادی هست که این وسایل رو میفروشن

      • احسان

        8 مهر, 1399

        خیلی سایت هایی وجود داره ولی نظرات مشتریان رو پاک میکنن میشه یه سایتی رو معرفی کنید ک کیفیت محصولاتش زیاد باشه اگر میتونید ادرس سایت رو بدید

  • کچی کورد

    2 مهر, 1399

    خیلی ممنون توضیحاتی کاملی بود و البته رشته منم همینه

    • علی متین‌فر

      2 مهر, 1399

      سپاس از همراهی شما

  • امیرحسین

    19 شهریور, 1399

    انشاءالله یه روزی برسه که برای اموزش طراحی ، گرافیک ، و انیمیشن بیایم به شهر ک نوشیکا.
    فکرشم ادمو هیجان زده میکنه. یک سوم شهرک برای مسائل اموزشی و ما بقی برای ساخت انیمیشن
    منتظر اون روز هستم

  • AH

    18 شهریور, 1399

    سلام وقت بخیر
    چطور میتونم به نسخه کامل دفترچه معرفی جشنواره های انیمیشن دسترسی داشته باشم؟
    چون اون لینکی که داخل pdf هست هدایتت میکنه به صفحه اصلی سایت و هرچقدر هم گشتم مطلبی راجع به این دفترچه پیدا نکردم!
    میشه راهنمایی کنید

  • امیرحسین

    18 شهریور, 1399

    سلام . من پادکست مربوط به موضوع طراحی رو از کجا شروع کنیم رو گوش کردم . شما توش گفته بودید که برو طراحیت رو قوی کن اما نگفتید چجوری ! ببینید الان سایت شما از طراحی فقط اموزش پرسپکتیو رو داره . پس لطفا بگید که چه دوره هایی ؟ و از کدوم منابع و سایت ها ؟ و چجور محتوای اموزشی رو ببینیم؟(کتاب ، مقاله، دوره ظبط شده،دوره حضوری، ویدئو های توی یوتیوب). من اول از همه خیلی روی منبع سوال دارم و دوم اینکه از چی شروع کنیم. من کسایی که کلاس طراحی رفتن رو دیدم . اولش روی کشیدن اشکال هندسی مثل کره و مکعب و … تمرکز میکنن بعدشم پرسپکتیو و … ولی مشکل اینه که من الان نمیدونم برای اینکه به طور کلی هنر طراحیم خوب بشه از کشیدن چی شروع کنم؟ اشیاء؟ اشکال هندسی؟ چهره؟کشیدن خط راست؟؟
    در واقع چیزی که من میخوام یه نقشه راه برای یادگیری طراحی هست
    خیلی گیج شدم
    میشه یه مقاله حسابی در این رابطه بنویسید؟

    • امیرحسین دهزاد

      18 شهریور, 1399

      سلام به شما دوست خوبم
      داخل همون پادکست، اشاره شده که برای قوی‌کردن مهارت طراحی باید در دوره‌های آموزشی شرکت کنید.
      البته من یک راه دیگه هم بهش اضافه می‌کنم؛ اگر زبانتون خوبه، قدرت سرچ خوبی هم دارید و وقت کافی هم دارید، می‌تونید با سرچ زدن از کلی منابع پراکنده ولی رایگان خارجی زبان استفاده کنید؛ اما معمولاً این روش اتلاف وقت زیادی داره و ممکنه نکات تکراری زیاد ببینید که انرژی‌تون رو هدر میده، اما مجبور میشید تمرین کنید که به شدت خوبه!
      دوره‌های آموزشی، هم حضوریش هست و هم آنلاینش. حضوری که به خاطر کرونا محدود هست و باید توی شهر خودتون چک کنید شرایطش رو. ولی آنلاین متأسفانه توی سطح وب فارسی خیلی خیلی محدود و انگشت شماره.
      بخاطر همین ما یک برنامه بلندمدت برای تولید این آموزش‌ها توی نوشیکا چیدیم. در حال حاضر فقط دوره طراحی پرسپکتیوش رونمایی شده. خود من در حال تدوین دوره‌های طراحی شخصیت (انسانی/حیوانات)، طراحی بک‌گراند، طراحی آناتومی، طراحی فیگوراتیو و… هستم.
      خیالتون رو راحت کنم، دغدغه خود من برای تولید آموزش، شروع کردن از نقطه صفر آموزشه: یعنی از پایه‌ای‌ترین مباحث و به ساده‌ترین شکل دارم تلاش می‌کنم مباحث رو یاد بدم. جوری که اگر کسی تا حالا تجربه نداشته توی این زمین، بتونه گام به گام با من پیش بیاد. همین مثالی که از شکل‌های ساده زدید، بخشی از تمرین‌های اموزشی هست که دارم تولید می‌کنم.
      درضمن برای سطوح حرفه‌ای‌تر و تخصصی‌تر هم داریم آموزش‌های اساتید مطرح جهانی رو توی زمینه طراحی با زبان فارسی تولید می‌کنیم که به نظرم در سطح وب فارسی و برای جامعه انیمیشن ایران، یک اتفاق ماندگار و ارزشمنده. چرا که تکنیک‌ها و نکات بالاترین سطح انیمیشن‌سازی دنیا برای شما قایل استفاده خواهد بود و ضعف زبان انگلیسی مانع پیشرفت شما نمیشه.
      اگر با نوشیکا همراه باشید می‌تونم بهتون قول بدم که کامل‌ترین و جامع‌ترین آموزش‌ها رو در زمینه تخصص‌های مربوط به انیمیشن‌سازی پیدا خواهید کرد.
      تا کمتر از یک ماه دیگه هم، تمامی محصولات با ریز سرفصل‌ها توی وبسایت نوشیکا قرار می‌گیره که می‌تونید ببینید چه دوره‌هایی در حال آماده‌سازی هستن و اون‌ها رو با قیمتی کمتر پیش‌خرید کنید تا هم زودتر تولید بشن و هم موقع انتشار درجا در اختیارتون قرار بگیره.
      بازم سوالی بود درخدمتیم.

      • امیرحسین

        18 شهریور, 1399

        بی صبرانه منتظر اموزش هاتون هستم
        ممنون از توجه هاتون و زحماتی که میکشید

  • محمد

    16 شهریور, 1399

    من خیلی به طراحی‌به مداد علاقه مندم و واقعا زیاد وقت می زارم، اما بعضی وقتها انگار مغزم خالی می شه و هیچی‌نمی تونم بکشم.
    ممنون می شم راهنماییم کنید
    خسته نباشید

    • علی متین‌فر

      16 شهریور, 1399

      اطلاعاتی که از خودتون به ما دادید، برای راهنمایی مناسب کفایت نمی کنه. اگه منظورتون از خالی شدن ذهن، خستگیه. استراحت کنید! قرار نیست هر طراحی رو یک شبه تموم کنین. و اگه منظورتون از خالی شدن ذهن، پیدا نکردن سوژه مناسب هست، فقط کافیه سرچ کنید و از روی الگوهای مختلف، یکی رو انتخاب کنید.
      موفق باشید.

  • fatiii

    5 شهریور, 1399

    خیلی ممنون از توجه تون این دو منبعی که معرفی کردین خیلی عالیه
    موفق و سربلند باشید با آرزوی بهترین ها برای شما

    • علی متین‌فر

      6 شهریور, 1399

      خواهش می کنم
      با آرزوی پیشرفت و موفقیت برای شما.

  • یکی

    3 شهریور, 1399

    من تازه طراحیو شروع کردم و مطلبتون خیلی برام مفید بود کلی ازش یاد گرفتم ممنونم

    • علی متین‌فر

      3 شهریور, 1399

      خواهش می کنم!
      بسیار خوشحالم که تونستم با این مقاله به شما «یکی» عزیز کمک کنم.

  • لیزی

    29 مرداد, 1399

    سلام. وقتتون بخیر. من واقعا مقالات نوشیکا رو دوست دارم. قشنگگگگگگ چکیده یه موضوع رو بیان میکنید و اول یه دید کلی به آدم میدید. من راستش یک دوره گرانقیمت نقاشی ثبت نام کردم. اما اونقدر کسالت بار و بی مفهوم و تمارین آزاردهنده داشت که ادامه اش ندادم و خیلی از خریدش هم پشیمونم. تو زمان تحصیل بنا به رشته مون تمارین طراحی و اسکیس زدن رو داشتیم. نکته ای که آموزگار و همکلاسیهام بهم میگفتن اینه که: دستت قویه، رنگ شناسیت قویه، ولی انگار خیلی عجله داری و گاهی تناسبات رو نمیتونی دربیاری. من خیلی تمرین میکردم اما واقعا خط رو درک نکردم. مثلا اسکیس و راندو از درخت که میزدیم کار من رئال میشد ولی کار دوستان واقعا اسکیس معماری بود. نمیدونم مغزم توان درک خط و ترسیم نداره یا دستم بالاخره؟

    • علی متین‌فر

      29 مرداد, 1399

      سلام
      متشکریم از لطف شما نسبت به نوشیکا.
      شما جواب رو تو کامنت به خودتون دادید. مدل طراحی شما سرعتی هست، بنابراین سلیقه هنری تون به طراحی اسکیس از مدل واقعی می خوره. از مدل های بی جان و جاندار بدون اینکه به صفحه زیاد نگاه کنید، اسکیس بزنید و دستتون رو از روی کاغذ تا جایی که ممکنه برندارید. لزومی نداره طراحی شما مثل طراحی معماران عزیز باشه. رئال هم یک سبک پرطرفدار از طراحیه. مشکل تناسبات با اسکیس زدن و تمرین آروم آروم حل میشه. «خط» هم یه عنصر بصریه که در سبک های مختلف طراحی، حالت های مختلفی هم به خودش می گیره. می تونه مستقیم باشه، زیگزاکی یا منحنی باشه یا اعوجاج داشته باشه. نرمی و سختی داره، صافی و زبری داره. بنابراین از مربی‌تون بخواهید که کاربرد این خطوط رو در طراحی‌تون به شما توضیح بده.

  • بهنام

    21 مرداد, 1399

    سلام. درود بر شما. من مدت کوتاهی هست که طراحی با مداد رو شروع کردم. اطلاعات و توضیحاتی که گذاشتید بسیار عالی هست و من خیلی استفاده کردم. ازتون ممنون و سپاسگزارم.

    • علی متین‌فر

      21 مرداد, 1399

      سلام
      ممنون از حسن نظر شما
      با آرزوی موفقیت

  • آرین

    14 مرداد, 1399

    من میخوام با مداد طراحی های ساده ایزوتریک داشته باشم مه تا حدی هم واقع گرایانه باشه ولی نه خیلی، واسه این موضوع آموزشی دارین؟(هر چی تو گوگل سرچ کردم پیدا نکردم)

    • علی متین‌فر

      14 مرداد, 1399

      بعیده که آموزشی در این مورد تو نت پیدا کنین. من هم در مورد این سبک هنری، تا حالا آموزش خاصی جایی ندیدم؛ صرفا یک سری کتاب های لاتین در آرشیو دارم که پیرامون مفاهیم هنر ایزوتریک ایلاستریشن مطالبی آورده و پیچیدست، مثل The Esoteric Tarot و The Ultimate Guide to the Rider Waite Tarot.
      با دیدن آثار ایزوتریک، در کنار هم قرار گذاشتن، تحلیل و نقدشون، احتمالا می‌تونید به صورت خودآموز تا حدی جلو برید.

      با آرزوی موفقیت

  • زهرا نوردیچیان

    11 مرداد, 1399

    عالی بود ممنونم

    • علی متین‌فر

      11 مرداد, 1399

      خیلی متشکرم

  • فاطمه

    7 مرداد, 1399

    واقعا عالی بود

    • علی متین‌فر

      7 مرداد, 1399

      سپاس از شما

  • یاسین

    31 تیر, 1399

    خوب بود به نظر من که به اندازه ی کافی توضیح داده شده بود ولی ای کاش با فیلم هم توضیح می دادی

    • علی متین‌فر

      31 تیر, 1399

      خیلی ممنونم.
      این هم پیشنهادیه

  • گیسا

    21 تیر, 1399

    سپاس🙏

    • علی متین‌فر

      21 تیر, 1399

      متشکر!

  • قربانى

    14 تیر, 1399

    درود بر شما
    سپاسگذارم بابت مطالب مفيدى كه نوشتيد .🙏

    • علی متین‌فر

      14 تیر, 1399

      از حسن نظر شما بسیار سپاسگزارم

  • امیر علی

    13 تیر, 1399

    عالیه عالیه عالی بود به من که کمک زیادی تو طراحی فیگور کرد

    • علی متین‌فر

      13 تیر, 1399

      خوشحالم از این بابت
      موفق باشید

  • یاس

    12 تیر, 1399

    ممنون میشم به ایمیلم پاسخ بدین

    • محسن محمدرضاپورطبری

      12 تیر, 1399

      با سلام و ادب
      ایمیلی از سمت شما دریافت نشد.
      اگر سوالی است همینجا بفرمایید تا پاسخگو باشیم

      با تشکر از شما

  • یاس

    12 تیر, 1399

    سلام جناب متین فر مطالب خوبی اشاره کردین اکثر نظرات رو خوندم جالب بودو در فهم طراحی کمکم کرد
    یه سوال از حضورتون داشتم اینکه کار من در زمینه معماری و طراحی فضای سبز ویلا هست و اطلاعتم بیشتر فنی هست اما طراحیم در حد اصول اولیه هست در این دو موضوعی که بیان کردم برای اینکه طراحی خوبی داشته باشم چطور و چگونه پیش برم ممنون میشم راهنمایی کنیددر ضمن با نرم افزار های مکس کد و فتوشاپ و اسکچاپ اشنا هستم ولی هنوز هیچکدوم رو بعنوان کار حرفه ای انتخاب نکردم ممنون میشم بگید کدوم میتونه برای انتقال طراحام و کاملتر کردنشون برای ارایه و بیان ایده هایم کمکم کنه
    ممنون میشم به ایمیلم پاسخ بدین

    • علی متین‌فر

      12 تیر, 1399

      با سلام
      ممنون از نظر شما.
      اصول اولیه طراحی در رشته های مختلف با هم تفاوتی نداره. مثلا داشتن درک بسیار درستی از پرسپکتیو برای همه رشته ها خصوصا رشته های معماری و طراحی فضای سبز و غیره بسیار حیاتیه. نمی دونم تا چه حد روی اصول اولیه تبحر دارید، از طرفی خودم با هنر معماری و طراحی فضای سبز آشنایی عملیاتی ندارم، اما میدونم دانش دقیق پرسپکتیو و انتخاب زاویه دید مناسب برای طراحی به بهبود طرح هایی که می کشید و ارائه می کنید کمک زیادی می کنه.
      محصولی با عنوان «طراحی پرسپکتیو (همراه با آرون بلیز)» قابل پیش خرید در صفحه محصولات نوشیکاست.

      همه نرم افزارهایی که اشاره کردین، نرم افزارهای گرافیکی پیشرفته ای هست. با مشورتی که با یکی از اساتید در این زمینه داشتم، برای کارهای تخصصی معماری و ارائه طراحی فضا، اسکچ آپ و تری‌دی مکس توصیه میشه. البته برای کارهای دقیق تر از AutoDesk Revit هم استفاده میشه. تری دی مکس و اسکچ آپ از موتور رندرگیری VRay استفاده میکنن و خروجی های باکیفیت و واقعی تری ارائه می‌کنن.

      موفق باشید

  • ثنا شريفي

    19 خرداد, 1399

    سلام ممنون از نظرتون من اصلا كلاس نقاشي نرفتم اصلا اما خوب نقاشي ميكنم اما چهره را به درستي نمتونم نقاشي كنم به خصوص دو چشم ابرو را به اندازه نمشه كج مياد لطفا ميشه رهنمايي كنيد

    • علی متین‌فر

      20 خرداد, 1399

      سلام خانم شریفی.
      چشم ها حساس ترین عضو چهره هستند. معمولا در تقسیم بندی اجزای سر، چشم به عنوان یک واحد درنظر گرفته میشه و بر اساس طول و عرض اون، تناسبات بیان میشه. بر اساس همین تناسبات تخمینی، خط میانی سر از بین دو چشم میگذره و برای طراحی یک چهره عادی، فاصله بین دو چشم، به اندازه سایز یک چشم برآورد میشه.
      در حالت نیم رخ هم چشم ها روی خطی طراحی میشن که از پره های بینی رو به بالا عبور می کنه.
      از لحاظ تشابه ساختاری، چشم و ابروها لزوما قرینه هم نیستن. برای همین نباید عیناً چشم سمت راست مثل چشم سمت چپ و بالعکس طراحی بشه. همینطور ابروها.
      کتاب های طراحی مختلفی در بازار وجود داره که برای درک بهتر تناسبات اجزای چهره می تونید اون‌ها رو هم تورّق کنید.

      موفق باشید

  • Mina

    14 خرداد, 1399

    سلام
    واقعا عالی بود . خیلی مفید بود .

    • علی متین‌فر

      14 خرداد, 1399

      سلام.
      ممنون از محبت شما

  • سارا

    10 خرداد, 1399

    سلام
    عالی بود
    من روی سایه زدن و نشان دادن جنس مشکل دارم . دستم سنگین هست. مقاله برای این مورد دارید

    • علی متین‌فر

      10 خرداد, 1399

      سلام
      ممنون از نظرم مثبت شما
      نکاتی در این زمینه وجود داره و راهکارهایی. اینجا چند موردش رو ذکر می کنم، شاید بعدا به صورت کامل تر مقاله کردیمش.
      برای ساده کردن موضوع طراحی و انتخاب درجات خاکستری اون جسم، «حساسیت بصری» و «تجربه طراحی» دو تا رکن اساسی هستن. تجربه که به مرور زمان بدست میاد؛ اما حساسیت نسبت به درجات تیره و روشن و ترکیب و قرار گیری اون ها کنار هم به ما کمک می کنه تا بافت و جنس اشیا رو به صورت طرح خطی نمایش بدیم.
      بخشی از حساسیت بصری با آنالیز طیف خاکستری اجسام بدست میاد. اهمیت نور طراحی شدت و جهت اون هم خیلی بالاست. بدون درنظر گرفتن شدت نور، بافت و جنسی متناسب بدست نمیاد!
      پس، زمان زیادی صرف دقت در اجسام کنید.
      برای تشخیص بهتر و درست تر، تکنیک هایی وجود داره. حس لامسه یکی از توصیه های اساتید طراحی هست. بعد از دیدن درست، لمسش کنید.
      گاهی برای تشخیص و تفکیک طیف های رنگی بازتاب شده از اون جسم، لازم هست که چشمانتون رو به صورت تار یا به صورت نیمه باز در بیارید تا درک بهتری از خاکستری اون جسم بدست بیارید.
      توصیه می کنم برای تقویت حساسیت بصری و البته تجربه اندوزی، از نمونه های طراحی شده که تو کتاب ها یا فضای نت قابل دسترسی هست، اتود بزنید.
      از پارچه و لباس گرفته تا سطح تخم مرغ یا یک لیوان شیشه ای یا قوطی فلزی.
      مهمه با این تمرینات بدونید مثلا در بعضی سطوح خاکستری از تیره تا روشن به آرامی و نظم کنار هم کشیده میشن اما در سطوح صیقلی ممکنه کنار یک خط خاکستری روشن، یک خط خاکستری تیره هم به چشم میاد. یا مثلا از مسئله انعکاس روی شیشه نباید به سادگی گذشت.

      موفق باشید

  • مهشاد

    27 اردیبهشت, 1399

    عالی بود

  • مهشاد

    27 اردیبهشت, 1399

    سلام ممنونم نکات بسیار خوبی بودن.اقای متین فر من وقتی طراحی میکنم به این نکات توجه نمیکنم مخصوصا نکات سایه زنی اما نقاشیم در کل خوب از اب در میاد .ولی خب حتما باتوجه به نکات شما وقتی طراحیم و یه نفر که ماهر هست ببینه متوجه میشه رعایت نکردم

    • علی متین‌فر

      27 اردیبهشت, 1399

      سلام
      سایه زنی هنر ظریفی هست که با تجربه و تمرین به بلوغ میرسه. مطمینا ظرافتی که امروز به خرج میدید برای نقاشی با اثر سه سال دیگه ی شما قابل قیاس نیست.
      توجه به نکاتی که تو این مقاله اشاره شد، و هزاران تکنیک و نکته ای که وجود داره تو هنر نقاشی، میتونه نقاشی شما رو از خوب به عالی برسونه.
      پیروز باشید

  • وارسته

    13 اردیبهشت, 1399

    سلامخسته نباشید .
    مطالبتون خیلی به دردم خورد . ممنون ازشما .

    • علی متین‌فر

      13 اردیبهشت, 1399

      سلام. خوشحالیم ازین بابت
      زنده باشید

  • Rahele

    20 فروردین, 1399

    واقعا خوب بود.اما اگر ممکنه روشی واسه طراحی چهره بگید خصوصا کشیدن چشم.
    من میکشم اما حالت چشمش اونی ک هست نمیشع باید چیکار کنم ؟!

    • علی متین‌فر

      20 فروردین, 1399

      ممنونم.
      در قالب کامنت توضیح این که چطور عضوی مثل چشم رو میشه طراحی کرد، ارزش آموزشی پایینی داره؛ مثل این می مونه یکی در قالب کلمات به کسی آموزش بده چجوری شنای پروانه بره.
      اما از فحوای پیام شما متوجه شدم که اول باید بیشتر با فیزیولوژی و اجزای چشم واقعی آشنا بشین. برای این کار:
      1- اول اجزای چشم رو جست و جو کنید و با تصویر اون ها رو بشناسید.
      2-در مرحله بعد، سعی کنید اون اجزا و ترکیب و فرمش رو در چشم افراد مختلف با دقت بررسی و پیدا کنید. حتی به چشم های خودتون خیره بشید و زوم کنید..

      اگه با این دو کار جزئیات “چشم”، تو “ذهن” شما شکل گرفت، اتودهاتون از این رو به اون رو میشه

  • fatiii

    19 فروردین, 1399

    سلام
    ممنون از همه مطالبی که در اختیار ما گذاشتید.
    آقای متین فر من خیلی طراحی و گرافیک رو دوست دارم ولی معلومات و تجربم نسبت به طراحی صفر کیلومتره. خیلی دوست دارم حداقل بتونم در حد ابتدایی طراحی کنم میشه یه منبعی بهم معرفی کنین که بهتر بتونم یاد بگیرم البته سایت ومطالب شما عالیه ولی برای من که هیچی درباره ی طراحی نمی دونم کمی کلمات گنگی داره.
    ممنون فراوان از زحمات شما

    • علی متین‌فر

      20 فروردین, 1399

      سلام و ممنون از محبتی که به ما دارید.
      از پیام شما نفهمیدم منظورتون کدوم سبک از طراحی هست؛ برای همین، با توجه به اینکه گفتین از پایه میخواهید شروع کنید، مطالعه و تمرین با کتاب های «شیوه طراحی 1 و 2» (نوشته محسن وزیری مقدم، نشر سروش) و «کلیدهای طراحی» (اثر برت دادسون-نشر یساولی) رو پیشنهاد می کنم. فیلم ها و کتاب های خوب دیگه ای هم حتما وجود دارن که ممکنه بی اطلاع مونده باشم ازشون؛ بنابراین، از دستشون ندید.
      ناگفته نمونه اگه علاقه تون به طراحی و گرافیک جدیّه، پس تمرین شخصی رو پیِ هر آموزش جدی بگیرید، وگرنه چیزی که زیاد هست کتاب و کلاس طراحی.

      با آرزوی موفقیت برای شما

  • Amir

    16 فروردین, 1399

    سلام روشاتون خیلی خوب و کاربردی بود. ممنون از مطالب خوبتون .

    • علی متین‌فر

      16 فروردین, 1399

      سلام
      ممنونم
      از این که نظرتون رو با ما در میان می گذارید متشکریم.

  • Amir

    16 فروردین, 1399

    سلام روشاتون خیلی خوب و کاربردی بود. ممنون از مطالب خوبتون .

  • ایلین

    15 فروردین, 1399

    عالیه

    • علی متین‌فر

      15 فروردین, 1399

      ممنونم

  • قاسم

    13 فروردین, 1399

    واقعا عالی بود ممنونم از مطالب خوبتون

    • علی متین‌فر

      13 فروردین, 1399

      متشکرم از لطف شما

  • ممد

    2 فروردین, 1399

    عالی

    • علی متین‌فر

      2 فروردین, 1399

      ممنون

  • جمال میریان

    2 فروردین, 1399

    باسلام حضورشماکه درراه هنر تلاش می کنید

    • علی متین‌فر

      2 فروردین, 1399

      سلام به شما همراه گرامی

  • Overlordnazi

    25 اسفند, 1398

    عالی خسته نباشی داداش خدا قوت دمت

    • احمد گلچین

      25 اسفند, 1398

      از نظر مثبت شما ممنونیم!

  • افشار

    14 اسفند, 1398

    سلام
    بهترین نرم افزار طراحی که امکانات مثل طراحی با مداد داشته باشه چیه؟

    • امیرحسین دهزاد

      14 اسفند, 1398

      سلام
      برای windows و mac: نرم‌افزار Photoshop! 🙂 و باید با قلم نوری استفاده کنید
      برای ios: نرم‌افزار procreate
      برای android: خیلی کار نکردم توی اندروید، ولی نرم‌افزار Sketchbook شرکت Autodesk قابل قبوله؛ البته نسخه ویندوز این نرم‌افزار که استفاده کردم، امکانات جالبی داره

      ولی دوتا نرم‌افزار اولی فوق‌العاده هستن…

    • علی متین‌فر

      14 اسفند, 1398

      با تشکر از جواب کامل جناب دهزاد؛ اسکچ بوک اتودسک واقعا کاملا تو اندروید.
      البته من خودم دو نرم افزار MediBang Paint و Sketch رو استفاده می کنم، چون باهاشون نقاشی دیجیتال می کنم تا طراحی با مداد…

      • یکی

        26 شهریور, 1401

        خیلی مفید بودش واقعا♡

  • ثمین

    8 اسفند, 1398

    برای من كه طراحی حرفه ای میکنم بسیار جذاب بود. ممنؤن آقای متین فر😊😊

    • علی متین‌فر

      8 اسفند, 1398

      متشکرم خانم ثمین، از نظر امیدوارکننده شما.
      مشتاقیم اینجا تو قسمت کامنت ها، تجربه های افراد حرفه ای تو زمینه طراحی یا بعضی نکات آموزشی که بهش اشاره نشده رو هم ببینیم.
      از همین تریبون از بقیه هنرمندایی که این پیام رو می خونن، صمیمانه دعوت می کنم. 🙂

  • ندا

    23 بهمن, 1398

    عاشششششقتم ینی👍👍👍👍👍👏👏👏👏

    • علی متین‌فر

      23 بهمن, 1398

      ممنون از لطفتون! 😊

  • محمد

    22 بهمن, 1398

    سلام من بیشتر میخوام طراحی کاراکتر انجام بدم و قصد دارم بیشتر از ایلوستریتور استفاده کنم ولی نمیدونم اصول طراحی کاراکتر چیه. یا اینکه چطور جذاب تر میشه.چطور میشه از بیس قوی کارکرد.هر منبعی یا راهنمایی که دارید ممنون میشم بگید.

    • علی متین‌فر

      22 بهمن, 1398

      سلام. در خصوص طراحی کاراکتر، نرم افزار خوبی رو انتخاب کردین. اصول طراحی کاراکتر شامل شناخت آناتومی بدن، حالات چهره، خط کنش، اغراق و غیره میشه.
      قبلا مقاله ای کوتاه در این خصوص تو نوشیکا منتشر کردیم. مقاله اصول طراحی شخصیت : https://nooshika.com/character-design/
      برای اینکه از پایه به صورت اصولی طراحی رو یاد بگیرید، آموزش گام به گام طراحی شخصیت با کتاب های زیر رو پیشنهاد می کنم.
      1- اصول طراحی شخصیت در انیمیشن (احسان سپهر، نشر فرهنگسرای میردشتی)
      2- شخصیت پردازی در انیمیشن (وینسنت ودکوک، نشر فرهنگسرای میردشتی)

      امیدوارم خیلی زود از تجربیاتتون، اینجا برای ما و کاربرهای دیگه بنویسید.
      موفق باشید

      • محمد

        22 بهمن, 1398

        ممنونم
        حتماً

  • فرید

    21 بهمن, 1398

    آقا ایول…خیلی خوب بود…

    • علی متین‌فر

      21 بهمن, 1398

      خواهش می کنم. ممنون از نظرتون

  • فواد

    20 بهمن, 1398

    ممنون بابات پاسخگویی ❤️واسه تمرین سایه زدن کتابی یا وسیله برای پیشرفت نداره؟،. طراحی با قلم ن ذغال

    • علی متین‌فر

      21 بهمن, 1398

      چون تمرکز ما روی طراحی برای خلق کاراکتر، استوری بورد و از این قبیل برای انیمیشن هست از طیف کتابهای خوبی که بشه هنرجویان استفاده کنن خیلی باخبر نیستم. اما کتاب Artist’s Drawing Techniques رو ورق زدم، نشر DK. تکنیک هایی از طراحی با مداد، خودکار و غیره رو معرفی کرده. در مورد سایه زنی توضیحات خوبی داده. کتاب خوبی به نظر میرسه. البته بخش طراحی چهره نداره.

  • فواد

    20 بهمن, 1398

    سلام خسته نباشین. حدود 1 ماه سیاه قلم طراحی چهره کلاس میرم و یکم تو سایه زدن مشکل دارم الان دارم رو یه مدل کار میکنم.. میشه راهنمایی کنین چطوری میتونم خودم تمرین کنم؟ اصلا تمرین شخصی نیازه؟ ممنون از زحماتتون

    • علی متین‌فر

      20 بهمن, 1398

      سلام.
      طراحی چهره یکی از ظریف ترین بخش های طراحیه. شاید در کنار مساله تناسب اجزای صورت، سایه زنی یکی دیگه از مسایل مهم این هنر باشه. بنظرم درست ترین مسیر رو برای توسعه هنر فردیتون انتخاب کردین، یعنی کلاس حضوری آموزشی، دیدن دست استاد، گوش دادن به نکات، تمرین حضوری.
      یک ماه قطعا زمان کمی برای تسلط به فنون سایه زنی با ذغال و انواع قلم هاست. نگران نباشید. به مرور بهتر میشید. اگه تمرینتون کمه، ساعت تمرین های شخصی تون رو باید بیشتر کنید. بی محابا اتود سایه بزنید. انواع سایه و زاویه نور رو روی یک چهره تمرین کنید.اگه به دنبال تمرین های مجازی هستید شاید ویدیوهای خوبی رو بتونید در یوتیوب پیدا کنید.

      موفق باشید

  • تیتیل

    18 دی, 1398

    سلام – ممنونم از توضیحاتتون
    قصد دارم طراحی یاد بگیرم تا بتونم نقاشی کنم برای خودم در اوقات فراغتم. سبک و اصول خاصی رو نمیشناسم. ممکنه بفرمایید از کجا شروع کنم؟

    • علی متین‌فر

      18 دی, 1398

      سلام. خواهش می کنم.
      نمی دونم چه نوع نقاشی و طراحی منظورتون هست؛ هر ابزاری یک سری تکنیک هایی داره و بسیار وسیع هست.
      اگه منظورتون طراحی هست، شاید تمرین گام به گام کتاب Drawing for the Absolute Beginner بتونه به پیشرفتتون کمک کنه. این کتاب رو از آخر بخونید 🙂

      • تیتیل

        21 بهمن, 1398

        سلام و ممنون آقای متین فر از وقتی که گذاشتید.
        میخوام اگه بشه رنگ روغن کار کنم. و کتابی که معرفی فرمودید، فارسی هم داره؟

        • علی متین‌فر

          21 بهمن, 1398

          خواهش می کنم. تو رنگ روغن تخصصی ندارم ولی خیلی علاقمندم بهش. پیشنهاد می کنم کارهای استاد روح الامین رو دنبال کنید.
          کتابی که معرفی کردم فارسی نداره تا جایی که می دونم. شامل اصول اولیه هست که به درد طراحی میخوره خصوصا طراحی با قلم. در مورد تکنیک های نقاشی رنگ روغن توش چیزی نیست.

  • میلاد

    14 دی, 1398

    سلام وقت شما بخیر من میخوام شروع به طراحی کنم یعنی یاد بگیرم بعد از اون طرحم رو ببرم توی illustrator
    برای شروع طراحی با مداد از کجا شروع کنم ممنون میشم راهنماییم کنید

    • علی متین‌فر

      14 دی, 1398

      Illustrator بخاطر وکتور بیس بودن، سبک‌های طراحی خاص خودش رو داره. این یعنی لزوما همه تکنیک هایی که برای طراحی روی کاغذ (با مداد و …) بکار میرن (مثل موارد این مقاله) رو نمیشه در این نرم افزار پیاده سازی کرد. هر چند با پیشرفت این نرم افزار، فوتوشاپ و ایلاستریتور دارند از لحاظ ظاهری به هم نزدیک میشن؛ ولی در هر صورت تکنیک‌های اجراییشون با هم متفاوته.
      شما مشخص نکردید هدف شما از یادگیری طراحی با مداد و سپس نقاشی دیجیتال چیه، اما در هر صورت اینجا به اجمال دو راه رو می تونم پیشنهاد بدم:
      – اگر میخواید طراحی با مداد خوبی داشته باشین، مثلا پرتره بکشین، طبیعت بکشین و از اینجور کارها، فوتوشاپ انتخاب مناسب تریه.
      پس 1- برید طراحیتون رو قوی کنین و 2- با محیط فوتوشاپ آشنا بشید؛
      با یه کم وقت گذاشتن و آشنایی با تکنیک‌های فتوشاپ میتونین چیزهای خارق العاده‌ای طراحی کنین، که قطعا نمونه هاش رو تو فضای مجازی دیدین.

      – و اگه میخواین طراحی با مداد رو فقط به عنوان یک گرته و طرح ذهنی برای چیزهایی مثل لوگو -و حتی برخی تیپ از طراحی کاراکتر- استفاده کنین، پس باید تناسبات و اصولی زیبایی‌شناسی قوی‌تری داشته باشین. یعنی ذهنتون باید بتونه شکل ها رو خوب با هم قاطی کنه. اونوقته که تکنیکها و امکانات نرم افزار ایلاستریتور به کمکتون میاد تا نواقص طراحیتون رو برطرف کنین.

      در هر صورت باید سبک طراحی خودتون رو مشخص کنین. در این مسیر، از خوندن مقالات و کتاب و دیدن ویدئوهای آموزشی غافل نشید.
      موفق باشید.

  • ابوذر

    10 دی, 1398

    درود وقتی دیدم آخرین پاسختون مال امروز کلی خوشهال شدم. دادش من خیلی دوس دارم برا خودم گه گاهی برای خودم طراحی کنم ولی تقریبا هیچ چیز از طراحی و نقاشی نمیدونم فقط گه گاهی خودم با آزمون خطا یه کارایی میکنم. سپاس از مطلب مفیدتون

    • علی متین‌فر

      10 دی, 1398

      زنده باشی آقا ابوذر! آزمون و خطا تو نقاشی خیلی خوبه. البته برای زیباتر کشیدن بهتره اول اصول رو یاد بگیریم و بعد دست به تغییر و آزمون و خطا بزنیم؛ اینطوری سرعت پیشرفتمون بالاتر میره.

  • یونس

    9 دی, 1398

    سلام و خسته نباشید،عالی بود ممنون از وقتی که گذاشتین

    • علی متین‌فر

      10 دی, 1398

      سلام. و ممنون از اینکه مطالعه کردین و نظرتتون رو به اطلاع ما رسوندین.

  • مینا

    22 آذر, 1398

    با سلام و تشکر. بسیار عالی و قابل فهم برای عموم افراد علاقه مند به هنر زیبای طراحی مطالب را بیان کرده اید. من با هیچ پیش زمینه از هنر طراحی اخیرا شروع به یادگیری کرده ام. لطفا بیشتر در مورد تکنیک های سایه زنی برای اشیا, طبیعت و تکنیک طراحی صحیح احجام مطلب بگذارید. با سپاس فراوان و آرزوی موفقیت برای جنابعالی.

    • علی متین‌فر

      22 آذر, 1398

      سلام. ممنون از لطف شما دوست خوب! چشم، در مقالات آینده در خصوص طراحی به موارد درخواستی شما بیشتر خواهیم پرداخت.
      از طراحی لذت ببرید.
      سپاس

  • مهتاب

    22 آذر, 1398

    با سلام و تشکر. بسیار عالی و قابل فهم برای عموم افراد علاقه مند به هنر زیبای طراحی مطالب را بیان کرده اید. من با هیچ پیش زمینه از هنر طراحی اخیرا شروع به یادگیری کرده ام. لطفا بیشتر در مورد تکنیک های سایه زنی برای اشیا, طبیعت و تکنیک طراحی صحیح احجام مطلب بگذارید. با سپاس فراوان و آرزوی موفقیت برای جنابعالی.

    • علی متین‌فر

      20 دی, 1398

      سلام. ممنون از اینکه مقالات ما رو می خونید و کامنتتون رو با ما به اشتراک می گذارین. سایه زنی به تمرین و تکرار نیاز داره، البته از پیشنهاد شما استقبال می کنیم برای آپدیت های جدیداین مقاله، تا این موارد هم به مرور آموزش داده بشه.
      آرزوی پیشرفت و موفقیت دارم براتون!

  • پویا

    7 آذر, 1398

    سلام من هیچی درمورد هنر طراحی و نقاشی نمیدونم
    و کلا از اون ادمایی هستم که نمیتونن یه خط راست هم بکشن
    ولی واقعا به طراحی علاقه مند شدم
    میخواستم ببینم میتونم شروع کنم این کارو و توی مدت کوتاهی پیشرفت کنم؟
    اگه میشه یکم درجورد این هنر توضیح بدید که اشنا بشم

    • علی متین‌فر

      7 آذر, 1398

      سلام دوست عزیز!
      بنظرم بیشترین عاملی که روی یادگیری هنر طراحی و نقاشی اثر داره، بخش پشتکار و تمرین و تکرار اونه. مبتدی ترین افراد با تمرین زیاد تونستن کمتر از یک سال به سطح قابل قبولی از توانایی برای ارائه کار برسند. بقیه ی عوامل مثل سن، ابزار، استعداد و غیره فقط می تونه سرعت پیشرفت هنرجو رو بهبود ببخشه.
      هنر طراحی، پایه همه زمینه های کاری دیگه طراحی مثل نقاشی، طراحی صنعتی، گرافیک، دکوراسیون و معماری حساب میشه. بنابراین یادگیری و تسلط قدم به قدم بر روی مبانی ابتدایی اون می تونه تو انتخاب جهت گیری کار هنری به کمکتون بیاد. اصول اولیه هنر طراحی مثل طراحی خطی از طبیعت بی جان، آشنایی با پیکره بندی و سایز، آشنایی با پرسپکتیو، آشنایی با آناتومی انسان و جانوران، فیگوراتیو، اثر نور و تاریکی و غیره هست. با یادگیری این اصول به صورت نسبی، هنرجو رفته رفته وارد طراحی چهره یا هر طراحی کامل دیگه ای میشه و روی ظرایف و تکنیک های کار آموزش می بینه.
      این خلاصه ای بود از شروع طراحی؛ هنری که پایان نداره 😉

  • عرفان آزرم سا

    14 آبان, 1398

    ببخشيد براي شروع انيميشن حتما بايد اينكار هاي مربوط به طراحي رو انجام داد؟

    • امیرحسین دهزاد

      15 آبان, 1398

      یکمی سوالتون کلیه و به عوامل مختلفی بستگی داره
      بذارید اینطور جواب بدم
      این پست نکاتی رو درمورد طراحی با مداد گفته که برای کسایی که میخوان کار تخصصی طراحی فیگوراتیو بکنن، نقاشی پرتره و یا مناظر بکشن کاربردی و لازمه
      ولی خب، آیا همه این‌ها توی انیمیشن به کار میره و یا اصلا لازمه؟
      جواب اینه: بسته به سبک کار انیمیشن شما ممکنه لازم باشه یا نه. بسته به تعداد افراد تیمتون، تخصص‌هاشون و حتی نیاز داستان میتونید توی این سطح از جزئیات برید یا نه.
      ولی در کل، نکاتی که درباره انتخاب مداد، قانون 70-30 و نکاتی مثل لبه‌ها و… گفته شده میتونه توی هر سبک کاری استفاده بشه و براتون راه‌گشا باشه اما توصیه من اینه اول پیدا کنید چکار میخواید بکنید و بعد دنبال ابزارش باشید
      قطعأ موفق می‌شید

    • علی متین‌فر

      17 آبان, 1398

      با پاسخ آقای دهزاد موافق هستم.
      اگر در بخش طراحی کاراکتر یا محیط در انیمیشن می خواهید فعالیت کنید بهتره به نکات کلی یادآوری شده توجه کنید و از تکنیک هایی که مختص طراحی با مداد هست بگذرید. با فرض تسلط شما بر اصول اولیه طراحی، تمرکز رو بگذارید روی طراحی دیجیتال یا اصطلاحا دیجیتال پینتینگ.
      اگر هم در بخش طراحی استوری بورد انیمیشن می خواهید فعالیت کنید، لزوما نیازی به پرداختن به این همه جزئیات نیست. واژه استوری بورد را در سایت نوشیکا سرچ کنین، مقالاتی هست که می تونه به شما کمک کنه در این زمینه. مثل:
      https://nooshika.com/become-a-storyboard-artist/
      موفق باشید

  • mehran_360

    1 شهریور, 1398

    خوب بود اما به نظر من تفاوت های زیادی نداشت برای من که خیلی وقت هست که می کشم در همین حوزه

    • علی متین‌فر

      2 شهریور, 1398

      ممنون از نظر شما دوست عزیز!
      درسته؛ هنر طراحی، ظرایف و تکنیک هاش شبیه یک اقیانوسه! ما در مقالات آموزشی نوشیکا سعی می کنیم به سمتی بریم که با آشنایی و تسلط به طراحی تا حد نیاز، از این ابزار تو صنعت گرافیک و انیمیشن استفاده کنیم.

  • شفق

    5 مرداد, 1398

    سلام. بسیار آموزنده بود ممنون

    • علی متین‌فر

      16 مرداد, 1398

      سلام. سپاس از شما

  • Rauf

    2 مرداد, 1398

    با سلام و خسته نباشی
    واقعا برای مبتدیان عالی بود
    ولی توضیحات اساسی و کاربردی با انواع مدادهای سخت مداد و سایه روشن ونیز روش استفاده صحیح از محوکردن رو تکمیلا بزارین بخصوص جزئیات بافت ها و راندوهای مختلف با مدادهای سخت.
    بسیار ممنون از سایت تون.
    با توجه به اینکه من مشگل اعصاب دارم آیا برای ابتدای کارم سفارش شما از چه روشی برای طراحی با مداد برای تکمیل کردن طرح ام توصیه میکنید.
    چونکه برام عجز آوره که قبل از تکمیل طرح اون رو رها میکنم و دیگه سعی نمیکنم برگردم به طرح رها شده.ولی بسرعت میرم سراغ یه طرحی دیگه با موضع دیگه ای.
    بینهایت ممنون از راهنمای تون.
    لطفا به ایمیلم پاسخ رو ارسال کنید.

    • علی متین‌فر

      16 مرداد, 1398

      سلام!
      از نظر دلگرم کننده شما ممنونم.
      پیشنهاد خوبی هست برای ادامه دادن طراحی به صورت حرفه ای. البته باید بگم نوشیکا اون چه که در مسیر ساخت گرافیک و انیمیشن نیاز هست رو دنبال می کنه و آموزش میده.
      پاسخ سوالتون رو ایمیل می کنم.
      موفق باشید

  • سفیر قلم

    17 تیر, 1398

    بسیار عالی و کاربردی

    • علی متین‌فر

      17 آبان, 1398

      ممنون

  • فرشته

    10 تیر, 1398

    سلام میشه لطفا اصول پایه ای کشیدن یک خط ساده از پایین به بالا و بلعکس رو بر اساس زاویه تابش نور با جزئیات بیشتر یاد بدید ؟

    • علی متین‌فر

      17 آبان, 1398

      سلام. کمی سوالتون گنگ بنظر می رسه، اینطور نیست؟
      اصولی ترین راه برای کشیدن خط از بالا به پائین و بالعکس بنظرم حرکت دادن دست به همراه بازو هست. یعنی بجای “چرخش مُچ”، از “حرکت دست و بازو” روی صفحه استفاده کنید.

  • رضا

    6 تیر, 1398

    عالی بود ولی در مورد این مورد بیشتر متن بزار برای افراد مبتدی مثلا روش نشاشی بامداد رنگی رو توضیح بده

    • علی متین‌فر

      8 تیر, 1398

      خواهش می کنم؛
      پیشنهاد خوبیه، میشه روش کار کرد.

  • ا.ر.ک

    4 تیر, 1398

    سلام
    بسیار ساده ولی مهم و خوب بود …..بسیار تشکر

    • علی متین‌فر

      8 تیر, 1398

      سلام؛ ممنون از نظر مثبت شما

      • هانا

        9 دی, 1401

        مرسی مقاله عالی بود

        • امیرحسین دهزاد

          10 دی, 1401

          خواهش می‌کنیم 🙏🙏

        • آرش

          13 دی, 1401

          سلام خدا قوت استاد
          بسیار عالی و بزرگوارانه دانش خودتان نشر دادین که نشان از بزرگی و فهم بالای شماست .هر نکته آموختن قدمی در راه موفقیت هست موفق و مویدباشید.منتظر مطالب بعدی شما هستم

          • امیرحسین دهزاد

            15 دی, 1401

            ارادت و موفق باشید 🙏

    • سعید

      14 شهریور, 1401

      ای سوال چه کار کنم از مغزم آید بگیرم

  • مسعود

    6 خرداد, 1398

    درودبرشما
    خدا قوت
    بسیار بسیار عالی و کامل بود
    خدا خیرت بده

    • علی متین‌فر

      7 خرداد, 1398

      از توجه شما متشکریم 🙂

  • فرخ

    28 اردیبهشت, 1398

    عالی بود علی متین

    • علی متین‌فر

      31 اردیبهشت, 1398

      سپاس از شما

      • علیرضا

        4 مرداد, 1399

        ممنون

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست

لطفا صبر کنید