اکشن

افکت ها و اکشن ها در فتوشاپ و چند مثال کاربردی از آن ها (قسمت چهارم)

1,939

به نام خدا

سلام به نوشیکایی های عزیز، ما می خواهیم در سری مطالب افکت ها، نکاتی کاربردی ساده ای را به شما آموزش دهیم. تا بوسیله ی آن برای کارهای ساده ی فتوشاپ از دیگران بی نیاز باشید. در قسمت اول و دوم و سوم یک سری افکت هایی مانند: تغییر رنگ بخشی از پس زمینه، تغییر پس زمینه ، حذف بخشی از پس زمینه، افکت Splash آب در تصویر، تبدیل عکس به نقاشی آموزش دادیم. در قسمت چهارم افکت ها می خواهیم در مورد یک سری از جلوه های جالبی مانند افکت ها ی  تبدیل روز به شب در تصویر، به شما آموزش دهیم. امیدوارم این افکت ها به شما کمکی هر چند کوچک در آموزش فتوشاپ بکند. البته در این قسمت در مورد اکشن ها هم توضیح خواهیم داد. و چند نمونه اکشن را معرفی خواهیم کرد.

اکشن چیست:

اکشن در لغت:

اکشن در لغت به معنی حرکت، تحرک یا کردار معنی می شود.

اکشن در فتو شاپ چیست:

اکشن ها یکی سری از مراحلی می باشد. که توسط دیگران که اغلب مختصصان حرفه ای فتوشاپ هستند، ضبط می شود. اکشن ها در فایل هایی با پسوند ATN ذخیره می شوند. اکشن ها مراحلی می باشد که از قبل ضبط شده اند و ما برای انجام کارهای تکراری یا طولانی لازم نیست هر دفعه آن کار را تکرار یا انجام دهیم. می توان اکشن مورد نیاز را در فتوشاپ نصب کرد. در این حالت با انتخاب سوژه مورد نظر و Play کردن اکشن، آن کار مورد نظر، خودش به سرعت انجام می شود و نتیجه نهایی را به ما می دهد. در بعضی مواقع در انجام کار تنطیماتی برای نتیجه نهایی دلخواه را می خواهد که با انجام تنظیمات و تایید گزینه بقیه کار را خودش انجام می دهد.

 

خب در ابتدا می خواهیم در مورد افکت تبدیل روز به شب در تصویر را توضیح دهیم و سپس چند نمونه اکشن ها را معرفی خواهیم کرد:

تبدیل روز به شب در تصویر:

در بعضی مواقع پیش می آید می خواهیم زمان تصویر گرفته را تغییر دهیم مثلا عکسی را که در زمان روز گرفته شده را تبدیل به شب نماییم.

گام اول: ابتدا تصویر مورد را وارد فتوشاپ می نماییم.

تبدیل روزبه شب درتصویر- اکشن

گام دوم: دراین مرحله از نوار ابزار پایین سمت چپ از گزینه ی  create new fill or adjustment layer گزینه ی Hue/saturation را انتخاب می کنیم و در پنجره ی جدید باز شده مقدار saturation را روی 100- و مقدار lightness را رو 45- قرار می دهیم.(دراین تصویر این مقدار می باشد. در تصاویر اعداد متفاوت می باشد).تا میزان روشنایی کم شود.
 اکشن
گام سوم: دراین مرحله مجددا گزینه ی  create new fill or adjustment layerرا انتخاب می کنیم و سپس گزینه ی Color lookup را انتخاب کرده و از پنجره جدید باز شده از گزینه ی 3DLUT FILE مورد MoonLight.3DL را انتخاب می کنیم تا تصویر به حالت تاریکی شب در آید.
اکشن

گام چهارم: دراین جا مجددا گزینه ی  create new fill or adjustment layer را انتخاب می کنیم و سپس گزینه ی Brightness/contrast را انتخاب می کنیم و در پنجره ی جدید باز شده مقدار Brightness را روی 40- و مقدار Contrast را روی 40 می گذاریم. (دراین تصویر این مقدار می باشد. در تصاویر اعداد متفاوت می باشد).

اکشن

گام پنجم : در این مرحله برای طبیعی تر شدن حالت شب ماه و ستاره را به آن اضافه می کنیم. برای درست کردن ماه ابتدا از نوار ابزار سمت چپ گزینه ی Ellipse tool را انتخاب می کنیم و با داشتن کلید Shift یک دایره می کشیم. البته قبل از کشیدن دایره از نوار ابزار بالا رنگ گزینه Fill را سفید می کنیم. و از گزینه ی Stroke گزینه یNo color را انتخاب می کنیم.

اکشن

گام ششم : دراینجا لایه Ellipse 1 راست کلید کرده و گزینه Rasterize layer را انتخاب می کنیم و سپس از نوار ابزار با گزینه ی Filter/ Blur/Gaussian /Blur را انتخاب می کنیم و مقدار Radius را روی عدد 8 قرار می دهیم. (دراین تصویراین مقدارمی باشد. در تصاویردیگراعداد متفاوت می باشد).

گام هفتم: حالا می خواهیم کمی ابر روی ماه ایجاد کنیم. برای این کار اتدا با داشتن کلید ctrl و انتخاب لایه ی Ellipse  و با فشردن همزمان کلید ترکیبی ctrl+J یک لایه ی جدید درست می کنیم و سپس از نوار ابزار بالا از گزینه Filter/render/clouds را انتخاب می کنیم و مقدار opacity را روی 71% انتخاب می کنیم.

اکشن

گام هشتم: برای زیباتر شدن ماه لایه Ellipse را انتخاب کرده و روی آن دبل کلیک می کنیم و از پنجره باز شده گزینه ی Outer Glow را انتخاب می کنیم. و سپس گزینه های opacityروی 52 ، spared روی 0 ، و size روی 136 قرار می دهیم تا ماه تکمیل تر شود.

اکشن

گام نهم : در این مرحله برای درست کردن ستاره ها ایتدا یک لایه جدید میسازیم و سپس از نوارابزار سمت چپ و با انتخاب کردن گزینه ی Brush  و انتخاب یک براش سخت و قرار داد بزرگی براش روی عدد 1 ستاره ها درست می کنیم. در نهایت توجه شما را به تصویر نهایی جلب می نمایم.

اکشن

نحوه ی نصب اکشن ها:

برای نصب اکشن ها ابتدا از نوار ابزار بالا گزینه ی Window / Actions را انتخاب می کنید. سپس از پنجره باز شده، گزینه سمت راست بالا را فشرده و سپس load actions را انتخاب می کنید. سپس اکشن مورد نظر را انتخاب می کنید و روی گزینه ی load می زنید. برای این که از اکشن استفاده کنید ایتدا از لایه background یک کپی گرفته و سپس نام لایه جدید را brush نام می گذارید. در ادامه برای اینکه اکشن کار بکند، از ابزا براش، آن قسمت مورد نظر را که می خواهم اعمال شود انتخاب می کنیم. و در نهایت اکشن مورد نظر را از پنجره ی اکشن که در بالا توضیح داده شد انتخاب می کنید. و دکمه play را می زنید.

چند نمونه اکشن: 1-تصویر Duotone ( دوتون ) :

تصویر Duotone ( دوتون ) به تصویری گفته می‌شود که فقط از دورنگ ساخته‌شده باشد، شاید این دورنگ دارای تونالیته رنگی خاص خودشان باشند ولی در کل از همان دورنگ تشکیل می‌شوند. تصاویر Duotone ( دوتون ) امروزه در طراحی وب و طراحی گرافیک نشان‌دهنده خشم،‌ غضب و میل مفرط هستند.

اکشن
اکشن
2-اکشن وکتور:

در این اکشن شما می توانید تصاویر خود را تبدیل به نقاشی وکتور نمایید.

اکشن

اکشن وکتور

در قسمت بعدی انواع دیگر اکشن ها معرفی خواهد شد.

امیدوارم این مطلب مورد پسند شما واقع شده باشد. لطفا نظرات خود را برای ارائه ی بهتر کار برای ما ارسال نمایید.

پیشنهاد مطالعه  افکت چیست؟ چند مثال کاربردی افکت در فتوشاپ (قسمت دوم)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست

لطفا صبر کنید