اصلاح رنگ

چگونه اصلاح رنگ کنیم؟

17,996

اهمیت اصلاح رنگ

همه ما فیلم های متفاوتی را دیدیم که بدون دانستن داستان و تنها با مشاهده تم تصویر متوجه ژانر آن فیلم شده ایم. فیلم هایی با تم رنگی خاکستری و مرده می تواند حس غمگینی به ما بدهد در حالی که رنگ هایی با روشنایی بالا حس سر زندگی و شادی به ما می دهد. در مقاله روانشناسی رنگ ها مطالعه کردید که چگونه رنگ های خاص بر روح و روان مخاطب تاثیر گذار می باشد. تمامی این احساسات در قسمت درجه بندی رنگ و اصلاح رنگ اعمال می شود.

حس و حال حاکم بر فیلم و تم های رنگی آن می توانند به عنوان یک اثر شاخص از یک فیلم به یادگار بمانند. این حال و هوا می تواند در انتقال داستان و تاثیر گذاری بر مخاطب نقش به سزایی داشته باشد. برای اصلاح رنگ مناسب دانش تئوری و تحقیق و همچنین تمرین بسیار زیاد لازم است تا با یک دقت بسیار بالا این کار انجام شود.

در این مقاله پروسه اصلاح رنگ در فیلم ها و تصاویر دیجیتال را با یک دیگر بررسی می کنیم تا شما بتوانید حس و حال مورد نظرتان را به تصاویرتان اعمال کنید.

مبانی رنگ پردازی

در مبحث تصحیح رنگ ها شما نیاز به دانستن مسائل تئوری دارید تا بتوانید یک اصلاح رنگ مناسب انجام دهید. در این بخش با مفاهیم hue و saturation و brightness آشنا می شوید و ابزار های این کار به شما معرفی می شود.

مقدمه ای بر رنگ پردازی در ویدیو های دیجیتال

پروسه بهبود رنگ ها در تصاویر و ویدیو های دیجیتال از دو بخش اصلی و به هم پیوسته تشکیل شده است. مانند هر کار و پروسه دیگری، روش معمول و بهینه تر این است که این پروسه ها را قدم به قدم انجام بدهید.

این دو پروسه عبارتند از:

  • اصلاح رنگ ویدیو color correction
  • درجه بندی رنگ ویدیو color grading

هر کدام از این مراحل شامل چندین زیر مرحله کوچک تر با اولویت های خاص خودشان می باشند. پیش از این که جلو تر برویم بگذارید در ابتدا مفهوم دو مرحله گفته شده در بالا (اصلاح و درجه بندی رنگ) را با یک دیگر بررسی کنیم.

اصلاح رنگ

اصلاح رنگ تصاویر

یک کار تکنیکی با استفاده از ابزار های موجود برای نمایش هر چه طبیعی تر و بهتر رنگ های موجود در تصاویر. از آن جا که دوربین ها همانند چشم های ما نمی بینند و با توجه به بودجه شما کیفیت تصاویر ثبت و ضبط شده درون لنز دوربین متفاوت است، رنگ های ذخیره شده نیز با رنگ های طبیعی تصویر یک سان نیست. با استفاده از متغییر های موجود در ابزار ها این عمل امکان پذیر است.

درجه بندی رنگ

با این که این مرحله هم تکنیکال است ولی بخش هنری آن بر بخش تکنیکی اش می چربد. در این بخش شما حضور یک طیف رنگی در تصاویر خود را پر رنگ تر می کنید تا احساسی را که نیاز دارید به مخاطب خود القا کنید. احساسات متفاوت با استفاده از رنگ های متفاوت القا می شوند.

درجه بندی رنگ

به عنوان مثال در فیلم های آخر الزمانی که در آن همه چیز نابود شده و چیزی جز کویر باقی نمانده است، تمامی رنگ ها در طیف رنگی قهوه ای به سر می برند هر چند در زمان فیلم برداری این رنگ ها مشاهده نشوند. برای نمونه می توانید به فیلم The Book of Eli 2010 مراجعه کنید.

معمولا رنگ ها پس از درجه بندی رنگ به صورت طبیعی دیده نمی شوند، بلکه یک طیف رنگی (سبز آبی قرمز) در آن بیشتر دیده می شود. در فیلم oblivion 2013 شما تم رنگی آبی را بیشتر از سایر رنگ ها می بینید که حس نا امیدی را به تصاویر این فیلم منتقل می کند.

نتیجه نهایی مشاهده شده در فیلم و یا تصویر ترکیبی از اعمال این دو مرحله یعنی اصلاح و درجه بندی رنگ می باشد پس هیچ کدام بر دیگری ارجحیت ندارد. مهم این است که چطور از این ابزار ها بهره ببریم.

قبل از ادامه نیاز به دانستن چند مفهوم در زمینه رنگ ها داریم. مهم نیست شما از چه نرم افزار و ابزاری برای اصلاح رنگ تصاویرتان استفاده می کنید. در تمامی این نرم افزار ها از مفاهیم یکسانی برای بهبود رنگ ها استفاده می شود هر چند ابزار های متفاوت با کیفیت متفاوت در اختیار قرار می دهند.

Hue چیست؟

به خود رنگ هیو می گویند. ساده ترین حالت تفاوت میان هیو دو رنگ، هیو سبز و قرمز می باشد. رنگ انتخاب شده می تواند به وسیله saturation (اشباع) و brightness (روشنی) تغییر پیدا کند که درباره این دو مفهوم به زودی صحبت خواهد شد.

هیو برای بهبود رنگ

این سه متغیر (Hue, Saturation, Brightness) به طور اختصار HSB رنگ های کلیه تصاویر را می سازند. تمامی رنگ ها را می توان با استفاده از این سه متغیر مقدار دهی کرد. برای مثال رنگ پوست را با یک هیو قهوه ای می توان ساخت که در آن اشباع کمی وجود دارد و مقدار روشنایی آن بسیار بالاست.

پیشنهاد مطالعه  طراحی استوری بورد برای انیمیشن های تلویزیونی (قسمت 1)

رنگ های موجود در یک فیلم معمولا از یک رنج هیو ثابت بهره می برند که این کار در بخش درجه بندی رنگ تصویر انجام می شود. در قسمت اصلاح رنگ ها کنتراست و سایه روشن های رنگ ها تنظیم می گردد.درجه بندی و اصلاح رنگ ها برای یک فیلم ساز می تواند حتی در حد و اندازه فیلمنامه و بازیگری ها مهم باشد چرا که رنگ نا مناسب تمامی اهداف و زحمات را از بین می برد.

Saturation چیست؟

Saturation در اصلاح رنگ

به چگالی رنگ انتخاب شده در قسمت هیو، اشباع یا saturation می گویند. با استفاده از این متغیر میزان زنده بودن رنگ تنظیم می شود. در حقیقت اشباع یعنی چه می زان خاکستری را به رنگ خود اضافه کنیم. شاید بپرسید اضافه کردن سیاه و سفید هم به همین صورت می باشد ولی جواب این است که میزان حضور خاکستری در رنگ ها از زنده بودن و شاداب بودن رنگ می کاهد ولی سیاه و سفید اضافه شده به رنگ ها آن ها را تیره و روشن می کند.

Brightness چیست؟

به میزان حضور نور در اصلاح رنگ در تصویر، روشنایی یا همان brightness می گویند. در تصویر زیر می توانید مشاهده کنید که دو رنگ زیر تنها در میزان روشنایی متفاوت می باشند.

روشنی در اصلاح رنگ

متغیر هیو برای هر دو رنگ قرمز می باشد و همچنین میزان اشباع بر روی 100 درصد تنشیم شده است ولی آنچه که برای این دو رنگ متفاوت است درصد حضور رنگ سیاه و سفید در این دو رنگ است. رنگی با میزان اشباع بالا و شدید اگر دارای روشنایی بالایی هم باشد اصولا رنگی شاد و پر انرژی به شمار می رود، در حالی که همان میزان هیو و اشباع شدید اگر دارای روشنایی پایین باشد حس ترس را منتقل می کند.

ابزار های اصلاح رنگ

چندین ابزار اصلاح رنگ از مبتدی تا پیشرفته وجود دارد که می توانید از هر یک از آن ها بهره ببرید. نرم افزار هایی که می توانیم در این جا برای یک اصلاح رنگ مناسب و حرفه ای از آن نام ببریم دو نرم افزار Adobe Primiere Pro و نرم افزار DaVinci Resolve می باشد. نرم افزار پریمیر پرو یک نرم افزار تخصصی برای تدوین غیر خطی فیلم و ویدیو می باشد. از این نرم افزار می توانید برای شروع اصلاح و درجه بندی رنگ استفاده کنید. به علت آن که شرکت های نرم افزاری مختلف برای این نرم افزار پلاگین ها و افزونه های فراوان و متفاوتی را برای استفاده در پریمیر پرو توسعه داده اند ابزار های مختلفی برای اصلاح و درجه بندی رنگ در اختیار شما قرار دارد. برخی از این افزونه ها به صورت رایگان و یا پیش فرض در نرم افرزار موجود می باشند و برخی افزونه های پیشرفته تر مانند پلاگین رد جاینت magic bullet نیاز مند صرف هزینه برای استفاده می باشند.

نرم افزار داوینچی ریزالو کمی تخصصی تر در زمینه رنگ پردازی تصاویر و ویدیو ها است که البته قابلیت های تدوین نیز دارد.

پیش از آن که به بررسی ابزار های موجود در این نرم افزار ها بپردازیم به یاد داشته باشید پیش از یادگیری اولیه بهبود رنگ اقدام به این کار نکنید. عجله در این کار باعث نابودی کیفیت تصاویر شما می شود پس حداقل تا پایان مطالعه این مقاله دست نگه دارید.

1- White balance تنظیم سفیدی

این ویژگی در نرم افزار های ویرایشی همانند همان چیزی است که شما در دوربین های دیجیتال می توانید پیدا کنید. شما با استفاده از این متغیر می توانید دمای تصویر خود را تنظیم کنید.

اگر شما در مرحله فیلم برداری و عکاسی مقدار White balance دوربین را بر روی مقدار مناسبی قرار دهید، تصاویری با رنگ هایی با نزدیک ترین حالت به حالت مورد نظر ثبت می شوند. البته همچنان شما نیاز به اعمال تنظیمات جزیی بر روی تصاویر پس از ضبط و در مرحله ویرایش نیاز دارید تا تصویر به مرحله عالی برسد.

بالانس سفیدی در اصلاح رنگ

تنظیم این متغیر بایستی اولین اقدام شما در مرحله اصلاح رنگ ها باشد چرا که این متغیر بر روی تمامی افکت هایی که بر روی تصویر اعمال می شوند تاثیر می گذارد.

2- Scope طیف نگاری

شما برای مشاهده و کسب اطالاعات بیشتر از حضور طیف های مختلف رنگی در تصاویرتان نیاز به اسکوپ ها (Waveform حالت موجی، Histogram هیستوگرام، Parade پاراد، Vectroscope اسکوپ برداری) دارید.

اسکوپ ها ابزار های ساده و در عین حال بسیار قدرتمندی می باشند که به شما در اصلاح رنگ مناسب کمک به سزایی می کنند.

پیشنهاد مطالعه  آشنایی با ابزار های ریگ بندی در افترافکت

اسکوپ ها در اصلاح رنگ

اسکوپ ها ابزار های نظارتی ای هستند که با استفاده از نمودار ها اطلاعات مختلف رنگ ها و نور ها را به نمایش می گذارد که به این وسیله بالانس دقیقی از ویژگی های رنگ ها و نور ها را می توانید در کنار یک دیگر مشاهده کنید و با توجه به یک دیگر آن ها را تنظیم کرده و به نتیجه مطلوب برسید.

3- Curves منحنی ها

یک ابزار کاربردی برای استفاده در کنار اسکوپ ها. با استفاده از این ابزار می توانید هر یک از بخش های مختلف رنگ ها را با توجه به آن چه که در ابزار اسکوپ می بینید تغییر دهید.

منحنی اصلاح رنگ

با نقطه گذاری در منحنی ها و اعمال تغییر در هر یک از این نقاط شما می توانید با دقت بالا سایه ها و هایلایت ها و تناژ رنگی اصلی را دستخوش تغییر کنید.

هنگامی که شما اقدام به تنظیم طیف های رنگی با استفاده از منحنی ها می شوید با تغییر در هر یک از نقاط، تمامی مقدار های آن کانال رنگی (سبز، آبی، قرمز، سفید) تغییر پیدا می کنند. این عمل از آن جهت مفید است که تمامی تغییرات به یک دیگر رتبط هستند و هیچ تغییری ایزوله نیست.

البته شما می توانید با زوم بیشتر نقاط بیشتری نیز بر روی منحنی ها برای اعمال تغییرات اضافه کنید.

4- Color match مطابقت رنگی

این ابزار برای آن استفاده می شود تا شما بخواهید رنگ های ویدیو شما با تم رنگی تصویر دیگری شبیه بشود. به اصطلاح به این تصاویر تصاویر مبنا (reference image) می گویند. برای مثال اگر حال و هوای تصویر شما همانند فیلم ماتریکس فضایی سبز رنگ باشد شما می توانید از یک شات از این فیلم به عنوان تصویر مبنا استفاده کنید تا تصویر شما هم همان حال و هوا را دریافت کند.

این فرآیند یک فرآیند کاملا اتوماتیک می باشد. به این صورت که تمامی محاسبات به وسیله کامپیوتر و الگوریتم ها صورت می گیرد تا درجه بندی رنگ ها مشابه شوند. دقت داشته باشید برای استفاده از این ابزار شما بایستی از یک تصویر مبنا با کیفیت بسیار بالا استفاده کنید چرا که تصویر مبنایی با نویز و یا کیفیت پایین در محاسبات این الگوریتم تاثیر منفی می گذارد و تصویر نهایی شما نیز دچار کیفیت پایین و نویز می شود.

مطابقت رنگ در اصلاح رنگ

همانطور که در تصویر بالا مشاهده می کنید یک هواپیما با رنگ طبیعی بر روی یک پس زمینه غروب خورشید قرار گرفته است. فیلم برداری یک کاراکتر و سپس قرار دادن پس زمینه ها امری عادی به شمار می رود ولی در مرحله اصلاح و درجه بندی رنگ بایستی تصاویر با یک دیگر هم خوان بشوند.

در این تصویر با استفاده از ابزار color match بدنه هواپیما تم رنگی مشابهی با پس زمینه دریافت کرده است و هم خوانی لازم برای تصویر نهایی ایجاد شده است.

شما بایستی از این ابزار در مرحله درجه بندی رنگ برای تصاویر خود استفاده کنید و هیچ وقت از این ابزار برای اصلاح رنگ استفاده نکنید. استفاده از تطابق رنگ ها هنگام اصلاح رنگ باعث کشته شدن رنگ های می شود و رنگ ها طبیعت خود را از دست می دهند.

این ابزار برای افرادی که کار های اقتباسی از روی آثار معروف سینما و افراد حرفه ای می سازند بسیار موثر واقع می شود.

5- Three – way corrector اصلاح کننده سه تایی

اصلاح کننده سه تایی رنگ

یک ابزار کاربردی؛ مورد علاقه بسیاری از متخصصین اصلاح رنگ. البته این ابزار هم مخالفین و طرفداران خاص خودش را دارد ولی با استفاده از این ابزار کار حرفه ای به ساده ترین روش و سریع ترین زمان انجام می شود.

برای این ابزار شما هم می توانید مقادیر را به صورت عددی تنظیم کنید و هم با استفاده از دست گیره ها این کار را انجام دهید. با استفاده از این سه گزینه شما به تمامی رنگ ها در تصویرتان دسترسی و کنترل کامل دارید.

با استفاده از ابزار Midtones شما رنگ اصلی تصاویرتان را تغییر می دهید و با استفاده از ابزار Shadows قسمت های تیره و سایه ها را اصلاح می کنید و در آخرین کنترلر یعنی کنترلر Highlights قسمت های روشن و نورانی تصویر را کنترل می کنید.

6- Color Qualifiers بهبود دهنده رنگ

این ابزار ویژه اصلاح رنگ های خاصی در تصویر می باشد برای مثال اگر شما بخواهید رنج خاصی از مقدار هیو را تغییر بدهید مثلا طیف رنگی سبز را در تصویرتان اصلاح کنید می توانید از این ابزار استفاده کنید. با استفاده از این ابزار تمامی رنگ هایی که در رنج انتخابی شما باشند اصلاح می شوند و سایر رنگ ها دست نخورده باقی می مانند.

پیشنهاد مطالعه  آشنایی با ریگ بندی در مایا

کاربرد دیگر این ابزار برای آن است که شما می توانید یک محدوده رنگی را ثابت نگه دارید و سایر رنگ ها را تغییر دهید. مثال این کار را بسیار دیده اید. تصاویری وجود دارند که فقط در آن ها رنگ خاصی و یا کاراکتر اصلی در آن رنگ طبیعی دارد و سایر تصاویر و رنگ ها سیاه و سفید و یا رنگی مرده دارند.

نگه داری رنگ در اصلاح رنگ

شیندلر لیست Schindler’s List 1993

7- Color Mask ماسک رنگی

در نرم افزار داوینچی ریزالو ابزار ماسک رنگ وجود دارد. این ابزار همانند ابزار ماسک در نرم افزار فتوشاپ عمل می کند و شما می توانید بخشی از تصویر را ایزوله کنید تا اصلاحات به آن اعمال نشود.

پروسه رنگ پردازی

1- اصلاح رنگ ویدیو

از زمان تغییر ثبت تصاویر به حالت دیجیتال اصلاح رنگ تغییر جدی پیدا کرده است اما هنوز هم یکی از مهم ترین بخش های ساخت و ویرایش تصاویر دیجیتال می باشد.

اصلاح رنگ به مجموعه عملیات هایی گفته می شود که میزان سیاهی و سفیدی، نور دهی، کنتراست و بالانس سفیدی را در آن تنظیم می کنند تا که تصویری با بهترین حالت و طبیعی ترین رنگ به دست بیاید. نکته ای که در اصلاح رنگ اهمیت دارد این است که هر یک از تنظیمات و مراحل برای افزایش کیفیت است و نتیجه نا خواسته ای را شامل نمی شود.

هدف دیگر اصلاح رنگ علاوه بر طبیعی شدن رنگ ها، به هم پیوستگی رنگ سکانس های مختلف می باشد. این عمل که چند سکانس پشت هم در زمان های و شرایط متفاوت فیلم برداری شوند عملی طبیعی است. پس برای یکسان سازی تصاویر نیاز به بهبود رنگ وجود دارد.

اگر رنگ سفید شما واقعا سفید نیست و بیشتر شبیه به رنگ بژ باشد، هر گونه اصلاح دیگر که در ادامه انجام میدهید کاملا اشتباه است. اولین قدم در این مرحله سفید نشان دادن رنگ سفید است. رد کردن این مرحله همانند نواختن موسیقی با سازی است که کوک نشده باشد.

قدم اول: تنظیم سیاه و سفید

در این قدم شما بایستی از اسکوپ های تان استفاده کنید. با استفاده از بررسی اسکوپ ها و ابزار های موجود در curve سیاه واقعی و سفید واقعی بسازید. برای این کار خودتان را محدود به این دو ابزار نکنید و به هر اندازه که نیاز دارید از ابزار های متفاوت استفاده کنید تا این مرحله از اصلاح رنگ به درستی انجام شود.

اسکوپ ها در این مرحله به شما کمک می کنند تا متوجه شوید کی به سیاه و یا سفید واقعی رسیده اید تا نه از حد بیشتر بروید و نه کمتر.

قدم دوم: تنظیم رنگ ها

در این مرحله به تنظیم سایه روشن های قسمت های مختلف تصویر می پردازیم و رنگ اصلی کاراکتر ها را بهینه می کنیم. دقت داشته باشید که هنوز هم در مرحله اصلاح رنگ قرار داریم و نه درجه بندی رنگ پس سعی کنید رنگ ها را همان طور که هست بسازید.

تنظیم سایه ها و اصلاح رنگ

قدم سوم: بهبود رنگ ثانویه

در قدم قبلی تمامی سایه روشن ها و رنگ ها را دستخوش تغییر کردید و بهبود دادید اما در این مرحله به بخش های خاصی از تصویر متمرکز بشوید و آبجکت های خاصی را در فریم های تان تنظیم کنید. برای مثال، رنگ آسمان بایستی آبی خالص باشد و یا تابلوی توقف ممنوع بایستی قرمز خالص بماند. در این مرحله بر روی چنین آبجکت هایی تمرکز کنید.

2- درجه بندی رنگ

برای درجه بندی رنگ نیز شما به یک نرم افزار ویراش نیازمند هستید. معمولا با همان نرم افزاری که اصلاح رنگ انجام شده این عمل امکان پذیر است.

درجه بندی رنگ به پروسه ای اطلاق می شود که در آن تم رنگی یک فیلم تغییر می کند. این تغییرات ممکن است بسیار عظیم باشد (مانند فیلم شیندلر لیست) و یا تغییری جزئی برای کمی بهبود فضای حاکم بر فیلم

نمامی قسمت های فیلم نیاز مند این پروسه می باشند. وظیفه شما این است که این درجه بندی را به حد مطلوبی که نیاز است تبدیل کنید. در این بخش است که یک فیلم و ویدیو به یک اثر هنری تبدیل می شود.

درجه بندی رنگ و انتخاب تم رنگی

این عمل نیز با تمامی ابزار های معرفی شده در نرم افزار های پریمیر پرو و داوینچی ریزالو امکان پذیر است. شما هیچ گاه به یک درجه بندی خوب نمی رسید مگر آن که اصلاح رنگ مناسبی در مرحله قبل داشته باشید.

فعالیت های انجام شده ریشه روانشناسی دارد و بسیار خلاقانه است. درست است که این مرحله، از مراحل پس از تولید (post production) به شمار می رود اما معمولا پیش از تولید به روند اعمال این افکت ها و درجه بندی مناسب برای کل فیلم فکر می شود و برای این کار برنامه ریزی می شود.

18 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • مصطفی

    21 مهر, 1400

    درود بر شما و سپاس برای توضیحات کامل .
    لطفا در صورت امکان مشخصات یک سیستم نسبتا حرفه ای برای ادیت فیلم کوتاه رو ارسال میفرمایید .ممنون.

    • امیرحسین دهزاد

      22 مهر, 1400

      دوست خوبم، با توجه به رشد سریع کیفیت سیستم‌ها اگر امروز به سوال شما پاسخ بدیم؛ ممکنه این پاسخ تا چند ماه آینده ناکارآمد باشه (چون گفتین سیستم حرفه‌ای باکس تدوین!)
      همیشه با یک سرچ ساده میتونید به پاسخ این سوالتون برسید
      الیته، باید بگم، سبک کارهایی که میخواید انجام بدین، بودجتون و دسترسی به سخت افزارهای بروز میتونه تصمیمات شما رو محدودتر یا عوض بکنه
      اگر سوال تخصصی و ریزتری داشتین، تیکت بزنین توی پنل کاربریتون
      سعی میکنیم در حد توانمون بهتون کمک کنیم

  • حسینی

    19 مرداد, 1400

    سلام خسته نباشید
    ببخشید چه اشکالاتی رو میشه در فرایند کالر گریدینگ اصلاح کرد؟

  • سعید

    9 خرداد, 1400

    سلام، من تخصصی کار سینماانجام میدم و فیلمساز هستم
    خوشبختانه این سایت رو پیدا کردم و کلشو نگاهی انداختم، به نظرم در همه زمینه ها اطلاعات عالی و علمی داره
    این مقاله هم خیلی خوب توضیح داده بود کاش کمی مفصل تر بود
    مثل فیلمهای خوب که دلت نمیخواد تموم بشن
    من مشکلی که دارم این هست که گاهی برای یک سری پروژه های شخصی خودم که روند پست پروداکشنش در استودیوها انجام نمیشه و ناگزیرم خودم دست به کار بشم به مشکل برمی خورم
    مهم ترین مشکلم این هست که من خیلی از تیزرهام رو کروماکی فیلمبرداری می کنم و وقتی با بک گراندش میخوام مچ کنم در افترافکت ناگزیرم کمی رنگش رو دست بزنم و خروجی بگیرم، بعدش شات نهایی رنگش دیگه درست نمیشه در پریمیر
    نمیدونم چطوری این مشکلو حل کنم
    فرضا در نرم افزاری مثل نیوک شما میتونید خروجی بدون رنگ بگیرید ولی در افترافکت همه چیز شات شما دستخوش تغیر میشه و بعدش نمیدونم چطوری باید حلش کنم
    و دشوار ترش این که چطوری شات ها رو از نظر رنگی یکدست کنم

    • امیرحسین دهزاد

      10 خرداد, 1400

      سلام به شما
      خوشحالیم که مطالب نوشیکا بدردتون خورده
      خوشحالیم میشم هر عزیزی که مطالب نشویکا بدردش خورده به هر شکلی که میتونه اون رو با بقیه به اشتراک بذاره تا نتیجه کار تخصصی تیم خوب نوشیکا به افراد بیشتری برسه
      در هر صورت ممنون از تعاریفتون
      در خصوص سوالتون هم باید عرض کنم روش‌هایی برای color match در پریمیر وجود داره که میتونید توی youtube سرچ کنید ولی چیزی که میفرمایید خیلی بستگی به مهارت شما در استفاده درست از ابزار داره
      در عین حال باید شرایط فیلمبرداریتون هم لحاظ بشه، اینکه چه مقدار تصویرتون داینامیک رنج داره؛ نورپردازی پرده سبزتون و سوژتون چه نسبتی با هم دارن؛ با چه روشی پرده سبز رو حذف می‌کنید؛ از چه تنظیمات و افکت‌هایی برای مچ کردن رنگ استفاده می‌کنید
      و اینکه همه این مراحل چقدر بهینه هستن
      این‌ها چیزهایی هست که باید بهش توجه کنید و نکاتی هست که باید مصداقی به نظرم دربارش صحبت بشه
      اگر فکر میکنید کمکی از ما بر میاد، میتونید تیکت پشتیبانی بزنید توی پنل کاربریتون تا همکاران متخصصم خدمتتون پاسخ بدن
      موفق باشید

  • علی

    19 فروردین, 1400

    سلام
    خیلی ممنون از مقاله بسیار خوبتون
    من خیلی دنبال یک منبع هستم برای اصلاح رنگ فیلم من نرم افزار داوینچی ریزالو رو کار کردم اما برای پیش رفت تو مسائل تئوری نیاز به کمک دارم اینکه از کدوم مرحله شروع و به کجا ختم بشه
    مقاله شما خیلی خوب بود و یه تقسیم بندی داده بود
    ممنون میشم که یه منبع تکمیلی برای اصلاح رنگ فیلم معرفی کنید که مرحله بندی داشته باشه و از شروع تا پایان کار رو بگه

    • احمد گلچین

      19 فروردین, 1400

      سلام ممنون از انرژی مثبتی که به ما می دید.
      کتاب هنر رنگ نوشته یوهانس ایتن برای آموزش رنگ شناسی مفیده و جزو منابع دانشگاهی به شمار میره این کتاب به قلم عربعلی شروه ترجمه شده خود ایتن میگه اگه توی کار و حرفه تون و توی انتخاب رنگ موفق هستین که هیچی وگرنه اگه احساس میکنین رنگ شناسی خوبین ندارین این کتابو بخونین من میگم حتما بخونین ارزششو داره واقعا
      اما آموزش مفید و بسیار قدرتمند اصول رنگ‌شناسی (همراه با رونی ویلیفورد) به دست اساتید برتر دیزنی کمک بسیار زیادی تو رنگ شناسی و اصلاح رنگ ها به شما می کنه.
      موفق باشید.

  • احسان

    4 اسفند, 1399

    ممنون از اطلاعات خوب و مفیدی که در اختیار گذاشتین🙏

  • امیر ثانی

    20 دی, 1399

    سلام . وقتتون به خیر . مرسی از مطلب قشنگتون . فقط سوالی که دشاتم اینکه کتابی هست که به صورت کامل درمورد رنگ پردازی در ویدئو های دیجیتل رو توضیح بده . چون منتقریبا کارم اصلاح رنگه و به صورت تخصصی تر میخواستم کار کنم و دنبال یک همچین سورسی هستم

    • احمد گلچین

      20 دی, 1399

      سلام وقت شما هم بخیر
      یکی از کتاب های مفیدی که در این زمینه می تونم به شما معرفی کنم کتاب The Color Correction Handbook: Professional Techniques for Video and Cinema نوشته Alexis Van Hurkman هست که متاسفانه من ترجمه فارسیشو پیدا نکردم و نسخه انگلیسیشو می تونید مطالعه کنید.
      اگر نسخه فارسی این کتاب رو دیدید خوشحال میشیم اون رو با ما به اشتراک بذارید.

  • حیدری

    23 مهر, 1399

    سلام
    اصلاح رنگ‌ در فیلم، با تصحیح رنگ در پریمیر فرق میکنه یا نه؟

    • احمد گلچین

      23 مهر, 1399

      سلام
      نه، تفاوتی نداره. اگر اصلاح رنگ فیلم با این نرم افزار انجام بشه یک معنی رو اطلاق می کنن. البته برای اصلاح و تصحیح رنگ نرم افزار های دیگری هم وجود دارند.

  • علی

    15 مهر, 1399

    سلام
    خیلی عالی
    شما میتونید منبع تکمیلی برای شناخت رنگ برای اصلاح رنگ فیلم معرفی کنید که مفهوم رو به صورت پایه ای درک کنیم
    ممنون میشم که راهنمایی کنید
    سپاس

    • احمد گلچین

      15 مهر, 1399

      سلام
      ممنون از لطف شما
      شما می تونید در مقاله آشنایی با تئوری رنگ ها مطالب مفیدی رو در این باره پیدا کنید و مطالعه بفرمایید.
      سوالی بود در خدمتیم.

  • ماري

    13 مهر, 1399

    ببخشيد ميشه بگيد منظور از درجه رنگی پیوسته در اين جمله چيه ؟ “مهمترین عیب نرم افزارهای گرافیکی برداري آنست که برای ویرایش تصاویر با درجه رنگی پیوسته مناسب نمیباشند. ”
    ممنون

    • احمد گلچین

      14 مهر, 1399

      عمل اصلاح رنگ به طور کل بر روی تصاویر عکاسی شده و یا فیلم برداری شده اعمال میشه ولی نرم افزار های برداری به طور معمول برای خلق تصویر و طرح استفاده میشه.
      اما اگر با نرم افزار برداری ایلاستریتور آشنا باشید می دونید که ابزار های رنگی پیوسته و همچنین ابزار های رنگی گسسته در اون یافت میشه و شما از هر دو حالت می تونید برای کار خودتون استفاده کنید.
      اگر در باره سوال خودتون بیشتر توضیح بدین و منبع این جمله رو بفرمایید بیشتر می تونیم شما رو راهنمایی کنیم.

  • مهدی

    1 خرداد, 1399

    چه عجب تو وب فارسی یه مطلب تخصصی و بدرد بخور پیدا کردم. اول که بازکردم فکر نمی‌کردم اینقدر کامل توضیح داده باشین. بعد از خوشحالی اولیه یه ناراحتی بهم مسلط شد که چرا چنین مطالب مفید و با ارزش اینقدر کم دیده میشن و باید شانس بیاری که تو گوگل پیداشون کنی.

    • احمد گلچین

      1 خرداد, 1399

      ممنون از لطف شما
      با همراهی شما عزیزان قطعا سطح وب فارسی بالاتر هم می شه.
      موفق باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست

لطفا صبر کنید