برای ساخت انیمیشن از کجا باید شروع کنیم؟

راهنمای جامع، برای پیدا کردن علاقه در زمینه انیمیشن‌سازی

یکی از سؤالات متداولی که مخاطبین نوشیکا-تقریباً به صورت روزانه- از ما می‌پرسند این است:
«می‌خواهم انیمیشن بسازم، از کجا باید شروع کنم؟!»
بارها سعی کردیم این مسئله را توضیح دهیم که پاسخ به این سؤال، به عوامل مختلفی بستگی دارد؛ عواملی نظیر اینکه:

  1. میزان مهارت شما چقدر است؟ (مثلاً در زمینه خاصی تخصص دارید یا صفر کیلومتر هستید؟)
  2. به چه امکاناتی دسترسی دارید؟ (کامپیوتر خوبی دارید یا نه؟ به قلم نوری دسترسی دارید یا نه؟)
  3. شبکه ارتباطات انسانی شما چطور است؟ (می‌توانید تیم تشکیل دهید؟ به هنرمندان یا منتورهای خوب دسترسی دارید؟)
  4. چقدر زمان دارید؟ (مثلاً اگر پسرید؛ آیا باید سربازی بروید یا کاملاً روی کار خود متمرکز هستید؟)
  5. انیمیشن‌سازی در چندمین اولویت زندگی شماست؟
    و سؤالاتی دیگر، از این قبیل…

به عنوان مثال اگر سیستم کامپیوتر حداقلی نداشته باشید که بتواند رندرهای سنگین پروژه‌های سه‌بعدی را انجام دهد، این محدودکننده در تصمیم‌گیری شما برای انتخاب روش انیمیشن‌سازی تأثیرگذار خواهد بود. آنوقت مجبورید به سمت انیمیشن‌های دوبعدی بروید؛ مگر آنکه برنامه‌ای بچینید برای آنکه سیستم‌تان را ارتقاء دهید! می‌بینید که یک موضوع ساده، ممکن است مسیر پیشرفت شما را منحرف یا متوقف کند.
یا مثلاً اگر شما آدمی باشید که طراحی‌تان افتضاح ولی زبان برنامه‌نویسی‌تان عالی باشد و به کدنویسی علاقه‌مند باشید، احتمالاً با یادگیری آناتومی بدن، در بخش‌های فنی پروژه‌های 3بعدی (نظیر تیم توسعه نرم‌افزار یا ریگ‌بندی) موفق‌تر خواهید بود تا بخش طراحی بک‌گراند یا استوری‌برد انیمیشن‌های دوبعدی!
این مثال‌ها برای آن است که بدانید در هر مرحله بهتر است اول شرایط خود را بسنجید و بعد دست به انتخاب بزنید.

در ادامه، ما تخصص‌های مختلف انیمیشن‌سازی، مهارت‌های موردنیاز هر تخصص، نرم‌افزارهای مربوط به آن و ابزارهای کاربردی برای ساخت انواع انیمیشن را به شما معرفی خواهیم کرد و تا جای ممکن، منابع آموزشی مربوط به این بخش‌ها را نیز در اختیارتان قرار خواهیم داد. نوشیکا در حد توان خود، به شما کمک می‌کند و مسیر را برای شما هموار و شفاف نشان می‌دهد ولی طی کردن این مسیر، فقط با همت بلند خودتان ممکن خواهد بود. مطمئن باشید نوشیکا و تیم متخصصش، تا انتهای این مسیر در کنار شما خواهند بود. آماده هستید شروع کنیم؟

در این راهنمای جامع، سعی کردیم (تقریباً) همه‌ی زمینه‌هایی که شما لازم دارید درباره انیمیشن‌سازی بدانید تا بتوانید وارد این صنعت شوید را پوشش دهیم:

  • درباره چیستی انیمیشن حرف زدیم تا بدانید اصلاً این کار به دردتان می‌خورد یا نه؛
  • فرآیند و مراحل انیمیشن‌سازی را توضیح دادیم تا جایی که می‌خواهید در آن متخصص شوید را درست انتخاب کنید؛
  • مراحل ساخت یک انیمیشن را توضیح دادیم تا تخصصی که می‌خواهید کسب کنید را آگاهانه انتخاب کنید؛
  • برای هرکدام از این تخصص‌ها تا جای ممکن، منابع آموزشی معرفی کردیم تا بدون دردسر روی یادگیری خودتان متمرکز شوید؛
  • کتاب‌های مهم انیمیشن‌سازی که باید حتماً آن‌ها را بخوانید به شما معرفی کردیم؛

انیمیشن چیست؟

انیمیشن، “هنر زندگی بخشیدن به اشیاء بی‌جان، نقاشی‌ها و مدل‌های 3بعدی” است که با جابجایی سریع تصاویر پشت سر هم، توهم این حرکت و جان‌بخشی در مخاطب ایجاد می‌گردد.

اما این تعریف چیزی نیست که با شنیدن نام انیمیشن به یاد آن بیافتید! احتمالاً دارید به شرکت‌هایی مثل دیزنی، پیکسار، دریم‌ورکس، ایلومینیشن، بلو اسکای یا جیبلی فکر می‌کنید! نگران نباشید، به آن‌ها هم می‌رسیم…

اساسی‌ترین و حیاتی‌ترین مسئله در تمامی مراحل انیمیشن‌سازی، همین عبارت “زندگی بخشیدن” است! جان‌بخشیدن به کاراکترهای بی‌جان داستان، مهم‌ترین وظیفه انیماتورها و تیم تولید هر انیمیشنی است. این جان‌بخشی می‌تواند در هر کدام از حالت‌های زیر اتفاق بیافتد:
با طراحی کردن کاراکترها، آن هم به صورت دستی
با حرکت دادن کاراکترهای استخوان‌بندی‌شده در نرم‌افزارهای سه‌بعدی
یا حتی با عروسک‌های پارچه‌ای، کاغذی و اسباب‌بازی لِگوی بچه‌ها!!

هدف، باور پذیر بودن این حرکات است؛ پس در هر تخصص نیاز داریم تا بتوانیم دنیای باورپذیری را در پیش‌روی مخاطبین قرار دهیم. می‌خواهید کار نویسندگی کنید، می‌‌خواهید یک برگ از درختان گوشه خیابان را در یک نما از انیمیشن‌تان طراحی کنید و یا حتی می‌خواهید آن‌ها را به حرکت دربیاورید. همه‌ی این تخصص‌ها و چندین تخصص دیگر که در انیمیشن‌سازی بکار می‌روند، نیازمند آموزش دیدن اصولی و تلاش برای محقق کردن “توهم زندگی” می‌باشد. در ادامه سبک‌های اصلی انیمیشن‌سازی را معرفی می‌کنیم و پس از آن به بررسی تخصص‌های موردنیاز برای هر سبک خواهیم پرداخت تا بتوانید راحت‌تر علاقه خود را پیدا کنید:

فرآیند انیمشین‌سازی

در این مرحله، شما را با فرآیند ساخت یک انیمیشن آشنا خواهیم کرد تا بتوانید طبق ملاک‌هایی که در ابتدای این متن گفتیم، خودتان زمینه‌ای که می‌خواهید در آن متخصص شوید را پیدا کنید:

۱. ایده داستان(Idea/Story)

بی‌شک، اولین و مهم‌ترین بخش هر نوع فیلم یا انیمیشنی یک “داستان خوب” برای تعریف کردن است!
اگر شما از ابتدای کار، داستانتان را به جای درستی نرسانید -فارغ از اینکه چقدر از لحاظ فنی و تکنیکی آن را زیبا ساخته‌اید و یا چه عوامل حرفه‌ای دارید- مردم از دیدن آن لذت نمی‌برند و آن را کنار می‌گذارند.
پس یادتان باشد: “همیشه داستان اولویت دارد!” مطمئن شوید داستانتان درست بیان شده قبل از اینکه بخواهید به مراحل بعدی قدم بگذارید.
در انیمیشن‌سازی -برخلاف فیلم‌سازی- غالباً فیلم‌نامه همزمان با فرآیند تولید تغییر می‌کند و کامل‌تر می‌شود. در فیلم‌سازی، تغییر دادن داستان در مراحل فیلمبرداری -که برپایی صحنه و عوامل تولید و بازیگران، نور و محیط در آن نماها تأثیرگذارند- هزینه گزافی به تهیه‌کننده وارد می‌کند. هر چند در انیمیشن این مشکلات با این شدت وجود ندارد و نماها در محیطی مجازی تولید می‌شوند، ولی هر چقدر شما در مرحله ایده داستان و پرداخت به آن بیشتر زمان صرف کنید، از هدر رفتن وقت و سرمایه‌تان در مراحل تولید جلوگیری خواهد شد.
رسیدن به ایده، پیش بردن داستان، ایجاد تعلیق و همراه کردن مخاطب تا انتهای کار، قواعدی دارد که در اکثر آثار ماندگار و فعلی سینما، تکرار و استفاده می‌شوند؛ یادگیری این قواعد با خواندن کتاب‌های بسیار، شرکت در دوره‌ها، یادگیری از اساتید این عرصه، تمرین زیاد و خلاصه صرف زمان بسیار میسر خواهد بود.

۲. فیلم‌نامه‌نویسی(Script)

بعد از آماده شدن ایده داستان، باید آن را در قالب کلمات پیاده‌سازی کنید؛ پس گام بعدی، نوشتن فیلم‌نامه است.
این موضوع بسیار مهم است که هر چه زودتر ایده‌ی خود را به کلمات تبدیل کنید تا اگر مشکلی در داستان شما وجود دارد، قبل از مرحله تولید آن را پیدا کنید.
در بسیاری از استودیوهای معروف انیمیشن‌سازی، این مرحله با مرحله استوری‌برد در هم آمیخته می‌شود و بین این دو مرحله رفت و برگشت اتفاق می‌افتد تا دیالو‌گ‌ها و تصاویر در بهینه‌ترین حالت خود قرار بگیرند. چیزی که در این مرحله باید به آن توجه کرد آن است که متن ما در خدمت قصه‌گویی تصویری باشد و باید فرق فیلم‌نامه با رمان در این مرحله مورد توجه قرار بگیرد. لذا باید یاد بگیرید چطور برای تصاویر، دیالوگ بنویسید.

نوشیکا برای علاقه‌مندان به نوشتن، دو آموزش داستان‌نویسی در دو سطح ترتیب دیده تا به شما در جلوگیری از هدر رفتن زمان و هزینه‌ها، کمکی کرده باشد. دوره اصول و مبانی داستان‌نویسی (سبز رنگ) عصاره مفاهیم و روش‌هایی است که برای شروع داستان‌نویسی پیشنهاد می‌کنیم حتماً با آن‌ها آشنا باشید و دوره داستان‌نویسی برای انیمیشن همراه با چاک ویلیامز (آبی فیروزه‌ای) یادگیری تکنیک‌ها و قواعد داستان‌گویی توسط یکی از نویسندگان و تهیه‌کنندگان معروف دیزنی می‌باشد که مشاهده این دو دوره، به داستان‌نویسان انیمیشن کمک خواهد کرد ایده‌‌های خود را به تصویر نزدیک کنند و دیالوگ‌های جذاب بنویسند.

۳. نقاشی مفهومی (Concept Art)

زمانی که فیلم‌نامه آماده شد، معمولاً به سراغ ساخت نقاشی‌های مفهومی(Concept Art) می‌روند که منجر به انتخاب هویت بصری انیمیشن می‌شود. بدین صورت که هنرمندانی که قدرت تخیل و مهارت کافی در نقاشی دارند، پس از خواندن فیلم‌نامه و صحبت با کارگردان، فضاهای موجود در فیلم را تصور می‌کنند و سعی می‌کنند این صحنه‌ها، لوکیشن‌ها و محیط‌ها را با کمک ابزاری که در آن خبره هستند تصویر کنند.
فرقی ندارد نقاش رنگ روغن حرفه‌ای باشید یا با آبرنگ خوب کار کنید یا نقاش دیجیتال حرفه‌ای باشید. مهم آن است که حس و حال مد نظر “داستان” را بتوانید به خوبی با کشیدن یک نما منتقل کنید.
کارگردان از بین Concept Artهای چند هنرمند، تعدادی را انتخاب می‌کند و طی فرآیند رفت و برگشتی، نقاشی‌های مفهومی که شکل‌دهنده فضای کلی فیلم هستند انتخاب و به تیم تولید ارائه می‌شوند.

نوشیکا برای اینکه دستتان به عنوان یک هنرمند در زمینه (Concept Art) بازتر باشد، دوره‌های عمومی و مستری متنوعی برای شما تدارک دیده است. اگر هیچ تجربه‌ای در این زمینه ندارید دوره نقاشی دیجیتال برای انیمیشن‌سازی (آبی) و دوره طراحی بک‌گراند (آبی فیروزه‌ای) برای شروع به شما توصیه می‌شوند. اما چنانچه تجربه در نقاشی هنری دارید و تازه این مسیر را شروع نکرده‌اید، دوره‌های مستری اساتید دیزنی -رونی ویلیفورد و آرون بلیز- به شما پیشنهاد می‌گردد. دوره‌های ویلیفورد شامل اصول رنگ‌شناسی و نقاشی روی بوم در طبیعت (صورتی) و دوره‌های بلیز، شامل نقاشی دیجیتال، نقاشی آبرنگ، نقاشی ابر و دریا در فوتوشاپ، نقاشی رنگ روغن، طراحی با قلم جوهری و طراحی با ذغال (نارنجی) می‌باشند که گنجینه‌هایی گرانبها از تجربه و تکنیک‌های هنری در این زمینه را به شما یاد خواهند داد.

۴. استوری‌برد (StoryBoard)

مرحله بعد، طراحی استوری‌برد است. استوری‌برد به برگه‌های کاغذی گفته می‌شد که روی آن نماهای داستان، به ترتیب تصویر می‌شدند و طراح هر بخش از داستان، بخشی از فیلم‌نامه را می‌گرفت، آن را روی تعدادی برگه کاغذ نقاشی می‌کرد و برای کارگردان ارائه می‌داد. این مرحله توسط والت دیزنی وارد صنعت انیمیشن‌سازی شد و به این برگه‌های کوچک کاغذی “بُرد” گفته می‌شد. بخاطر اینکه این بُردها داستان را روایت می‌کردند به آن “استوری‌برد” گفته شد. فیلم شما در مرحله استوری‌برد نمود بصری پیدا می‌کند. نزدیک بودن یا دور بودن دوربین از سوژه در این مرحله مشخص می‌شود؛ حرکت دوربین و احساساتی که توسط آن منتقل می‌شود نتیجه‌ی جمع‌بندی در این بخش است؛ ریتم فیلم و هر سکانس در این مرحله تعیین می‌گردد. خلاصه اینکه به قول آلفرد هیچکاک “همه فیلم شما در این مرحله و روی کاغذ ساخته می‌شود!”
می‌گویند هیچکاک برای تمامی فیلم‌هایش از طراح استوری‌برد استفاده می‌کرده و اعتقاد راسخ به تصمیم‌گیری بر مبنای استوری‌برد داشته است. چرا که کارآمدی داستان‌گویی خود را می‌توانست با کمترین هزینه بررسی کند. از این رو، این مسئله در انیمیشن -که تولید نماهای آن بسیار هزینه‌بر است- نیز بسیار کارآمد خواهد بود، با این تفاوت که شما به جای استفاده از بازیگران واقعی، باید دوباره روی کاغذ یا به صورت دیجیتال همان موجودات غیرواقعی را به حرکت دربیاورید.
پس استوری‌برد این امکان را به شما می‌دهد تا باری دیگر اثربخشی روایت داستانتان را بسنجید و اگر اشکالی دارد آن را برطرف کنید. مزیت دیگری که استوری‌برد دارد این است که می‌تواند داستان را از ذهن شما بیرون بکشد و به بقیه هم نشان دهد. بالاخره این داستان باید توسط یک تیم ساخته شود و استوری‌برد بهترین ابزار برای توجیه کردن تمامی اعضای تیم است. علاوه بر آن، شما می‌توانید در مرحله اصلاحات داستان، استوری‌برد را به افراد مختلف نشان دهید و داستان خود را به صورت تصویری به آن‌ها ارائه (Pitch) کنید؛ مطمئن باشید بسیاری از مردم، برای داستان‌های مصور بازخورد بهتری نسبت به داستان‌های متنی خواهند داد.
زمانی که از بُردهای داستانمان راضی بودیم، آماده‌ایم که به مرحله بعدی، یعنی انیماتیک برویم.

۵. ساخت انیماتیک (Animatic)

انیماتیک، نسخه زمان‌دار و صدادار استوری‌برد است.
اگر استوری‌برد را شبیه یک کمیک‌بوک در نظر بگیریم، انیماتیک شبیه یک فیلم خواهد بود.
بُردهای طراحی شده در مرحله استوری‌برد،‌دورن یک نرم‌افزار مخصوص تدوین چیده می‌شوند و با زمان‌بندی درست و اضافه کردن افکت‌های صوتی و موسیقی(فقط به اندازه‌ای که بتوان نقاط اصلی داستان را متوجه شد) پشت هم قرار می‌گیرند. بعد از اینکه نسخه اولیه انیماتیک آماده شد، تیم تولید آماده دیدن آن خواهند شد.
پس از دیدن انیماتیک ممکن است بخش‌هایی نیاز به اصلاح اساسی یا جزئی داشته باشند که بسته به نوع این اصلاحات ممکن است به مرحله قبل (طراحی مجدد استوری‌برد) یا چندین مرحله قبل‌تر (بازنویسی فیلم‌نامه) برگردند. اما چیزی که مشخص است آن است که این مراحل آنقدر تکرار می‌شوند تا از نظر کارگردان و تهیه‌کننده، داستان به بهترین شکل قابلیت تولید داشته باشد.
انیماتیک نیز مانند استوری‌برد، به ما دیدی جامع می‌دهد از اینکه فیلم ما در نهایت چگونه خواهد بود؛ لذا بسیار مرحله‌ی مهمی قلمداد می‌گردد.

۶. پری‌ویز (Previs)

قبل از اینکه وارد مرحله انیمیت شویم، یک مرحله مهم دیگر نیاز داریم تا مطمئن باشیم که داستانمان درست تعریف شده است و آن مرحله، «پری‌ویز» است.
پری‌ویز (Previs) یا پیش‌تجسم (Pre-Visualisation) به مرحله‌ای گفته می‌شود که شکل دیگری از انیماتیک است ولی در آن برای روایت داستان، از مدل‌های سه‌بعدی استفاده می‌گردد. به نوعی پری‌ویز، نسخه خیلی خیلی اولیه‌ی انیمیت ما خواهد بود، با این تفاوت که تمرکز ما به جای جزئیات فنی، بر روایت داستان و جذاب بودن آن معطوف می‌گردد. نما در نرم‌افزار سه‌بعدی ساخته می‌شود، اجزا درون آن چیده می‌شوند، زاویه و حرکت دوربین اصلاح می‌گردد و حرکات خیلی خیلی ابتدایی برای کاراکترها یا اجزای صحنه ایجاد می‌شود تا بتوانیم بفهمیم چه اتفاقی در حال رخ دادن است. تأکید می‌کنیم این انیمیت در حدی خواهد بود که فقط اتفاقی که در حال رخ دادن است را بیان کند و نه بیشتر!
این مرحله همزمان یا کمی بعد از مرحله طراحی شخصیت انجام می‌شود و با اضافه شدن طراحی اجزای مختلف هر نما، رفته رفته آن نما تکمیل می‌گردد. به عنوان مثال، به جای برخی اشیاء و شخصیت‌هایی که هنوز طراحی نشده‌اند، اشکال ساده‌تری مانند مکعب یا استوانه قرار داده می‌شود و پس از آماده شدن طراحی یا مدلسازی، فایل پری‌ویز با جایگزین کردن آن وسایل، کامل و کامل‌تر می‌شود.
صحنه‌ای را در نظر بگیرید که شخصیت اول ما درون یک پارک در حال بستنی خوردن است. در حال حاضر فقط مدل سه‌بعدی شخصیت اول ما حاضر است. در مرحله پری‌ویز تمرکز بر جای دوربین و حسی که می‌خواهیم منتقل کنیم خواهد بود و می‌توان تا طراحی شدن اجزای پارک (مثل درخت و فواره و…) و همینطور بستنی، از اشکال ساده‌تری مثل استوانه و مخروط استفاده کنیم.
پس از آن، مانند مرحله انیماتیک، تمامی نماها را در نرم‌افزار تدوین پشت هم می‌چینیم و نسخه پری‌ویز انیمیشن‌مان را دراختیار داریم. با این تفاوت که این نماها با مدل‌های 3بعدی و حرکات درست دوربین چیده شده‌اند. بخاطر آنکه ساخت انیمیشن کاری زمان‌بر است، این مرحله را می‌توان آخرین مرحله برای اعمال تغییرات اساسی در داستان قلمداد کرد؛ چرا که هر تغییری در مرحله تولید باعث هدر رفت حجم عظیمی از منابع مالی و زمان شما خواهد شد.
چنانچه در این مرحله به مشکلاتی در داستان بر خوردیم،‌به گام‌های عقب‌تر برمی‌گردیم تا مشکل را اصلاح کنیم، چرا که “همیشه داستان برای ما مهم است”.

برای توانمندی در دو مرحله استوری‌برد و انیماتیک باید قواعد استوری‌برد زدن را بدانید که خود، دانشی بسیار مفصل است و در کنار آن با نرم‌افزارهای این حوزه نیز آشنا باشید. نوشیکا 2 دوره استوری‌برد برای شما در نظر گرفته است: دوره اصول و مبانی استوری‌برد (صورتی) برای کسانی مناسب است که تازه با استوری‌برد آشنا شدند و می‌خواهند در آن حرفه‌ای شوند و دوره آموزش استوری‌برد در نرم‌افزار استوری‌برد پرو (سبز) در حکم یک دوره تکمیلی برای دوره مبانی استورری‌برد به شمار می‌رود. اما برای کسانی که با استوری‌برد آشنایی دارند و می‌خواهند از اساتید دیزنی برای یادگیری نکات و تجربه‌های حرفه‌ای بهره بگیرند، دوره مبانی استوری‌برد همراه با لیندن رادی (سبز) را پیشنهاد می‌کنیم. اگر هم می‌خواهید انیماتیک بسازید می‌توانید از دوره‌های آموزش استوری‌برد در نرم‌افزار استوری‌برد پرو (سبز) و آموزش نرم‌افزار پریمیر (صورتی) استفاده کنید.

از آن جا که دانستن اصول طراحی پرسپکتیو در استوری‌برد کشیدن اهمیت بسیار زیادی دارد، آموزشی خاص از هنرمند دیزنی برای یادگیری این مهارت را به شما توصیه می‌کنیم: طراحی پرسپکتیو مقدماتی تا پیشرفته همراه با آرون بلیز (نارنجی)!

۷. طراحی کاراکترها و لوازم (Creating Assets)

در این بخش، بسته به ابعاد و نیاز پروژه انیمیشنی خودمان، باید شخصیت‌ها و لوازم مورد نیاز را طراحی کنیم.
در پروژه‌های سه‌بعدی، این لوازم شامل ساخت کاراکترها، محیط هر نما، وسایل و اشیای موجود در هر صحنه می‌باشد. ما از طراحی‌های مفهومی و مدل شیت‌ها به عنوان رفرنس استفاده می‌کنیم تا این بخش را پیش ببریم و تکمیل کنیم. این وسایل، پس از طراحی برای ریگ‌بندی (استخوان‌بندی) در اختیار متخصصین ریگ‌بند قرار می‌گیرند تا درفضای 3بعدی کنترل‌کننده‌هایی به آن‌ها اضافه شود که بتوانیم آن‌ها را در مرحله انیمیت راحت‌تر جابجا کنیم یا بچرخانیم.
در پروژه‌های دوبعدی، طراحی بک‌گراند، نهایی‌سازی طراحی برگه مدل کاراکترها و در صورت لزوم، ریگ‌بندی کاراکتر در نرم‌افزارهای دوبعدی مدنظرمان، جزو این مرحله به حساب می‌آیند.
برای استاپ‌موشن‌ها، ساخت محیط هر نما، عروسک‌ها، لوازم دورن صحنه و بخش‌های مختلف لباس‌ها در این مرحله صورت می‌پذیرد.
همانطور که در مرحله پری‌ویز اشاره شد، طراحی کاراکترها و لوازم، همزمان یا کمی قبل‌تر از پری‌ویز آغاز می‌گردد و با تکمیل قالب دلخواه روایت داستان، به کمک داستان‌گویی بهتر می‌آید؛ بخاطر ارتباط پری‌ویز با انیماتیک و استوری‌برد و همینطور مفصل و مستقل بودن آموزش‌های پیشنهادی بخش طراحی کاراکتر، پری‌ویز را قبل از طراحی آوردیم.

به جرأت می‌توانیم بگوییم که کامل‌ترین بخش آموزش‌های نوشیکا، در طراحی شخصیت و انیمیت خلاصه شده که جزو مهم‌ترین و پایه‌ای‌ترین مهارت‌های انیمیشن‌سازی هستند. بخشی از آموزش‌های این بخش با انیمت تلفیق شده تا تجربه آموزشی کاربردی‌تر برای انیمیشن‌آموزان باشد. آموزش‌های پیشنهادی نوشیکا برای این بخش شامل آموزش‌های نرم‌افزاری و مهارتی است. آموزش‌های نرم‌افزاری نظیر فوتوشاپ(آبی) و ایلاستریتور(نارنجی روشن) خواهد بود. آموزش‌های مهارتی نیز از دو سطح “عمومی” و “مستری” تشکیل شده است. پیشنهادهای ما برای مهارت‌های عمومی جهت طراحی کاراکتر، آشنایی با دوره‌های شناخت آناتومی بدن، طراحی شخصیت انسان‌ها/حیوانات، طراحی فیگوراتیو، اصول نقاشی دیجیتال است. آشنایی با دوره طراحی بک‌گراند در این بخش به ما کمک می‌کند چگونه باید بک‌گراند و اجزای آن را طراحی کنیم. در آموزش استاپ‌موشن، هم به نحوه ساخت کاراکترها و وسایل موردنیاز هر صحنه پرداخته‌ایم که به کارتان خواهد آمد.
اما در بخش مهارت‌های مستری که استفاده از آن را به افرادی که حداقل تجربه در این زمینه دارند یا دوره‌های عمومی را گذرانده‌اند توصیه می‌کنیم، آموزش‌هایی از هنرمندان دیزنی نظیر آرون بلیز (طراحی آناتومی، طراحی شخصیت، طراحی پرسپکتیو، طراحی حیات‌وحش، طراحی با الهام از طبیعت، طراحی اسب‌ها/گربه‌سانان/گرگ، روباه، کایوت/خرس‌ها) و همینطور دیگر هنرمند دیزنی، تیموتی هاج(طراحی کارتونی انسان‌ها/حیوانات) قرار دارد.

۸. انیمیت (Animate/Animation)

بالاخره به مرحله انیمیت رسیدیم!
این مرحله، جایی است که زندگی در شخصیت‌های ما دمیده می‌شود. کاراکترها شروع به حرکت می‌کنند و می‌توانیم نتیجه رشته‌هایی که تا به حال بافتیم را با جان بخشیدن به شخصیت‌هایمان ببینیم.
خیلی زیباست که این اتفاق را در برابر چشمانمان مشاهده کنیم، ولی زمان زیادی خواهد برد. انجام نادرست آن، می‌تواند انیمیشن شما را با وجود یک داستان خوب و سرحال نابود کند! انیمیت بد یک انیماتور در یک انیمیشن، مثل بازی بد یک بازیگر در یک فیلم است که حتی اگر داستان و جلوه‌های ویژه خوبی داشته باشد، مخاطب آن را باور نمی‌کند.
حرفه‌ای شدن در این مرحله نیازمند دانستن قواعدی مشخص است و وجه تمایز افراد موفق در این زمینه، تمرین و خلاقیتی است که پس از یادگیری این اصول بکار می‌گیرند.

تمامی بخش نرم‌افزاری محصولات آموزشی نوشیکا با رویکرد آموزش انیمیت در این نرم‌افزارها تدوین شده‌اند و این بدان معناست که شما با هدف یادگیری انیمیت کردن در این نرم‌افزارها به سراغ یادگیری آن‌ها خواهید رفت. همین مسئله ساده، در وقت و انرژی شما صرفه‌جویی بسیاری خواهد کرد و شما را به سرعت وارد مرحله تمرین و استفاده از آموزش‌ها خواهند نمود. فقط کافیست بسته به علاقه و مهارتی که کسب کردید و سبکی که می‌پسندید، آموزش نرم‌افزار مربوطه را به همراه دوره مبانی انیمیشن (زرد) استفاده کنید. دوره‌های نرم‌افزاری برای انیمیشن‌های دوبعدی شامل ادوبی انیمیت، موهو، هارمونی، تی‌وی پینت، کاراکتر انیماتور ، افترافکت و فوتوشاپ می‌باشند. برای انیمیشن‌های سه‌بعدی هم دوره‌های بلندر، مایا و سینمافوردی موجود هستند. در دوره‌های نرم‌افزاری، استفاده درست و اصولی از هر نرم‌افزار برای انیمیت به صورت تخصصی آموزش داده می‌شود و دوره مبانی انیمیشن، اصول 12گانه انیمیت را فارغ از هر نرم‌افزاری به شما آموزش خواهد داد.
اگر تازه اسم اصول 12گانه انیمیت را شنیده‌اید، پیشنهاد می‌کنیم دوره مبانی انیمیشن (زرد) را تهیه کنید ولی چنانچه تا حدودی با این مفاهیم آشنا هستید، برای بکارگیری حرفه‌ای این اصول و فوق‌العاده واقعی‌تر کردن انیمیشن‌هایتان فوت و فن‌های این اصول را در دوره مبانی انیمیشن همراه با آرون بلیز (نارنجی) از زبان یکی از انیماتورهای دیزنی یاد بگیرید.
چنانچه انیمیشن فریم به فریم (دستی) می‌کشید، دوره طراحی فیگوراتیو بسیار به کارتان خواهد آمد. چنانچه انیمیشن کات‌اوت می‌خواهید بسازید، در آموزشی مجزا به آن پرداخته‌ایم. اگر موشن‌گرافیک کار یا استاپ‌موشن‌ساز هستید هم، در دوره مجزا به هر یک و انیمیت در آن‌ها پرداخته‌ایم.
برای بخش مستری هم، علاوه بر مبانی انیمیشن مستری، دو دوره دیگر با نام‌های اصول بازیگری برای انیمیت حرفه‌ای و تجربه انیمیت یک نما همراه با آرون بلیز را از این انیماتور دیزنی در اختیار شما قرار داده‌ایم.

۹. بافت‌دهی | نورپردازی | رندرگیری (Texturing | Lighting | Rendering)

این مرحله بیشتر برای انیمیشن‌های 3بعدی به کار می‌رود؛ اگر چه انیمیشن‌های 2بعدی هم مراحلی مشابه چنین مرحله‌ای را پشت سر می‌گذارند. استاپ‌موشن‌ها هم بیشتر زمان خود را برای قاب‌بندی و ایجاد افکت‌های مختلف روی تصاویر ثبت شده صرف می‌کنند.
در کارهای 3بعدی، باید روی مدل‌ها، بافت‌دهی صورت بپذیرد، این مانند آن است که مواد با جنس‌های مختلف را به بخش‌های مختلف مدل خودمان اختصاص دهیم. برخی از ان مواد با جنس‌های مختلف، فلزها را شبیه‌سازی می‌کنند، برخی پلاستیک‌ها را، برخی برای پوست بدن انسان به کار می‌روند و برخی هم برای موها!
سپس فرآیند نوردهی توسط منبع‌های نور مجازی انجام می‌شود که دقیقاً نمایانگر عملکرد نور در طبیعت است.
پس از آنکه نماهای ما بافت‌دهی و نورپردازی شدند، شروع به رندرگیری می‌کنیم.
رندرگیری بدین معناست که کامپیوتر تمامی اطلاعات نمای ما (اعم از مکان هرکدام از وسایل، اطلاعات مربوط به بافت و نور، اطلاعات مربوط به دوربین و…) را محاسبه نموده و از این اطلاعات موجود در فضای 3بعدی، یک تصویر ثابت تخت و 2بعدی (که به آن فریم می‌گویند) می‌سازد.
در نهایت، تمامی فریم‌های رندرگرفته شده را در نرم‌افزارهای کامپوزیت (مثل NUKE یا After Effect) وارد کرده، آن‌ها پشت یکدیگر قرار می‌دهیم و با هم تلفیق می‌کنیم تا به نسخه نهایی فیلم خودمان برسیم.

۱۰. تدوین | اصلاح رنگ (Editing | Color Correction)

زمانی که فریم‌های ما در نرم‌افزارهای کامپوزیت، با هم تلفیق و آماده شدند، آن‌ها را دوباره در نر‌م‌افزار تدوین خودمان برمی‌گردانیم و با نماهای پری‌ویز جایگزین می‌کنیم؛ درست مانند جایگزینی نماهای پری‌ویز به جای نماهای انیماتیک‌.
در این مرحله، قادر خواهیم بود تا نسخه نهایی فیلم‌مان را برای اولین بار روی نوار زمان نرم‌افزار تدوینمان ببینیم. البته هنوز هم نمی‌توان به آن نسخه نهایی گفت. چرا که نماهای انیمیشن‌مان، نیاز به اصلاح رنگ دارند.
اصلاح رنگ، فرآیند دستکاری رنگ هر نما به صورت انفرادی است، تا با نمای قبل و بعد خود، همخوانی داشته باشد. همینطور در مرحله اصلاح رنگ، مطمئن خواهیم شد که نمایی با بخش‌های سفید یا سیاه بیش از اندازه، وجود نخواهد داشت. علاوه بر رعایت نکات فوق، ممکن است فضای بصری برخی نماها، نیاز به اصلاح داشته باشد. مثلاً اگر شخصیت اصلی ما در یک سفر تخیلی وارد یک جنگ مخوف می‌شود که پر از یأس و نامیدی است، با اصلاح رنگ نماهای مربوط به جنگل مخوف، می‌توانیم این حس را در مخاطب تشدید کنیم.
معمولاً اصلاح رنگ، براساس نظر کارگردان و دستاوردهای مرحله طراحی مفهومی (که منجر به خلق Color key) فیلم می‌شود، اعمال می‌گردد.

نوشیکا در این مرحله،‌ آموزش یکی از نرم‌افزارهای استاندارد تدوین و اصلاح رنگ را که با دیگر نرم‌افزارهای انیمیشن‌سازی به خوبی لینک می‌شود در اختیار شما قرار داده است؛ آموزش نرم‌افزار پریمیر دوره‌ای است که با کمک آن می‌توانید نیاز خودتان برای تدوین، اصلاح رنگ و صداگذاری را به خوبی برطرف کنید.

پیشنهاد مطالعه  اهمیت کنتراست یا تضاد در طراحی استوری بورد

۱۱. موسیقی | صداگذاری (Music | Sound Design)

معمولاً در کارهای حرفه‌ای، از روز اول شروع پروژه، یک آهنگساز در کنار کارگردان قرار می‌گیرد تا براساس صحبت‌های او و روند داستان،‌تم مناسبی برای کار بسازد. چرا که این موضوع باعث می‌شود تا موزیک داستان را تقویت کند و در کنار تصویر و دیالوگ به خوبی جای خود را پیدا کند. وظیفه آهنگساز ساخت قطعات موسیقی انیمیشن است که بسته به زمان کار، ممکن است از یک قطعه موسیقی تا ده‌ها قطعه هم تولید گردد.
معمولاً موسیقی چیزی نیست که نقطه پایان مشخصی داشته باشد و بخاطر تأثیر مستقیمی که روی ذهن مخاطب دارد، به عنوان جزو جدایی‌ناپذیر داستان به آن نگاه می‌شود که باید در تمامی مراحل فیلم از آن به درستی استفاده کرد (حتی وقتی که هیچ موسیقی نداریم!)
موسیقی را با افکت‌های صوتی مثل راه رفتن، صدای باد و دیالوگ‌های کاراکترها اشتباه نگیرید. بخاطر آنکه انیمیشن یعنی ساختنیک دنیای دیگر از صفر، این بدان معناست ک همه چیز باید از نو خلق شوند. حتی اگر آن چیزها جزو بدیهیات باشند. بسیاری از انیمیشن‌های حرفه‌ای، تیمی متخصص دارند که تمامی صداهای موجود در فیلم را خودشان تولید می‌کنند ولی در پروژ‌های ساده‌تر، از گنجینه صداهای آماده که در سایت‌های آنلاین یا پک‌های نرم‌افزاری وجود دارد هم استفاده می‌شود.
طراح صدا، در نهایت موسیقی فیلم را با صدای محیط و دیالوگ کاراکترها در یک جا قرار داده و میزان شدت هرکدام را نسبت به یکدیگر تنظیم می‌کند که به این کار Level کردن گفته می‌شود. در نهایت پس از گذراندن مراحل فوق، رندر نهایی انیمیشن ما با نسخه کامل از صدا و موسیقی و افکت‌های تصویری آماده پخش است که می‌توانیم آن را در اختیار توزیع‌کنندگان قرار دهیم.

مراحل فوق، سیر اجمالی بخش‌هایی بودند که نیاز داریم در آن‌ها متخصص شویم تا در صنعت انیمیشن‌سازی حرفی برای گفتن داشته باشیم. پس اگر تا به حال برای خودتان بهانه‌ای داشتید که “نمی‌دانم از کجا باید شروع کنم”، این مطلب بهانه را از شما می‌گیرد تا با پیدا کردن علاقه خود، در یک زمینه متمرکز شوید و شروع به کسب تخصص در آن زمینه کنید. البته این نکته هم مهم است که در این مطلب بلند به تمامی تخصص‌های موجود مثل ریگ‌بندی، مدل‌سازی 3بعدی و … نپرداختیم؛ چرا که اگر می‌خواستیم تمامی تخصص‌های این عرصه را ریز به ریز معرفی کنیم، از حوصله خارج و مطلب، بسیار طولانی‌تر از نسخه فعلی می‌شد، اما تلاشمان بر این بود که بخش‌های اصلی انیمیشن‌سازی را معرفی کنیم که پس از محدود کردن علاقه خودتان در یک بخش، به دنبال متخصص شدن در زیربخش‌های همان تخصص بروید.
پس چرا معطلید، می‌دانید که از کجا باید شروع کنید؟

نرم‌افزارهای انیمشین‌سازی

پر تکرارترین سؤال بعد از اینکه “از کجا شروع کنم؟”، سوال پرطرفدار “از کدام نرم‌افزار استفاده کنم؟” است!
پس از آنکه با فرآیند انیمیشن‌سازی آشنا شدید و تصمیم گرفتید از کجا شروع کنید؛ حالا نوبت به آن رسیده که سبک و نرم‌افزار مورد علاقه خود را انتخاب کنید. پس باید با نرم‌افزارها و کارایی آن‌ها آشنایی نسبی داشته باشید. در ادامه سعی می‌کنیم تا نرم‌افزارهای مهم و اصلی صنعت انیمیشن‌سازی در حوزه‌های 2بعدی، 3بعدی و استاپ‌موشن را به شما معرفی کنیم.

نرم‌افزارهای ۲بعدی

ساخت انیمیشن‌های 2بعدی، استراتژی بسیاری خوبی برای ورود به حوزه انیمیشن‌سازی است. چرا که بسیاری از نرم‌افزارهای این حوزه را راحت‌تر می‌توان یاد گرفت و صدالبته برای استفاده از آن‌ها به مشخصات سیستم بالا نیاز نداریم. از طرفی با یادگیری یک نرم‌افزار آسان‌تر قادر خواهید بود تا تمرکز بیشتر خود را بر کسب مهارت بگذارید که نتیجه آن قوی شدن درک شما برای ورود به حوزه‌های پیچیده‌تر انیمیشن‌سازی خواهد بود. اما نرم‌افزارهای پرکاربرد و مهم حوزه 2بعدی عبارتند از:

Animate CC

انیمیت سی سی یا همان فلش خودمان! بی‌شک یکی از محبوب‌ترین و پراستفاده‌ترین نرم‌افزار ساخت انیمیشن‌های دوبعدی با گسترش اینترنت، این نرم‌افزار بوده است. تولیدات انیمیت سی سی به خوبی برای استفاده در صفحات وب، کارآمد و مناسب است. این نرم‌افزار به صورت فریم به فریم کار می‌کند و قطعاً بخاطر سبک بودن و رابط کاربری راحت آن، نقطه این در حالی است که این نرم‌افزار با نرم‌افزارهای تخصصی دیگر این حوزه نیز به خوبی لینک می‌شود و قابلیت جابجا شدن بین نرم‌افزارهای تخصصی این حوزه را به راحتی خواهید داشت.

استفاده از این نرم‌افزار، با کرک امکان‌پذیر است. جهت اطلاعات بیشتر و توضیحات مفصل درباره این نرم‌افزار و یادگیری آن، می‌توانید به صفحه مخصوص آموزش مربوط به آن مراجعه کنید.

Toon Boom Harmony

هارمونی نام نرم‌افزاری از مجموعه نرم‌افزارهای شرکت تون‌بوم است که به صورت تخصصی به انیمیشن‌های فریم به فریمی که با دست طراحی می‌شوند تمرکز دارد. بسیاری از شرکت‌های معروف که تولیدات تلویزیونی دارند از این نرم‌افزار برای ساخت آثار انیمیشنی خود استفاده می‌کنند. این شرکت در کنار هارمونی نرم‌افزار مکمل دیگری با نام استوری‌برد پرو دارد که به صورت تخصصی در زمینه طراحی استوری‌برد مشغول به فعالیت است. تلفیق این دو نرم‌افزار برای بسیاری از شرکت‌ها یا استودیوهای انیمیشن‌سازی، به منزله‌ی حرفه‌ای کار کردن و سرعت بخشیدن به فرآیند انیمیشن‌سازی است.

استفاده از این دو نرم‌افزار، با کرک امکان‌پذیر است. جهت اطلاعات بیشتر و توضیحات مفصل درباره این نرم‌افزار‌ها و یادگیری آن‌ها، می‌توانید به صفحه مخصوص آموزش مربوط به هر کدام مراجعه کنید.

TV Paint

تی‌وی پینت نرم‌افزاری فرانسوی است که حرفه‌ای‌ترین و همه چیزتمام‌ترین نرم‌افزار در انیمیشن‌های فریم به فریم دستی به حساب می‌آید. این نرم‌افزار در حوزه 2بعدی پیچیده‌تر و قدرتمندتر از فوتوشاپ ولی سبک‌تر و سریع‌تر عمل می‌کند. اگر فکر می‌کنید جزو نوادگان انیماتورهای دیزنی هستید، حتماً باید تی‌وی پینت را امتحان کنید. چرا که بسیاری از هنرمندان کهنه‌کار دیزنی از این نرم‌افزار استفاده می‌کنند.

استفاده از این نرم‌افزار، با کرک امکان‌پذیر است. جهت اطلاعات بیشتر و توضیحات مفصل درباره این نرم‌افزار و یادگیری آن، می‌توانید به صفحه مخصوص آموزش مربوط به آن مراجعه کنید.

Character Animator

کاراکتر انیماتور جدیدترین نرم‌افزار شرکت Adobe است که کار را برای تازه‌انیماتورها راحت‌تر کرده است. لازم نیست ساعت‌ها وقت خودتان را صرف ریزه‌کاری‌های طاقت‌فرسای انیمیت کنید. این نرم‌افزار با کمک دوربین جلوی لپ‌تاپ یا وب کم شما، کاراکترها را متحرک می‌کند. این نرم‌افزار به سریع‌تر شدن تولید انیمیشن‌های شما، کمک چشمگیری خواهد کرد. نام کاراکتر انیماتور را فراموش نکنید!

استفاده از این نرم‌افزار، با کرک امکان‌پذیر است. جهت اطلاعات بیشتر و توضیحات مفصل درباره این نرم‌افزار و یادگیری آن، می‌توانید به صفحه مخصوص آموزش مربوط به آن مراجعه کنید.

After Effects

کمتر کسی پیدا می‌شود که نام افترافکت را نشنیده باشد. این نرم‌افزار همه‌کاره، در ساخت انیمیشن‌های 2بعدی، جلوه‌های ویژه و اصلاح رنگ انیمیشن‌های 3بعدی و همینطور ساخت موشن‌گرافیک استفاده می‌شود. پلاگین‌های فراوان توسط توسعه‌دهنده‌های جهانی و قابلیت همخوانی این نرم‌افزار با سایر نرم‌افزارهای شرکت Adobe، کار با افترافکت را تبدیل به تجربه‌ای دلنشین نموده است و محال است خواسته شما را نتوان با این نرم‌افزار برآورده کرد.

استفاده از این نرم‌افزار، با کرک امکان‌پذیر است. جهت اطلاعات بیشتر و توضیحات مفصل درباره این نرم‌افزار و یادگیری آن، می‌توانید به صفحه مخصوص آموزش مربوط به آن مراجعه کنید.

Dragon Frame

دراگون فریم نرم‌افزاری قدرتمند است که اکثر استاپ‌موشن‌سازهای حرفه‌ای با آن کار کرده‌اند. این نرم‌افزار به انواع دوربین و موبایل‌های هوشمند وصل می‌شود و می‌تواند با کمک روش‌های پیچیده، صدها و هزاران تصویر برنامه‌ریزی شده را به راحتی برای شما ثبت کند. قابلیت Onion Skin‌ این نرم‌افزار به شما کمک می‌کند تا فریم‌های قبل و بعد خود را ببینید و انیمیت سریع‌تر و جذاب‌تری داشته باشید. اگر می‌خواهید به صورت جدی وارد استاپ‌موشن شوید، به این نرم‌افزار نیاز دارید.

استفاده از این نرم‌افزار، با کرک امکان‌پذیر است. جهت اطلاعات بیشتر و توضیحات مفصل درباره این نرم‌افزار و یادگیری آن، می‌توانید به صفحه مخصوص آموزش مربوط به آن مراجعه کنید.

نرم‌افزارهای ۳بعدی

ممکن است این آشنایی اولیه با نرم‌افزارهای 3بعدی، برای برخی از شما که تازه با این حوزه آشنا می‌شوید سنگین به نظر برسد. اما فکر می‌کنم این که بدانید در صنعت انیمیشن از چه ابزاری برای ساخت این آثار زیبا استفاده می‌شود، خالی از لطف نباشد تا انتخاب بهتری داشته باشید و بتوانید زودتر، خودتان را برای سختی‌های هر حوزه آماده کنید.

Maya

مایا پرچمدار صنعت انیمیشن‌سازی 3بعدی و جلوه‌های ویژه است که افزونه‌های بسیاری برای آن تولید شده است. شرکت‌های بزرگ انیمیشن‌سازی با این نرم‌افزار کار می‌کنند و بر اساس نیاز خود، با تیم‌های برنامه‌نویس حرفه‌ای آن را بهینه‌سازی می‌نمایند. با مایا می‌توانید تمامی نیاز خود برای ساخت یک انیمیشن معمولی تا حرفه‌ای (از مدلسازی، شبیه‌سازی، انیمیت، بافت‌دهی، نوردهی و رندرگیری) را پوشش دهید. این در حالی است که این نرم‌افزار با نرم‌افزارهای تخصصی دیگر این حوزه نیز به خوبی لینک می‌شود و قابلیت جابجا شدن بین نرم‌افزارهای تخصصی این حوزه را به راحتی خواهید داشت.

استفاده از این نرم‌افزار، با کرک امکان‌پذیر است. جهت اطلاعات بیشتر و توضیحات مفصل درباره این نرم‌افزار و یادگیری آن، می‌توانید به صفحه مخصوص آموزش مربوط به آن مراجعه کنید.

Blender

بلندر یکی از نرم‌افزارهای استاندارد و قدرتمند حوزه ساخت انیمیشن 3بعدی است. برخی از استودیوهای مستقل انیمیشن‌سازی با این نرم‌افزار کار می‌کنند و از قابلیت اپن‌سورس بودن آن کمال استفاده را می‌برند. بلندر تمامی نیازهای شما برای ساخت یک انیمیشن معمولی تا حرفه‌ای (از مدلسازی، شبیه‌سازی، انیمیت، بافت‌دهی، نوردهی و رندرگیری) را پوشش خواهد داد؛ در حدی که برای اثبات این ادعا، انیمیشنی کوتاه با نام “the Spring” ساخت که در تولید آن فقط و فقط از نرم‌افزار بلندر استفاده شده بود. حتی جالب است بدانید، بلندر قابلیت‌هایی به خود اضافه کرده که می‌توانید به کمک آن‌ها، انیمیشن‌های 2بعدی حرفه‌ای و خلاقانه نیز بسازید. پس خیالتان راحت، با یک نرم‌افزار جوان، قوی و مستقل طرف هستید!

استفاده از این نرم‌افزار برای همه رایگان است. جهت اطلاعات بیشتر و توضیحات مفصل درباره این نرم‌افزار و یادگیری آن، می‌توانید به صفحه مخصوص آموزش مربوط به آن مراجعه کنید.

Cinema 4D

کمتر کسی از موشن‌گرافیست‌ها پیدا می‌کنید که نام سینمافوردی را در حوزه تولید موشن‌گرافیک و انیمیشن‌های جذاب 3بعدی نشنیده باشد. معمولاً برای موشن‌گرافیک‌های کوتاه و جذاب، مدل‌های 3بعدی را در این نرم‌افزار می‌سازند و حتی انیمیت‌های کوتاهی هم با آن انجام می‌دهند و برای کامپوزیشن و اصلاح رنگ، به افترافکت انتقال می‌دهند. سینمافوردی به خوبی با افترافکت همخوانی دارد و به همکار جدایی‌ناپذیر این نرم‌افزار، در میان موشن‌دیزاینرها تبدیل شده است. مطمئناً تجربه متفاوتی با سینمافوردی در زمینه انیمیشن و موشن‌گرافیک خواهید داشت.

استفاده از این نرم‌افزار، با کرک امکان‌پذیر است. جهت اطلاعات بیشتر و توضیحات مفصل درباره این نرم‌افزار و یادگیری آن، می‌توانید به صفحه مخصوص آموزش مربوط به آن مراجعه کنید.

سخت‌افزارهای انیمشین‌سازی

قطعاً در کنار نرم‌افزارهای کاربردی، سخت‌افزارها و ابزار کاربردی هم نیاز دارید. در ادامه، لیستی از آنچه که برای هر انیمیش‌سازی لازم است به شما معرفی خواهیم کرد تا بتوانید سرعت رشد خودتان را با تهیه این ابزار، بیشتر کنید. فقط فراموش نکنید که بدون همه‌ی این سخت‌افزار و نرم‌افزارها هم می‌توان انیمیشن ساخت و دردسترس نبودن این امکانات نباید شما را از رسیدن به علاقه و خواسته‌هایتان باز دارد.

قلم نوری One by Wacom

بهترین قلم‌نوری برای تازه‌کارها

شرکت Wacom(وکوم) یکی از معروف‌ترین و با کیفیت‌ترین شرکت‌های تولیدکننده قلم نوری دنیاست که محصولات متنوعی برای هنرمندان عرصه دیجیتال عرضه کرده است. تبلت‌های One از شرکت وکوم، یکی از بهترین قلم‌های نوری برای کسانی است که می‌خواهند با بودجه‌ای معقول، شروع به استفاده از قلم‌های نوری بکنند. این تبلت به شما اجازه می‌دهد تا انیمیشن‌های فریم به فریم دستی را با کیفیت بالا در کامپیوتر خود بکشید و همینطور به عنوان یک انیماتور 3بعدی، مزیت‌های بسیار بیشتری نسبت به استفاده از ماوس داشته باشید؛ چرا که استفاده از قلم نوری در نرم‌افزارهای 3بعدی، به مراتب راحت از ماوس خواهد بود. تبلت One را با محصول جدید وکوم، با نام سینتیک One اشتباه نگیرید.

قلم نوری Intous Pro Wacom

یک سطح بالاتر، برای دانش‌آموختگان

اگر می‌خواهید زمان بیشتری از قلم‌های نوری استفاده کنید؛ اگر حین کار با قلم نوری، وسعت چرخش دست بیشتری می‌خواهید؛ اگر طراحی‌هایی بزرگی دارید که جزئیات در آن‌ها بسیار مهم‌تر هستند(مثل طراحی بیلبورد شهری)؛ یا اگر مانیتورهای بزرگی دارید که روی آن مدت زمان طولانی کار می‌کنید، این تبلت بهترین نمونه موجود در بازار قلم‌های نوری است. تبلت‌های Intous Pro از شرکت وکوم، یکی از بهترین قلم‌های نوری برای کسانی است که مشغول ساخت انیمیشن‌های 3بعدی هستند. شما می‌توانید این تبلت را در بیشتر شرکت‌های انیمیشن‌سازی مشاهده کنید. تبلت Intous Pro (بعد از مدل Cintiq Pro) در بین دانش‌آموختگان انیمیشن‌سازی و گرافیک جزو پرفروش‌ترین‌ها و محبوبترین‌ها به شمار می‌آید.

معمولاً این تبلت‌ها را می‌توانید در 3 سایز Small، Medium و Large تهیه کنید که نسخه متوسط آن پرطرفدارترین است.

قلم نوری Cintiq Pro Wacom

پیش به سوی استادی!

برای انیمیشن‌سازی حرفه‌ای، سینتیک وکوم (Wacom Cintiq Pro) انتخاب نهایی و درستی است. به زبانی ساده، شما با یک مانتیور (13″، 16″، 24″، 27″ یا 32″) مواجه خواهید بود که می‌توانید به صورت مستقیم و تسوط قلمی مخصوص، روی آن نقاشی کنید و این نقاشی شما به صورت دیجیتال در نرم‌افزارهای مربوطه نمایش داده می‌شود. این ابزار، فرآیند طراحی را بی‌نهایت دقیق‌تر، آسان‌تر و منعطف‌‎تر می‌کند (حتی نسبت به تبلت‌هایی که بالا معرفی کردیم!)

مزیت “همزمان دیدن چیزی که در حال کشیدنش هستید” خیلی حس خوبی به شما می‌دهد ولی برای داشتنش باید هزینه به نسبت بیشتری هم پرداخت کنید.

کتاب‌های انیمشین‌سازی

بحث‌های زیادی درخصوص اینکه “بهترین کتاب برای یادگیری انیمیشن‌سازی چه کتابی است” وجود دارد. اما در این بخش می‌خواهیم چند کتاب مهم را به شما معرفی کنیم که کمک می‌کنند تا مهارت‌های خودتان را فارغ از اینکه چه نوع انیمیشنی می‌خواهید بسازید، بهبود دهید. خواندن این کتاب‌ها به شدت توصیه می‌شود (البته اگر می‌خواهید در زمینه حرفه‌ای انیمیشن‌سازی، حرفی برای گفتن داشته باشید):

Animator’s Survival Kit

Richard Williams

این کتاب، به نوعی کتاب مقدس انیماتورها به حساب می‌آید که در آن مقدمات و اصول انیمیت به تفصیل توضیح داده شده است. اصولی مانند فاصله‌گذاری (Spacing)، زمانبندی (timing)، سیکل‌های راه رفتن، دویدن، ایجاد توهم وزن، پیش‌بینی (anticipation)، هم‌پوشانی (overlapping)، کنش (action) و بسیاری از مفاهیم تخصصی برای انیماتور خوب شدن در این کتاب وجود دارد. بیخودی به آن، “راهنمای نجات‌بخش انیماتورها” نمی‌گویند!

این کتاب که توسط انیماتور فقید، ریچاد ویلیامز نوشته شده، سابقه بیش از نیم قرن فعالیت حرفه‌ای این انیماتور معروف را در خود گنجانده و نه تنها به یکی از معروف‌ترین کتب مرجع برای انیمیشن‌سازی تبدیل شده، بلکه هر آنچه شما نیاز دارید بدانید برای شروع یک مسیر پرفراز و نشیب برای انیماتور شدن را به همراه دارد.

Cartoon Animation

Preston Blair

این کتاب که در سال 1994 برای اولین بار منتشر شد، با نام “کتاب پرستون بلیر” هم شناخته می‌شود که در زمان خود به عنوان یکی از بهترین منابع برای ساخت انیمیشن‌هایی به سبک کارتونی شناخته می‌شد و می‌شود!

با کمک این کتاب و محتوای خوب آن، شما یاد می‌گیرید چگونه یک شخصیت کارتونی را پرداخت کنید، برایش حرکات جذاب خلق کنید و دیالوگ‌هایی که شخصیتتان می‌گوید را با رفتار او تلفیق نمایید؛ به صورت کلی یاد می‌گیرید چطور به سبک کارتونی، آن هم به شکلی باورپذیر، انیمیشن بسازید.

The Illusion of Life

Frank Thomas & Ollie Johnston

این کتاب که در ابتدای امر، فقط به عنوان راهنمای انیماتورهای شرکت دیزنی استفاده می‌شد، رفته رفته بخاطر محتوای کاربردی و غنی خود، به یک “نقشه مسیر” پرجزئیات برای فرآیند انیمیشن‌سازی در کل شرکت دیزنی و همینطور دیگر شرکت‌های جهان در صنعت انیمیشن‌سازی تبدیل گردید.

این کتاب، توسط دو تن از، 9 پیرمرد دیزنی تألیف و تدوین شد. فرانک توماس و اولی جانسون، کسانی بودند که سبک انیمیشن‌سازی امروزه دیزنی که شاهد آن هستیم را به معنای سیستم‌سازی شده تعریف و پیاده‌سازی کردند. با خواندن این کتاب، شما همراه این دو انیماتور دیزنی، وارد تک تک مراحل پرجزئیات اکتشافات، تحقیقات و آزمون و خطاهای شرکت دیزنی می‌شوید و بهترین تکنیک‌ها و روش‌های ساخت انیمیشن را فراخواهید گرفت.

سخن آخر

استودیو انیمیشن نوشیکا، همیشه تمام تلاش خود را انجام داده تا در کنار کسانی باشد که می‌خواهند انیمیشن‌سازی یاد بگیرند و رویاهای بزرگ خود را بسازند. مقاله مفصلی که تا به اینجا مشاهده کردید هم، تلاشی برای پاسخ دادن به سوالات بی‌شمار شما بود که به صورت شبانه‌روزی از اعضای تیم نوشیکا می‌پرسیدید.

این مقاله هر روز در حال بروز شدن است، پس حتماً آن را جایی ذخیره کنید و به دوستان خودتان هم معرفی کنید؛ چون نوشیکا مدام در حال یاد گرفتن است و به شدت معتقد است باید آموخته‌های خود را با بقیه به اشتراک بگذارد تا همه بتوانیم با همدیگر پیشرفت کنیم.

169 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • Mary

    26 اسفند, 1402

    سلام وقتتون بخیر، ممنون از اینکه مطالب مفیدی رو به اشتراک میگذارید.
    من هیچ تجربه از نقاشی ندارم و تابحال آموزش ندیدم و بقولی صفر کیلومتر هستم. رشته تحصیلی مرتبط با هنر و نقاشی هم ندارم و امکانش نیست واسم که بصورت آکادمیک تصویر ساطی و طراحی کاراکتر رو آموزش ببینم. بنظرتون آموزش برای تصویرگری و طراحی کاراکتر رو از کجا شروع کنم؟ چه مهارت هایی لازم هست که یاد بگیرم و به چه ترتیبی باید این مهارت هارو یاد بگیرم؟ از چه دوره ای استفاده کنم؟
    ممنون از پاسخگوییتون🙏

    • امیرحسین دهزاد

      28 اسفند, 1402

      سلام به شما
      از آموزش های ابتدایی شروع کنید و خودآموز پیش برید
      بسته به فیلد و سبکی که میخواید کار بکنید میتونه سیر یادگیریتون متفاوت باشه
      ولی میتونید با یادگیری طراحی پرسپکتیو و آناتومی بدن و بعدش فیگوراتیو شروع بکنید
      بعدش میرید توی فضای استایلایز کردن طراحی هاتون

  • آریا

    20 بهمن, 1402

    سلام‌من میخوام برای جشنواره ی خوارزمی انیمیشن درست کنم و هیچ اطلاعی در موردش ندارم فقط چند تا ویدئو و … میشه بگید با چه برنامه ای شروع کنم آموزش چطوری و کلا دو هفته وقت دارم و برنامه های موهو دو بعدیه و بلندر سه بعدی رو دارم ممنون میشم راهنمایی کنید؟؟

  • جواد

    11 بهمن, 1402

    سلام، مطالبتون عالی بود، ممنون از وقتی که برای نوشتن و نشر این مطالب گذاشتین

  • ستایش ...

    2 بهمن, 1402

    سلام.من خیلی وقت پیش کامنت گذاشتم ولی هیچ وقت به نمایش در نیومد!
    ممنون میشم این کامنت منتشر بشه
    من میخواستم انیمیشن سازی یادبگیرم که بتونم انیمیشن های کوتاه برای آموزش درسي یا کلیپ های کوتاه طنز یا کلیپ های کوتاه انگیزشی و مفهومی بسازم. یه چیزی تو مایه دیرین دیرین یا بعضی انیمیشن های اینستاگرامی و یوتیوبی. یا سطح بالاترش مثل انیمیشن پسرو روباه و موش کور و اسب.
    چون رشتم کامپیوتره از بعضی انیمیشن هام میخوام واسه کارم استفاده کنم.
    هیچ تجربه ای از ساخت ندارم. طراحی هم بلد نیستم.
    امکانش هست بفرمایید به ترتیب کدوم دوره ها رو باید یاد بگیرم؟
    از دوره کات اوت شروع کنم؟ بعدش چیا کار کنم؟
    من اغلب مطالب سایت رو خوندم.
    ممنون میشم خودتون راهنمایی کنید

    • امیرحسین دهزاد

      3 بهمن, 1402

      سلام به شما
      احتمالاً جزو کامنت‌های اسپم شناخته شده توسط سیستم که خودبخود حذف شده
      الان کامنتتون رو دیدیم
      دوره کات اوت دقیقاً مناسب خودتونه
      ببینید، دیدتون کاملاً باز میشه و میفهمید باید چه مهارت هایی رو کسب کنید
      خوبی دیگه اش اینه که پروژه محوره و ته دوره، یک خروجی ملموس خواهید داشت که یعنی ساخت یک قست از انیمیشنی مثل مجموعه دیرین دیرین

  • ستایش

    1 بهمن, 1402

    سلام.من خیلی وقت پیش کامنت گذاشتم ولی هیچ وقت به نمایش در نیومد!
    ممنون میشم این کامنت منتشر بشه
    من میخواستم انیمیشن سازی یادبگیرم که بتونم انیمیشن های کوتاه برای آموزش درسي یا کلیپ های کوتاه طنز یا کلیپ های کوتاه انگیزشی و مفهومی بسازم. یه چیزی تو مایه دیرین دیرین یا بعضی انیمیشن های اینستاگرامی و یوتیوبی. یا سطح بالاترش مثل انیمیشن پسرو روباه و موش کور و اسب.
    چون رشتم کامپیوتره از بعضی انیمیشن هام میخوام واسه کارم استفاده کنم.
    هیچ تجربه ای از ساخت ندارم. طراحی هم بلد نیستم.
    امکانش هست بفرمایید به ترتیب کدوم دوره ها رو باید یاد بگیرم؟
    از دوره کات اوت شروع کنم؟ بعدش چیا کار کنم؟
    من اغلب مطالب سایت رو خوندم.
    ممنون میشم خودتون راهنمایی کنید

    • امیرحسین دهزاد

      3 بهمن, 1402

      سلام به شما
      احتمالاً جزو کامنت‌های اسپم شناخته شده توسط سیستم که خودبخود حذف شده
      الان کامنتتون رو دیدیم
      دوره کات اوت دقیقاً مناسب خودتونه
      ببینید، دیدتون کاملاً باز میشه و میفهمید باید چه مهارت هایی رو کسب کنید
      خوبی دیگه اش اینه که پروژه محوره و ته دوره، یک خروجی ملموس خواهید داشت که یعنی ساخت یک قست از انیمیشنی مثل مجموعه دیرین دیرین

  • ftm

    5 آذر, 1402

    سلام
    خداقوت
    من قصد ساخت انیمیشن دارم
    برای تشکیل یه گروهِ انیمیشن‌سازی،
    باید چه افرادی رو توی گروه داشته باشیم؟

    • امیرحسین دهزاد

      6 آذر, 1402

      سلام
      وقتی سبک کاری رو انتخاب کردید
      میتونید تخصص‌ها رو دقیق تر مشخص کنید
      ولی کلیتش، همین بخش هایی هست که بالا بهش اشاره کردیم
      تفاوتش توی 3بعدی در بخش های شیدینگ و تکستچرینگ و لایتینگ و مدلینگ و اینهاست (که طبق سبک اضافه و کم میشه)
      ولی داستان و استوری برد و کارکتر دیزاین و ریگ و انیمیت و کامپوزیت و رندر و تدوین و صداگذاری رو توی همه تقریباً داریم

  • معصومه

    19 آبان, 1402

    سلام وقت بخیر
    خیلی ممنونم از بابت توضیحاتی
    من فقط میخواهم بدانم آیا آموزش مبانی انیمیشن و دیرین دیرین زیر نویس دارد ؟ چون شنوایی ندارم.

    باتشکر از شما 🌿

    • امیرحسین دهزاد

      22 آبان, 1402

      سلام دوست خوبم
      نه متأسفانه
      ولی دوره های مستری (آرون وبقیه اساتید دیزنی) زیرنویس هم دارن

  • حمید

    21 مرداد, 1402

    سلام میخواهم فلینامه نوبس و کارگردان انیمیشن بشم. چه مهارت هایی رو باید یاد بگیرم؟ کدوم دوره ها رو شرکت کنم؟

    • امیرحسین دهزاد

      5 شهریور, 1402

      سلم به شما
      این سوال هم جزو سوالات پرتکراری هست که روزی امیدوارم بتونم براشون پادکست مفصل ضبط کنم و درمورد پوزیشن‌های مختلف انیمیشن و وظایفشون صحبت بکنم

  • محمد جواد

    8 تیر, 1402

    سلام و عرض ادب خدمت شما.
    من 15 سالمه، به انیمیت کردن و ساخت انیمیشن سه بعدی علاقه دارم، در این زمینه در حال یادگیری هستم و از نرم افزار بلندر استفاده میکنم. ببخشید میخواستم بدونم آیا شغل انیماتور آینده و چم انداز خوبی داره از لحاظ درآمد و جایگاه اجتماعی؟ و اینکه نداشتن مدرک تحصیلی در این زمینه مانعی ایجاد نمیکنه؟

    • امیرحسین دهزاد

      8 تیر, 1402

      سلام دوست خوبم
      به شما پیشنهاد میکنم پادکست‌های نوشیکا رو گوش بدین
      پاسخ بسیاری از سوالاتتون اونجاست

      • محمد جواد

        9 تیر, 1402

        ممنون 🙏

  • Midnight Owl

    21 خرداد, 1402

    سلام وقتتون بخیر.میخواستم بدونم که اگر برای استارت کار انیمیشن بخوام طراحی دستیم رو قوی کنم باید از کدام دوره شما شروع کنم؟یعنی دوره های مختلفتون در زمینه طراحی شخصیت و آناتومی و انسان ها و حیوانات و پرسپکتیو رو دیدم اما نمیدونم از کدومش برای آغاز طراحی دقیقا باید شروع کرد و بعد به سراغ کومشون برم.ممنون میشم راهنماییم کنید.یا اگر در مقاله ای اشاره به این کردید ممنون میشم بهم بگید کدوم هست چون ندیدم.

    • امیرحسین دهزاد

      27 خرداد, 1402

      سلام
      برای تقویت طراحی دستی باید تمرین کنید هر روز
      تمرینی که طبق اصول باشه
      و اون رو پیش یک استاد، نشون بدید تا اشکالاتتون برطرف بشه
      حالا چی رو تمرین کنید بهتره؟ معمولاً بهترین و مؤثرترین چیزی که میشه تمرین کرد، حالت‌ها و فیگورهای انسانه، چون هم متنوعه و هم میشه نگاه کرد. (هر چیزی رو میشه اینجوری تمرین کرد)
      اصول رو از کجا یاد بگیرید؟ در مثال بالا، از دوره‌های طراحی فیگوراتیو که بتونید حالت‌های مختلف و پوزهای انسان رو سریع طراحی کنید.
      آیا همینجوری میشه فیگور طراحی کرد؟
      مثلاً با نگاه کردن به عکس؟ بایئد آناتومی انسان رو بشناسید که اشتباه اتصالات رو به هم وصل نکنید، بدونید ماهیچه ها کجان. باید پرسپکتیو رو هم بلد باشید تا حدودی که اشتباه نکنید (اگه درک حجمی تون خوبه همین کافیه)
      اگه اینا رو بدونم کافیه؟ نه، تازه دوره طراحی فیگوراتیو بهتون کمک میکنه فیگور و پوز مناسب رو بتونید درست پیاده بکنید تا اون حس و حال رو منتقل بکنه
      مثلاً اگه طرف طراحی شما رو دید، بفهمه این یه آدمه که داره رقص باله میکنه یا آدمیه که داره از بلندی می افته و…

      پس مرور کنیم برای تقویت مهارت طراحی: تمرین روزانه و نشون دادن به استاد، طراحی آناتومی، (طراحی پرسپکتیو، اگه درک سه بعدیتون مشکل داره)، طراحی فیگوراتیو، طراحی کاراکتر انسانی و حیوانی

  • غول چراغ جادو

    7 خرداد, 1402

    ببخشید من امسال تعیین رشته دارم
    بنظرتون برا اینکه انیمیشن ساز بشم رشته ی گرافیک خوبه؟ منظورم اینه انیمیشن سازی رو انتخاب کنم یا گرافیک؟ بزرگترا میگن میتونم در کنار چیزایی که از رشته ی گرافیک یاد میگیرم انیمیشن سازی رو هم اموزش ببینم وکلاساشو شرکت کنم، بنظرتون بهترین انتخاب چیه؟

    • امیرحسین دهزاد

      8 خرداد, 1402

      بهترین انتخاب بسته به شرایط شما توسط خود شما مشخص میشه عزیزم
      پادکست‌های ما درخصوص انتخاب رشته دانشگاهی رو گوش بده
      صفحه پادکست‌های نوشیکا

  • رضا

    1 اردیبهشت, 1402

    سلام وقتتون بخیر توضیحاتتون عالیه.
    سوالی که داشتم برای انیمیشن سازی حتما باید تیم داشت و یا تک نفره هم میشه ساخت؟
    و سوال دومم سخت افزار کامپیوتر حداقل باید چیا باشه و بهتره کدوم قطعه ی سخت افزاری قوی تر باشه؟
    و سوال سوم اگر استعداد و ضریب هوشی کاراموز رو بطور میانگین و متوسط درنظر بگیرین برای مهارت قابل که خروجی کار قبول مثل انیمیشن های اقای عظیما که فیلم های نبرد خلیج فارس ۱ و ۲ رو ساختن چند روز زمان لازمه یه حداقل و حداکثری بگین مثلا روزی ۴ ساعت اموزش تا شش ماه؟ یک سال؟ دوسال؟ چند وقت؟ ممنون میشم پاسخ بدین.

    • امیرحسین دهزاد

      4 اردیبهشت, 1402

      پاسخ این سوالاتتون رو توی چند پاراگراف اول همین مقاله دادم
      اگه دوباره با دقت بخونید، متوجه خواهید شد که عوامل دیگه‌ای دخیل هستن که پاسخ این سوالات به نسبت اون‌ها تغییر میکنه

  • reza

    15 فروردین, 1402

    در این مقاله فرآیند تولید انیمیشن رو خیلی قابل فهم توضیح دادید ممنون در سایت های دیگه مراحل انیمیشن رو خیلی پیچیده و غیرکاربردی توضیح داده بودند ولی مرحله گویندگی و نریشن هم بهتر بود بهش اضافه بشه. فقط در بخش معرفی نرم افزار ها جای موهو خالی بود. و اینکه نمیدونم چرا افتر افکت رو در سایت ها به عنوان نرم افزار انیمیشن معرفی میکنن در حالی که بدون پلاگین ابزار قوی برای ریگ بندی نداره.( با ابزار پاپت میشه ریگ بندی کرد ولی قوی نیست). درسته میشه با افتر انیمیشن درست کرد ولی اون انیمیشنی که مردم در نظر دارن و با کاراکتر هست رو نمیشه حرفه ای با افترافکت ساخت. و باید ذکر بشه که بیشتر برای موشن گرافیک مناسبه تا تازه کار ها برای انیمیشن سراغ اون نرن و باعث اتلاف وقتشون نشه.

  • علی صالحی مرزیجرانی

    28 اسفند, 1401

    سلام وقت بخیر میخواستم بدونم این دوره زیر نویس فارسی هستن ؟

    • الهه گودرزی

      5 فروردین, 1402

      سلام و ادب .
      آموزش های زبان اصلی ، همراه با زیرنویس فارسی است.

  • آنیما نیکو

    23 اسفند, 1401

    سلام وقت بخیر ممنون از آموزش های خوبتون
    یک سری از دوره ها قابل خریداری نیست مثل طراحی بک گراند چطور میشه تهیه کرد ممنون

    • الهه گودرزی

      24 اسفند, 1401

      با سلام و ادب .
      موادری که غیر فعال است ، دروه موردنظر منتشر نشده است .
      سپاس از همراهی شما .

  • علی

    20 اسفند, 1401

    سلام شب تون بخیر
    من دانشجوی سال آخر مهندسی کامپیوترم ولی از بچگی علاقه شدیدی به انیمیشن داشتم و دارم و اینکه یه ایده ای رو میشه واقعی کرد و بهش جون داد برام خیلی خیلی لذتبخشه و احساس قدرت میده 🙂 و اصلن انگیزم واسه رشته کامپیوتر هم ساخت بازی بود که بالطبع انیمیشن جزء جدایی نا پذیر بازیه و به نظر من بازی همون انیمیشنه که میشه توی روند بازی نقش و تاثیر داشت و به نوعی باهاش تعامل کرد.
    اما دو تا ترس دارم توی شروع این مسیر
    یکی اینکه الان24 سالمه و می ترسم از اینکه دیر باشه و نتونم سریع یاد بگیرم اصول رو و بتونم انیمیشن و بازی بسازم و درآمد داشته باشم ازش ( در کنار علاقه واقعا برام کسب درآمد هم مهمه )
    و یکی دیگه اینکه تا الان تلاش هام واسه یادگیری طراحی منجر به چیز خاصی نشده و باور کردم که توی طراحی دستی استعدادی ندارم
    و این خیلی می ترسونتم که اصلن این راه رو شروع بکنم با این حساب یا خیر ؟!
    ممنون میشم کمکم کنین از این سردرگمی کمی خارج شم
    مرسی

    • امیرحسین دهزاد

      28 اسفند, 1401

      سلام
      اصلاً برای شروع دیر نیست اگر علاقه داشته باشی
      درضمن کی گفته برای ساخت انیمیشن باید حتماً طراحی دستی خوبی داشته باشی؟
      پادکست‌های نوشیکا و مقاله از کجا شروع کنم رو ببین تا ببینی چیکار میتونی بکنی

  • مهدی

    25 بهمن, 1401

    خیلی ممنونم از زحماتی که بابت آماده کردن این مقاله کشیدین . واقعا و قطعا آماده کردن چنین مطلبی براش ما بسیار وقت گیر و هزینه بردار بوده است و از اینکه چنین چیز با ارزشی رو برای علاقمندان به این حوزه در دسترس قراردادید خیلی خیلی متشکرم
    موفق باشین

    • امیرحسین دهزاد

      26 بهمن, 1401

      چیزی برام ارزشمندتر از این نبود که این پیام شما بخونم
      خوشحالم بدردتون خورده

  • یوسف

    7 بهمن, 1401

    سلام
    توضیحات بسیار کامل و ارزشمندی بود.
    سپاس بسیار

    • امیرحسین دهزاد

      10 بهمن, 1401

      خداروشکر
      موفق باشید

  • Swan

    29 دی, 1401

    با سلام
    به کسی که به انیمیت کردن علاقه داره و در عین حال دوست داره انیمیشن کوتاه خوب در حد جشنواره های معتبر بسازه ( ایشالا بعدا انیمیشن های بلند با یه تیم حرفه ای😁) و ایده چند تا داستان برای انیمیشن ها تو ذهنشه و دوست داره بنویسشون و به کمیک بوک و این فضا ها هم علاقه داره به ترتیب یادگیری چه دوره هایی رو توصیه میکنید؟
    با پرسپکتیو ( تجربه نقاشی ندارم ) شروع کنم خوبه؟
    میشه لطف کنید بگید چه دوره هایی رو به ترتیب یادبگیرم برای مواردی که گفتم؟

  • zahra

    25 دی, 1401

    سلام وقتتون بخیر
    ببخشید من میخواستم ی انیمشن کوتاه بسازم 3 یا 4 روزم بیشتر وقت ندارم ممنون میشم راهنماییم کنید که با چه نرم افزاری میتونم انجام بدم

    • امیرحسین دهزاد

      30 دی, 1401

      😐
      سلام
      یکمی دیر پاسختون رو تونستیم بدیم بخاطر وضعیت این روزهای نت!!
      دوره ساخت انیمیشن کات اوت دقیقاً مناسب خودتونه

  • z.kh

    25 دی, 1401

    سلام وقتتون بخیر
    ببخشید من میخواستم ی انیمشن کوتاه بسازم 3 یا 4 روزم بیشتر وقت ندارم ممنون میشم راهنماییم کنید که با چه نرم افزاری میتونم انجام بدم

    • امیرحسین دهزاد

      30 دی, 1401

      😐
      سلام
      یکمی دیر پاسختون رو تونستیم بدیم بخاطر وضعیت این روزهای نت!!
      دوره ساخت انیمیشن کات اوت دقیقاً مناسب خودتونه

  • Maryam

    10 دی, 1401

    سلام فقط میخوام بگم…. خدا خیرتون بده 🙏💜

    • امیرحسین دهزاد

      13 دی, 1401

      همینکه کمکی کرده بهتون این مطلب، برامون خیلی ارزشمنده

  • زهرا

    10 دی, 1401

    سلام ممنون از سایت خوبتون. من الان ۲۳سالمه به حوزه نویسندگی و طراحی علاقه مندم بنظرتون میشه تو این سن هردوشاخه رو پیش برد وموفق شد؟

    • امیرحسین دهزاد

      13 دی, 1401

      بله
      اگر استوری برد آرتیست بشید :))

  • زهرا

    10 دی, 1401

    سلام بسیار ممنونم از سایت خوبتون. من به داستان نویسی و طراحی کاراکترواستوری برد زدن علاقه مندم متاسفانه در سن ۲۳سالگی متوجه شدم بنظرتون میشه از الان هردوشاخه رو باهم پیش ببرم نویسندگی و طراحی رو؟

    • امیرحسین دهزاد

      13 دی, 1401

      خواهش میکنیم
      چه خوب که علاقتون رو پیدا کردید
      چرا نشه
      با تلاش همه چی ممکنه

    • Swan

      15 دی, 1402

      سلام وقت بخیر
      من رشتم کامپیوتره
      میخواستم انیمیشن رو در حد تولید محتوای آموزشی به صورت انیمیشن یا ساخت کلیپ های چند دقیقه ای یاد بگیرم. یا یه چیزی مثل دیرین دیرین. و خلاصه انیمیشن های نسبتا ساده و کوتاه ولی جذاب و پر معنی. چون چند تا ایده تو ذهنم هست که میخواستم به صورت انیمیشن درش بیارم. باید چکار کنم؟ کدوم دوره رو کار کنم؟ نیازی به یادگیری طراحی دستی هست؟ ممنون میشم اسم دوره هایی که باید بگذرونم رو بفرمایید🌷
      و اینکه حدودا چقدر زمان میبره تا بتونم بسازم به طور میانگین؟

      • امیرحسین دهزاد

        23 دی, 1402

        سلام به شما
        دوره آموزش ساخت انیمیشن کات اوت کاملاً مناسب شماست که در اون ساخت یک قسمت از انیمیشن دیرین دیرین رو آموزش دادیم
        منتها باید در کنارش، مهارت طراحیتون رو هم قوی بکنید (و گرنه با کاراکترها آماده و چیزهایی که در این دوره یاد میگیرید، قادر خواهید بود کار رو برای خودتون در بیارید)
        زمانش هم بستگی به خودتون داره واقعاً
        اگه طبق آموزش پیش برین کمتر از یک ماه میتونید به خروجی مطلوب برسید (مورد داشتیم در یک هفته هم رسیده به خروجی خوب)
        ولی همه چی بستگی به مهارت، تلاش و تمرین خودتون داره
        از طرف ما خیالتون راحت باشه که در کنارتون هستیم

  • زهرا

    10 دی, 1401

    سلام بسیار ممنونم از سایت خوبتون. من به داستان نویسی و طراحی کاراکتروایتوری برد زدن علاقه مندم متاسفانه در سن ۲۳سالگی متوجه شدم بنظرتون میشه از الان هردوشاخه رو باهم پیش ببرم نویسندگی و طراحی رو؟

    • امیرحسین دهزاد

      13 دی, 1401

      خواهش میکنیم
      چه خوب که علاقتون رو پیدا کردید
      چرا نشه
      با تلاش همه چی ممکنه

  • ستایش

    9 دی, 1401

    سلام وقت بخیر
    ممنون از دوره های خوبتون
    من تازه میخوام انیمیشن سازی رو شروع کنم
    قلم نوری هم تهیه کردم
    فقط سوالی که برام پیش اومده اینه که باید طراحی دستی رو قوی کنم؟ چون خوب نیست. و اینکه نیازه طراحی دیحیتال یاد بگیرم؟ برای یادگیریش نیازه طراحی دستیم رو کاغذ خوب باشه؟
    یادگیری کدوم رو برای شروع توصیه میکنید؟
    بعدش فتوشاپ کار کنم خوبه؟
    و اینکه من به انیمیت کردن علاقه دارم. از طرفی چندین تا ایده برای انیمیشن کوتاه و داستانش دارم. و دوست دارم کمیک بوک یا مانگا هم کار کنم.
    خیلی سخته از بین اینا فقط یکی رو انتخاب کنیم
    میشه راهنمایی بفرمایید؟
    خودمم دانشجوی مهندسی کامپیوترم

    • امیرحسین دهزاد

      10 دی, 1401

      سلام به شما
      اینکه بخواید طراحیتون رو قوی بکنید یا نه بستگی به علاقتون داره و سبکی که میخواید انیمیشن بسازید
      ولی اگر تنهایی میخواید انیمیشن بسازید حتماً باید یاد بگیرید
      توی نوشیکا هم کلی دوره طراحی داریم که بدردتون میخوره و توی بخش مربوط به خودش توضیح داده شده.

      برای انتخاب علاقتون هم، پادکست “چگونه زمینه مورد علاقه‌ام را پیدا کنم؟” رو حتماً گوش بدین

  • ستایش

    9 دی, 1401

    سلام وقت بخیر
    ممنون از دوره های خوبتون
    من تازه میخوام انیمیشن سازی رو شروع کنم
    قلم نوری هم تهیه کردم
    فقط سوالی که برام پیش اومده اینه که باید طراحی دستی رو قوی کنم؟ چون خوب نیست. و اینکه نیازه طراحی دیحیتال یاد بگیرم؟ برای یادگیریش نیازه طراحی دستیم رو کاغذ خوب باشه؟
    یادگیری کدوم رو برای شروع توصیه میکنید؟
    بعدش فتوشاپ کار کنم خوبه؟
    و اینکه من به انیمیت کردن علاقه دارم. از طرفی چندین تا ایده برای انیمیشن کوتاه و داستانش دارم. و دوست دارم بتونم کمیک بوک یا مانگا هم کار کنم.
    خیلی سخته از بین اینا فقط یکی رو انتخاب کنیم
    میشه راهنمایی بفرمایید؟
    خودمم دانشجوی مهندسی کامپیوترم.

    • امیرحسین دهزاد

      10 دی, 1401

      سلام به شما
      اینکه بخواید طراحیتون رو قوی بکنید یا نه بستگی به علاقتون داره و سبکی که میخواید انیمیشن بسازید
      ولی اگر تنهایی میخواید انیمیشن بسازید حتماً باید یاد بگیرید
      توی نوشیکا هم کلی دوره طراحی داریم که بدردتون میخوره و توی بخش مربوط به خودش توضیح داده شده.

      برای انتخاب علاقتون هم، پادکست “چگونه زمینه مورد علاقه‌ام را پیدا کنم؟” رو حتماً گوش بدین

  • Seta

    8 دی, 1401

    سلام وقت بخیر.
    دوره ی فتوشاپ و نقاشی دیجیتال کی منتشر میشه؟
    و سوال بعدیم اینه که من تازه میخوام وارد این صنعت بشم. خیلی دوست دارم کنار رشتم که مهندسی کامپیوتره، انیماتور هم بشم.
    برای شروع به نظرتون باید طراحی دستیم رو قوی کنم؟ یا نقاشی دیجیتال یاد بگیرم؟ کدوم بهتره؟
    اگر طراحی دستی نیازه سیاه قلم کار کنم؟
    یا اگر نیاز نیست برم سراغ یادگیری نرم افزار ها؟
    به انیمت کردن خیلی علاقه دارم. در عین حال ایده چند تا داستانم تو ذهنمه. و خیلی هم دوست دارم بتونم کمیک بوک یا مانگا کار کنم. ولی خیلی نقاشیم خوب نیست. نمیدونم از کجا شروع کنم. میخواستم اول فتوشاپ یاد بگیرم کنارشم طراحی.
    ممنون میشم یکم راهنمایی کنید.

    • امیرحسین دهزاد

      10 دی, 1401

      سلام اگه میخواید مانگا کار کنید، یعنی به کمیک بوک و این فضاها علاقه‌مندید
      پس باید از یادگیری اصول طراحی شروع کنید
      دوره‌های:
      1. طراحی پرسپکتیو
      2. طراحی آناتومی
      3. طراحی شخصیت
      4. طراحی فیگوراتیو
      5. و در آخر طراحی کمیک بوک
      رو باید به ترتیب یاد بگیرید.

  • مهران

    23 آبان, 1401

    سلام و درود.
    من به حوزه انیمیشن علاقه دارم، اما نقاشی و طراحیم خوب نیست و علاقه هم ندارم. به نظر شما میتونم به عنوان انیماتور کار کنم؟ یعنی کار با نرم افزار رو دنبال کنم. یا حتما باید بتونم نقاشی و طراحی هم بکنم؟

    • امیرحسین دهزاد

      26 آبان, 1401

      سلام به شما
      هر چند مهارت طراحی یک مهارت لازم و به عنوان مزیت محسوب میشه برای یک انیماتور
      ولی برای انیمیت کات اوت و انیمیت در محیط 3بعدی نیازی نیست تا طراحیتون خوب باشه
      همین که آناتومی رو بشناسید کافیه
      مهارت طراحی برای انیمیت فریم به فریم دستی مهم به حساب میاد و لازمه

  • لیلا تقی‌پور

    14 آبان, 1401

    سلام و درود
    ممنونم از سایت بسیار خوبتون
    من به حوزه انیماتور خیلی علاقه دارم خواستم ببینم برای انیماتور شدن باید طراحی بلد باشیم یا نیازی نیست و با نرم افزار فقط کار میکنیم؟

    • امیرحسین دهزاد

      15 آبان, 1401

      سلام
      خواهش میکنیم
      بستگی داره انیمیت فریم به فریم اگر بخواید کار بکنید باید مهارت طراحیتون خوب باشه
      ولی برای انیمیت کات اوت یا 3بعدی خیلی این مهارت شرط لازم نیست (هر چند از من میشنوید اگر مهارت طراحیتون خوب باشه، قطعاً انیماتور بهتری خواهید بود)

  • H

    4 آبان, 1401

    سلام
    برای فیلمنامه نویسی انیمیشن نیاز به یادگیری طراحی است؟ برای کارگردانی چطور؟

    • امیرحسین دهزاد

      14 آبان, 1401

      سلام دوست خوبم
      برای فیلمنامه نویسی به هیچکدوم از این مهارت‌‌ها نیازی ندارید
      هر چند دونستن مبانی کارگردانی خیلی کمک میکنه در اینکه فیلمنامه اصولی‌تری بنویسید ولی شرط لازم نیست برای نویسنده شدن

  • Hamid

    3 آبان, 1401

    سلام
    برای فیلمنامه نویسی انیمیشن نیازی به یادگیری طراحی است؟برای کارگردانی چطور؟

    • امیرحسین دهزاد

      14 آبان, 1401

      سلام دوست خوبم
      برای فیلمنامه نویسی به هیچکدوم از این مهارت‌‌ها نیازی ندارید
      هر چند دونستن مبانی کارگردانی خیلی کمک میکنه در اینکه فیلمنامه اصولی‌تری بنویسید ولی شرط لازم نیست برای نویسنده شدن

  • امیر آشوری

    25 مهر, 1401

    سلام میخواستم بدون ساخت یه انیمیشن دو بعدی 20 دقیقه‌ای که تمامی مراحل‌ش رو یک نفر انجام بده تقریباً چقدر زمان می بره

    • امیرحسین دهزاد

      1 آبان, 1401

      سلام دوست خوبم
      بسته به استایل کار و سبک ساختش و شاخ و برگ های داستان و تعداد کاراکتر و امکانات و مهارت شما یا تیمتون متفاوته 🙂

  • Mobiran

    11 مهر, 1401

    سلام و خسته نباشید خدمت پشتیبانان نو شیکا گرامی. با تشکر از مقاله ی کامل و مفیدتون. بنده یه سوالی برام پیش آمد. بنده دبیرستانی هستم و رشته ام تجربی هست ولی از بچگی به طراحی های تجسمی و انیمیشن بسیار علاقه داشتم و حتی از 9 سالگی شخصیت دو بعدی طراحی میکردم و کم کم تونستم با استفاده از اپلیکیشن cartoon maker که من با اندروید کار می‌کردم، انیمیشن بسازم. تا سال گذشته با همین اپلیکیشن انمیشن های 2d رو می‌ساختم ولی الان میخوام برم سراغ یادگیری تدوین انیمیشن 3d.سوالم ازتون اینه که من برای انیمیشن سازی باید حتما برم فنی حرفه ای و مدرک دانشگاهی داشته باشم یا کسی که فقط دوره اشو دیده باشه هم استخدام می‌کنند؟ و اینکه آیا میتونم انیمیشن رو در کنار رشته اصلیم ادامه بدم یا آنقدر کار میبره که باید تمام وقتمو بزارم براش؟

  • ح

    6 مهر, 1401

    سلام و خسته نباشید خدمت شما مطالبتون عالی و مفید هستند فقط یک سوال داشتم.
    من انیمیشن سازی رو خیلی دوست دارم و خیلی از شرایط لازمه رو دارم از جمله طرح داستان و کامپیوتر و… اما دومین اولویت در زندگیمه و نمی خوام در ازاش پولی دریافت کنم فقط می خوام بسازمش بنابراین می خوام به صورت انفرادی انجامش بدم میدونم سخته و زمان زیادی می طلبه اما می خوام انجامش بدم به نظر شما امکان پذیره؟

  • حسین عبدالهی منش

    5 شهریور, 1401

    خیلی خیلی عالی بود واقعا مقاله هاتون شاهکار هستن و تنها سایتی در ایران که اموزش صفر تا صدی و تخصصی و اونم بسیار ارزان و مقرون به صرفه رو برای ماها به ارمغان اورده سایت خب نوشیکا هس انشالله بتونیم از تمامی اموزش ها و تلاش همه شما عزیزان نهایت استفاده ممکن رو ببریم و بتونیم روی شما عزیزان رو سفید کنیم بازم ممنون

    • الهه گودرزی

      7 شهریور, 1401

      با سلام و ادب ..
      ممنون از اینهمه انرژی که به ما دادید ..
      کسب رضایتمندی حداکثری شما عزیزان ، مطلوب ماست ..
      در خدمتتون هستیم.
      همتتان عالی، تلاشتان مستمر ..
      پایدار باشید

  • محمد

    31 مرداد, 1401

    سلام وقت شما بخیر
    آیا در انیمیشن های داخل بازی هایی مثل جی تی ای و رد دد ردفشن و همانند آنها همین مراحل وجود دارد یا در بازی سازی به گونه ای دیگر است

  • ثنا

    27 مرداد, 1401

    سلام ، من بابلندر به صورت حرفه ای کار میکنم اگر در موسسه شما استخدام بشم آیا احتمال توزیع انیمیشنم توسط توزیع کننده ها وجود دارد؟

    • الهه گودرزی

      29 مرداد, 1401

      با سلام و درود ..
      دوست عزیز لطفا مسیر همکاری با موسسه را طی کنید . از طریق تکمیل فرم استخدام که در سایت موجوده .. به پاسخ سوال خود خواهید رسید .
      با احترام

  • میم نون

    22 مرداد, 1401

    سلام خسته نباشید من مدتیه که قصد دارم برای محل کارم انیمیشن سازی انجام بدم تا حدی با با افتر افکت اشنا هستموو با هون کار کردم اما متوجه شدم برای انیمیت کردن کاراکتر ها و ساختن یه موشن حرفه ای نرم افزار دیگه لازمه تصمیم گرفتم از موهو استفاده کنم میشه لطف کنید کمک کنید و در این مورد نظر بدید ممنون میشم

    • امیرحسین دهزاد

      23 مرداد, 1401

      سلام
      خیلی خوبه
      چه کمکی میتونم بهتون بکنم؟
      آیا اینکه دیرین دیرین رو با موهو میسازن کافی نیست؟!

  • July

    16 مرداد, 1401

    سلام ممنونم از اطلاعاتتون ، سوالی داشتم در رابطه با اسکچ اینکه تو چه مرحله ای هست و چطور میشه ساخت با نرم افزار خاصی یا روی لپ تاب میشه یا باید روی تبلت هایی که دارای قلم هستن اتفاق میوفته و اصلا اسکچ ربطی به انیمیشن سازی داره ؟ ممنونم

    • امیرحسین دهزاد

      18 مرداد, 1401

      از کلمه “اسکچ” ممکنه در گروه‌های مختلف یا توسط هنرمندان مختلف، معانی مختلفی استنباط بشه؛ اما چیزی که ما مدنظرمون میذاریم معنای عام این کلمه هست و خیلی نمیخوایم تخصصی وارد پاسخ به این سوال بشیم
      معادلی که میشه برای اسکچ استفاده کرد؛ طراحی سریع هست. و معمولاً هم برای این استفاده میشه تا ببینیم که یک ایده کار میکنه یا نه و روی اون زمان بیهوده گذاشته نشه
      حالا میخواد این ایده توی گروه داستان باشه و بخوان یک جوک رو با تصویر کردن تست بکنن، یا یک استوری برد باشه یا تست طراحی یک کاراکتر باشه
      ولی معمولاً در بخش پیش تولید از اسکچ استفاده میشه تا در بخش تولید هزینه صرف چیزهایی که خوب نیست صورت نگیره

  • زهرا عرفانی

    11 مرداد, 1401

    سلام میشه بگید چرا بعضی دوره ها مثل نقاشی دیجیتال برای انیمیشن سازی دیگه نیستند هرچقدر کلیک میکنم یا میگردم دنبالش نیست

    • امیرحسین دهزاد

      12 مرداد, 1401

      چون هنوز تولید نشده و دردسترس نیست
      اما برنامه تولیدش رو داریم

  • B.A

    5 مرداد, 1401

    سلام.برای تازه کار ها ک بخوان اول نقاشی دیجیتال ثابت شروع کنن آیپد بهتره یا لپ تاپ و قلم نوری؟

    • امیرحسین دهزاد

      12 مرداد, 1401

      سلام
      هر دو اوکیه
      ولی آیپد قابل حمله و هزینش هم بیشتره و میتونید روی مانیتور بکشید
      اما قلم نوری انواع مختلفی داره و قیمت های متنوع تر
      میتونید ابتدا با هزینه کمتر و وقلم نوری شروع کنید بعد برید سمت تهیه آیپد (اگر خیلی جابجا میشید و میخواید اسکچ بزنید)

  • افسانه

    3 مرداد, 1401

    من قبلا پیام ارسال کردم اگر شرکت هایی که ساخت انیمیشن دارند و متن را خریداری کرده می شناسید می توانید کمکم کرده و معرفی بفرمایید ؟ با تشکر فراوان

    • امیرحسین دهزاد

      12 مرداد, 1401

      سلام خداقوت
      بنا بر خط‌مشی سازمانی نوشیکا، تمامی محتواها از دورن خود سازمان و توسط نیروهای نوشیکا خلق و تولید میشن. لذا ما هیچ محتوای خلاقه‌ای (اعم از سیناپس، ایده، فیلمنامه و…) که برای تولید انیمیشن بکار میره رو از خارج نوشیکا قبول نمیکنیم و اون‌ها رو دست نخورده باقی میذاریم.
      بخاطر همین خیلی در این خصوص وارد مسائل فنی نشدیم که بخوایم اطلاعاتی داشته باشیم و بهتون کمکی بکنیم.
      اما میتونید با هنرمندانی که توی فضای مجازی فعالیت‌هاشون رو دوست دارید و فکر میکنید به سبک کاری که میخواید انجام بدین نزدیک هستن، ارتباط بگیرین و از طریق اونا با مجموعه‌هایی که تولید انیمیشن دارن ارتباط بگیرین
      آرزوی بهترین‌ها رو براتون داریم

  • افسانه . م

    3 مرداد, 1401

    با عرض سلام و خسته نباشید . من نویسنده کودک و نوجوان هستم و ناشر و مدرس دوره های نویسندگی کودک تمام کتاب هایم در سایت آمازون برای کودکان ایرانی سراسر دنیا و سایت های معتبر قرار گرفته است . به تازگی کتاب کودک علمی تخیلی نوشته ام در 14 جلد که سه ج چاپ شده برای ساخت انیمیشن کار مشترک می شود انجام داد ؟ متن از من و کار از شما ؟ با تشکر

    • امیرحسین دهزاد

      12 مرداد, 1401

      سلام خداقوت
      بنا بر خط‌مشی سازمانی نوشیکا، تمامی محتواها از دورن خود سازمان و توسط نیروهای نوشیکا خلق و تولید میشن. لذا ما هیچ محتوای خلاقه‌ای (اعم از سیناپس، ایده، فیلمنامه و…) که برای تولید انیمیشن بکار میره رو از خارج نوشیکا قبول نمیکنیم و اون‌ها رو دست نخورده باقی میذاریم.
      ممنونیم از اعتمادی که به ما دارید و ارتباطی که با ما گرفتید.
      آرزوی بهترین‌ها رو براتون داریم

  • عماد

    3 مرداد, 1401

    با سلام و تشکر از شما
    سوالی دارم، اینکه دوره‌های آموزشی شما به چه زبانی هست؟ زبان اصلی؟ یا ترجمه کردید به فارسی؟
    خیلی ممنون.

  • متینه ترکمانی

    18 تیر, 1401

    عالی بود

  • متینه ترکمانی

    18 تیر, 1401

    سلام خسته نباشید واقعا متشکرم ازتون به خاطر اطلاعاتی که در اختیار ما قرار میدید.

    • الهه گودرزی

      18 تیر, 1401

      سپاس از نگاه شما

  • B.A

    10 تیر, 1401

    سلام و خسته نباشید.خیلی عالی بود مقالتون فقط اینکه یک سری کلمات رو هم ای کاش معنی ش رو می گفتین برای کسایی ک اطلاعاتی ندارن.
    یک سوال هم داشتم اینکه من به طور حرفه ای نقاشی میکنم سیاه قلم و مداد رنگی ،میتونم توی انیمیشن هم کارم خوب باشه؟
    یکمم هم راجب رشته انیمیشن در هنرستان توضیح میدید که چجوری هست و چی یاد میدن چون من نمیدونم برم گرافیک بخونم یا انیمیشن،میخوام شغلم در اینده طراحی کاراکتر و رنگ آمیزی در انیمیشن باشه

    • امیرحسین دهزاد

      11 تیر, 1401

      سلام دوست خوبم
      کدوم کلمات براتون معناش مشکل هست، بگین تا راه حلی براشون پیدا کنیم
      انیمیشن‌سازی در دنیا تخصص‌های مختلفی رو دربرمیگیره ولی هر چقدر، چندوجهی تر باشید، بیشتر در این پروسه به کار خواهید اومد. ولی یکسری مهارت‌ها رو حتماً یاد بگیرید و تقویت کنید: مثل داستان گویی، طراحی کاراکتر، نقاشی دیجیتال
      درخصوص انیمیشن در هنرستان هم اینکه چه چیزایی یاد میدن، میتونید کتاب درسیش رو دانلود کنید و مشاهده بفرمایید. درضمن ما یک پادکست هم در این مورد تولید کردیم که پیشنهاد میکنم حتماً اول گوشش بدید

      • B.A

        17 تیر, 1401

        خیلی ممنون از توجه شما

  • سوگند کشاورز

    3 تیر, 1401

    سلام
    دوره‌های “طراحی شخصیت انسان‌ها برای انیمیشن‌سازی” و “طراحی فیگوراتیو برای انیمیشن‌سازی” رو که در مقاله‌ی از کجا شروع کنیم معرفی کرده بودید رو کجا می‌تونم پیدا کنم؟

    • امیرحسین دهزاد

      5 تیر, 1401

      طراحی انسان‌ها و طراحی فیگوراتیو هنوز تولید نشده
      ولی از دوره‌های طراحی شخصیت انسان‌ها و حیوانات در بخش مستری (آرون بلیز و تیم هاج) میتونید استفاده کنید

  • sajad مقدم

    25 خرداد, 1401

    سلام
    اول که ممنونم از مقاله جذابتون

    دوم چرا توی بخش انیمیت توی همین مقاله پکیج آموزش ریچارد ولیامز قرار داده نشده

    دلیل خاصی داره یا حواستون نبوده(:

    یا هست من ندیدم🙂

    ممنون

    • امیرحسین دهزاد

      25 خرداد, 1401

      سلام
      خواهش میکنیم
      حواسمون نبوده 🙂

  • Kyoko

    1 اردیبهشت, 1401

    سلام
    ممنون از مطالب مفیدتون
    خواستم بپرسم اگه رشته فتوگرافیک تحصیل کنم میتونم در عرصه انیمیشن هم کار کنم؟

    • امیرحسین دهزاد

      10 اردیبهشت, 1401

      سلام دوست خوبم
      یادم میاد مصاحبه چندتا از سوپروایزرهای پیکسار رو میدیدم که مهندس پزشکی و مکانیک خونده بودن
      برای کار کردن در عرصه انیمیشن، به علاقه زایدالوصف و کسب مهارت در زمینه‌ای که میخواید داخلش متخصص بشید نیاز دارید

  • Shakila .

    20 دی, 1400

    و خوب بیشتر طراحی دیجیتال بلد باشم یا طراحی ساده(روی کاغذ)؟

    چه نرم افزاری رو برای طراحی دیجیتال پیشنهاد میکنید؟

    از بین این دوره هایی که گذاشتید یه مبتدی اول با کدوم شروع کنه؟

  • Shakila .

    20 دی, 1400

    سلام
    ممنون از کانال فوقالعاده تون🌹
    یه سوال😂
    اگر من بخوام طراحی انیمیشن رو شروع کنم نیاز داره به بقیه مفاهیم هم تسلط داشته باشم؟

    • امیرحسین دهزاد

      24 دی, 1400

      سلام به شما اگر میخواید بدونید برای یادگیری انیمیشن نیازه چه چیزهایی رو بدونید و از کجا باید شروع کنید؛ مقاله “از کجا شروع کنم” و آموزش “انیمیشن برای تازه‌کارها” به شدت راست کار خودتونه

  • احمد

    18 دی, 1400

    سلام ویدیو های طراحی کارکتر زیرنویس فارسی دارن؟

    • امین فرخی

      26 دی, 1400

      سلام
      بله، ویدیو ها توسط تیم نوشیکا ترجمه شده و به صورت زیر نویس فارسی در فیلم قرار گرفته

  • نسیم

    15 دی, 1400

    سلام خسته نباشید
    برای کسی که هیچی نمیدونه و میخواد از صفر شروع کنه انیمیشن سازی رو ، کدوم دوره رو پیشنهاد میدید؟
    و اینکه ایا سیستم خیلی خوبی لازمه یا با لپ تاپ معمولی هم میشه کار رو یاد گرفت؟

    • تیم پشتیبانی نوشیکا

      15 دی, 1400

      با سلام و ادب
      ممنون از سوال تون
      دوره آموزش انیمیشن کات اوت رو به شما پیشنهاد می کنیم
      https://nooshika.com/product/cut-out/

  • .خخخخ

    9 دی, 1400

    ممنون
    مقالتون عالیییی بود فقط من یه چیزی رو متوجه نشدم
    الان من وقتی میخوام شروع به کار کنم اول باید کدوم مهارت رو یاد بگیریم؟فیلمنامه.استوری برد. طراحی شخصیت ….. کدوم رو اول شروع کنم ؟
    بعد هر کدوم مهارت رو باید توش حرفه ای بشم بعد برم سراغ مهارت بعدی ؟؟؟یا از هر کدوم یه بخش مقدماتی یاد بگیرم؟
    اخه من دوست دارم همه بخش هارو یاد بگیرم

    .
    و اینکه هر کدوم از مهارت هارو از کدوم منبع اموزشی یاد بگیرم؟؟؟
    میشه بغیر از سایت خودتون یه سایت رایگان معرفی کنید برای یاد گیری؟

  • .خخخخ

    8 دی, 1400

    سلام پاکدست های سایتتون کجاست؟

  • متین

    17 آبان, 1400

    سلام یک برنامه ایی خواستم که حرفه ایی باش و قابل صدابر داری باشه وهم با ابزار برنامه و هم با قلم نوری قابل انیمیت باشه مثل انیمشن غول آهنی چه برنامه ایی میشه که انیمیشنی مثل این ساخت

    • امیرحسین دهزاد

      17 آبان, 1400

      سلام به شما
      نرم‌افزاری که به نظرم مناسب شما باشه: انیمیت سی سی هست که خیلی نرم‌افزار حرفه‌ای، کاربردی، سبک و جذابیه که باهاش کلی ویدیوی پرطرفدار یوتیوبی ساختن هنرمندای سرتا سر جهان

  • متین درویشی

    17 آبان, 1400

    برنامه ایی خواستم که حرفه ای باشه و قابل صدا گذاری باشه و حرفه ای باشه یک انیمشن مثل غول آهنی

    • امیرحسین دهزاد

      17 آبان, 1400

      سلام به شما
      نرم‌افزاری که به نظرم مناسب شما باشه: انیمیت سی سی هست که خیلی نرم‌افزار حرفه‌ای، کاربردی، سبک و جذابیه که باهاش کلی ویدیوی پرطرفدار یوتیوبی ساختن هنرمندای سرتا سر جهان

  • متین درویشی

    17 آبان, 1400

    سلام خسته نباشید .ببخشید من یک برنامه انیمیشن خواستم که قابل صدا برداری باشه حرفه ایی باشه دو بعدی باشه باابزار و بی ابزار قابل کار باشه مثل انیمشن غول آهنی چه برنامه ایی هست

    • امیرحسین دهزاد

      17 آبان, 1400

      سلام متین جان
      اینکه انیمیشن غول اهنی رو با چه نرم‌افزاری ساختن، باید بهت بگم که ترکیبی از نرم‌افزارهای دو بعدی و سه‌بعدی مختلف بوده
      کلی هنرمند که طراح‌های قدری بودن، در اون مشارکت داشتن
      پس نمیشه گفت با چه نرم‌افزاری ساختن که صدابرداری هم توش انجام شده باشه و با ابزار و بی ابزار کار کنه!
      اگر یک نرم‌افزار، با مشخصاتی که گفتی میخوای، انیمیت سی سی خیلی نرم‌افزار حرفه‌ای، کاربردی، سبک و جذابیه که باهاش کلی ویدیوی پرطرفدار یوتیوبی ساختن هنرمندای سرتا سر جهان

  • Hanieh Tg

    10 آبان, 1400

    سلام بسیار ممنونم از مطالب مفیدتون
    سربلند باشید

  • Shayan

    6 آبان, 1400

    سلام خسته نباشید ممنون از مطالب باارزشتون واقعا.بنده میخواستم انیمیشنهایی تو سبک دیرین دیرین ویاساده‌تر حتی مثل عنی‌میشن که تو انستاگرام ارائه میشن تولید کنم.بنظرتون انیمیتcc رو کار کنم یاتون بوم؟ممنون میشم راهنمایی کنید

    • محسن گلچین

      7 آبان, 1400

      سلام
      ممنون از شما که ما رو دنبال میکنین. برای شروع کار و پروژه های سبک این مدلی شاید متفاوت چندانی بین این دوتا نر افزار حس نکنین. مهم ترین تفاوتی که وجود داره اینکه اگه شما قبلا با سایر نرم افزارهای ادوبی کار کرده باشین کار کردن با نرم افزار ادوبی انیمیت می تونه براتون راحتتر باشه چون اصول کار توی این نرم افزارها یکسانه و خیلی سریع با محیط کاربریش آشنا میشید. ولی برای آشنایی و عادت کردن به فضای ممکنه یکم به زمان نیاز داشته باشین.
      اما اگه یکم جلوتر رو در نظر بگیریم، تون بوم قابلیت های خیلی خوب و پیشرفته برای طراحی دیجیتالی و حتی تبدیل طراحی دستی به طراحی دیجیتالی داره و ابزارهای ریگ بندی خیلی پیشرفته ای داره.
      پیشنهاد میکنم مقاله آشنایی با نرم افزارهای ساخت انیمیشن دو بعدی رو مطالعه کنین هم در مورد این دوتا نرم افزار هم در مورد چندتا نرم افزار کاربردی و جالب دیگه توش مفصل توضیح دادیم. این بخش رو مطالعه کنین سوالی بود خوشحال میشم بتونم کمکی کنم

    • امیرحسین دهزاد

      8 آبان, 1400

      سلام به شما
      دوره آموزش ساخت انیمیشن کات اوت، دقیقاً یک قسمت از دیرین دیرین رو یاد میده چطور و با کمک چه مهارت‌ها و نرم‌افزارهایی باید تولید کنین
      حتماً صفحه این دوره رو ببینید که اگر بدردتون میخوره، تهیش کنید تا ابهاماتتون برطرف بشه

  • مهسا مهرابی

    9 مهر, 1400

    خیلی عالی با جزییات

  • مرصاد طالبی

    25 شهریور, 1400

    سلام خسته نباشید من 2روز پیش فرم استخدامی پر کرده بودم و یه کد رهگیری هم گرفتم ولی متاسفانه تو سایت نتونستم پیگیریش کنم چیکار کنم نتیجه رو بتونم زودتر بفهمم؟

    • احمد گلچین

      27 شهریور, 1400

      سلام وقت شما بخیر.
      در صورت بررسی فرم شما و تایید شرایط اولیه، تیم نوشیکا با شما تماس میگیره.
      موفق باشید.

  • حمیدرضا مجتهد

    8 شهریور, 1400

    سلام وقت بخیر.برای ساخت ویدیو های اموزشی با افکت ها و موشن ها و ایجاد موشن گرافیک نیاز به یادگیری چه بخش ها و چه نرم افزار هایی است؟

  • رضا .د

    25 مرداد, 1400

    با سلام و خسته نباشید عالی بود مقاله خیلی جا ها گشته بودم ولی چیز خوبی نتونستم پیدا کنم .تا این مقاله رو خوندم .من و دوستم دونفریم و علاقه زیادی داریم به طراحی کارکتر و داستان میخواستم بدونم که کی آموزش طراحیشو میزارین چون هنوز آماده نشده کیلیک میکنم نمیاره و واسم یه چیزه دیگه خیلی مهمه اینه که ما مدرکمون رو از آموزشکده بگیریم با مدرک دانشگاه برابری می‌کنه یا با مدرک آموزشکده و حرفه ای شدن تو این سبک که بالا میشه درآمد زایی خوبی کرد ؟

  • Reza.d

    25 مرداد, 1400

    با سلام و خسته نباشید عالی بود مقاله خیلی جا ها گشته بودم ولی چیز خوبی نتونستم پیدا کنم .تا این مقاله رو خوندم .من و دوستم دونفریم و علاقه زیادی داریم به طراحی کارکتر و داستان میخواستم بدونم که کی آموزش طراحیشو میزارین چون هنوز آماده نشده کیلیک میکنم نمیاره و واسم یه چیزه دیگه خیلی مهمه اینه که ما مدرکمون رو از آموزشکده بگیریم با مدرک دانشگاه برابری می‌کنه یا با مدرک آموزشکده و حرفه ای شدن تو این سبک که بالا میشه درآمد زایی خوبی کرد ؟

  • Reza

    10 تیر, 1400

    سلام
    برنامه ای برای آموزش های جدید نویسندگی دارید؟؟

    • امیرحسین دهزاد

      11 تیر, 1400

      اگر تازه‌کار هستید حتماً دوره مبانی داستان‌نویسی رو تهیه کنید
      اگر این دوره رو تهیه کردین، دوره داستان‌نویسی همراه با چاک ویلیامز به شدت توصیه میشه
      چون مباحث دوره چاک ویلیامز برای افراد تازه‌کار یکمی سنگینه، پیشنهاد میکنیم با دوره مبانی داستان‌نویسی نوشیکا شروع کنن
      ولی سطح پیشرفته و کاربردی داستان‌نویسی رو در دوره چاک ویلیامز میتونید پیدا کنید
      و این 2 دوره در کنار هم، میتونیم بگیم برای کسانی که بخوان داستان‌نویسی در انیمیشن رو در سطح حرفه‌ای شروع کنن کافیه

      اگر دوره‌های کامل‌تری تهیه و تدوین شد، حتماً از طریق وبسایت اطلاع‌رسانی میکنیم

  • صادق سیفی

    21 خرداد, 1400

    ببخشید یه سوال دیگه داشتم من مثلا الان هم داستان نویسی دوست دارم هم طراحی شخصیت و هم گرافیک باید یکی از اینها رو انتخاب کنم خیلی انتخاب سختیه

    • تیم پشتیبانی نوشیکا

      21 خرداد, 1400

      سلام
      پیشنهاد من به شما اینه که سه تا تخصص از انیمیشن‌سازی که فکر می‌کنید بیشتر بهش علاقه دارید رو انتخاب کنید و کورس‌های آموزشیش رو تهیه کنید
      تمرین کنید واقعا و یاد بگیرید و نمونه کار بزنید
      ممکنه این مرحله براتون بین ۶ ماه تا دو سال وقت بگیره
      ولی توی این مدت تلاش کنید بهترین خروجی رو در هر بخش داشته باشین
      بعد نتیجه کار خودتون رو به اهل همون فن، ارائه بدین
      طبق فیدبکهایی که میگیرید و علاقه خودتون یکی رو انتخاب کنید و در همون تخصص ادامه بدید
      مطمئنم موفق میشید و میدرخشید

  • صادق سیفی

    21 خرداد, 1400

    سلام ببخشید مثلا من میخوام داستان نویسی انیمیشن کنم باید تو دانشگاه چه رشته ای رو انتخاب کنم میشه کمک کنید

    • تیم پشتیبانی نوشیکا

      21 خرداد, 1400

      داستان نویسی به صورت مجزا در رشته علوم انسانی گرایش های ادبیات به طور کامل مطرح و بسط داده می شود و در مقاطع ارشد و دکتری رشته های همچون سینما هم به این موضوع در قالب فیلمنامه نویسی پرداخته می شود

  • محسن

    20 خرداد, 1400

    سلام وقت بخیر
    من دوره انیمیشن سازی کات اوت رو خریداری کردم .
    متاسفانه امکانی برای دانلود فایل ها وجود نداره. من هربار بخوام فیلم دوره رو ببینم باید به صورت انلاین نگاه کنم
    لطفا یک فکری بکنین برای این بخش .با تشکر

    • تیم پشتیبانی نوشیکا

      20 خرداد, 1400

      با سلام و ادب خدمت دوست مهربان من
      همانطور که در قسمت توضیحات محصولات اشاره شده است، دسترسی دوره به صورت انلاین می باشد
      به علت حفط کپی رایت آثار از سیستم جدید که به صورت استریم می باشد، حجم ویدیوها بدون افت کیفیت تصویر 50 برابر کاهش پیدا کرده که به عنوان مثال ویدیوی نیم گیگ تبدیل به ویدیوی 20 مگ شده است و ضمنا بر روی سرورهای ایران (اینترانت ملی) قرار گرفته است که تعرفه نت آن نیم بها می باشد و همیشه بر روی تمام سیستم ها قابل پخش می باشد و نیاز به دانش خاصی در راه اندازی پلیر یا تماشای آن وجود ندارد.
      در صورت هرگونه سوال در خدمت شما خواهیم بود

  • آرین خوش خلق

    18 خرداد, 1400

    دوره ها و آموزش ها به صورت فیزیکی هم موجوده؟

    • تیم پشتیبانی نوشیکا

      19 خرداد, 1400

      همه دوره ها بعد از خرید در پنل کاربری قابل تماشا می باشد و به صورت فیزیکی نخواهد بود

  • آرین خوش خلق

    18 خرداد, 1400

    سلام آیا دوره ها و پکیج ها به صورت فیزیکی هم موجوده؟

    • تیم پشتیبانی نوشیکا

      19 خرداد, 1400

      همه دوره ها بعد از خرید در پنل کاربری قابل تماشا می باشد و به صورت فیزیکی نخواهد بود

  • لیزا

    18 خرداد, 1400

    سلام. من یه سوال دارم که نمیدونم عجیب و سطحیه یا نه؟ سوالم اینه که از اول باید داستان رو به صورت فیلم نامه بنویسیم؟ منظورم برای کمیک هست البته. یعنی من به فرم کتابهای داستانی نویسندگی میکنم. عجیبه اگر اول داستان رو به فرم روایی بنویسم و بعدا به فیلم نامه تبدیلش کنم و بعدم وارد فاز طراحی بشم؟ یا کلا روالش همینه؟ این سوالم از اینجا میاد که گاهی موقع نوشتن یهو داستانم حالت فیلم نامه ای پیدا میکنه و مثلا به جای توصیف روایی صحنه خیلی خلاصه تو پرانتز مینویسم: (اینجا با عصبانیت نگاهش رو به سمت فلانی میچرخونه). نمیفهمم چرا یهو اینجوری میشه…

    • محسن گلچین

      18 خرداد, 1400

      سلام دوست خوبم
      پاسخ این سوالتون رو وقتی بهتر درک میکنید که یک بار درگیر فرآیند ساخت بشید. اساسا روش هایی که انتخاب میکنیم بر این اساس باشه که مراحل کاری تون تا جای ممکن ساده تر بشه و راحت تر بتونید داستانی که توی ذهنتون هست رو به دیگران انتقال بدین.
      در گام اول روایت داستان و اتفاقات اون باید شکل بگیره بعد باید نحوه روایت داستان از قاب تصویر و به صورت واضح در ذهن شکل بگیره (توضیحات فیلمنامه ها هم در اصل برای همین وجود داره)
      اتفاقی برای شما در هنگام نوشتن رخ میده اینه که شما این دو مرحله رو با هم ادغام میکنید. این کار غلطی نیست ولی مهمه که ناخودآگاه نباشه. برای این کار اول باید کلیت داستان در ذهنتون شکل گرفته باشه بعد تصمیم بگیرید برای بیانش از چه صحنه هایی قصد دارید استفاده کنید و این که اون صحنه به شکل باید ضبط بشه و برداشت بشه. اگه پاسخ همه این سوالات در ذهنتون وجود داشته باشه اونوقت در لحظه نوشتن می دونید دقیقا باید چه چوطر به موضوع بپردازید چه جمله هایی رو به کار ببرید و چه توضیحاتی برای توصیف صحنه اضافه کنید.

  • آرین خوش خلق

    18 خرداد, 1400

    سلام خوب هستید؟ پکیج های آموزشی نرم افزار ها مثل پریمیر و ایلوستریتور و فوتوشاپ کی آماده میشه؟

    • تیم پشتیبانی نوشیکا

      18 خرداد, 1400

      سلام و عرض ادب
      در دست ضبط هستن
      هنوز تاریخ مشخصی برای اونها متصور نیست

  • صدرا

    28 اردیبهشت, 1400

    سلام من صدرا هستم دوست دارم به صنعت انیمیشن سازی منتقل بشم و ۳نوع انیمیشن ساختم با الهام از انیمیشن های معروف مثل پلنگ صورتی.از سایت شما ممنونم خیلی به من اموزش داد و انقدر تعصیر گزار بود که انیمیشن بعدیم رو استاپ موشن ساختم.میخواستم بدونم همه ی چیز هایی که نوشنید لازمه چون من خیلی هاشون رو انجام ندادم چون کسی نیست کمکم کنه. لطفا راهنماییم کنید چون هر جور شده میخوام تو این صنعت باشم چه انیمیشن های کوتاه اینستاگرام بسازم چه تو استودیو های ایرانی کار کنم و چه توی شرکت هایی مثل دیزنی،وارنر و اردمن کار کنم خوبه لطفا جواب بدید

    • تیم پشتیبانی نوشیکا

      28 اردیبهشت, 1400

      با سلام و ادب خدمت دوست مهربان من
      ممنون از لطف شما به ما
      چه کمکی می تونیم به شما بکنیم؟

  • سونر

    24 اردیبهشت, 1400

    ممنون مطالبتون خیلی مفید بود و بالاخره تونستم متوجه شم که به قسمت طراحی شخصیت بیشتر علاقه مندم:)
    و البته به تازگی شروع کردم و طرح های دیجیتالی دو بعدی در این رابطه می کشم

  • محمد خیراندیش

    4 اردیبهشت, 1400

    دوره کشیدن فیگورهای مختلف بدن چه زمانی منتشر میشه؟

    • تیم پشتیبانی نوشیکا

      4 اردیبهشت, 1400

      با سلام و ادب
      در زمستان منتشر خواهد شد

  • Negin Moradi

    1 اردیبهشت, 1400

    سلام من تازه با سایتتون آشنا شدم و محیط سایتتون خیلی جذابه و از پادکست و مقالات رایگانی که گذاشتید ممنونم خیلی خوشحالم که گروهی مثل شما وجود داره که انقد قشنگ راهنمایی میکنه در زمینه انیمیشن سازی. به خاطر تمامی مطالب آموزشیتون هزاران بار متشکرم

    • احمد گلچین

      3 اردیبهشت, 1400

      سلام دوست مهربان من
      خیلی ممنون از انرژی که به ما میدین

  • همراه نوشیکا

    1 فروردین, 1400

    سلام شبتون خوش ممنون بابت وقتی که گذاشتید

    • امیرحسین دهزاد

      2 فروردین, 1400

      مخلصیم
      خوشحال میشیم بتونیم به دوستانمون کمکی بکنیم

  • همراه نوشیکا

    1 فروردین, 1400

    سلام خسته نباشید قلم نوری وکام بهتره یا اکس پی پن ؟
    و قلم نوری رو از چه سایت یا پیجی بخرم بهتره ؟

    • امیرحسین دهزاد

      1 فروردین, 1400

      سلام
      روزتون بخیر و خداقوت
      سوالتون مثل این میمونه که بگیم گوشی اپل بهتره یا هووآوی!؟
      برند وکام یکی از برندهای معتبر و باسابقه‌ای هست که محصولاتش در میان تولیدکننده‌های قلم نوری خیلی معتبره (درست مثل اپل)
      اما با افزایش قیمت دلار در سال‌های اخیر این قلم‌های نوری باکیفیت، برای خیلی‌ها غیرقابل خرید شدن، بخاطر همین برندهای جدید و ناشناخته در این بازارها مجال ظهور پیدا کردن (درست مثل بازار گوشی)
      ایکس‌پی پن(xp pen)، هوئیون(Huion) و… از این دست برندها هستن
      این برندها با مشخصات مشابه برندهای معتبر محصول میدن؛ حتی چندتا ویژگی کاربرپسند هم بهش اضافه میکنن، اما در بلندمدت تفاوت‌هاشون آشکار میشه
      این نکته رو بگم که میزان کاری که شما با این ابزار دارید هم خیلی مهمه در انتخابتون
      سرچی بکنید توی اینترنت میتونید تجربه افراد مختلف رو در استفاده از این محصولات بخونید و تصمیم‌گیری بکنید
      اعضای تیم نوشیکا و اغلب دانش‌پذیرای ما از برندهای وکام استفاده میکنن ولی با چندتا از دانش‌پذیرایی که برای شروع کارشون و بخاطر قیمت مناسب قلم‌های xp pen (خصوصاً مدل‌های deco pro و deco 1 v2) استفاده کردن صحبت که میکردم، راضی بودن
      حالا اینکه تا کی جواب کارشون رو بده با همین کیفیت، هنوز اطلاع دقیق ندارم که بتونم راهنماییتون کنم

      درمورد خرید قلم نوری هم اگر امکانش رو دارید حضوری از تهران تهیه کنید، خیلی بهتره
      اگر فقط برای ضبط آموزش، کار در پاورپوینت و… میخواید، خیلی مدل‌های ارزون تر از برندهایی غیرآشنایی که گفتم جوابگوی کار شما خواهد بود
      اما اگر کار گرافیکی میکنید که مثلاً زاویه قلم براتون اهمیت داره یا میزان فشار و لگ ننداختن قلم مهمه، یکمی نیاز به مشاوره جزئی تر خواهید داشت توی خرید قلم نوری
      به این شکل که سرچ کنید و آدرس فروشگاه‌هایی که میفروشن رو پیدا کنید و حضوری برید و سوالاتتون رو بپرسید
      چون خرید چنین دستگاه‌هایی با این قیمت‌ها به صورت آنلاین، کمی دل و جرأت میخواد از نظر من
      من اینجوری راحت‌ترم و توصیم به شما اینه
      بازم سوالی بود درخدمتیم

  • محمد حسین فیضی

    24 اسفند, 1399

    واسه استاپ موشن چه کار هایی باید انجام بدم خرج و مخارج و همینطور وسایلش میشه لطفاً از استاپ موشن هم آموزش میشه بزارید ؟
    ممنون با تشکر 🌺

    • محسن گلچین

      24 اسفند, 1399

      استاپ موشن چون با اجسام حقیقی ساخته میشه و نیاز به عکاسی داره و یه سری لوازم برای تولید مثل لوازم صحنه، نور، دوربین و … نیاز داره. هم میشه از لوازم حرفه ای استفاده کرد و هم میشه برای شروع از همین امکاناتی در دسترس دارید استفاده کنید مثل دوربین گوشی همراه تون و مدل های کوچیک و آجرهای لگو برای ساخت صحنه میتونه بهتون برای شروع خیلی کمک کنه. در ضمن دوره آموزشی استاپ موشن نوشیکا خیلی کامل درباره این که برای ساخت یک انیمیشن استاپ موشنی چه کارهایی باید انجام بدیم صحبت کرده.

  • محمد حسین فیضی

    20 اسفند, 1399

    سلام و عرض ادب خدمت شما
    من از بچگی چهارم دبستان استاپ موشن می‌ساختم تا الان که دبیرستانی هستم الان باید ادامه بدم یا شروع کنم ؟

    • تیم پشتیبانی نوشیکا

      20 اسفند, 1399

      با قدرت ادامه بده محمد حسین

  • محمد حسین فیضی

    20 اسفند, 1399

    سلام و عرض ادب خدمت شما وقتتون بخیر و شادی
    من محمد حسین فیضی هستم و از خوب از بچگی هر جور که می‌تونستم انیمیشن میسواختم حتی بار هر امکاناتی مثال با یه گوشیه برای مثال من از کلاس چهارم دبستان تا الان که دبیرستان هستم انمیشن ها با سبک های مختلفی ساختم مثل استاپ موشن یا یه سری انیمیشن های دو بعدی ساده و الآنم هنوزم به شدت علاقه مند هستم بالاخره که نفهمیدم چه کاره ام چون انمیشن های مسخره ای می‌ساختم همه ی کاراش رو خودم میکردم و الان هم امکانات سخت افزاری کامپیوتری رو دارم اما نمی دونم چکاره ام و از کجا ادامه بدم تا اینکه شروع کنم شما منو راهنمایی کنید

    • تیم پشتیبانی نوشیکا

      20 اسفند, 1399

      سلام و عرض ادب
      عالیه که اینقدر پشتکار داری
      ما توی این مقاله همه بخش ها رو کامل توضیح دادیم
      فکر میکنی به کدوم بخش علاقه داری؟

  • بهرام

    17 اسفند, 1399

    سلام و باید بگم کیفور شدم از دیدن این مقاله و مطالب جامع دیگتون که آماده کردید و خب بعد از مدت تقریبا طولانی دست پر برگشتید با کلی پکیج آموزشی خفن، پر انرژی و سلامت باشید
    بعضی از پکیج ها مثل آموزش طراحی بک گراند قابلیت کلیک و خرید نداره گویا، هنوز آماده نیست یا گزینه خرید ر ابراش فعال نکردید انگار که امیدوارم بررسی کنید(:
    و اینکه ای کاش میشد کتابهایی که در آخر مقاله نام بردید را ترجمه کنید و برای خرید در دسترس قرار بدید چون هیچ ترجمه ای گویا در دسترس نیست حالا چه به صورت الکترونیکی چه نسخه فیزیکیش ، به هرحال بازم ممنون از وبسایت مفیدتون من که مطالب زیادی یاد گرفتم(:

    • تیم پشتیبانی نوشیکا

      17 اسفند, 1399

      با سلام و ادب خدمت دوست مهربان من
      ممنونیم از اینهمه انرژی که به ما دادید
      اون پکیج هایی که قابل کلیک کردن نیست هنوز تولید نشده اند و در دست تولد هستند
      قطعا بعد از تولید این اموزش ها، ترجمه متون تخصصی در این حوزه خواهد بود
      ممنونیم از وقتی که گذاشتید و واسه ما کامنت گذاشتید

  • امیرحسین

    16 اسفند, 1399

    مقالتون فوق العاده بود . امیدورام یه روز برای یادگیری انیمیشن به شهرک نوشیکا بیایم و شاهد انیمیشن های فوق العاده ای از استودهای نوشیکا باشیم. مرسی بابت زحماتتون

    • تیم پشتیبانی نوشیکا

      17 اسفند, 1399

      ممنونیم از انرژی بالایی که به ما دادید

  • مانلی موسوی

    15 اسفند, 1399

    بعنی اینهمه عشق به یاد دادن انیمیشن از کجا می یاد؟
    شما بهترین اید
    بی نظیرید

    • تیم پشتیبانی نوشیکا

      15 اسفند, 1399

      ممنونیم از انرژی که به ما می دید

      • زهرا عرفانی

        11 مرداد, 1401

        سلام چرا بعضی دوره رو مثل نقاشی دیجیتال میزنی روش نمیاد

        • امیرحسین دهزاد

          12 مرداد, 1401

          چون هنوز تولید نشده و دردسترس نیست
          اما برنامه تولیدش رو داریم

          • زهرا عرفانی

            14 مرداد, 1401

            ممنونم من بعضی دوره هارو خریدم ول نمیدونم کجا باید پیداش کنم تو پنلم نیست انگار

          • امیرحسین دهزاد

            15 مرداد, 1401

            اگر دوره‌ها رو خریداری کرده باشید
            با همون ایمیلی که خرید رو انجام دادید و ثبت نام کردید در سایت، وارد سایت بشید
            همه دوره‌هایی که خریداری کردین، در پنل کاربریتون موجود هست

          • زهرا عرفانی

            14 مرداد, 1401

            ممنونم ظ

          • زهرا عرفانی

            14 مرداد, 1401

            پیداش کردم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

پیشنهاد مطالعه  در انیمیشن راه بروید!

169 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • Mary

    26 اسفند, 1402

    سلام وقتتون بخیر، ممنون از اینکه مطالب مفیدی رو به اشتراک میگذارید.
    من هیچ تجربه از نقاشی ندارم و تابحال آموزش ندیدم و بقولی صفر کیلومتر هستم. رشته تحصیلی مرتبط با هنر و نقاشی هم ندارم و امکانش نیست واسم که بصورت آکادمیک تصویر ساطی و طراحی کاراکتر رو آموزش ببینم. بنظرتون آموزش برای تصویرگری و طراحی کاراکتر رو از کجا شروع کنم؟ چه مهارت هایی لازم هست که یاد بگیرم و به چه ترتیبی باید این مهارت هارو یاد بگیرم؟ از چه دوره ای استفاده کنم؟
    ممنون از پاسخگوییتون🙏

    • امیرحسین دهزاد

      28 اسفند, 1402

      سلام به شما
      از آموزش های ابتدایی شروع کنید و خودآموز پیش برید
      بسته به فیلد و سبکی که میخواید کار بکنید میتونه سیر یادگیریتون متفاوت باشه
      ولی میتونید با یادگیری طراحی پرسپکتیو و آناتومی بدن و بعدش فیگوراتیو شروع بکنید
      بعدش میرید توی فضای استایلایز کردن طراحی هاتون

  • آریا

    20 بهمن, 1402

    سلام‌من میخوام برای جشنواره ی خوارزمی انیمیشن درست کنم و هیچ اطلاعی در موردش ندارم فقط چند تا ویدئو و … میشه بگید با چه برنامه ای شروع کنم آموزش چطوری و کلا دو هفته وقت دارم و برنامه های موهو دو بعدیه و بلندر سه بعدی رو دارم ممنون میشم راهنمایی کنید؟؟

  • جواد

    11 بهمن, 1402

    سلام، مطالبتون عالی بود، ممنون از وقتی که برای نوشتن و نشر این مطالب گذاشتین

  • ستایش ...

    2 بهمن, 1402

    سلام.من خیلی وقت پیش کامنت گذاشتم ولی هیچ وقت به نمایش در نیومد!
    ممنون میشم این کامنت منتشر بشه
    من میخواستم انیمیشن سازی یادبگیرم که بتونم انیمیشن های کوتاه برای آموزش درسي یا کلیپ های کوتاه طنز یا کلیپ های کوتاه انگیزشی و مفهومی بسازم. یه چیزی تو مایه دیرین دیرین یا بعضی انیمیشن های اینستاگرامی و یوتیوبی. یا سطح بالاترش مثل انیمیشن پسرو روباه و موش کور و اسب.
    چون رشتم کامپیوتره از بعضی انیمیشن هام میخوام واسه کارم استفاده کنم.
    هیچ تجربه ای از ساخت ندارم. طراحی هم بلد نیستم.
    امکانش هست بفرمایید به ترتیب کدوم دوره ها رو باید یاد بگیرم؟
    از دوره کات اوت شروع کنم؟ بعدش چیا کار کنم؟
    من اغلب مطالب سایت رو خوندم.
    ممنون میشم خودتون راهنمایی کنید

    • امیرحسین دهزاد

      3 بهمن, 1402

      سلام به شما
      احتمالاً جزو کامنت‌های اسپم شناخته شده توسط سیستم که خودبخود حذف شده
      الان کامنتتون رو دیدیم
      دوره کات اوت دقیقاً مناسب خودتونه
      ببینید، دیدتون کاملاً باز میشه و میفهمید باید چه مهارت هایی رو کسب کنید
      خوبی دیگه اش اینه که پروژه محوره و ته دوره، یک خروجی ملموس خواهید داشت که یعنی ساخت یک قست از انیمیشنی مثل مجموعه دیرین دیرین

  • ستایش

    1 بهمن, 1402

    سلام.من خیلی وقت پیش کامنت گذاشتم ولی هیچ وقت به نمایش در نیومد!
    ممنون میشم این کامنت منتشر بشه
    من میخواستم انیمیشن سازی یادبگیرم که بتونم انیمیشن های کوتاه برای آموزش درسي یا کلیپ های کوتاه طنز یا کلیپ های کوتاه انگیزشی و مفهومی بسازم. یه چیزی تو مایه دیرین دیرین یا بعضی انیمیشن های اینستاگرامی و یوتیوبی. یا سطح بالاترش مثل انیمیشن پسرو روباه و موش کور و اسب.
    چون رشتم کامپیوتره از بعضی انیمیشن هام میخوام واسه کارم استفاده کنم.
    هیچ تجربه ای از ساخت ندارم. طراحی هم بلد نیستم.
    امکانش هست بفرمایید به ترتیب کدوم دوره ها رو باید یاد بگیرم؟
    از دوره کات اوت شروع کنم؟ بعدش چیا کار کنم؟
    من اغلب مطالب سایت رو خوندم.
    ممنون میشم خودتون راهنمایی کنید

    • امیرحسین دهزاد

      3 بهمن, 1402

      سلام به شما
      احتمالاً جزو کامنت‌های اسپم شناخته شده توسط سیستم که خودبخود حذف شده
      الان کامنتتون رو دیدیم
      دوره کات اوت دقیقاً مناسب خودتونه
      ببینید، دیدتون کاملاً باز میشه و میفهمید باید چه مهارت هایی رو کسب کنید
      خوبی دیگه اش اینه که پروژه محوره و ته دوره، یک خروجی ملموس خواهید داشت که یعنی ساخت یک قست از انیمیشنی مثل مجموعه دیرین دیرین

  • ftm

    5 آذر, 1402

    سلام
    خداقوت
    من قصد ساخت انیمیشن دارم
    برای تشکیل یه گروهِ انیمیشن‌سازی،
    باید چه افرادی رو توی گروه داشته باشیم؟

    • امیرحسین دهزاد

      6 آذر, 1402

      سلام
      وقتی سبک کاری رو انتخاب کردید
      میتونید تخصص‌ها رو دقیق تر مشخص کنید
      ولی کلیتش، همین بخش هایی هست که بالا بهش اشاره کردیم
      تفاوتش توی 3بعدی در بخش های شیدینگ و تکستچرینگ و لایتینگ و مدلینگ و اینهاست (که طبق سبک اضافه و کم میشه)
      ولی داستان و استوری برد و کارکتر دیزاین و ریگ و انیمیت و کامپوزیت و رندر و تدوین و صداگذاری رو توی همه تقریباً داریم

  • معصومه

    19 آبان, 1402

    سلام وقت بخیر
    خیلی ممنونم از بابت توضیحاتی
    من فقط میخواهم بدانم آیا آموزش مبانی انیمیشن و دیرین دیرین زیر نویس دارد ؟ چون شنوایی ندارم.

    باتشکر از شما 🌿

    • امیرحسین دهزاد

      22 آبان, 1402

      سلام دوست خوبم
      نه متأسفانه
      ولی دوره های مستری (آرون وبقیه اساتید دیزنی) زیرنویس هم دارن

  • حمید

    21 مرداد, 1402

    سلام میخواهم فلینامه نوبس و کارگردان انیمیشن بشم. چه مهارت هایی رو باید یاد بگیرم؟ کدوم دوره ها رو شرکت کنم؟

    • امیرحسین دهزاد

      5 شهریور, 1402

      سلم به شما
      این سوال هم جزو سوالات پرتکراری هست که روزی امیدوارم بتونم براشون پادکست مفصل ضبط کنم و درمورد پوزیشن‌های مختلف انیمیشن و وظایفشون صحبت بکنم

  • محمد جواد

    8 تیر, 1402

    سلام و عرض ادب خدمت شما.
    من 15 سالمه، به انیمیت کردن و ساخت انیمیشن سه بعدی علاقه دارم، در این زمینه در حال یادگیری هستم و از نرم افزار بلندر استفاده میکنم. ببخشید میخواستم بدونم آیا شغل انیماتور آینده و چم انداز خوبی داره از لحاظ درآمد و جایگاه اجتماعی؟ و اینکه نداشتن مدرک تحصیلی در این زمینه مانعی ایجاد نمیکنه؟

    • امیرحسین دهزاد

      8 تیر, 1402

      سلام دوست خوبم
      به شما پیشنهاد میکنم پادکست‌های نوشیکا رو گوش بدین
      پاسخ بسیاری از سوالاتتون اونجاست

      • محمد جواد

        9 تیر, 1402

        ممنون 🙏

  • Midnight Owl

    21 خرداد, 1402

    سلام وقتتون بخیر.میخواستم بدونم که اگر برای استارت کار انیمیشن بخوام طراحی دستیم رو قوی کنم باید از کدام دوره شما شروع کنم؟یعنی دوره های مختلفتون در زمینه طراحی شخصیت و آناتومی و انسان ها و حیوانات و پرسپکتیو رو دیدم اما نمیدونم از کدومش برای آغاز طراحی دقیقا باید شروع کرد و بعد به سراغ کومشون برم.ممنون میشم راهنماییم کنید.یا اگر در مقاله ای اشاره به این کردید ممنون میشم بهم بگید کدوم هست چون ندیدم.

    • امیرحسین دهزاد

      27 خرداد, 1402

      سلام
      برای تقویت طراحی دستی باید تمرین کنید هر روز
      تمرینی که طبق اصول باشه
      و اون رو پیش یک استاد، نشون بدید تا اشکالاتتون برطرف بشه
      حالا چی رو تمرین کنید بهتره؟ معمولاً بهترین و مؤثرترین چیزی که میشه تمرین کرد، حالت‌ها و فیگورهای انسانه، چون هم متنوعه و هم میشه نگاه کرد. (هر چیزی رو میشه اینجوری تمرین کرد)
      اصول رو از کجا یاد بگیرید؟ در مثال بالا، از دوره‌های طراحی فیگوراتیو که بتونید حالت‌های مختلف و پوزهای انسان رو سریع طراحی کنید.
      آیا همینجوری میشه فیگور طراحی کرد؟
      مثلاً با نگاه کردن به عکس؟ بایئد آناتومی انسان رو بشناسید که اشتباه اتصالات رو به هم وصل نکنید، بدونید ماهیچه ها کجان. باید پرسپکتیو رو هم بلد باشید تا حدودی که اشتباه نکنید (اگه درک حجمی تون خوبه همین کافیه)
      اگه اینا رو بدونم کافیه؟ نه، تازه دوره طراحی فیگوراتیو بهتون کمک میکنه فیگور و پوز مناسب رو بتونید درست پیاده بکنید تا اون حس و حال رو منتقل بکنه
      مثلاً اگه طرف طراحی شما رو دید، بفهمه این یه آدمه که داره رقص باله میکنه یا آدمیه که داره از بلندی می افته و…

      پس مرور کنیم برای تقویت مهارت طراحی: تمرین روزانه و نشون دادن به استاد، طراحی آناتومی، (طراحی پرسپکتیو، اگه درک سه بعدیتون مشکل داره)، طراحی فیگوراتیو، طراحی کاراکتر انسانی و حیوانی

  • غول چراغ جادو

    7 خرداد, 1402

    ببخشید من امسال تعیین رشته دارم
    بنظرتون برا اینکه انیمیشن ساز بشم رشته ی گرافیک خوبه؟ منظورم اینه انیمیشن سازی رو انتخاب کنم یا گرافیک؟ بزرگترا میگن میتونم در کنار چیزایی که از رشته ی گرافیک یاد میگیرم انیمیشن سازی رو هم اموزش ببینم وکلاساشو شرکت کنم، بنظرتون بهترین انتخاب چیه؟

    • امیرحسین دهزاد

      8 خرداد, 1402

      بهترین انتخاب بسته به شرایط شما توسط خود شما مشخص میشه عزیزم
      پادکست‌های ما درخصوص انتخاب رشته دانشگاهی رو گوش بده
      صفحه پادکست‌های نوشیکا

  • رضا

    1 اردیبهشت, 1402

    سلام وقتتون بخیر توضیحاتتون عالیه.
    سوالی که داشتم برای انیمیشن سازی حتما باید تیم داشت و یا تک نفره هم میشه ساخت؟
    و سوال دومم سخت افزار کامپیوتر حداقل باید چیا باشه و بهتره کدوم قطعه ی سخت افزاری قوی تر باشه؟
    و سوال سوم اگر استعداد و ضریب هوشی کاراموز رو بطور میانگین و متوسط درنظر بگیرین برای مهارت قابل که خروجی کار قبول مثل انیمیشن های اقای عظیما که فیلم های نبرد خلیج فارس ۱ و ۲ رو ساختن چند روز زمان لازمه یه حداقل و حداکثری بگین مثلا روزی ۴ ساعت اموزش تا شش ماه؟ یک سال؟ دوسال؟ چند وقت؟ ممنون میشم پاسخ بدین.

    • امیرحسین دهزاد

      4 اردیبهشت, 1402

      پاسخ این سوالاتتون رو توی چند پاراگراف اول همین مقاله دادم
      اگه دوباره با دقت بخونید، متوجه خواهید شد که عوامل دیگه‌ای دخیل هستن که پاسخ این سوالات به نسبت اون‌ها تغییر میکنه

  • reza

    15 فروردین, 1402

    در این مقاله فرآیند تولید انیمیشن رو خیلی قابل فهم توضیح دادید ممنون در سایت های دیگه مراحل انیمیشن رو خیلی پیچیده و غیرکاربردی توضیح داده بودند ولی مرحله گویندگی و نریشن هم بهتر بود بهش اضافه بشه. فقط در بخش معرفی نرم افزار ها جای موهو خالی بود. و اینکه نمیدونم چرا افتر افکت رو در سایت ها به عنوان نرم افزار انیمیشن معرفی میکنن در حالی که بدون پلاگین ابزار قوی برای ریگ بندی نداره.( با ابزار پاپت میشه ریگ بندی کرد ولی قوی نیست). درسته میشه با افتر انیمیشن درست کرد ولی اون انیمیشنی که مردم در نظر دارن و با کاراکتر هست رو نمیشه حرفه ای با افترافکت ساخت. و باید ذکر بشه که بیشتر برای موشن گرافیک مناسبه تا تازه کار ها برای انیمیشن سراغ اون نرن و باعث اتلاف وقتشون نشه.

  • علی صالحی مرزیجرانی

    28 اسفند, 1401

    سلام وقت بخیر میخواستم بدونم این دوره زیر نویس فارسی هستن ؟

    • الهه گودرزی

      5 فروردین, 1402

      سلام و ادب .
      آموزش های زبان اصلی ، همراه با زیرنویس فارسی است.

  • آنیما نیکو

    23 اسفند, 1401

    سلام وقت بخیر ممنون از آموزش های خوبتون
    یک سری از دوره ها قابل خریداری نیست مثل طراحی بک گراند چطور میشه تهیه کرد ممنون

    • الهه گودرزی

      24 اسفند, 1401

      با سلام و ادب .
      موادری که غیر فعال است ، دروه موردنظر منتشر نشده است .
      سپاس از همراهی شما .

  • علی

    20 اسفند, 1401

    سلام شب تون بخیر
    من دانشجوی سال آخر مهندسی کامپیوترم ولی از بچگی علاقه شدیدی به انیمیشن داشتم و دارم و اینکه یه ایده ای رو میشه واقعی کرد و بهش جون داد برام خیلی خیلی لذتبخشه و احساس قدرت میده 🙂 و اصلن انگیزم واسه رشته کامپیوتر هم ساخت بازی بود که بالطبع انیمیشن جزء جدایی نا پذیر بازیه و به نظر من بازی همون انیمیشنه که میشه توی روند بازی نقش و تاثیر داشت و به نوعی باهاش تعامل کرد.
    اما دو تا ترس دارم توی شروع این مسیر
    یکی اینکه الان24 سالمه و می ترسم از اینکه دیر باشه و نتونم سریع یاد بگیرم اصول رو و بتونم انیمیشن و بازی بسازم و درآمد داشته باشم ازش ( در کنار علاقه واقعا برام کسب درآمد هم مهمه )
    و یکی دیگه اینکه تا الان تلاش هام واسه یادگیری طراحی منجر به چیز خاصی نشده و باور کردم که توی طراحی دستی استعدادی ندارم
    و این خیلی می ترسونتم که اصلن این راه رو شروع بکنم با این حساب یا خیر ؟!
    ممنون میشم کمکم کنین از این سردرگمی کمی خارج شم
    مرسی

    • امیرحسین دهزاد

      28 اسفند, 1401

      سلام
      اصلاً برای شروع دیر نیست اگر علاقه داشته باشی
      درضمن کی گفته برای ساخت انیمیشن باید حتماً طراحی دستی خوبی داشته باشی؟
      پادکست‌های نوشیکا و مقاله از کجا شروع کنم رو ببین تا ببینی چیکار میتونی بکنی

  • مهدی

    25 بهمن, 1401

    خیلی ممنونم از زحماتی که بابت آماده کردن این مقاله کشیدین . واقعا و قطعا آماده کردن چنین مطلبی براش ما بسیار وقت گیر و هزینه بردار بوده است و از اینکه چنین چیز با ارزشی رو برای علاقمندان به این حوزه در دسترس قراردادید خیلی خیلی متشکرم
    موفق باشین

    • امیرحسین دهزاد

      26 بهمن, 1401

      چیزی برام ارزشمندتر از این نبود که این پیام شما بخونم
      خوشحالم بدردتون خورده

  • یوسف

    7 بهمن, 1401

    سلام
    توضیحات بسیار کامل و ارزشمندی بود.
    سپاس بسیار

    • امیرحسین دهزاد

      10 بهمن, 1401

      خداروشکر
      موفق باشید

  • Swan

    29 دی, 1401

    با سلام
    به کسی که به انیمیت کردن علاقه داره و در عین حال دوست داره انیمیشن کوتاه خوب در حد جشنواره های معتبر بسازه ( ایشالا بعدا انیمیشن های بلند با یه تیم حرفه ای😁) و ایده چند تا داستان برای انیمیشن ها تو ذهنشه و دوست داره بنویسشون و به کمیک بوک و این فضا ها هم علاقه داره به ترتیب یادگیری چه دوره هایی رو توصیه میکنید؟
    با پرسپکتیو ( تجربه نقاشی ندارم ) شروع کنم خوبه؟
    میشه لطف کنید بگید چه دوره هایی رو به ترتیب یادبگیرم برای مواردی که گفتم؟

  • zahra

    25 دی, 1401

    سلام وقتتون بخیر
    ببخشید من میخواستم ی انیمشن کوتاه بسازم 3 یا 4 روزم بیشتر وقت ندارم ممنون میشم راهنماییم کنید که با چه نرم افزاری میتونم انجام بدم

    • امیرحسین دهزاد

      30 دی, 1401

      😐
      سلام
      یکمی دیر پاسختون رو تونستیم بدیم بخاطر وضعیت این روزهای نت!!
      دوره ساخت انیمیشن کات اوت دقیقاً مناسب خودتونه

  • z.kh

    25 دی, 1401

    سلام وقتتون بخیر
    ببخشید من میخواستم ی انیمشن کوتاه بسازم 3 یا 4 روزم بیشتر وقت ندارم ممنون میشم راهنماییم کنید که با چه نرم افزاری میتونم انجام بدم

    • امیرحسین دهزاد

      30 دی, 1401

      😐
      سلام
      یکمی دیر پاسختون رو تونستیم بدیم بخاطر وضعیت این روزهای نت!!
      دوره ساخت انیمیشن کات اوت دقیقاً مناسب خودتونه

  • Maryam

    10 دی, 1401

    سلام فقط میخوام بگم…. خدا خیرتون بده 🙏💜

    • امیرحسین دهزاد

      13 دی, 1401

      همینکه کمکی کرده بهتون این مطلب، برامون خیلی ارزشمنده

  • زهرا

    10 دی, 1401

    سلام ممنون از سایت خوبتون. من الان ۲۳سالمه به حوزه نویسندگی و طراحی علاقه مندم بنظرتون میشه تو این سن هردوشاخه رو پیش برد وموفق شد؟

    • امیرحسین دهزاد

      13 دی, 1401

      بله
      اگر استوری برد آرتیست بشید :))

  • زهرا

    10 دی, 1401

    سلام بسیار ممنونم از سایت خوبتون. من به داستان نویسی و طراحی کاراکترواستوری برد زدن علاقه مندم متاسفانه در سن ۲۳سالگی متوجه شدم بنظرتون میشه از الان هردوشاخه رو باهم پیش ببرم نویسندگی و طراحی رو؟

    • امیرحسین دهزاد

      13 دی, 1401

      خواهش میکنیم
      چه خوب که علاقتون رو پیدا کردید
      چرا نشه
      با تلاش همه چی ممکنه

    • Swan

      15 دی, 1402

      سلام وقت بخیر
      من رشتم کامپیوتره
      میخواستم انیمیشن رو در حد تولید محتوای آموزشی به صورت انیمیشن یا ساخت کلیپ های چند دقیقه ای یاد بگیرم. یا یه چیزی مثل دیرین دیرین. و خلاصه انیمیشن های نسبتا ساده و کوتاه ولی جذاب و پر معنی. چون چند تا ایده تو ذهنم هست که میخواستم به صورت انیمیشن درش بیارم. باید چکار کنم؟ کدوم دوره رو کار کنم؟ نیازی به یادگیری طراحی دستی هست؟ ممنون میشم اسم دوره هایی که باید بگذرونم رو بفرمایید🌷
      و اینکه حدودا چقدر زمان میبره تا بتونم بسازم به طور میانگین؟

      • امیرحسین دهزاد

        23 دی, 1402

        سلام به شما
        دوره آموزش ساخت انیمیشن کات اوت کاملاً مناسب شماست که در اون ساخت یک قسمت از انیمیشن دیرین دیرین رو آموزش دادیم
        منتها باید در کنارش، مهارت طراحیتون رو هم قوی بکنید (و گرنه با کاراکترها آماده و چیزهایی که در این دوره یاد میگیرید، قادر خواهید بود کار رو برای خودتون در بیارید)
        زمانش هم بستگی به خودتون داره واقعاً
        اگه طبق آموزش پیش برین کمتر از یک ماه میتونید به خروجی مطلوب برسید (مورد داشتیم در یک هفته هم رسیده به خروجی خوب)
        ولی همه چی بستگی به مهارت، تلاش و تمرین خودتون داره
        از طرف ما خیالتون راحت باشه که در کنارتون هستیم

  • زهرا

    10 دی, 1401

    سلام بسیار ممنونم از سایت خوبتون. من به داستان نویسی و طراحی کاراکتروایتوری برد زدن علاقه مندم متاسفانه در سن ۲۳سالگی متوجه شدم بنظرتون میشه از الان هردوشاخه رو باهم پیش ببرم نویسندگی و طراحی رو؟

    • امیرحسین دهزاد

      13 دی, 1401

      خواهش میکنیم
      چه خوب که علاقتون رو پیدا کردید
      چرا نشه
      با تلاش همه چی ممکنه

  • ستایش

    9 دی, 1401

    سلام وقت بخیر
    ممنون از دوره های خوبتون
    من تازه میخوام انیمیشن سازی رو شروع کنم
    قلم نوری هم تهیه کردم
    فقط سوالی که برام پیش اومده اینه که باید طراحی دستی رو قوی کنم؟ چون خوب نیست. و اینکه نیازه طراحی دیحیتال یاد بگیرم؟ برای یادگیریش نیازه طراحی دستیم رو کاغذ خوب باشه؟
    یادگیری کدوم رو برای شروع توصیه میکنید؟
    بعدش فتوشاپ کار کنم خوبه؟
    و اینکه من به انیمیت کردن علاقه دارم. از طرفی چندین تا ایده برای انیمیشن کوتاه و داستانش دارم. و دوست دارم کمیک بوک یا مانگا هم کار کنم.
    خیلی سخته از بین اینا فقط یکی رو انتخاب کنیم
    میشه راهنمایی بفرمایید؟
    خودمم دانشجوی مهندسی کامپیوترم

    • امیرحسین دهزاد

      10 دی, 1401

      سلام به شما
      اینکه بخواید طراحیتون رو قوی بکنید یا نه بستگی به علاقتون داره و سبکی که میخواید انیمیشن بسازید
      ولی اگر تنهایی میخواید انیمیشن بسازید حتماً باید یاد بگیرید
      توی نوشیکا هم کلی دوره طراحی داریم که بدردتون میخوره و توی بخش مربوط به خودش توضیح داده شده.

      برای انتخاب علاقتون هم، پادکست “چگونه زمینه مورد علاقه‌ام را پیدا کنم؟” رو حتماً گوش بدین

  • ستایش

    9 دی, 1401

    سلام وقت بخیر
    ممنون از دوره های خوبتون
    من تازه میخوام انیمیشن سازی رو شروع کنم
    قلم نوری هم تهیه کردم
    فقط سوالی که برام پیش اومده اینه که باید طراحی دستی رو قوی کنم؟ چون خوب نیست. و اینکه نیازه طراحی دیحیتال یاد بگیرم؟ برای یادگیریش نیازه طراحی دستیم رو کاغذ خوب باشه؟
    یادگیری کدوم رو برای شروع توصیه میکنید؟
    بعدش فتوشاپ کار کنم خوبه؟
    و اینکه من به انیمیت کردن علاقه دارم. از طرفی چندین تا ایده برای انیمیشن کوتاه و داستانش دارم. و دوست دارم بتونم کمیک بوک یا مانگا هم کار کنم.
    خیلی سخته از بین اینا فقط یکی رو انتخاب کنیم
    میشه راهنمایی بفرمایید؟
    خودمم دانشجوی مهندسی کامپیوترم.

    • امیرحسین دهزاد

      10 دی, 1401

      سلام به شما
      اینکه بخواید طراحیتون رو قوی بکنید یا نه بستگی به علاقتون داره و سبکی که میخواید انیمیشن بسازید
      ولی اگر تنهایی میخواید انیمیشن بسازید حتماً باید یاد بگیرید
      توی نوشیکا هم کلی دوره طراحی داریم که بدردتون میخوره و توی بخش مربوط به خودش توضیح داده شده.

      برای انتخاب علاقتون هم، پادکست “چگونه زمینه مورد علاقه‌ام را پیدا کنم؟” رو حتماً گوش بدین

  • Seta

    8 دی, 1401

    سلام وقت بخیر.
    دوره ی فتوشاپ و نقاشی دیجیتال کی منتشر میشه؟
    و سوال بعدیم اینه که من تازه میخوام وارد این صنعت بشم. خیلی دوست دارم کنار رشتم که مهندسی کامپیوتره، انیماتور هم بشم.
    برای شروع به نظرتون باید طراحی دستیم رو قوی کنم؟ یا نقاشی دیجیتال یاد بگیرم؟ کدوم بهتره؟
    اگر طراحی دستی نیازه سیاه قلم کار کنم؟
    یا اگر نیاز نیست برم سراغ یادگیری نرم افزار ها؟
    به انیمت کردن خیلی علاقه دارم. در عین حال ایده چند تا داستانم تو ذهنمه. و خیلی هم دوست دارم بتونم کمیک بوک یا مانگا کار کنم. ولی خیلی نقاشیم خوب نیست. نمیدونم از کجا شروع کنم. میخواستم اول فتوشاپ یاد بگیرم کنارشم طراحی.
    ممنون میشم یکم راهنمایی کنید.

    • امیرحسین دهزاد

      10 دی, 1401

      سلام اگه میخواید مانگا کار کنید، یعنی به کمیک بوک و این فضاها علاقه‌مندید
      پس باید از یادگیری اصول طراحی شروع کنید
      دوره‌های:
      1. طراحی پرسپکتیو
      2. طراحی آناتومی
      3. طراحی شخصیت
      4. طراحی فیگوراتیو
      5. و در آخر طراحی کمیک بوک
      رو باید به ترتیب یاد بگیرید.

  • مهران

    23 آبان, 1401

    سلام و درود.
    من به حوزه انیمیشن علاقه دارم، اما نقاشی و طراحیم خوب نیست و علاقه هم ندارم. به نظر شما میتونم به عنوان انیماتور کار کنم؟ یعنی کار با نرم افزار رو دنبال کنم. یا حتما باید بتونم نقاشی و طراحی هم بکنم؟

    • امیرحسین دهزاد

      26 آبان, 1401

      سلام به شما
      هر چند مهارت طراحی یک مهارت لازم و به عنوان مزیت محسوب میشه برای یک انیماتور
      ولی برای انیمیت کات اوت و انیمیت در محیط 3بعدی نیازی نیست تا طراحیتون خوب باشه
      همین که آناتومی رو بشناسید کافیه
      مهارت طراحی برای انیمیت فریم به فریم دستی مهم به حساب میاد و لازمه

  • لیلا تقی‌پور

    14 آبان, 1401

    سلام و درود
    ممنونم از سایت بسیار خوبتون
    من به حوزه انیماتور خیلی علاقه دارم خواستم ببینم برای انیماتور شدن باید طراحی بلد باشیم یا نیازی نیست و با نرم افزار فقط کار میکنیم؟

    • امیرحسین دهزاد

      15 آبان, 1401

      سلام
      خواهش میکنیم
      بستگی داره انیمیت فریم به فریم اگر بخواید کار بکنید باید مهارت طراحیتون خوب باشه
      ولی برای انیمیت کات اوت یا 3بعدی خیلی این مهارت شرط لازم نیست (هر چند از من میشنوید اگر مهارت طراحیتون خوب باشه، قطعاً انیماتور بهتری خواهید بود)

  • H

    4 آبان, 1401

    سلام
    برای فیلمنامه نویسی انیمیشن نیاز به یادگیری طراحی است؟ برای کارگردانی چطور؟

    • امیرحسین دهزاد

      14 آبان, 1401

      سلام دوست خوبم
      برای فیلمنامه نویسی به هیچکدوم از این مهارت‌‌ها نیازی ندارید
      هر چند دونستن مبانی کارگردانی خیلی کمک میکنه در اینکه فیلمنامه اصولی‌تری بنویسید ولی شرط لازم نیست برای نویسنده شدن

  • Hamid

    3 آبان, 1401

    سلام
    برای فیلمنامه نویسی انیمیشن نیازی به یادگیری طراحی است؟برای کارگردانی چطور؟

    • امیرحسین دهزاد

      14 آبان, 1401

      سلام دوست خوبم
      برای فیلمنامه نویسی به هیچکدوم از این مهارت‌‌ها نیازی ندارید
      هر چند دونستن مبانی کارگردانی خیلی کمک میکنه در اینکه فیلمنامه اصولی‌تری بنویسید ولی شرط لازم نیست برای نویسنده شدن

  • امیر آشوری

    25 مهر, 1401

    سلام میخواستم بدون ساخت یه انیمیشن دو بعدی 20 دقیقه‌ای که تمامی مراحل‌ش رو یک نفر انجام بده تقریباً چقدر زمان می بره

    • امیرحسین دهزاد

      1 آبان, 1401

      سلام دوست خوبم
      بسته به استایل کار و سبک ساختش و شاخ و برگ های داستان و تعداد کاراکتر و امکانات و مهارت شما یا تیمتون متفاوته 🙂

  • Mobiran

    11 مهر, 1401

    سلام و خسته نباشید خدمت پشتیبانان نو شیکا گرامی. با تشکر از مقاله ی کامل و مفیدتون. بنده یه سوالی برام پیش آمد. بنده دبیرستانی هستم و رشته ام تجربی هست ولی از بچگی به طراحی های تجسمی و انیمیشن بسیار علاقه داشتم و حتی از 9 سالگی شخصیت دو بعدی طراحی میکردم و کم کم تونستم با استفاده از اپلیکیشن cartoon maker که من با اندروید کار می‌کردم، انیمیشن بسازم. تا سال گذشته با همین اپلیکیشن انمیشن های 2d رو می‌ساختم ولی الان میخوام برم سراغ یادگیری تدوین انیمیشن 3d.سوالم ازتون اینه که من برای انیمیشن سازی باید حتما برم فنی حرفه ای و مدرک دانشگاهی داشته باشم یا کسی که فقط دوره اشو دیده باشه هم استخدام می‌کنند؟ و اینکه آیا میتونم انیمیشن رو در کنار رشته اصلیم ادامه بدم یا آنقدر کار میبره که باید تمام وقتمو بزارم براش؟

  • ح

    6 مهر, 1401

    سلام و خسته نباشید خدمت شما مطالبتون عالی و مفید هستند فقط یک سوال داشتم.
    من انیمیشن سازی رو خیلی دوست دارم و خیلی از شرایط لازمه رو دارم از جمله طرح داستان و کامپیوتر و… اما دومین اولویت در زندگیمه و نمی خوام در ازاش پولی دریافت کنم فقط می خوام بسازمش بنابراین می خوام به صورت انفرادی انجامش بدم میدونم سخته و زمان زیادی می طلبه اما می خوام انجامش بدم به نظر شما امکان پذیره؟

  • حسین عبدالهی منش

    5 شهریور, 1401

    خیلی خیلی عالی بود واقعا مقاله هاتون شاهکار هستن و تنها سایتی در ایران که اموزش صفر تا صدی و تخصصی و اونم بسیار ارزان و مقرون به صرفه رو برای ماها به ارمغان اورده سایت خب نوشیکا هس انشالله بتونیم از تمامی اموزش ها و تلاش همه شما عزیزان نهایت استفاده ممکن رو ببریم و بتونیم روی شما عزیزان رو سفید کنیم بازم ممنون

    • الهه گودرزی

      7 شهریور, 1401

      با سلام و ادب ..
      ممنون از اینهمه انرژی که به ما دادید ..
      کسب رضایتمندی حداکثری شما عزیزان ، مطلوب ماست ..
      در خدمتتون هستیم.
      همتتان عالی، تلاشتان مستمر ..
      پایدار باشید

  • محمد

    31 مرداد, 1401

    سلام وقت شما بخیر
    آیا در انیمیشن های داخل بازی هایی مثل جی تی ای و رد دد ردفشن و همانند آنها همین مراحل وجود دارد یا در بازی سازی به گونه ای دیگر است

  • ثنا

    27 مرداد, 1401

    سلام ، من بابلندر به صورت حرفه ای کار میکنم اگر در موسسه شما استخدام بشم آیا احتمال توزیع انیمیشنم توسط توزیع کننده ها وجود دارد؟

    • الهه گودرزی

      29 مرداد, 1401

      با سلام و درود ..
      دوست عزیز لطفا مسیر همکاری با موسسه را طی کنید . از طریق تکمیل فرم استخدام که در سایت موجوده .. به پاسخ سوال خود خواهید رسید .
      با احترام

  • میم نون

    22 مرداد, 1401

    سلام خسته نباشید من مدتیه که قصد دارم برای محل کارم انیمیشن سازی انجام بدم تا حدی با با افتر افکت اشنا هستموو با هون کار کردم اما متوجه شدم برای انیمیت کردن کاراکتر ها و ساختن یه موشن حرفه ای نرم افزار دیگه لازمه تصمیم گرفتم از موهو استفاده کنم میشه لطف کنید کمک کنید و در این مورد نظر بدید ممنون میشم

    • امیرحسین دهزاد

      23 مرداد, 1401

      سلام
      خیلی خوبه
      چه کمکی میتونم بهتون بکنم؟
      آیا اینکه دیرین دیرین رو با موهو میسازن کافی نیست؟!

  • July

    16 مرداد, 1401

    سلام ممنونم از اطلاعاتتون ، سوالی داشتم در رابطه با اسکچ اینکه تو چه مرحله ای هست و چطور میشه ساخت با نرم افزار خاصی یا روی لپ تاب میشه یا باید روی تبلت هایی که دارای قلم هستن اتفاق میوفته و اصلا اسکچ ربطی به انیمیشن سازی داره ؟ ممنونم

    • امیرحسین دهزاد

      18 مرداد, 1401

      از کلمه “اسکچ” ممکنه در گروه‌های مختلف یا توسط هنرمندان مختلف، معانی مختلفی استنباط بشه؛ اما چیزی که ما مدنظرمون میذاریم معنای عام این کلمه هست و خیلی نمیخوایم تخصصی وارد پاسخ به این سوال بشیم
      معادلی که میشه برای اسکچ استفاده کرد؛ طراحی سریع هست. و معمولاً هم برای این استفاده میشه تا ببینیم که یک ایده کار میکنه یا نه و روی اون زمان بیهوده گذاشته نشه
      حالا میخواد این ایده توی گروه داستان باشه و بخوان یک جوک رو با تصویر کردن تست بکنن، یا یک استوری برد باشه یا تست طراحی یک کاراکتر باشه
      ولی معمولاً در بخش پیش تولید از اسکچ استفاده میشه تا در بخش تولید هزینه صرف چیزهایی که خوب نیست صورت نگیره

  • زهرا عرفانی

    11 مرداد, 1401

    سلام میشه بگید چرا بعضی دوره ها مثل نقاشی دیجیتال برای انیمیشن سازی دیگه نیستند هرچقدر کلیک میکنم یا میگردم دنبالش نیست

    • امیرحسین دهزاد

      12 مرداد, 1401

      چون هنوز تولید نشده و دردسترس نیست
      اما برنامه تولیدش رو داریم

  • B.A

    5 مرداد, 1401

    سلام.برای تازه کار ها ک بخوان اول نقاشی دیجیتال ثابت شروع کنن آیپد بهتره یا لپ تاپ و قلم نوری؟

    • امیرحسین دهزاد

      12 مرداد, 1401

      سلام
      هر دو اوکیه
      ولی آیپد قابل حمله و هزینش هم بیشتره و میتونید روی مانیتور بکشید
      اما قلم نوری انواع مختلفی داره و قیمت های متنوع تر
      میتونید ابتدا با هزینه کمتر و وقلم نوری شروع کنید بعد برید سمت تهیه آیپد (اگر خیلی جابجا میشید و میخواید اسکچ بزنید)

  • افسانه

    3 مرداد, 1401

    من قبلا پیام ارسال کردم اگر شرکت هایی که ساخت انیمیشن دارند و متن را خریداری کرده می شناسید می توانید کمکم کرده و معرفی بفرمایید ؟ با تشکر فراوان

    • امیرحسین دهزاد

      12 مرداد, 1401

      سلام خداقوت
      بنا بر خط‌مشی سازمانی نوشیکا، تمامی محتواها از دورن خود سازمان و توسط نیروهای نوشیکا خلق و تولید میشن. لذا ما هیچ محتوای خلاقه‌ای (اعم از سیناپس، ایده، فیلمنامه و…) که برای تولید انیمیشن بکار میره رو از خارج نوشیکا قبول نمیکنیم و اون‌ها رو دست نخورده باقی میذاریم.
      بخاطر همین خیلی در این خصوص وارد مسائل فنی نشدیم که بخوایم اطلاعاتی داشته باشیم و بهتون کمکی بکنیم.
      اما میتونید با هنرمندانی که توی فضای مجازی فعالیت‌هاشون رو دوست دارید و فکر میکنید به سبک کاری که میخواید انجام بدین نزدیک هستن، ارتباط بگیرین و از طریق اونا با مجموعه‌هایی که تولید انیمیشن دارن ارتباط بگیرین
      آرزوی بهترین‌ها رو براتون داریم

  • افسانه . م

    3 مرداد, 1401

    با عرض سلام و خسته نباشید . من نویسنده کودک و نوجوان هستم و ناشر و مدرس دوره های نویسندگی کودک تمام کتاب هایم در سایت آمازون برای کودکان ایرانی سراسر دنیا و سایت های معتبر قرار گرفته است . به تازگی کتاب کودک علمی تخیلی نوشته ام در 14 جلد که سه ج چاپ شده برای ساخت انیمیشن کار مشترک می شود انجام داد ؟ متن از من و کار از شما ؟ با تشکر

    • امیرحسین دهزاد

      12 مرداد, 1401

      سلام خداقوت
      بنا بر خط‌مشی سازمانی نوشیکا، تمامی محتواها از دورن خود سازمان و توسط نیروهای نوشیکا خلق و تولید میشن. لذا ما هیچ محتوای خلاقه‌ای (اعم از سیناپس، ایده، فیلمنامه و…) که برای تولید انیمیشن بکار میره رو از خارج نوشیکا قبول نمیکنیم و اون‌ها رو دست نخورده باقی میذاریم.
      ممنونیم از اعتمادی که به ما دارید و ارتباطی که با ما گرفتید.
      آرزوی بهترین‌ها رو براتون داریم

  • عماد

    3 مرداد, 1401

    با سلام و تشکر از شما
    سوالی دارم، اینکه دوره‌های آموزشی شما به چه زبانی هست؟ زبان اصلی؟ یا ترجمه کردید به فارسی؟
    خیلی ممنون.

  • متینه ترکمانی

    18 تیر, 1401

    عالی بود

  • متینه ترکمانی

    18 تیر, 1401

    سلام خسته نباشید واقعا متشکرم ازتون به خاطر اطلاعاتی که در اختیار ما قرار میدید.

    • الهه گودرزی

      18 تیر, 1401

      سپاس از نگاه شما

  • B.A

    10 تیر, 1401

    سلام و خسته نباشید.خیلی عالی بود مقالتون فقط اینکه یک سری کلمات رو هم ای کاش معنی ش رو می گفتین برای کسایی ک اطلاعاتی ندارن.
    یک سوال هم داشتم اینکه من به طور حرفه ای نقاشی میکنم سیاه قلم و مداد رنگی ،میتونم توی انیمیشن هم کارم خوب باشه؟
    یکمم هم راجب رشته انیمیشن در هنرستان توضیح میدید که چجوری هست و چی یاد میدن چون من نمیدونم برم گرافیک بخونم یا انیمیشن،میخوام شغلم در اینده طراحی کاراکتر و رنگ آمیزی در انیمیشن باشه

    • امیرحسین دهزاد

      11 تیر, 1401

      سلام دوست خوبم
      کدوم کلمات براتون معناش مشکل هست، بگین تا راه حلی براشون پیدا کنیم
      انیمیشن‌سازی در دنیا تخصص‌های مختلفی رو دربرمیگیره ولی هر چقدر، چندوجهی تر باشید، بیشتر در این پروسه به کار خواهید اومد. ولی یکسری مهارت‌ها رو حتماً یاد بگیرید و تقویت کنید: مثل داستان گویی، طراحی کاراکتر، نقاشی دیجیتال
      درخصوص انیمیشن در هنرستان هم اینکه چه چیزایی یاد میدن، میتونید کتاب درسیش رو دانلود کنید و مشاهده بفرمایید. درضمن ما یک پادکست هم در این مورد تولید کردیم که پیشنهاد میکنم حتماً اول گوشش بدید

      • B.A

        17 تیر, 1401

        خیلی ممنون از توجه شما

  • سوگند کشاورز

    3 تیر, 1401

    سلام
    دوره‌های “طراحی شخصیت انسان‌ها برای انیمیشن‌سازی” و “طراحی فیگوراتیو برای انیمیشن‌سازی” رو که در مقاله‌ی از کجا شروع کنیم معرفی کرده بودید رو کجا می‌تونم پیدا کنم؟

    • امیرحسین دهزاد

      5 تیر, 1401

      طراحی انسان‌ها و طراحی فیگوراتیو هنوز تولید نشده
      ولی از دوره‌های طراحی شخصیت انسان‌ها و حیوانات در بخش مستری (آرون بلیز و تیم هاج) میتونید استفاده کنید

  • sajad مقدم

    25 خرداد, 1401

    سلام
    اول که ممنونم از مقاله جذابتون

    دوم چرا توی بخش انیمیت توی همین مقاله پکیج آموزش ریچارد ولیامز قرار داده نشده

    دلیل خاصی داره یا حواستون نبوده(:

    یا هست من ندیدم🙂

    ممنون

    • امیرحسین دهزاد

      25 خرداد, 1401

      سلام
      خواهش میکنیم
      حواسمون نبوده 🙂

  • Kyoko

    1 اردیبهشت, 1401

    سلام
    ممنون از مطالب مفیدتون
    خواستم بپرسم اگه رشته فتوگرافیک تحصیل کنم میتونم در عرصه انیمیشن هم کار کنم؟

    • امیرحسین دهزاد

      10 اردیبهشت, 1401

      سلام دوست خوبم
      یادم میاد مصاحبه چندتا از سوپروایزرهای پیکسار رو میدیدم که مهندس پزشکی و مکانیک خونده بودن
      برای کار کردن در عرصه انیمیشن، به علاقه زایدالوصف و کسب مهارت در زمینه‌ای که میخواید داخلش متخصص بشید نیاز دارید

  • Shakila .

    20 دی, 1400

    و خوب بیشتر طراحی دیجیتال بلد باشم یا طراحی ساده(روی کاغذ)؟

    چه نرم افزاری رو برای طراحی دیجیتال پیشنهاد میکنید؟

    از بین این دوره هایی که گذاشتید یه مبتدی اول با کدوم شروع کنه؟

  • Shakila .

    20 دی, 1400

    سلام
    ممنون از کانال فوقالعاده تون🌹
    یه سوال😂
    اگر من بخوام طراحی انیمیشن رو شروع کنم نیاز داره به بقیه مفاهیم هم تسلط داشته باشم؟

    • امیرحسین دهزاد

      24 دی, 1400

      سلام به شما اگر میخواید بدونید برای یادگیری انیمیشن نیازه چه چیزهایی رو بدونید و از کجا باید شروع کنید؛ مقاله “از کجا شروع کنم” و آموزش “انیمیشن برای تازه‌کارها” به شدت راست کار خودتونه

  • احمد

    18 دی, 1400

    سلام ویدیو های طراحی کارکتر زیرنویس فارسی دارن؟

    • امین فرخی

      26 دی, 1400

      سلام
      بله، ویدیو ها توسط تیم نوشیکا ترجمه شده و به صورت زیر نویس فارسی در فیلم قرار گرفته

  • نسیم

    15 دی, 1400

    سلام خسته نباشید
    برای کسی که هیچی نمیدونه و میخواد از صفر شروع کنه انیمیشن سازی رو ، کدوم دوره رو پیشنهاد میدید؟
    و اینکه ایا سیستم خیلی خوبی لازمه یا با لپ تاپ معمولی هم میشه کار رو یاد گرفت؟

    • تیم پشتیبانی نوشیکا

      15 دی, 1400

      با سلام و ادب
      ممنون از سوال تون
      دوره آموزش انیمیشن کات اوت رو به شما پیشنهاد می کنیم
      https://nooshika.com/product/cut-out/

  • .خخخخ

    9 دی, 1400

    ممنون
    مقالتون عالیییی بود فقط من یه چیزی رو متوجه نشدم
    الان من وقتی میخوام شروع به کار کنم اول باید کدوم مهارت رو یاد بگیریم؟فیلمنامه.استوری برد. طراحی شخصیت ….. کدوم رو اول شروع کنم ؟
    بعد هر کدوم مهارت رو باید توش حرفه ای بشم بعد برم سراغ مهارت بعدی ؟؟؟یا از هر کدوم یه بخش مقدماتی یاد بگیرم؟
    اخه من دوست دارم همه بخش هارو یاد بگیرم

    .
    و اینکه هر کدوم از مهارت هارو از کدوم منبع اموزشی یاد بگیرم؟؟؟
    میشه بغیر از سایت خودتون یه سایت رایگان معرفی کنید برای یاد گیری؟

  • .خخخخ

    8 دی, 1400

    سلام پاکدست های سایتتون کجاست؟

  • متین

    17 آبان, 1400

    سلام یک برنامه ایی خواستم که حرفه ایی باش و قابل صدابر داری باشه وهم با ابزار برنامه و هم با قلم نوری قابل انیمیت باشه مثل انیمشن غول آهنی چه برنامه ایی میشه که انیمیشنی مثل این ساخت

    • امیرحسین دهزاد

      17 آبان, 1400

      سلام به شما
      نرم‌افزاری که به نظرم مناسب شما باشه: انیمیت سی سی هست که خیلی نرم‌افزار حرفه‌ای، کاربردی، سبک و جذابیه که باهاش کلی ویدیوی پرطرفدار یوتیوبی ساختن هنرمندای سرتا سر جهان

  • متین درویشی

    17 آبان, 1400

    برنامه ایی خواستم که حرفه ای باشه و قابل صدا گذاری باشه و حرفه ای باشه یک انیمشن مثل غول آهنی

    • امیرحسین دهزاد

      17 آبان, 1400

      سلام به شما
      نرم‌افزاری که به نظرم مناسب شما باشه: انیمیت سی سی هست که خیلی نرم‌افزار حرفه‌ای، کاربردی، سبک و جذابیه که باهاش کلی ویدیوی پرطرفدار یوتیوبی ساختن هنرمندای سرتا سر جهان

  • متین درویشی

    17 آبان, 1400

    سلام خسته نباشید .ببخشید من یک برنامه انیمیشن خواستم که قابل صدا برداری باشه حرفه ایی باشه دو بعدی باشه باابزار و بی ابزار قابل کار باشه مثل انیمشن غول آهنی چه برنامه ایی هست

    • امیرحسین دهزاد

      17 آبان, 1400

      سلام متین جان
      اینکه انیمیشن غول اهنی رو با چه نرم‌افزاری ساختن، باید بهت بگم که ترکیبی از نرم‌افزارهای دو بعدی و سه‌بعدی مختلف بوده
      کلی هنرمند که طراح‌های قدری بودن، در اون مشارکت داشتن
      پس نمیشه گفت با چه نرم‌افزاری ساختن که صدابرداری هم توش انجام شده باشه و با ابزار و بی ابزار کار کنه!
      اگر یک نرم‌افزار، با مشخصاتی که گفتی میخوای، انیمیت سی سی خیلی نرم‌افزار حرفه‌ای، کاربردی، سبک و جذابیه که باهاش کلی ویدیوی پرطرفدار یوتیوبی ساختن هنرمندای سرتا سر جهان

  • Hanieh Tg

    10 آبان, 1400

    سلام بسیار ممنونم از مطالب مفیدتون
    سربلند باشید

  • Shayan

    6 آبان, 1400

    سلام خسته نباشید ممنون از مطالب باارزشتون واقعا.بنده میخواستم انیمیشنهایی تو سبک دیرین دیرین ویاساده‌تر حتی مثل عنی‌میشن که تو انستاگرام ارائه میشن تولید کنم.بنظرتون انیمیتcc رو کار کنم یاتون بوم؟ممنون میشم راهنمایی کنید

    • محسن گلچین

      7 آبان, 1400

      سلام
      ممنون از شما که ما رو دنبال میکنین. برای شروع کار و پروژه های سبک این مدلی شاید متفاوت چندانی بین این دوتا نر افزار حس نکنین. مهم ترین تفاوتی که وجود داره اینکه اگه شما قبلا با سایر نرم افزارهای ادوبی کار کرده باشین کار کردن با نرم افزار ادوبی انیمیت می تونه براتون راحتتر باشه چون اصول کار توی این نرم افزارها یکسانه و خیلی سریع با محیط کاربریش آشنا میشید. ولی برای آشنایی و عادت کردن به فضای ممکنه یکم به زمان نیاز داشته باشین.
      اما اگه یکم جلوتر رو در نظر بگیریم، تون بوم قابلیت های خیلی خوب و پیشرفته برای طراحی دیجیتالی و حتی تبدیل طراحی دستی به طراحی دیجیتالی داره و ابزارهای ریگ بندی خیلی پیشرفته ای داره.
      پیشنهاد میکنم مقاله آشنایی با نرم افزارهای ساخت انیمیشن دو بعدی رو مطالعه کنین هم در مورد این دوتا نرم افزار هم در مورد چندتا نرم افزار کاربردی و جالب دیگه توش مفصل توضیح دادیم. این بخش رو مطالعه کنین سوالی بود خوشحال میشم بتونم کمکی کنم

    • امیرحسین دهزاد

      8 آبان, 1400

      سلام به شما
      دوره آموزش ساخت انیمیشن کات اوت، دقیقاً یک قسمت از دیرین دیرین رو یاد میده چطور و با کمک چه مهارت‌ها و نرم‌افزارهایی باید تولید کنین
      حتماً صفحه این دوره رو ببینید که اگر بدردتون میخوره، تهیش کنید تا ابهاماتتون برطرف بشه

  • مهسا مهرابی

    9 مهر, 1400

    خیلی عالی با جزییات

  • مرصاد طالبی

    25 شهریور, 1400

    سلام خسته نباشید من 2روز پیش فرم استخدامی پر کرده بودم و یه کد رهگیری هم گرفتم ولی متاسفانه تو سایت نتونستم پیگیریش کنم چیکار کنم نتیجه رو بتونم زودتر بفهمم؟

    • احمد گلچین

      27 شهریور, 1400

      سلام وقت شما بخیر.
      در صورت بررسی فرم شما و تایید شرایط اولیه، تیم نوشیکا با شما تماس میگیره.
      موفق باشید.

  • حمیدرضا مجتهد

    8 شهریور, 1400

    سلام وقت بخیر.برای ساخت ویدیو های اموزشی با افکت ها و موشن ها و ایجاد موشن گرافیک نیاز به یادگیری چه بخش ها و چه نرم افزار هایی است؟

  • رضا .د

    25 مرداد, 1400

    با سلام و خسته نباشید عالی بود مقاله خیلی جا ها گشته بودم ولی چیز خوبی نتونستم پیدا کنم .تا این مقاله رو خوندم .من و دوستم دونفریم و علاقه زیادی داریم به طراحی کارکتر و داستان میخواستم بدونم که کی آموزش طراحیشو میزارین چون هنوز آماده نشده کیلیک میکنم نمیاره و واسم یه چیزه دیگه خیلی مهمه اینه که ما مدرکمون رو از آموزشکده بگیریم با مدرک دانشگاه برابری می‌کنه یا با مدرک آموزشکده و حرفه ای شدن تو این سبک که بالا میشه درآمد زایی خوبی کرد ؟

  • Reza.d

    25 مرداد, 1400

    با سلام و خسته نباشید عالی بود مقاله خیلی جا ها گشته بودم ولی چیز خوبی نتونستم پیدا کنم .تا این مقاله رو خوندم .من و دوستم دونفریم و علاقه زیادی داریم به طراحی کارکتر و داستان میخواستم بدونم که کی آموزش طراحیشو میزارین چون هنوز آماده نشده کیلیک میکنم نمیاره و واسم یه چیزه دیگه خیلی مهمه اینه که ما مدرکمون رو از آموزشکده بگیریم با مدرک دانشگاه برابری می‌کنه یا با مدرک آموزشکده و حرفه ای شدن تو این سبک که بالا میشه درآمد زایی خوبی کرد ؟

  • Reza

    10 تیر, 1400

    سلام
    برنامه ای برای آموزش های جدید نویسندگی دارید؟؟

    • امیرحسین دهزاد

      11 تیر, 1400

      اگر تازه‌کار هستید حتماً دوره مبانی داستان‌نویسی رو تهیه کنید
      اگر این دوره رو تهیه کردین، دوره داستان‌نویسی همراه با چاک ویلیامز به شدت توصیه میشه
      چون مباحث دوره چاک ویلیامز برای افراد تازه‌کار یکمی سنگینه، پیشنهاد میکنیم با دوره مبانی داستان‌نویسی نوشیکا شروع کنن
      ولی سطح پیشرفته و کاربردی داستان‌نویسی رو در دوره چاک ویلیامز میتونید پیدا کنید
      و این 2 دوره در کنار هم، میتونیم بگیم برای کسانی که بخوان داستان‌نویسی در انیمیشن رو در سطح حرفه‌ای شروع کنن کافیه

      اگر دوره‌های کامل‌تری تهیه و تدوین شد، حتماً از طریق وبسایت اطلاع‌رسانی میکنیم

  • صادق سیفی

    21 خرداد, 1400

    ببخشید یه سوال دیگه داشتم من مثلا الان هم داستان نویسی دوست دارم هم طراحی شخصیت و هم گرافیک باید یکی از اینها رو انتخاب کنم خیلی انتخاب سختیه

    • تیم پشتیبانی نوشیکا

      21 خرداد, 1400

      سلام
      پیشنهاد من به شما اینه که سه تا تخصص از انیمیشن‌سازی که فکر می‌کنید بیشتر بهش علاقه دارید رو انتخاب کنید و کورس‌های آموزشیش رو تهیه کنید
      تمرین کنید واقعا و یاد بگیرید و نمونه کار بزنید
      ممکنه این مرحله براتون بین ۶ ماه تا دو سال وقت بگیره
      ولی توی این مدت تلاش کنید بهترین خروجی رو در هر بخش داشته باشین
      بعد نتیجه کار خودتون رو به اهل همون فن، ارائه بدین
      طبق فیدبکهایی که میگیرید و علاقه خودتون یکی رو انتخاب کنید و در همون تخصص ادامه بدید
      مطمئنم موفق میشید و میدرخشید

  • صادق سیفی

    21 خرداد, 1400

    سلام ببخشید مثلا من میخوام داستان نویسی انیمیشن کنم باید تو دانشگاه چه رشته ای رو انتخاب کنم میشه کمک کنید

    • تیم پشتیبانی نوشیکا

      21 خرداد, 1400

      داستان نویسی به صورت مجزا در رشته علوم انسانی گرایش های ادبیات به طور کامل مطرح و بسط داده می شود و در مقاطع ارشد و دکتری رشته های همچون سینما هم به این موضوع در قالب فیلمنامه نویسی پرداخته می شود

  • محسن

    20 خرداد, 1400

    سلام وقت بخیر
    من دوره انیمیشن سازی کات اوت رو خریداری کردم .
    متاسفانه امکانی برای دانلود فایل ها وجود نداره. من هربار بخوام فیلم دوره رو ببینم باید به صورت انلاین نگاه کنم
    لطفا یک فکری بکنین برای این بخش .با تشکر

    • تیم پشتیبانی نوشیکا

      20 خرداد, 1400

      با سلام و ادب خدمت دوست مهربان من
      همانطور که در قسمت توضیحات محصولات اشاره شده است، دسترسی دوره به صورت انلاین می باشد
      به علت حفط کپی رایت آثار از سیستم جدید که به صورت استریم می باشد، حجم ویدیوها بدون افت کیفیت تصویر 50 برابر کاهش پیدا کرده که به عنوان مثال ویدیوی نیم گیگ تبدیل به ویدیوی 20 مگ شده است و ضمنا بر روی سرورهای ایران (اینترانت ملی) قرار گرفته است که تعرفه نت آن نیم بها می باشد و همیشه بر روی تمام سیستم ها قابل پخش می باشد و نیاز به دانش خاصی در راه اندازی پلیر یا تماشای آن وجود ندارد.
      در صورت هرگونه سوال در خدمت شما خواهیم بود

  • آرین خوش خلق

    18 خرداد, 1400

    دوره ها و آموزش ها به صورت فیزیکی هم موجوده؟

    • تیم پشتیبانی نوشیکا

      19 خرداد, 1400

      همه دوره ها بعد از خرید در پنل کاربری قابل تماشا می باشد و به صورت فیزیکی نخواهد بود

  • آرین خوش خلق

    18 خرداد, 1400

    سلام آیا دوره ها و پکیج ها به صورت فیزیکی هم موجوده؟

    • تیم پشتیبانی نوشیکا

      19 خرداد, 1400

      همه دوره ها بعد از خرید در پنل کاربری قابل تماشا می باشد و به صورت فیزیکی نخواهد بود

  • لیزا

    18 خرداد, 1400

    سلام. من یه سوال دارم که نمیدونم عجیب و سطحیه یا نه؟ سوالم اینه که از اول باید داستان رو به صورت فیلم نامه بنویسیم؟ منظورم برای کمیک هست البته. یعنی من به فرم کتابهای داستانی نویسندگی میکنم. عجیبه اگر اول داستان رو به فرم روایی بنویسم و بعدا به فیلم نامه تبدیلش کنم و بعدم وارد فاز طراحی بشم؟ یا کلا روالش همینه؟ این سوالم از اینجا میاد که گاهی موقع نوشتن یهو داستانم حالت فیلم نامه ای پیدا میکنه و مثلا به جای توصیف روایی صحنه خیلی خلاصه تو پرانتز مینویسم: (اینجا با عصبانیت نگاهش رو به سمت فلانی میچرخونه). نمیفهمم چرا یهو اینجوری میشه…

    • محسن گلچین

      18 خرداد, 1400

      سلام دوست خوبم
      پاسخ این سوالتون رو وقتی بهتر درک میکنید که یک بار درگیر فرآیند ساخت بشید. اساسا روش هایی که انتخاب میکنیم بر این اساس باشه که مراحل کاری تون تا جای ممکن ساده تر بشه و راحت تر بتونید داستانی که توی ذهنتون هست رو به دیگران انتقال بدین.
      در گام اول روایت داستان و اتفاقات اون باید شکل بگیره بعد باید نحوه روایت داستان از قاب تصویر و به صورت واضح در ذهن شکل بگیره (توضیحات فیلمنامه ها هم در اصل برای همین وجود داره)
      اتفاقی برای شما در هنگام نوشتن رخ میده اینه که شما این دو مرحله رو با هم ادغام میکنید. این کار غلطی نیست ولی مهمه که ناخودآگاه نباشه. برای این کار اول باید کلیت داستان در ذهنتون شکل گرفته باشه بعد تصمیم بگیرید برای بیانش از چه صحنه هایی قصد دارید استفاده کنید و این که اون صحنه به شکل باید ضبط بشه و برداشت بشه. اگه پاسخ همه این سوالات در ذهنتون وجود داشته باشه اونوقت در لحظه نوشتن می دونید دقیقا باید چه چوطر به موضوع بپردازید چه جمله هایی رو به کار ببرید و چه توضیحاتی برای توصیف صحنه اضافه کنید.

  • آرین خوش خلق

    18 خرداد, 1400

    سلام خوب هستید؟ پکیج های آموزشی نرم افزار ها مثل پریمیر و ایلوستریتور و فوتوشاپ کی آماده میشه؟

    • تیم پشتیبانی نوشیکا

      18 خرداد, 1400

      سلام و عرض ادب
      در دست ضبط هستن
      هنوز تاریخ مشخصی برای اونها متصور نیست

  • صدرا

    28 اردیبهشت, 1400

    سلام من صدرا هستم دوست دارم به صنعت انیمیشن سازی منتقل بشم و ۳نوع انیمیشن ساختم با الهام از انیمیشن های معروف مثل پلنگ صورتی.از سایت شما ممنونم خیلی به من اموزش داد و انقدر تعصیر گزار بود که انیمیشن بعدیم رو استاپ موشن ساختم.میخواستم بدونم همه ی چیز هایی که نوشنید لازمه چون من خیلی هاشون رو انجام ندادم چون کسی نیست کمکم کنه. لطفا راهنماییم کنید چون هر جور شده میخوام تو این صنعت باشم چه انیمیشن های کوتاه اینستاگرام بسازم چه تو استودیو های ایرانی کار کنم و چه توی شرکت هایی مثل دیزنی،وارنر و اردمن کار کنم خوبه لطفا جواب بدید

    • تیم پشتیبانی نوشیکا

      28 اردیبهشت, 1400

      با سلام و ادب خدمت دوست مهربان من
      ممنون از لطف شما به ما
      چه کمکی می تونیم به شما بکنیم؟

  • سونر

    24 اردیبهشت, 1400

    ممنون مطالبتون خیلی مفید بود و بالاخره تونستم متوجه شم که به قسمت طراحی شخصیت بیشتر علاقه مندم:)
    و البته به تازگی شروع کردم و طرح های دیجیتالی دو بعدی در این رابطه می کشم

  • محمد خیراندیش

    4 اردیبهشت, 1400

    دوره کشیدن فیگورهای مختلف بدن چه زمانی منتشر میشه؟

    • تیم پشتیبانی نوشیکا

      4 اردیبهشت, 1400

      با سلام و ادب
      در زمستان منتشر خواهد شد

  • Negin Moradi

    1 اردیبهشت, 1400

    سلام من تازه با سایتتون آشنا شدم و محیط سایتتون خیلی جذابه و از پادکست و مقالات رایگانی که گذاشتید ممنونم خیلی خوشحالم که گروهی مثل شما وجود داره که انقد قشنگ راهنمایی میکنه در زمینه انیمیشن سازی. به خاطر تمامی مطالب آموزشیتون هزاران بار متشکرم

    • احمد گلچین

      3 اردیبهشت, 1400

      سلام دوست مهربان من
      خیلی ممنون از انرژی که به ما میدین

  • همراه نوشیکا

    1 فروردین, 1400

    سلام شبتون خوش ممنون بابت وقتی که گذاشتید

    • امیرحسین دهزاد

      2 فروردین, 1400

      مخلصیم
      خوشحال میشیم بتونیم به دوستانمون کمکی بکنیم

  • همراه نوشیکا

    1 فروردین, 1400

    سلام خسته نباشید قلم نوری وکام بهتره یا اکس پی پن ؟
    و قلم نوری رو از چه سایت یا پیجی بخرم بهتره ؟

    • امیرحسین دهزاد

      1 فروردین, 1400

      سلام
      روزتون بخیر و خداقوت
      سوالتون مثل این میمونه که بگیم گوشی اپل بهتره یا هووآوی!؟
      برند وکام یکی از برندهای معتبر و باسابقه‌ای هست که محصولاتش در میان تولیدکننده‌های قلم نوری خیلی معتبره (درست مثل اپل)
      اما با افزایش قیمت دلار در سال‌های اخیر این قلم‌های نوری باکیفیت، برای خیلی‌ها غیرقابل خرید شدن، بخاطر همین برندهای جدید و ناشناخته در این بازارها مجال ظهور پیدا کردن (درست مثل بازار گوشی)
      ایکس‌پی پن(xp pen)، هوئیون(Huion) و… از این دست برندها هستن
      این برندها با مشخصات مشابه برندهای معتبر محصول میدن؛ حتی چندتا ویژگی کاربرپسند هم بهش اضافه میکنن، اما در بلندمدت تفاوت‌هاشون آشکار میشه
      این نکته رو بگم که میزان کاری که شما با این ابزار دارید هم خیلی مهمه در انتخابتون
      سرچی بکنید توی اینترنت میتونید تجربه افراد مختلف رو در استفاده از این محصولات بخونید و تصمیم‌گیری بکنید
      اعضای تیم نوشیکا و اغلب دانش‌پذیرای ما از برندهای وکام استفاده میکنن ولی با چندتا از دانش‌پذیرایی که برای شروع کارشون و بخاطر قیمت مناسب قلم‌های xp pen (خصوصاً مدل‌های deco pro و deco 1 v2) استفاده کردن صحبت که میکردم، راضی بودن
      حالا اینکه تا کی جواب کارشون رو بده با همین کیفیت، هنوز اطلاع دقیق ندارم که بتونم راهنماییتون کنم

      درمورد خرید قلم نوری هم اگر امکانش رو دارید حضوری از تهران تهیه کنید، خیلی بهتره
      اگر فقط برای ضبط آموزش، کار در پاورپوینت و… میخواید، خیلی مدل‌های ارزون تر از برندهایی غیرآشنایی که گفتم جوابگوی کار شما خواهد بود
      اما اگر کار گرافیکی میکنید که مثلاً زاویه قلم براتون اهمیت داره یا میزان فشار و لگ ننداختن قلم مهمه، یکمی نیاز به مشاوره جزئی تر خواهید داشت توی خرید قلم نوری
      به این شکل که سرچ کنید و آدرس فروشگاه‌هایی که میفروشن رو پیدا کنید و حضوری برید و سوالاتتون رو بپرسید
      چون خرید چنین دستگاه‌هایی با این قیمت‌ها به صورت آنلاین، کمی دل و جرأت میخواد از نظر من
      من اینجوری راحت‌ترم و توصیم به شما اینه
      بازم سوالی بود درخدمتیم

  • محمد حسین فیضی

    24 اسفند, 1399

    واسه استاپ موشن چه کار هایی باید انجام بدم خرج و مخارج و همینطور وسایلش میشه لطفاً از استاپ موشن هم آموزش میشه بزارید ؟
    ممنون با تشکر 🌺

    • محسن گلچین

      24 اسفند, 1399

      استاپ موشن چون با اجسام حقیقی ساخته میشه و نیاز به عکاسی داره و یه سری لوازم برای تولید مثل لوازم صحنه، نور، دوربین و … نیاز داره. هم میشه از لوازم حرفه ای استفاده کرد و هم میشه برای شروع از همین امکاناتی در دسترس دارید استفاده کنید مثل دوربین گوشی همراه تون و مدل های کوچیک و آجرهای لگو برای ساخت صحنه میتونه بهتون برای شروع خیلی کمک کنه. در ضمن دوره آموزشی استاپ موشن نوشیکا خیلی کامل درباره این که برای ساخت یک انیمیشن استاپ موشنی چه کارهایی باید انجام بدیم صحبت کرده.

  • محمد حسین فیضی

    20 اسفند, 1399

    سلام و عرض ادب خدمت شما
    من از بچگی چهارم دبستان استاپ موشن می‌ساختم تا الان که دبیرستانی هستم الان باید ادامه بدم یا شروع کنم ؟

    • تیم پشتیبانی نوشیکا

      20 اسفند, 1399

      با قدرت ادامه بده محمد حسین

  • محمد حسین فیضی

    20 اسفند, 1399

    سلام و عرض ادب خدمت شما وقتتون بخیر و شادی
    من محمد حسین فیضی هستم و از خوب از بچگی هر جور که می‌تونستم انیمیشن میسواختم حتی بار هر امکاناتی مثال با یه گوشیه برای مثال من از کلاس چهارم دبستان تا الان که دبیرستان هستم انمیشن ها با سبک های مختلفی ساختم مثل استاپ موشن یا یه سری انیمیشن های دو بعدی ساده و الآنم هنوزم به شدت علاقه مند هستم بالاخره که نفهمیدم چه کاره ام چون انمیشن های مسخره ای می‌ساختم همه ی کاراش رو خودم میکردم و الان هم امکانات سخت افزاری کامپیوتری رو دارم اما نمی دونم چکاره ام و از کجا ادامه بدم تا اینکه شروع کنم شما منو راهنمایی کنید

    • تیم پشتیبانی نوشیکا

      20 اسفند, 1399

      سلام و عرض ادب
      عالیه که اینقدر پشتکار داری
      ما توی این مقاله همه بخش ها رو کامل توضیح دادیم
      فکر میکنی به کدوم بخش علاقه داری؟

  • بهرام

    17 اسفند, 1399

    سلام و باید بگم کیفور شدم از دیدن این مقاله و مطالب جامع دیگتون که آماده کردید و خب بعد از مدت تقریبا طولانی دست پر برگشتید با کلی پکیج آموزشی خفن، پر انرژی و سلامت باشید
    بعضی از پکیج ها مثل آموزش طراحی بک گراند قابلیت کلیک و خرید نداره گویا، هنوز آماده نیست یا گزینه خرید ر ابراش فعال نکردید انگار که امیدوارم بررسی کنید(:
    و اینکه ای کاش میشد کتابهایی که در آخر مقاله نام بردید را ترجمه کنید و برای خرید در دسترس قرار بدید چون هیچ ترجمه ای گویا در دسترس نیست حالا چه به صورت الکترونیکی چه نسخه فیزیکیش ، به هرحال بازم ممنون از وبسایت مفیدتون من که مطالب زیادی یاد گرفتم(:

    • تیم پشتیبانی نوشیکا

      17 اسفند, 1399

      با سلام و ادب خدمت دوست مهربان من
      ممنونیم از اینهمه انرژی که به ما دادید
      اون پکیج هایی که قابل کلیک کردن نیست هنوز تولید نشده اند و در دست تولد هستند
      قطعا بعد از تولید این اموزش ها، ترجمه متون تخصصی در این حوزه خواهد بود
      ممنونیم از وقتی که گذاشتید و واسه ما کامنت گذاشتید

  • امیرحسین

    16 اسفند, 1399

    مقالتون فوق العاده بود . امیدورام یه روز برای یادگیری انیمیشن به شهرک نوشیکا بیایم و شاهد انیمیشن های فوق العاده ای از استودهای نوشیکا باشیم. مرسی بابت زحماتتون

    • تیم پشتیبانی نوشیکا

      17 اسفند, 1399

      ممنونیم از انرژی بالایی که به ما دادید

  • مانلی موسوی

    15 اسفند, 1399

    بعنی اینهمه عشق به یاد دادن انیمیشن از کجا می یاد؟
    شما بهترین اید
    بی نظیرید

    • تیم پشتیبانی نوشیکا

      15 اسفند, 1399

      ممنونیم از انرژی که به ما می دید

      • زهرا عرفانی

        11 مرداد, 1401

        سلام چرا بعضی دوره رو مثل نقاشی دیجیتال میزنی روش نمیاد

        • امیرحسین دهزاد

          12 مرداد, 1401

          چون هنوز تولید نشده و دردسترس نیست
          اما برنامه تولیدش رو داریم

          • زهرا عرفانی

            14 مرداد, 1401

            ممنونم من بعضی دوره هارو خریدم ول نمیدونم کجا باید پیداش کنم تو پنلم نیست انگار

          • امیرحسین دهزاد

            15 مرداد, 1401

            اگر دوره‌ها رو خریداری کرده باشید
            با همون ایمیلی که خرید رو انجام دادید و ثبت نام کردید در سایت، وارد سایت بشید
            همه دوره‌هایی که خریداری کردین، در پنل کاربریتون موجود هست

          • زهرا عرفانی

            14 مرداد, 1401

            ممنونم ظ

          • زهرا عرفانی

            14 مرداد, 1401

            پیداش کردم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست

لطفا صبر کنید