مستند های دنیای انیمیشن

معرفی بهترین مستند های دنیای انیمیشن

7,110

مستند های دنیای انیمیشن سفری به پشت صحنه ی استودیو های انیمیشن سازی

اگر شما هم یکی از طرفداران فیلم های انیمیشنی باشید و به نحوه ی ساخت و تولید این فیلم ها علاقه داشته باشید. دیدن مستند های دنیای انیمیشن را از دست نخواهید داد. یکی از ویژگی هایی که فیلم های مستند را از دیگر انواع فیلم ها جدا می کند واقعی بودن آن است. برای دوست داران انیمیشن هم قطعاً جداب خواهد بود تا تصاویری واقعی از پشت صحنه ی این صنعت بزرگ یعنی صنعت انیمیشن را مشاهده کنند. دیدن مستند های دنیای انیمیشن به شما کمک می کند تا با روند تولید انیمیشن در استودیو های بزرگ جهانی و مشکلات این مسیر پیچیده  بیشتر آشنا شوید. و ببینید که برای رسیدن به این جایگاه چه زحمت هایی کشیده اند. با نوشیکا همراه باشید با معرفی بهترین مستند های دنیای انیمیشن.

مستند های دنیای انیمیشن THE SEAT BOX

انفرادی (The Sweatbox) – جان داویدسون، تروید استایلر

انفرادی (یا جعبه تعریق) یکی بهترین مستند های دنیای انیمیشن است که شما را با حقیقت ساخت انیمیشن های دیزنی آشنا می کند (حداقل با واقعیاتی که در اواخر دهه ی 90 میلادی در آنجا رخ داده است). این مستند آن چیز هایی است که استودیو های بزرگی مانند دیزنی هرگز نمی خواهند حرفی درباره ی آن زده شود. به همین دلیل این فیلم هرگز رسما توسط دیزنی منتشر نشد. نسخه ای که از این مستند در اینترنت منتشر شده است پرداخت نهایی نشده و هنوز کد های زمانی از روی تصویر حذف نشده است. با این حال دیدن آن را به شما توصیه می کنیم. چون در هیچ جای دیگری رفتار نامناسب و ناکارآمد این استودیو به این خوبی به تصویر کشیده نشده است.

فیلم در ابتدا قرار بود مستندی از پشت صحنه و مراحل تولید انیمیشن امپراطوری خورشید (که بعدا به زندگی جدید امپراطور تغییر نام پیدا کرد.) باشد. اما از میانه راه همه چیز به هم ریخت. مدیران استودیو از مسیری که فیلم در پیش گرفته بود راضی نبودند و خواستار تغییراتی در فیلم شدند. این کاری غیر عادی در صنعت انیمیشن محسوب می شد (به اقرار بسیاری از کارکنان آن). تمام تغییرات مهم در یک فیلم انیمیشنی باید تا زمان اتمام فیلمنامه و قبل از آغاز پروسه ی تولید صورت گیرد. ولی همان طور که فیلم ادامه پیدا می کند ما شاهد تغییرات مداوم داستان هستیم. آن ها تعدادی از صداپیشگان اصلی فیلم را تغییر دادند. طراح صدا از این پروژه جدا شد. حتی کارگردان این پروژه (راجر آلرز کارگردان انیمیشن شیر شاه) نیز تغییر داده شد. به ستینگ خواننده و آهنگساز مشهور (خوانند تیراژ پایانی فیلم سینمای لئون)، که مدت زیادی مشغول خلق و بازنویسی قطعات این انیمیشن بود، گفته شد دیگر به کار های او نیاز نیست و تنها یکی از آهنگ های آغازین و یک آهنگ از پایان بندی را در نسخه جدید قرار دادند.

پیشنهاد مطالعه  یک استودیوی اصیل بریتانیایی: آردمن انیمیشن!

نشستن و تماشای رخ دادن اینچنین فاجعه ای کمی ناراحت کننده ولی قطعا جذاب است. و کاملا واضح است چرا استودیوی دیزنی دوست ندارد کسی این فیلم را ببیند (البته استودیوی دیزنی نسبت به آن سال ها تغییرات زیادی کرده است). اما فرصتی بسیار خوبی به بیننده می دهد تا با حقیقت صنعت انیمیشن روبرو شود. و این مستند را به یکی از بهترین مستند های دنیای انیمیشن تبدیل می کند. البته این نکته را نباید ندیده گرفت که با تمام این تغییرات انیمیشن زندگی جدید امپراطور هنوز هم انیمیشن دوست داشتنی و بسیار خوبی است.

مستند های دنیای انیمیشن WALT DISNEY american experience

والت دیزنی، تجربه ی آمریکایی (Walt Disney. American Experience) – سارا کولت

با اینکه مجموعه دوقسمتی تلویزیونی ساخته شبکه PBS را عملا نمی توان یک فیلم حساب کرد اما به خوبی توانسته سرگذشت والت را به تصویر بکشد. از دردسر هایی که برای یک گروه کوچک که در یک گاراژ شروع به کار کرده، اتفاق می افتد. تا بحرانی که باعث شد یکی از انیماتورهای اصلی استودیو به همراه چند تن دیگر برای ساخت یک استودیوی رقیب، دیزنی را ترک کنند.

یکی از دلایلی که این مجموعه در لیست بهترین مستند های دنیای انیمیشن قرار گرفته است تصویری است که از والت دیزنی ارائه می دهد. این مجموعه تصویری بی عیب و نقص از والت دیزنی ارائه نمی کند تنها سعی می کند تا تصویری واقعی از والت و نحوه ی رهبری و مدیریت او ترسیم کند. گاهی برخورد تند او با زیردستانش را می بینیم و گاهی ابراز علاقه و محبتی که نسبت به کارمندانش دارد.

اگر شما دوست دارید تا اطلاعات بیشتری در باره ی نحوه ی شکل گیری بزرگ ترین استودیوی انیمیشن سازی دنیا داشته باشید دیدن این مستند را به شما توصیه می کنیم.

مستند های دنیای انیمیشن dream on, silly dreamer

خیال پردازی کن، خیال پرداز احمق (Dream on Silly Dreamer) – دن لوند

این فیلم را دو انیماتور دیزنی به نام دن لوند و تونی وست مستقلا تولید کرده اند. این فیلم یکی از غم انگیز ترین مستند های دنیای انیمیشن است. در این مستند داستان ده سال آخر قبل از بسته شدن دیپارتمان دو بعدی دیزنی را به تصویر کشیده می شود. این فیلم شبیه یک فیلم خانوادگی است که با بودجه ی کمی تولید شده است. ولی دلیل اینکه ما آن را در لیست بهترین مستند های دنیای انیمیشن قرار داده ایم داستان هایی از بزرگترین هنرمندان انیمیشن دو بعدی است که در حرکت دیزنی به سمت انیمیشن سه بعدی کار خود را از دست داده اند.

پیشنهاد مطالعه  ایجاد توهم حرکت در استوری برد های انیمیشن

یکی از صحنه های جالب این فیلم صحبت های انیماتور ها است (در زمانی که این فناوری تازه وارد دنیای انیمیشن شده بود.) درباره ی اینکه انیمیشن سه بعدی هرگز نمی تواند جای انیمیشن دو بعدی را بگیرد و نمی تواند به خوبی انیمیشن دو بعدی احساسات را منتقل کند. در انتهای فیلم یکی از انیماتور ها می گوید: ” انجامش با کامپیوتر، مثل قبل نیست ” دیدن اینکه در ابتدا چطور به فناوری انیمیشن های کامپیوتری در صنعت انیمینش نگاه می شد، در حالی که امروزه می دانیم انیمیشن های کامپیوتری تا چه اندازه می توانند در انتقال احساسات موفق باشند بسیار جذاب است. اما دیدن تصویر هنرمندانی که تازه کارشان را از دست داده اند و شنیدن صحبت هایشان درباره ی هنرشان که دیگر مورد استفاده قرار نمی گیرد بسیار تاثیر گذار و آموزنده است.

مستند های دنیای انیمیشن the pixar storyداستان پیکسار (The Pixar Story) – لزلی ایورکس

امروزه پیکسار یکی از مهم ترین استودیو های صنعت انیمیشن سازی دنیا است. ولی از ابتدا این چنین نبود. این مستند از ابتدای شکل گیری پیکسار را روایت می کند. از زمانی که یک بخش کوچک در لوکاس فیلم بودند تا مشکلاتی که با دیزنی پیدا کرده بودند.

اگر شما هم یکی از طرفدارن انیمیشن های استودیوی پیکسار باشید، این فیلم را بارها دیده اید. دیدن این فیلم بسیار تاثیر گذار است. حتی اگر به انیمیشن علاقه ای نداشته باشید ولی از آن دست کسانی هستید که می خواهند کار جدیدی را آغاز کنند. دیدن این مستند را به شما توصیه می کنیم. این فیلم به شما انگیزه و راهکارهای خوبی ارائه می دهد. دیدن تصاویر مشکلاتی که (حتی بعد از ساخت چند فیلم اولشان) برای رسیدن موفقیت باید پشت سر گذاشت الهام بخش و جذاب است.

 

 

مستند های دنیای انیمیشنخالق واقعی میکی موس: داستان اب ایورکس (The Hand Behind the Mouse: The Ub Iwerks Story) – لزلی ایورکس

این فیلم یکی از بهترین مستند های دنیای انیمیشن است و داستانی را به تصویر می کشد، که افراد انگشت شماری از آن اطلاع دارند. داستانی که تنها درباره ی شکل گیری میکی موس نیست بلکه درباره ی شکل گیری جلوه های ویژه سینمایی و انیمیشنی در طول قرن گذشته است. اب ایورکس مورد اعتماد ترین همکار والت دیزنی (بعد از برادر او روی دیزنی) به شمار می رفت. هنرمندی که میکی موس را خلق کرده بود. و چندتا از معروف ترین کار های دیزنی را در همان اوایل آغاز به کار این استودیو تولید کرده بود. ایورکس در ادامه برای تولید انیمیشن نبوغ بینظیری از خود نشان داد و کسی بود که تکنیک های دوریبن چند صفحه ای و میت کی (تغییر تصویر زمینه) را ابداع کرد.

پیشنهاد مطالعه  فهرست انیمیشن های جذاب در سال 2019 - (بروزرسانی شده)

این فیلم مستند داستان جذاب اویل سال های شکل گیری دیزنی را روایت می کند. مسیری که آن دو از یک کارگاه تبلیغاتی کوچک تا رسیدن به یکی از مهم ترین استودیو های صنعت سینما طی کرند.

 

مستند های دنیای انیمیشنفرانک و اولی (Frank and Ollie) – تئودور توماس

فرانک توماس و اولی جانستون دو نفر از گروه نه پیرمرد دیزنی بودند. در این مستند به زندگی، همکاری و رفاقت آن ها پرداخته می شود.

فرانک و اولی از زمان دانشجویی دوستان نزدیکی بودند و این رفاقت این ها درسال های همکاری در استودیوی دیزنی ادامه پیدا کرد. رفاقتی که باعث شد تا هرکدام از آن ها در این مسیر پیشرفت کنند. این مستند بیشتر از توانایی آن ها در انیمیشن به رفاقت میان این دو می پردازد. و برای افرادی که می خواهند نگاهی به زندگی شخصی دو اسطور بزرگ دنیای انیمیشن بیاندازند جذاب باشد.

 

 

 

 

مستند های دنیای انیمیشنقلمرو رویا ها و دیوانگی (The Kingdom of Dreams and Madness) – میا سونادا

به استودیو جیبلی خوش آمدید. اگر شما هم یکی طرفداران دنیای انیمه و انیمیشن های ژاپنی باشید، قطعا با نام هایائو میازاکی و استودیو جیبلی آشنا هستید و این سفر به دنیای شگفت انگیز استودیوی انیمیشن سازی ژاپنی را از دست نخواهید داد.

ماهیت شرقی مستند قلمرو رویا ها و دیوانگی باعث شده تا با دیگر مستند های دنیای انیمیشن موجود در این لیست کمی تفاوت داشته باشد. ریتم آهسته و تصاویر بکر و زیبایی که این مستند به تصویر کشیده است به خوبی حال و هوای استودیوی جیبلی را بیان می کند و البته استانداردهای سینمای ژاپن را هم حفظ کرده است. با مشاهده این مستند به خوبی تفاوت میان روش های تولید یک انیمه ژاپنی و یک انیمیشن هالیوودی را خواهید دریافت.

مستند قلمرو رویا ها و دیوانگی آخرین سال تولید انیمیشن باد بر می خیزد را به تصویر کشیده است. ما در این مستند با هایائو میازاکی همراه می شویم و از نزدیک با او نحوه کارش آشنا می شویم و کارنامه کاری او را مرور می کنیم.

12 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • عرفان آزرمسا

    12 تیر, 1399

    سلام خدمت شما استاد گلچین
    میخواستم بدونم این مستند والت دیزنی تجربه امریکایی رو از کجا میشه دانلود کرد لطفا راهنمایی کنید

    • محسن گلچین

      12 تیر, 1399

      با سلام خدمت شما همراه گرامی
      به دلیل درخواست شما سعی میکنم به زودی در همین صفحه این مستند رو قرار بدیم تا شما بتونید از همینجا اون رو تماشا کنید.

  • امیرحسین

    27 فروردین, 1399

    سلام واقعا ممنونم ، ممنونم بخاطر این همه پیگیریتون استاد عزیز …

    انشاءالله همیشه سلامت باشید

    • محسن گلچین

      28 فروردین, 1399

      خواهش میکنم، ممنون از لطف شما

  • امیرحسین

    27 فروردین, 1399

    سلام و خسته نباشید به اقای گلچین واقعا مطلبتون خیلی مفید بود فقط یک سئوال مستند ” خیال پردازی کن خیال پرداز احمق ”
    را از کجا می توانم تماشا یا دانلود کنم ؟
    ( لطفا راهنمایی کنید خیلی درگیرشم )
    با تشکر

    • محسن گلچین

      27 فروردین, 1399

      سلام دوست عزیز
      این مستند رو به درخواست شما به مقاله اضافه کردیم. و شما از همین الان می تونید توی همین صفحه این مستند رو تماشا کنین.

  • کاکا کامبیز

    9 آبان, 1398

    بی نهایت سپاسگذارم استاد گلچین عزیز
    محبت کردین
    براتون آرزوی بهترین هارو دارم

    • محسن گلچین

      9 آبان, 1398

      خواهش میکنم
      امیدوارم تونسته باشم کمکی کرده باشم
      ممنون از وقتی که گذاشتید و حمایت و همراهی شما

  • کاکا کامبیز

    7 آبان, 1398

    درود به آقای گلچین عزیز و تمام بچه های نوشیکایی گل
    واقعا خسته نباشید
    خدا قوت
    واقعا مطالبتون عالیه، بدجوری به سایتتون اعتیاد پیدا کردم و روزی چند ساعت مطالبو میخونم
    واقعا ممنون از مطالبتون
    جناب گلچین سوالی ذهنمو مشغول کرده که به این مطلب هم بی ارتباط نیست مخصوصا مستند “خیال پردازی کن، خیال پرداز احمق”
    یعنی تا چند سال آینده انیمیشن های دو بعدی جایگاه خودشونو از دست میدن؟ چون ظاهرا دیزنی دیگه کلا رفته سمت سه بعدی. واسه ما که مبتدی هستیمو تازه شروع کردیم بهتر نیست از همون سه بعدی شروع کنیم؟
    یا نه اصلا اینطوری نیستو انیمیشن های دو بعدی همیشه جایگاه خودشونو خواهند داشت؟

    • محسن گلچین

      8 آبان, 1398

      سلام به شما دوست و همراه عزیز
      از نظر دلگرم کننده و لطف شما خیلی ممنون هستم
      در جواب سوالتون باید بگم بله دیزنی چند سالی هست که تولید انیمیشن های دو بعدی رو متوقف کرده و تقریبا در سینمای بدنه ی هالیوود انیمیشن دو بعدی تولید نمیشه.
      اما خوب به این معنی نیست که تولید انیمیشن دو بعدی کاملا متوقف شده باشه. برنده جایزه اسکار بهترین انیمیشن سال 2019 یعنی “مرد عنکبوتی: سفر به دنیای عنکبوتی” تلفیقی بین دو بعدی و سه بعدی بوده. حتی هنوز هم انیمیشن های دو بعدی زیادی در دنیا تولید می شوند و یکی از اصلی ترین تولیدات انیمیشن دنیا یعنی انیمه ها هنوز هم به صورت دو بعدی تولید می شوند. حتی در کشور ما هم در سال های اخیر انیمیشن هایی مثل “شکرستان” یا “دیرین دیرین” به صورت دو بعدی تولید شدن که مورد استقبال هم قرار گرفته اند.
      با اینحال باید بگم روش سنتی ساخت انیمیشن یعنی طراحی فریم به فریم تصاویر روی کاغذ دیگر کمتر مورد استفاده قرار می گیرد. و انیمیشن های دوبعدی هم با استفاده از تکنولوژی کامپیوتری ساخته میشن. که باعث شده کیفیت ساخت انیمیشن های دو بعدی بالاتر بره و تولید اون ها راحت تره بشه.

      • کاکا کامبیز

        8 آبان, 1398

        خیلی ممنون که جواب سوالمو دادین،
        جناب گلچین یه سوال دیگه: درکل تولید انیمیشن سه بعدی زمان بیشتری میبره یا دو بعدی؟
        چون کمی که تحقیق کردم متوجه شدم کاراکتری که داخل نرم افزار های سه بعدی ساخته میشه درسته که زمان زیادی صرف ساخت و ریگ بندیش میشه ولی بعدش تقریبا میتونیم به همه جهت بچرخونیمش درسته؟ ولی اگه همون کاراکترو به صورت دو بعدی بخوایم طراحی کنیم باید نما های مختلف براشو یه بار بسازیم. نمای از روبرو – پشت – 3/4 و… درسته؟
        حالا چون تاحالا نه تو زمینه دوبعدی نه سه بعدی فعالیت نکردم گفتم از شما استاد گرامی بپرسم که در واقع روند تولید سه بعدی سریعتره یا دوبعدی؟ که در زمان صرفه جویی کنم و مجبور نشم جفتشونو امتحان کنم
        سپاسگذارم

        • محسن گلچین

          9 آبان, 1398

          خواهش می کنم، لطف دارید
          این نکته ای که درباره ی طراحی شخصیت های دو بعدی و سه بعدی گفتید درسته. اما باید بدونید که یک مدل سه بعدی هم براساس طرح های اولیه یا همون نما های روبرو و پشت سر و… ساخته میشه به علاوه ساخت یک مدل سه بعدی و ریگ بندی اون هم ریزه کاری های بیشتری داره. در مرحله بعدی هم باید کل محیط اطراف به شکل سه بعدی طراحی بشه. و جزییاتی مثل نور، بافت و افکت ها به اون اضافه بشه.
          حرکت های دوربین و قاب بندی ها در محیط سه بعدی هم دردسرهای خاص خودش رو داره. و البته باید توجه داشته باشید کار در محیط سه بعدی در مقایسه با دو بعدی برای سیستم های کامپیوتری سنگین تره و همین موضوع به تنهایی می تونه زمان زیادی از شما بگیره. به علاوه رندر یک انیمیشن سه بعدی چندین برابر انیمیشن های دو بعدی زمان می بره. در کل محیط دو بعدی فضای سبک تری در اختیار شما برای تجربه و آزمون خطا قرار میده. اما اگه به انیمیشن سه بعدی علاقه مند هستید، نگران نباشید با کمی صبر و حوصله می تونید شروع کنید و در اون زمینه هم موفق بشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست

لطفا صبر کنید