کاراکتر

روانشناسی کاراکتر، اَشکال و رنگ ها در انیمیشن

12,726

ارزش یک تصویر از هزار کلمه بیشتر است. این کاملا درست است. بعضی وقت ها یک تصویر می تواند یک داستان را روایت کند. ما با اشکال و اندازه و رنگ ها در طراحی شخصیت ها می­­‌ توانیم خصوصیات اخلاقی آن کاراکتر را انتقال دهیم. آن ها بازتاب احساسات شخصیت هستند. حالا چگونه می توانیم خصوصیات فردی یک کاراکتر را با این المان ها نشان دهیم؟ اشکال با ما صحبت می کنند. در ابتدا مفهوم اشکال در یک کاراکتر را مورد بررسی قرار دهیم. برای مثال مثلث می تواند سرعت، تنش و حرکت را نشان دهد. دایره، دوستانه و مهربان به نظر می رسد. مربع، معقول و پایدار بودن را نشان می دهد. بسیاری از کاراکتر های ما از ترکیب چند شکل بوجود آمدند. یک دایره کوچک بر روی یک مربع بزرگ آقای شگفت انگیز را می سازد.

کاراکتر آقای شگفت انگیز

 

با یک دایره مهربان و یک مثلث پر جنب و جوش ما شخصیت Dash را داریم.شاید مثلث را پیدا نکنید، به موهای او بیشتر دقت کنید.

ما ممکن است با اشکال ساده شروع به طراحی یک کاراکتر کنیم، اما با اضافه کردن جزییات می توانیم به شخصیت دلخواه خود برسیم و احساسات بیشتری را به مخاطب برسانیم. در اینجا ما می خواهیم چند انیمیشن را که در آن ها از این مفاهیم به زیرکی و زیبایی استفاده شده را مورد بررسی قرار دهیم.

اَشکال

بیایید نگاهی به دو کاراکتر انیمیشن آپ داشته باشیم، Carl و Ellie.

کاراکتر انیمیشن up

این دو کاراکتر باید در عین تضاد نسبت به یکدیگر، کامل کننده همدیگر نیز باشند. Carl شکل مربع است و محکم و سرسخت. اگر ما انیمیشن را ببینیم میفهمیم او یک شخصیت استوار و سر سخت دارد درست مثل مربع. اما راجب Ellie، در طرح او از یک دایره استفاده شده است، در داستان میبینیم که او بسیار مهربان است.

پیشنهاد مطالعه  کاربرد علوم پایه در انیمیشن سازی

به تصویر زیر نگاه کنید. او Hardscarbble در کارخانه هیولاهاست. در این تصویر میبینیم که این کاراکتر شخصیتی ترسناک و تهدید آمیز دارد، چون در پایه ی طراحی او از اشکال زاویه دار و نوک تیز مثل مثلث چند ضلعی می بینیم در صورت و بال های او.

کاراکتر انیمیشن کارخانه هیولا ها

بگذارید مثالی دیگر بزنم، این تصویر را بیبینید.

کاراکتر انیمیشن کارخانه هیولا ها

 

 

این شخصیت mike در کارخانه هیولا هاست. او یک دایره است. او نه ترسناک است و نه تهدید آمیز برخلاف کاراکتر قبلی، با نگاه کردن به او میفهمیم او شخصیتی دوستانه و کمی خنگ دارد!!!حالا بیایید به sully نگاه کنیم.

کاراکتر انیمیشن کارخانه هیولا ها

پایه طراحی شخصیت او از یک مستطیل بزرگ است. با نگاه کردن به تصویر او می فهمیم که شخصیتی محکم و استوار دارد. او حتی بعضی وقت ها می تواند ترسناک باشد بخاطر اندازه ی بزرگی که دارد.
انداره کاراکتر در کادر دوربین می تواند گویایه خیلی چیزها باشد. برای مثال تصویر زیر را ببینید.

کاراکتر انمیشن ratatouille

ما می دانیم که یک موش اندازه ای کوچکتر از یک اشپز دارد، اما در این کادر موش به اندازه یک آشپز است. این نشان دهنده برابری موش با یک آشپز است. این همان نکته مهم داستان است. در داستان می بینیم که او در آشپزی حتی ماهرتر از بقیه آدم های آن رستوران است.
بیایید نگاهی به کاراکتر های دیگر بیاندازیم. در اینجا ما Anton Ego را بررسی می کنیم. همان منتقد غذا در انیمیشن Ratatouille.

کاراکتر انیمیشن ratatouille

او شخصیتی قد بلند و لاغر است. ما در هیچ صحنه ای نمی بینیم که کسی از او بلند تر باشد و این نشان از برتری او نسبت به بقیه افراد است و یا اینکه او قدرت بیشتری نسبت به بقیه افراد دارد. به شکل بدن او نگاه کنید، اولین چیزی که یادش می افتید تابوت است!!بله درست است برای طراحی او از یک تابوت الهام گرفته شده است. او شخصیتی ترسناک و تهدید آمیز دارد. باز هم ما اشکال تیز و مثلثی شکل را می بینیم که این حس را به ما می دهد. حالا بیایید به رنگ های بکار رفته در این کاراکتر توجه کنیم. رنگ ها بسیار تیره و سیاه هستند که به تنها و غمگین بودن کاراکتر اشاره دارد.

پیشنهاد مطالعه  ایجاد توهم حرکت در استوری برد های انیمیشن

حالا بیایید نگاهی به انیمیشن ماشین ها بیاندازیم. به کاراکتر های اصلی داستان یعنی Lightning (ماشین قرمز) و Jackson Storm (ماشین مشکی) توجه کنید.

کاراکتر انیمیشن ماشین ها

در طراحی او از اشکال منحنی و گرد استفاده شده که نشان می دهد او ظاهری دوستانه دارد و بیننده ها با او به راحتی ارتباط برقرار می کنند. حالا به کاراکتر Jackson Storm توجه کنید، در شکل بدن او ما اشکال تیز و مثلثی را می بینیم که نشان دهنده پیشرو بودن و سرعت زیاد داشتن و خشن تر بودن نسبت به بقیه می دهد. حالا به بقیه ماشین ها توجه کنید آن ها مربعی هستند. آنها محکم و استوارند اما سرعت بالایی ندارند و کند تر از دو کاراکتر اصلی هستند.

اندازه

حالا اندازه کاراکتر ها در کادر دوربین را بررسی می کنیم. اولین چیزی که توجه ما را در هر تصویر به خودش جلب می کند برگترین چیز در قاب دوربین یا فریم است. برای مثال اگر کاراکتر در گوشه تصویر باشد طوری که او کوچک به نظر برسد نشان دهنده آسیب پذیر بودن این کاراکتر نسبت به دنیایه بیرون است و این که دنیایه بیرون او چقدر بزرگ است. بعضی مواقع ما کاراکتر را جلوتر و نزدیک تر به دوربین نسبت به بقیه کاراکتر های موجود در تصویر می بینیم این نشان دهنده ی تسلط آن کاراکتر به شرایط موجود و ارشد بودن او در آن موقعیت.برای اطلاعات بیشتر میتوانید به مقاله زوایه های دوربین در فیلم و انیمیشن مراجعه کنید.

خط

کاراکتر انیمیشن ماشین ها

تمام این ها با خط شروع می شوند. ما با خط می توانیم خیلی چیز ها را نشان دهیم. برای مثال شما می توانید تغییر جهت را با خطوط نشان دهید.از همین خطوط در کاراکتر ها استفاده می شود.نگاهی به این عکس از انیمیشن ماشین ها بیاندازید.

در اینجا ما می توانیم احساس تقلا کردن و سخت تلاش کردن و همچنین نا مطمعن بودن Lightning را ببینیم و ما می فهمیم که او در حالت نامتعادل و شکسته قرار دارد. خطوط دور و بر Lightning را ببینید و شما با نگاه کردن به لایتنینگ متوجه انرژی زیاد و جنب و جوش دور و بر او می شوید.

پیشنهاد مطالعه  موانع یک کاراکتر در دنیای رنگارنگ انیمیشن

 

نگاهی به کاراکتر اصلی انیمیشن brave  بیاندازیم.

کاراکتر انیمیشن شجاع

می بینید که موهای او از خطوط درهم و بدون نظم تشکیل شده اند. شما حتی اگر داستان را ندانید و انیمیشن را ندیده باشید، با دیدن صورت و موهای این شخصیت نشان می دهد او ناآرام است و دنبال راهی برای پیدا کردن مسیر و خود در این دنیاست. او به دنبال آزادی است. فقط موهای این شخصیت گویایه احساسات این کاراکتر می باشد.

جمع بندی

این نکات شاید به چشم بیننده نیاید؛ و کم اهمیت به نظر برسد اما این ها در ناخودآگاه تاثیر دارد و همین جزییات است که یک انیمیشن را متمایز می کند، در این مثال ها شما دیدید که به راحتی حرکت یک قلم روی یک کاغذ و با دانستن مفهوم اشکال می شود خصوصیات کاراکتر را به نمایش گذاشت.

 

9 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • فاطمه حاجی

    20 دی, 1401

    سلام وقتتون بخیر
    اگر رشته ات روانشناسی باشه و بری کلاس آموزش کشیدن کاراکتر در رابطه با رشته اصلی ات یعنی روانشناسی به چه دردی خواهد خورد و چه فایده ای خواهد داشت .

    • امیرحسین دهزاد

      21 دی, 1401

      از رشته روانشناسی در طراحی کاراکتر استفاده میشه
      ولی از طراحی کاراکتر چجوری میشه در روانشناسی استفاده کرد رو واقعاً نمیدونم
      شاید بشه یکسری تیپ های شخصیتی رو با الگوهایی که توی کاراکتر هست برای کسایی که میخوان بیشتر تیپ های شخصیتی توی ذهنشون بمونه مثال زد و ماندگار کرد
      مثلاً شخصیت خشم توی انیمیشن insideout که هم رنگش قرمزه هم شکلش مربع با لبه‌های تیزه و…

  • متینه ترکمانی

    18 تیر, 1401

    مطال بسیار خوب بود
    ممنون از سایت خوبتون

  • متینه ترکمانی

    18 تیر, 1401

    مطالب عالی بود

  • متینه ترکمانی

    18 تیر, 1401

    سلام خسته نباشید میشه درباره ی روانشناسی کاراکتر بیشتر مقاله قرار بدید

  • زهرا

    14 مهر, 1400

    سلام من فیلمنامه مینویسم و میخواستم ازتون بپرسم کتاب احسان سپهر برای شخصیت پردازی بهتره یاوینست دکوک ؟
    چون من بیشتر نیازدارم از نظرروانشناسی مطلب بخونم نه ابزار طراحی

    • محسن گلچین

      15 مهر, 1400

      با سلام خدمت شما دوست گرامی
      خلق شخصیت در مرحله داستان پردازی صورت میگیره، جایی که عناصر داستان در کنار هم قرار میگیرن و کم کم شکل و شمایل قصه رنگ پیدا میکنه. وقتی که پایه‌های اصلی داستان در ذهن نویسنده و کارگردان شکل پیدا کرد و در مرحله بسط جزییات قرار گرفت، کارگردان در مورد شخصیت هایی که در داستان وجود دارن، ویژگی‌هاشون، تصمیماتشون و خصوصیات اخلاقیشون با یک طراح شخصیت صحبت میکنه و وظیفه طراح اینه که با توجه به استایل کار و فضای ذهنی کارگردان، اون شخصیت رو به تصویر بکشه. هر دو کتابی که شما نام بردید در این مرحله بهتون کمک میکنن مثلا فرض کنین کارگردان از شما می خواد یک شخصیت به ظاهر مهربان و دوست داشنتی با باطنی پلید خلق کنین و این وظیفه طراح شخصیته که با این تفاسیر اون شخصیت رو به تصویر بکشه.
      اگه در مرحله قبل از طراحی شخصیت و یعنی در مرحله داستان پردازی و شخصیت پردازی به کمک نیاز دارین. بهتون پیشنهاد می کنم مقاله «شخصیت‌های اصلی» رو مطالعه کنین در این مقاله درباره مرسوم ترین مدل‌های شخصیتی که عموما در داستان‌ها و فیلمنامه‌ها مورد استفاده قرار گرفته میشن رو توضیح دادیم. اگه به مطالعات بیشتری نیاز دارین می‌تونید به مطالعات کهن الگو‌های شخصیتی و نوشته‌های کارل یونگ مراجعه کنین. در شخصیت پردازی داستانی معمولا هر کدام از شخصیت ها دارای یک یا چند کهن الگو هستن که براساس اون رفتار میکنن.
      امیدوارم هرچند مختصر اما تونسته باشم بهتون کمک کنم مسیر مطالعتیون رو پیدا کرده باشید. با آرزوی موفقیت.

  • پیام

    14 مرداد, 1398

    سلام مقاله فوق العاده بود میشه لطف کنید یک منبع خوب و جامع در مورد روانشناسی کاراکتر در انیمیشن به من معرفی کنید با تشکر

    • محسن گلچین

      14 مرداد, 1398

      سلام
      ممنون از لطف شما،
      در رابطه با منابعی که پرسیده بودین کتاب های «شخصیت پردازی در انیمیشن» نوشته «وینسنت ودکوک» و «اصول شخصیت پردازی در انیمیشن» نوشته «احسان سپهر» منابع خوبی برای یادگیری اصول طراحی و تصویرپردازی یک شخصیت هستن. و البته برای شناخت روانشناسی شکل ها و کاراکترها می تونید کتاب هایی در زمینه سواد بصری و گرافیکی رو مطالعه کنین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست

لطفا صبر کنید