کارت ویزیت

طراحی کارت ویزیت به سبک نوشیکا

2,421

یکی از قدیمی ترین راه های تبلیغاتی در صنعت چاپ و طراحی، کارت ویزیت است که با نوشتن مشخصات حقیقی یا حقوقی بر روی یک کاغذ در ابعاد مدنظر، آغاز شده و تا به امروز به شکل های جدیدتری ابداع و طراحی شده است. ما در این مقاله سعی کردیم در قالب 10 اصل، نکات مهم و کلیدی در طراحی کارت ویزیت را خدمت شما همراهان نوشیکا آموزش دهیم. امید است مفید واقع قرار گیرد.

طراحی کارت ویزیت - designing business card - business card

اصل اول:

ابعاد: بسته به نوع کار و سلیقه طراحان در ابعاد مختلفی وجود دارد و ممکن است مربعی یا مستطیلی، افقی یا عمودی باشند اما ابعاد استاندارد یک کارت ویزیت به صورت زیر می باشد:
                                                                       width : 8cm                                                                        height : 4.5cm

اصل دوم:

قبل از ایجاد طرح، باید حاشیه ای برای کارت ویزیت در نظر بگیریم و برای انجام این کار در نرم افزارهای Photoshop و Illustrator، کلید های ترکیبی Ctrl + R را فشار داده تا ابزار خط کش (Ruler) فعال شود و با دراگ ماوس، حاشیه ای حدودا 3mm، در اطراف صفحه ایجاد کنید.

نکته کاربردی : به هیچ عنوان برای کارت ویزیت خود نباید کادر در نظر بگیرید، چون با جابجایی و برش های اعمال شده در چاپخانه ها، تقارن از بین می رود. در نظر گرفتن حاشیه را نباید با ایجاد کادر اشتباه گرفت.
نکته : باید در نرم افزارهای مورد نظر، تیک گزینه smart Guides را فعال کرد تا بتوانیم، مرکز آبجکت ها را برای Align کردن (تنظیم عمودی یا افقی گوشه های آبجکت های مورد نظر) بدست آوریم.

پیشنهاد مطالعه  نوار ابزار در فتوشاپ را بیشتر بشناسیم (1)

اصل سوم :

در طراحی کارت ویزیت و بروشور، نقاطی به نام Golden eye Point (نقاط طلایی چشم) وجود دارد. این نقاط به شرح زیر می باشند:
زمانی که کاربری کارت ویزیت را مشاهده می کند، در اولین نگاه، نقاطی به چشمش می خورد که به آن، نقاط طلایی چشم می گویند. و برای کارت ویزیت های راست به چپ (زبان فارسی)، نقاط طلایی به صورت زیر می باشد:

طراحی کارت ویزیت - designing business card - business card

  • نقطه شماره 1 : نام شرکت، نام برند، نام شخص
  • نقطه شماره 3 : شماره تلفن ها، آدرس ایمیل، آدرس شبکه های اجتماعی و یا توضیحات برند یا توضیحات درباره شخص
  • نقطه شماره 2 و 4 : در این قسمت مطالبی قرار می گیرند که اهمیت کمتری دارند با این تفاوت که اهمیت قسمت 2 بیشتر از قسمت 4 می باشد.

نکته: اولویت این نقاط از لحاظ ارزش مکانی به صورت مقابل است: 1 > 3 > 2 > 4

نکته: در طراحی و وارد کردن مشخصات می توانید جای قسمت های 3 و 4 را با یک دیگر عوض کرد ولی سعی شود نقطه شماره 1 که مهم ترین نقطه طلایی چشم است، در جای خود باقی بماند.

اصل چهارم :

از رنگ بندی مناسب برای متن و اطلاعات به کار رفته در کارت استفاده کنید، تا چشم بیننده در کمترین زمان ممکن، قادر به تفکیک قسمت ها مختلف کارت باشد. به طور مثال در کارت ویزیت هایتان، به صورت زیر می توانید از تضاد رنگی استفاده کنید.

طراحی کارت ویزیت - designing business card - business card

اصل پنجم :

حتما قسمت  color mode را روی حالت CMYK color  تنظیم کنید، زیرا قرار است چاپ گرفته شود.

تفاوت RGB با CMYK :

حالت RGB color : کیفیت و غلظت رنگی بالایی دارد که برای صفحات دیجیتال مانند: کامپیوتر، تلفن همراه، تلویزیون و … مناسب است و به ما اجازه نمیدهد تا کیفیتی که در چاپ دیده می شود را در مانیتور ببینیم.
حالت CMYK color : رنگ ها را تا جای ممکن به حالت نرمال و به حالت چاپ مشابه می کند و طرحی که در مانیتور می بینید با آن چیزی که به چاپ می رسد، یکسان می باشد.

پیشنهاد مطالعه  داستان گویی در وب سایت، روشی مدرن برای تبلیغات

نکته : در صورت فراموش کردن انتخاب گزینه CMYK  یا RGB  پس از وارد شدن  به محیط نرم افزار، می توانید با کلیک روی گزینه File  و انتخاب گزینه Document color mode، یکی از گزینه های CMYK یا RGB را انتخاب کنید.

اصل ششم :

حتما با کیفیت و رزولیشن 300 dpi طراحی کنید. چون کاهش کیفیت، باعث پیکسلی شدن اطلاعات شما می شود.

  • dpi مخفف کلمه DOT PER INCH  به معنای تعداد نقاط در هر اینچ می باشد.

اصل هفتم :

کارت ویزیت  از لحاظ نوع و جنس کاغذ به انواع زیر تقسیم بندی می شوند :
شیشه ای، کتان، گلاسه بدون روکش، گلاسه روکش uv، سلفون براق، سلفون مات، لمینیت براق، لمینیت مات، لیزری، سه بعدی، آهنربایی (Magnet)، سوسماری
نکته : به علت نوع مقوا به کار رفته در کارت هایی با جنس کتان، سعی شود از طرح هایی با زمینه یک دست رنگی یا زمینه های مشکی (به اصطلاح Template) به هیچ عنوان استفاده نشود.
نکته : برای جلوگیری از ایجاد حباب زیر روکش کارت های لمینیت، از طراحی با زمینه ها تمپلات، به ویژه رنگ های تیره مانند: مشکی یا سورمه ای جدا بپرهیزید.

اصل هشتم :

رعایت اصل سادگی و پرهیز از شلوغ کردن بیش از حد محیط  کارت ویزیت، در جامعه مدرن امروزی، بیشتر مورد توجه قرار می گیرد.

  • بنا به نظر کارشناسان طراحی و چاپ، در بین کارت ویزیت های مدرن، کارت های ساده موفقیت بیشتری کسب کرده اند. کارت هایی که به نسبت، فضا خالی بیشتری دارند و به میزان مناسب هم دارای محتوای نوشتاری هستند.

اصل نهم :

به علت مسائل فنی تولید، پشت کارت های دورو، در مقایسه با روی آن در شرایط متفاوتی چاپ می شود. بنابراین اگر در طراحی رنگ، هر دوطرف یکسان در نظر گرفته شود، باز هم پس از چاپ مقداری با هم متفاوت خواهد بود. علی الخصوص در رنگ های حساس.

  • در صورت طراحی پشت و رو کارت ویزیت، گزینه Artboards را به عدد 2 تغییر می دهیم.
پیشنهاد مطالعه  افکت موزائیکی کردن تصاویر

اصل دهم :

فایل های خروجی خود را با فرمت Jpeg یا Tiff (بدون لایه) و با کیفیت 100% برای چاپ ذخیره کنید، تا در لایه های کار مشکل جابجایی پیش نیاید.

طراحی کارت ویزیت - designing business card - business card

مجموعه  نوشیکا در مقاله بعدی در نظر دارد، برای شما عزیزان، موضوع روانشناسی رنگ در طراحی کارت ویزیت را مورد بررسی و آموزش قرار دهد. به طور خلاصه می توان به این نتیجه رسید که در فضای رقابتی بازار کسب و کار قرن بیست و یکم، رنگ ها از اهمیت ویژه ای برخوردارند. طراحی و استفاده درست از رنگ ها نیازمند تجربه طولانی و دانش مارکتینگ است. زیرا یکی از نکات مهم و کلیدی در یک کارت ویزیت انتخاب رنگ آن می باشد. نکته دیگر، تأثیر عاطفی رنگ ها است که می تواند احساسات و توجهات مشتریان را به خود جلب نماید. برای مثال رنگی که هر برند یا شرکت و یا شخص برای خودش انتخاب می کند، تأثیر مستقیمی بر کیفیت، قدرت، زنانه یا مردانه بودن محصول یا خدمت آن برند دارد، که در مقاله بعد به طور کامل به آن می پردازیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست

لطفا صبر کنید