اتک آن تایتان

نکات جالب در مورد انیمه «اتک آن تایتان»

1,002

بعد از اینکه ارن یگر نوجوان، شهرش مورد حمله تایتان‌ها قرار گرفت و یکی از این تایتان‌ها مادرش را کشت، او قسم خورد که زمین را از شر تایتان‌ها، این غول‌هایی که ظاهری شبیه به انسان داشتند، پاک کند. در این مقاله از مجموعه استودیو انیمیشن سازی نوشیکا می‌خواهیم مجموعه‌ای از نکات جالب در مورد سریال «اتک آن تایتان» (Attck on Titans) را برایتان بگوییم.

داستان سریال

داستان سریال

پخش این سریال از سال ۲۰۱۳ شروع شده و تا به امروز ادامه دارد. تا الان ۴ فصل آن منتشر شده و اینطور که در رسانه‌ها اعلام شده، فصل ۴ فصل آخر این انیمه خواهد بود؛ منتها هنوز انتشار فصل ۴ به پایان نرسیده است. نمره IMDb آن ۹.۱ از ۱۰ است.

در داستان این انیمه انسان‌ها در خطر انقراض قرار دارند. آنچه که تهدید بزرگی برای بقای بشریت محسوب می‌شود، غول‌هایی هستند که اسم‌شان تایتان است. تایتان‌ها قد بلندی دارند، به نظر می‌رسد که هوشیاری ندارند و شبیه به یک رباتی که از جای دیگر دستور می‌گیرد حرکت می‌کنند.

تایتان‌ها انسان‌ها را می‌خورند؛ یا به تعبیر دقیق‌تر فقط انسان می‌خورند و با هیچ موجود دیگری کار ندارند. اما چیزی که این ماجرا را وحشتناک‌تر می‌کند این است که به نظر می‌رسد آن‌ها انسان‌ها را صرفا به قصد لذت می‌خورند؛ چون انسان برای آنها منبع غذا محسوب نمی‌شود و روزها و ماه‌ها می‌توانند بدون خوردن انسان به زندگی‌شان ادامه دهند.

اکثریت انسان‌ها به وسیله حمله تایتان‌ها از بین رفته‌اند و فقط درصد کمی از آنها باقی مانده‌اند که با ساختن دیواری بلند به دور شهر خود، خودشان را از شر حملات تایتان‌ها حفظ کرده‌اند. ارتفاع این دیوارها بسیار بلند است؛ حتی از قد بلندترین تایتان‌ها نیز بلندتر است. ارتفاع این دیوارها به حدود ۵۰ متر می‌رسد.

توضیحاتی که تا اینجا دادیم، چیزهایی است که در گذشته رخ داده است. وقتی قسمت اول این سریال را می‌بینید، داستان از زمانی آغاز می‌شود که انسان‌ها نزدیک به ۱۰۰ سال است که مورد حمله تایتان‌ها قرار نگرفته‌اند و به همین دلیل در آرامش زندگی می‌کنند.

یک روز ارن یگر (Eren) ۱۰ ساله و رفیقش میکاسا به همراه بقیه مردم دیدند که تایتان عظیم‌الجثه از پشت دیوارهای شهر دارد به آنها نگاه می‌کند و ناگهان با یک لگد دیوار را خراب می‌کند. بعد از اینکه دیوار خراب شد، تایتان‌های کوچک‌تر (کوچک‌تر نسبت به تایتان عظیم‌الجثه) وارد شهر می‌شوند.

ارن و میکاسا می‌بینند که این تایتان‌ها انسان‌های زیادی را در شهر می‌خورند و به این سو و آن سو می‌روند. در نهایت ارن می‌بیند که یکی از کسانی که توسط تایتان‌ها خورده می‌شود مادرش است. آنجا ارن با خود عهد می‌بندد که انتقام بشریت را از تایتان‌ها بگیرد و حتی یک تایتان را زنده نگذارد.

تریلر فصل اول این سریال را می‌توانید اینجا ببینید. آن آقایی که اول ویدئو صحبت می‌کند، Bryce Papenbrook است که صداپیشگی دوبله انگلیسی شخصیت ارن را بر عهده دارد. ارن شخصیت اصلی این انیمه است.

نکات جالب در مورد «اتک آن تایتان» که احتمالا نمی‌دانستید

نکات جالب در مورد «اتک آن تایتان» که احتمالا نمی‌دانستید

– نویسنده و طراح مانگای «اتک آن تایتان» فردی به اسم هاجیمه ایسایاما (Hajime Isayama) است. او مدتی در یک کافی‌شاپ کار می‌کرد و ایده موجوداتی مانند تایتان‌ها در آن کافی‌شاب به ذهن او خطور کرد. او در آن کافی‌شاپ با یک مشتری مست مواجه شده بود و این مواجهه او را به فکر چنین موجوداتی انداخت.

ایسایاما با آن مشتری مست نمی‌توانست ارتباط برقرار کند، چون آن مشتری بسیار مست بود و نمی‌توانست به درستی صحبت کند. از آنجا ایسایاما به فکر موجوداتی افتاد که شبیه انسان هستند اما نمی‌توان با آنها صحبت کرد. همچنین با دیدن آن مشتری مست به این نتیجه رسید که خطرناک‌ترین چیز در جهان انسان است!

پیشنهاد مطالعه  این انیمیشن «ریک و مورتی» چیه که کلی آدم ازش صحبت می‌کنن؟

– هم در مانگا و هم در انیمه تایتان‌ها کاملا برهنه هستند. گفتیم که تایتان‌ها ظاهر و بدنی شبیه به انسان دارند؛ با این تفاوت که عظیم‌الجثه هستند. تفاوتی که بین بدن انسان و بدن تایتان وجود دارد این است که تایتان‌ها اندام‌های جنسی ندارند؛ به همین دلیل برهنگی آنها معنای جنسی ندارد.

اما نسخه‌ای از مانگای «اتک آن تایتان» که در مالزی منتشر شد، تایتان‌ها شلوار پایشان است. این شلوار به دلیل قوانین سانسور در مالزی اعمال شد.

– نکته بعدی به شخصیت لیوای آکرمن (Levi Ackermann) مربوط می‌شود. او به «کاپیتان لیوای» معروف است و قدرتمندترین سرباز بشری‌ست. لیوای کاپیتان جوخه عملیات‌های ویژه از دسته دیدبانی است. دسته دیدبانی یا واحد شناسایی شاخه‌ای از نیروی نظامی هستند که بیشترین فعالیت آنها مرتبط به تقابل مستقیم با تایتان‌هاست. لیوای توسط کسانی که نزدیک به او هستند به عنوان فردی وسواسی در پاکیزگی شناخته می‌شود.

جنبه‌هایی از طراحی و شخصیت لیوای از یکی از شخصیت‌های فیلم «نگهبانان» (Watchmen) الگو گرفته شده است. نگهبانان فیلمی نئو نوآر ابرقهرمانی آمریکایی محصول سال ۲۰۰۹ به کارگردانی زک اسنایدر و نویسندگی دیوید هیتر است.

داستان این فیلم در سال ۱۹۸۵ در یک آمریکای جایگزین به وقوع می‌پیوندد که در آن ابرقهرمانان نقابدار تاریخ را تغییر داده‌اند. این گروه ابرقهرمان اواخر دهه ۱۹۳۰ تشکیل می‌شود و چند دهه بعد اسم «نگهبانان» روی آنها گذاشته می‌شود.

شخصیت لیوای از شخصیت یکی از این ابرقهرمانان الگو گرفته است: رورشاک (Rorschach). او شکاک و غیرقابل کنترل است و از سوی پلیس تحت تعقیب است. لیوای نیز قبل از اینکه وارد نیروی نظامی شود، خلافکاری بود که تحت تعقیب نیروی های شهر قرار داشت.

– نکته بعدی‌ای که می‌خواهیم به آن اشاره کنیم، مربوط به نام «ارن» است که ریشه آلمانی دارد. «ارن» از کلمه Ehre می‌آید که در زبان آلمانی به معنای افتخار است. ایسایاما کلمه Ehre را تغییر داد و «ارن» را انتخاب کرد، چون طنین زنانه دارد. دلیل اینکه او «ارن» را انتخاب کرد این بود که نام ارن راحت‌تر در ذهن‌ها می‌ماند.

ارن

– فروش مانگای «اتک آن تایتان» در سال ۲۰۱۴ رکوردساز بود. بیش از ۸ میلیون نسخه از این مانگا فروش رفت و رکورد فروش مانگا که تا آن زمان از آن One Piece بود، شکسته شد.

– با اینکه انیمه ژاپنی است، اما تنها شخصیت آسیایی داستان، میکاسا (رفیق ارن) است. او البته دورگه است: اروپایی-ژاپنی. مادر او ژاپنی است و پدر او اروپایی.

– تایتان‌ها مورد استفاده کمپانی مارول هم قرار گرفتند. در یک کمیکی به اسم Attack on Avengers ماجرا از این قرار است که تایتان‌ها به دنیای مارول حمله می‌کنند. کاپیتان آمریکا و مرد عنکبوتی با تایتان‌ها مبارزه می‌کنند. این کمیک را خود ایسایاما (نویسنده مانگای «اتک آن تایتان») نوشت و تصاویر آن را Gerardo Sandoval طراحی کرد.

– ایسایاما عاشق سریال‌های «بازی تاج و تخت» و «بریکینگ بد» است. به همین دلیل خیلی از طرفداران «اتک آن تایتان» به دنبال این بودند و هستند که شباهت‌های بین اتک آن تایتان و این دو سریال را کشف کنند. خود ایسایاما اعتراف کرده که برخی شخصیت‌های غیراصلی «اتک آن تایتان» از این دو سریال الگو گرفته‌اند.

پیشنهاد مطالعه  آشنایی با تدوینگران معروف ایرانی

– قد لیوای ۱.۶۲ متر است که کوتاه‌ترین شخصیت این انیمه محسوب می‌شود. او در صحنه‌ای خنده‌دار از انیمه بعد از مدتی که زیردستان نوجوان خود را ندیده بود و آنها رشد کرده بودند، به آنها گفت: «هوی هوی! کی به شما اجازه داده که این قدر بلند شید؟».

– نام قهرمان این سریال ارن یگر (Eren Jaeger) است که به زبان انگلیسی اگر ترجمه شود، می‌شود «ارن شکارچی».

– ۹ تا از قسمت‌های «اتک آن تایتان» (از حدود ۱۰۰ قسمت) در بین ۵۰ اپیزود تاپ سایت IMDb قرار دارد. همچنین از آن ۹ قسمت، ۳ قسمت این سریال در بین ۵ اپیزود تاپ این سایت قرار دارد. در کل وضعیت این سریال در IMDb خوب نیست، بلکه فوق‌العاده ست!

– تفاوت‌های کوچکی بین انیمه و مانگا وجود دارد. مثلا برخی اسم‌ها در انیمه تغییر کرده است. برای نمونه اسم مادر ارن در مانگاه کالورا (Kalura) بود که در انیمه تبدیل به کارلا (Carla) شد. رنگ چشم ارن در مانگا خاکستری است، اما در انیمه سبز است.

– یکی دیگر از شخصیت‌های این انیمه آرمین آرلرت (Armin Arlert) است. او نیز مانند ارن و میکاسا یک سرباز در دسته دیدبانی است. آرمین از دوران کودکی دوست ارن و میکاسا بوده و یکی از دو شخصیت اصلی جانبی این انیمه محسوب می‌شود (در کنار میکاسا).

ایسایاما در یک مصاحبه‌ای این شوخی را با مخاطب‌ها کرده که آرمین دختر بوده و همه به اشتباه فکر می‌کردند پسر است. این شوخی از این جهت انجام شده که آرمین ظاهری دخترانه دارد و همچنین به لحاظ فیزیکی بیشتر شبیه به دخترهاست تا پسرها. اما ما می‌دانیم که ایسایاما شوخی کرده و آرمین پسر است!

نکات جالبی که داستان را لو می‌دهد!

نکات جالبی که داستان اتک آن تایتان را لو می‌دهد!

– در انیمه شخصیتی حضور دارد به اسم «هانجی سان» یا هانجی زوئه (Hange Zoe). هانجی سان چهاردهین فرمانده دسته دیدبانی است که این مقام را قبل از مرگ اروین اسمیت از او دریافت کرد. هانجی قبلا رهبر جوخه چهارم بود و وظیفه تحقیق روی تایتان‌ها از جمله ارن یگر را بر عهده داشت.

صداپیشه هانجی سان در انیمه یک خانم است. اما در مانگا جنسیت هانجی برای مخاطب نامعلوم است. یعنی جایی اشاره نمی‌شود که او زن است یا مرد. دلیل این ابهام این بوده که ایسایاما (خالق مانگا) احساس می‌کرد جنسیت هاجیمه تأثیری بر خط داستان نخواهد داشت و اینکه جنسیت هاجیمه چی باشد را بر عهده مخاطب گذاشت.

– تولید چهارمین فصل این انیمه را استودیو ماپا (MAPPA) بر عهده گرفت. تهیه‌کنندگان قبل از اینکه فصل سه تمام شود به این نتیجه رسیدند که استودیوی سازنده انیمه را تغییر دهند؛ اما در انتخاب استودیوی جایگزین به مشکل خورده بودند.

استودیوها کیفیت کارشان به نظر این تهیه‌کنندگان پایین بود و انتظارات آنها را برآورده نمی‌کرد. اما کار استودیو ماپا توجه آنها را جلب کرد. استودیو WIT نیز که سه فصل ابتدایی این انیمه را ساخته بود، با ادامه کار توسط ماپا موافق بود.

این را هم در نظر داشته باشیم که استودیو ماپا در بین طرفداران انیمه کمی بدنام است. علت بدنامی این استودیو این است که پروژه‌های زیادی قبول می‌کند و به همین دلیل وقت کافی روی انجام آن پروژه‌ها نمی‌گذارد و به همین خاطر کیفیت آنها پایین می‌آید.

– بلندترین شخصیت انیمه یلنا (Yelena) است. یلنا رهبر سربازان ضد مارلی است که زیر نظر زیک یگر (Zeke Jaeger) فعالیت می‌کند. مارلی یک کشور دورتر از دیوارها و آن سوی دریاست. در فصل‌های بعدی مخاطب متوجه می‌شود که آن سوی دیوار نیز انسان‌ها و کشورهایی هستند.

پیشنهاد مطالعه  معرفی 7 کتاب الهام بخش و تاثیرگذار بر هنرمندان و گرافیست ها

زیک یگر فرمانده جنگی سابق جنگجویان مارلی و نگه‌دارنده تایتان جانور است. هدف او انقراض کل مردم است؛ چیزی که او به عنوان «رستگاری» قلمداد می‌کند. زیک از طریق پدری برادر ناتنی ارن یگر محسوب می‌شود و از طریق مادری عضوی از خانواده سلطنتی فریتز است.

یلنا ۲۰۲ سانتی‌متر قد دارد و بعد از او بلندقدترین شخصیت انیمه ژان کیرشتاین (Jean Kirschtein) است. ژان فارغ‌التحصیل دانشکده افسری ۱۰۴ ام است که در میان دانشجویان رتبه ششم را به دست آورد. رتبه اول را میکاسا آکرمن به دست آورد و ارن یگر رتبه پنجم شد. ژان ۱۹۰ سانت قد دارد.

– زمانی که آرمین تبدیل به تایتان عظیم‌الجثه می‌شود، تایتان او گوش ندارد. دلیل اینکه تایتان او گوش ندارد این است که او نمی‌خواهد صدای ضجه و زاری مردمی که زیر پاهای او می‌میرند را بشنود.

– راینر براون (Reiner Braun) یکی از شخصیت‌های الدیایی این مجموعه است. الدیایی‌ها به ساکنین شهرهایی گفته می‌شود که بین دیوارهای بلند زندگی می‌کنند. مردم الدیا نژادی از انسان‌ها هستند که قادر به تبدیل شدن به تایتان هستند.

راینر پسر نامشروع یک مادر الدیایی و یک پدر مارلی است. او در کودکی به عنوان فردی برای تبدیل شدن به جنگجویان مارلی انتخاب شد و از سنین پایین قدرت تایتان زرهی را دریافت کرد. بدن تایتان زرهی راینر با الگوگیری از بدن براک لزنر (Brock Lesnar)، کشتی‌گیر حرفه‌ای و بازیکن پیشین فوتبال آمریکایی، طراحی شده است.

– راینر شخصیت مورد علاقه هاجیمه ایسایاما است، زیرا او بیشتر از همه شخصیت‌ها رنج می‌کشد. او به دلیل دوقطبی‌ای که دارد، معمولا از کارهای قطب دیگر شخصیتش عذاب می‌کشد. همچنین دو قطب شخصیت او به نوعی بازتاب‌دهنده دو مردم مارلی و الدیاست؛ یعنی یک ساید شخصیت او نشان‌دهنده مارلی و ساید دیگر شخصیت او نشان‌دهنده مردم الدیاست. احتمالا این قضیه به این دلیل است که او از یک مادر الدیایی و یک پدر مارلیایی متولد شده است.

حرف پایانی

طرفداران انیمه «اتک آن تایتان» معتقدند که این انیمه حداقل یک سروگردن از مجموعه انیمه‌های سریالی دیگر بالاتر است. به نظر می‌رسد که این حرف درست است. لحظه‌ای که شما این شاهکار را تماشا می‌کنید، از سطح اندیشه‌های بالایی که پشت قصه آن بوده و همچنین توجه زیاد به جزئیات داستان حیرت‌زده می‌شوید.

مثلا حتی بعضی از سلاح‌هایی که در این انیمه مورد استفاده قرار می‌گیرد، طراحی ایسایاما است و واقعا در جهان وجود ندارند و می‌بینید که جزئیات طرز کار با این سلاح‌ها درون داستان بیان می‌شود. همچنین شما با تصاویر زیادی مواجه می‌شوید که از فرط زیبایی می‌توانید آنها را تبدیل به عکس کنید و مثلا به دیوار اتاقتان آویزان کنید.

هر قسمت شما با خودتان می‌گویید «من دیگه سورپرایز نمیشم» ولی چند قسمت بعد می‌بینید که برای بار چندم سورپرایز شده‌اید و در مورد میزان خلاقیت داستان «اتک آن تایتان» اشتباه می‌کردید. این مقاله را با جمله‌ای از آرمین آرلرت به پایان می‌رسانیم که در این انیمه می‌گوید: «کسی که هیچ چیزی از خودش را قربانی نکند، نمی‌تواند چیزی را تغییر دهد.»

منبع اول     منبع دوم     منبع سوم

1 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • مهسا مهرابی

    25 آبان, 1402

    مثل همیشه توضیحات کامل و خوب علی اقا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست

لطفا صبر کنید