فریم تصویر - لنز دوربین - تصویر برداری عکاسی

آشنایی با فریم در تصویر متحرک

10,762

انیمیشن یکی از شاخه‌های صنعت سینما ست. برای همین، هر کسی برای ساخت انیمیشن، باید قبل از هر چیز سواد مبانی سینما داشته باشه. آشنایی با مبانی سینما برای علاقمندان به یادگیری انیمیشن، مثل اهمیت یادگیری حروف الفبا برای هر دانش‌آموزه. مبانی سینما کمک می‌کنه تا انتخاب‌های صحیح، بجا و هنرمندانه‌ای در ساخت اثر داشته باشیم. یکی از همین مبانی شناخت مفهوم فریم در تصویر برداری، آشنایی با انواع فریم ها و فریم ریت هست.

فریم در تصویر متحرک به چه معناست؟

هر فیلمی از هزاران تصویر پشت سرهم چیده، تشکیل می‌شه. به هر یک از این تصویر ها در فیلم متحرک اصطلاحا یک فریم گفته می‌شه. در واقع کوچکترین جزء یک فیلم و پویانمایی، «فریم» هست.

فریم‌ها، بسته به نمایشگری که قراره نمایششون بده، سایز و ابعاد گوناگونی دارند که در ادامه باهاشون آشنا می‌شیم. بنابراین فریم، یک عکس از صحنه‌ست و نسبت ابعاد اون، کادری هست برای کل تصاویر یک فیلم؛ یعنی از ثانیه اول تا ثانیه آخر فیلم در قاب و چارچوبی یکسان ساخته می‌شه.

فریم تصویر - فیلم کلاسیک - پرندگان - آلفرد هیچکاک

 

انواع فریم سایز ( اندازه تصویر )

ابعاد مختلف فریم‌ها ریشه در قدیم داره. به عرض فیلم برحسب میلی‌متر، قطع یا اندازه فریم (فریم سایز) گفته می‌شه. عرض‌های استاندارد فیلم‌ها، فریم‌های 8، 16، 35، 65 و 70 میلی‌متری هست. هر چی فریم سایز بزرگ‌تر باشه، تصویر شفاف‌تر نمایش داده می‌شه.

  • فریم‌های 8 میلی‌متری

فریم تصویر - فریم سایز 8 میلیمتری

کوچکترین فریم‌سایزی که ساخته شده فریم‌های 8 میلی‌متری‌اند. از این فریم‌ها برای فیلم‌های آماتوری و آموزشی استفاده می‌شد. اگر چه مزیتشون ارزون بودن و راه‌اندازی ساده‌ بوده، اما تصاویرشون کوچیک بود و کیفیت صدا و تصویر پائینی داشتند.

 

 

 

 

 

 

  • فریم‌های سوپر 8

فریم تصویر - فریم سایز سوپر 8 میلیمتری

فریم های سوپر 8 میل، مدل بروزرسانی شده از فریم های 8 میل بود که از سال 1966 جایگاه خودش رو در صنعت تصویربرداری و عکاسی پیدا کرد. قاب فریم‌‌سوپر 8 نسبت به فریم های 8 میلیمتری قبلی، بزرگ‌تر بود و تا 50 درصد فضای تصویر بیشتری ارائه می‌داد؛ چرا که سوراخ‌های ریز‌تری در حاشیه فریم ها کار شده بود.

 

 

 

 

 

در عین حال، روی فیلم‌های محصول کمپانی KODAK، حاشیه مگنت (Magnetic-striped film) وجود داشت که می‌تونست همزمان صدا رو روی نوار فیلم ضبط کنه. وضوح تصویر و کیفیت رنگی فریم‌های سوپر 8 نسبت به فریم‌های 8 میلیمتری بهبود پیدا کرده بود.

فریم تصویر برداری - فیلم های کلاسیک چارلی چاپلینبسیاری از فیلم‌های چارلی چاپلین و برخی آثار دیزنی با استفاده از فیلم‌های 8 میلی‌متری استاندارد و سوپر ساخته شده‌اند.

 

زمانی این فرمت ویدئویی برای ضبط فیلم‌های خانگی به کار می‌رفت. حتی گاهی برای ساخت موزیک ویدئو، تیزر تبلیغاتی و فیلم سینمایی هم استفاده می‌شد. بسیاری از فیلم‌سازها به جای تدوین یا توزیع فیلم‌های 8 سوپر، ترجیح می‌دادن که روی نوارهای ویدئویی کپی‌شون کنن یا تبدیل کنن به فیلم‌هایی با سایز بزرگ‌تر (مثل 16 یا 35 میل). به این تکنیک «بلوآپ» می‌گن. بسیاری از فیلم‌های چارلی چاپلین و برخی آثار دیزنی مثل مادر پلوتو با استفاده از فیلم‌های 8 میلی‌متری استاندارد و سوپر ساخته شده.

 

  • فریم‌های 16 میلی‌متری:

تصویر در فریم 16 میلیمتری

اوایل ورود این فریم به سینما (دهه 20 میلادی)، حرفه‌ای‌ها بهش می‌گفتند اسپاگتی! چون این فریم رو آماتور میدونستن. اما به خاطر راحتی در حمل و نقل، اقبال بهش شد و برای ضبط گزارش‌های خبری تلویزیون و فیلم‌های مستند مورد استفاده قرار گرفت.

مدل‌های مختلفی از اون ساخته شد. مدل استاندارد اون دو سوراخ در دو طرف هر فریم داشت. برای فیلم‌های صامت از این فریم استفاده می‌کردند. وقتی می‌خواستند صدا رو به صورت اپتیکال ضبط کنند، مدل تک سوراخه از این فریم رو به اختراع کردند تا در قسمت اضافی از فیلم، تِرک صدا رو ثبت کنند.

در دهه‌های 80-1970 میلادی، دوربین‌های 16 میلی‌متری و فیلم‌های خام مربوط به اونها تحول اساسی پیدا کردند. به طوری که بیشتر از هر وقت دیگه‌ای برای ساخت مستندهای تلوزیونی، سینمایی و انیمیشن و فیلم‌های آوانگارد استفاده شد. ظاهر بصری پر از گرین (Grain) و لرزش این فیلم‌ها حس واقع‌گرایی (رئالیسم) رو به یاد ما میاره.

با ظهور ویدئو در اواسط دهه 90 میلادی، 16 میل تقریبا ناپدید شد. اما فریم سوپر 16 میلی‌متری به خاطر نگاتیو رنگی و کیفیت تصویر خوب در عرصه باقی موند و با فیلم 35 میل رقابت می‌کرد.

 

  • فریم‌های سوپر 16:

در دهه 1970، فریم‌های 16 میلی‌تری سوپر به بازار اومد. اندازه فیلم‌های 16 میلی‌متری یک‌چهارم فیلم 35 میلی‌متریه. مقایسه تصاویر حاصل از این فریم‌ها و 35 میل، نشون میده فریم‌های 16 میلی‌متری سوپر، هم گرین بیشتری دارند و هم شفافیت کمتری نسبت به فریم 35 میل. از لحاظ بزرگی تصویر، نسبت به فریم‌های 16 میل معمولی 40 درصد تصاویر رو بزرگ‌تر ثبت می‌کنه؛ چرا که مساحت فریم با حذف یک ردیف از سوراخ‌ها، بیشتر شده. این فیلم‌ها تصویری عریض نمایش میدن و برای بزرگ کردن تصاویر به نسخه 35 میلیمتری، مناسبند.

پیشنهاد مطالعه  روانشناسی کاراکتر، اَشکال و رنگ ها در انیمیشن

تصویر در فریم های سوپر 16 میلیمتری

 

  • فریم‌های 35 میلی‌متری:

فریم 35 میلی‌متری، فرمت استاندارد فیلم‌های سینمایی، تبلیغاتی و بسیاری از آثار تلویزیونی هست. ارتفاع هر فریم استاندارد 35 میل، به اندازه چهار سوراخ مشبک هست که در دو سمت قاب قرار گرفته. این نوع فرمت برای ساخت فیلم‌هایی با نسبت تصویر 1.78:1 (که حدودا 16:9 هست) مناسبه.

فریم تصویر - فیلم های سینمایی عریض - فریم سایز 35 میلیمتری - بانی و کلایدبرای فیلمبرداری از فیلم بانی و کلاید (1967) از فریم 35 میلی‌متری استفاده شد.

 

  • فریم‌های 65 میلی‌متری:

بسیاری از فیلم‌های سینمایی طی دو دهه گذشته با فرمت فیلم 65 میلیمتری فیلم‌برداری شدند. این فریم، قابی با نسبت ابعاد 1.85:1 داره و در نتیجه عریض‌تر از فریم‌های 35 میل هست. فضای عریض‌تری که این فرمت داشت، باعث می‌شد 4.5 برابر بیشتر از فریم‌ 35 میل فضای تصویر بدست بیاد.

فریم تصویر برداری - فیلم های سینمایی عریض - 2001 اودیسه فضایی - استنلی کوبریک - لورنس عربستانفیلم‌های ادیسه فضایی 2001 (راست) و لورنس عربستان (چپ) که با فریم 65 میلی‌متری فیلمبرداری شدند.

 

در سالن‌های سینما، فیلم‌های 65 میل به صورت کپیِ چاپ شده‌ی 70 میلی‌متری نمایش داده می‌شد. اون مقدار پهنای اضافی هم برای اضافه کردن باندهای صدا روی فیلم به کار می‌رفت. برای پخش در سینماهای کوچکتر هم فریم 65 میل به فرمت 35 میلی‌متری تبدیل می‌شد. سینمایی‌هایی مثل لورنس عربستان و ادیسه فضایی 2001 با این فریم تصویربرداری و نمایش داده شدند. تارانتینو کارگردان صاحب سبک هالیوودی هم در سال 2015 برای تصویربرداری از فیلم هشت نفرت‌انگیز، از فریم 65 میلی‌متری استفاده کرده بود.

فریم تصویر - فریم سایز های 65 میلیمتری - فیلم سینمایی هشت نفرت انگیز - کوئنتین تارانتینونمایی از فیلم هشت نفرت‌انگیز  اثر تارانتینو (2015) که با فریم 65 میلی‌متری فیلم‌برداری شده بود.

 

  • فریم‌های 70 میلی‌متری:

فریم 70 میل رو به عنوان عریض‌ترین فیلم در صنعت سینما می‌شناسند. نسبت تصویری که فریم‌های 70 میل ایجاد می‌کنند 2.2:1 هست و تصویر اون از وضوح و شفافیت خیلی بهتری نسبت به سایر فریم‌ها برخورداره.

در دوربین 35 میلی‌متری برای هر ثانیه (معادل 24 فریم) حدود 30 سانتی‌متر از نوارِ فیلم نور می‌خوره؛ اما در دوربین 16 میل، فقط 6 سانت. وقتی یک فریم 16 میل رو بخواین روی پرده‌ای با ابعاد 2.5 در 3 متر نمایش بدیم، باید صدهزار برابر، بزرگنمایی‌اش کنیم. چون این کار کیفیت تصویر رو به شدت پائین میاره، برای همین غالبا از فیلم‌های 35، 65 یا 70 استفاده می‌شده و می‌شه.

برای ساخت فیلم‌های پرهزینه، خاص و با هدف وضوح تصویر بالا از این فریم‌ استفاده می‌کنند؛ مثل سینمایی دانکرک (2017)

فریم تصویر - دانکریک - کریستوفر نولانسینمایی‌  دانکرک اثر کریستوفر نولان (2017) نمونه امروزی استفاده از فریم‌های 65 میلی‌متری با باند ضبط صداست که به صورت فریم 70 میلی‌متری نمایش داده شد.

نسبت ابعاد تصویر (Aspect Ratio)

نسبت تصویر، از تقسیم طول مستطیل به عرض اون بدست میاد (مثلا نسبت 1.33:1 یعنی اندازه طول 1.33 برابر عرض فریم). نسبت تصویر، مستقل از سایز  عکس/فیلم یا رزولوشن هست.

فیلم‌ها می‌تونند با نسبت تصویری متفاوتی نمایش داده بشن؛

به نسبت تصویر 4:3 یا همون 1.33:1  نسبت استاندارد گفته میشه.

نسبت معروف 16:9 هم معادل 1.78:1، نسبت وضوح (رزولوشن) بالا (High Definition) نام داره.

نسبت تصویر 1.85:1 معادل استاندارد سینما و 2.4:1 رو نسبت عریض سینمایی (واید اسکرین) می‌دونن.

فریم تصویر - مقایسه نسبت ابعاد (aspect ratio) متفاوت

 

 

نسبت تصاویر به طور کلی با توجه به قواعد هنری مرسوم زیر نشون داده می‌شن:

  1. نسبت تصویر یک ویدئو غالبا به صورت نسبت ریاضی نوشته میشه؛ مثل 4:3 برای ویدئوی SD یا 16:9 برای ویدئوی HD.
  2. اما نسبت تصویر در یک فریم فیلم به صورت اعشاری نوشته میشه؛ مثل 1.33، 1.85 و 2.40. هر چی اعشار بزرگ‌تر باشه، تصویر پهن‌تره.
  3. معمولا رزولوشن ویدئوی دیجیتال به صورت ابعاد کامل پیکسلی نوشته میشن؛ مثل 480*720، 720*1280، 1080*1920 و غیره.

 

 

در زیر، فهرستی از متداول‌ترین نسبت‌های تصویری که برای ساخت آثار سینمایی و تلویزیونی به کار میره با ذکر توضیحاتی آورده شده که ملاحظه می‌کنید:

نسبت تصویر مدیوم
1.33 (4:3) فیلم‌های اولیه 35 میلی‌متری و فیلم‌های SD تلویزیون
1.37 فریم‌های 4 سوراخه دوربین‌های 35 میل.
(این نسبت به «نسبت آکادمی» مشهوره.)
1.66 (15:9) فیلم‌های اروپایی استاندارد؛
1.78 (16:9) تلویزیون HD
1.85 فیلم‌های استاندارد امریکای شمالی و بریتانیا
2.40 (گاهی با عنوان 2.35 و 2.39) نمایش فیلم‌های وایداسکرین (گاهی به کمک لنز آنامورفیک)
پیشنهاد مطالعه  کاربرد علوم پایه در انیمیشن سازی

 

 

واید اسکرین (یا پرده عریض) یه اصطلاح کلی برای تعریف فیلم‌هایی هست که نسبت عرض کادر فیلم به طول اون، از فیلم معمولی بیشتره.  پاناویژن، سینماسکوپ، ویستاویژن، سینه‌راما و غیره همه نام‌های تجاری عدیس‌های خاصی‌ان که نسبتی برابر 1.85، 2.55، 2.35 و الی آخر دارند.

فریم تصویر - نسبت ابعاد تصویر - استاندارهای aspect ratioنسبت‌های تصویری و فریم‌سایزهای مختلف

 

 

آشنایی با سرعت تصویر برداری ( فریم ریت )

حتما موقع تصویر برداری اصطلاح فریم  ریت به گوشتون خورده. سرعت فریم چیه؟ سرعت فریم به تعداد فریم‌هایی گفته میشه که ظرف 1 ثانیه از جلوی چشم شما عبور می‌کنه. در بهترین حالت، چشم 10 تا 12 FPS رو می‌تونه تشخیص بده. اما طبق ساختار چشم و مغز انسان، مناسب‌ترین سرعت فریم برای اینکه بتونیم تصاویر فریم‌ها رو به صورت طبیعی و پیوسته ببینیم  24 فریم بر ثانیه (FPS) هست.

فریم در تصویر برداری - فریم ریتهر چه سرعت فریم در واحد زمان بیشتر باشد، تعداد تصاویر برداشت شده بیشتر بوده و در نتیجه پیوستگی فیلم نمود بیشتری خواهد داشت.

 

مهمه که به خاطر داشته باشیم «سرعت شاتر» با «سرعت فریم» یک مفهوم نیستند! سرعت شاتر، طول مدتی هست که برای هر تصویر، دهانه شاتر باز شده و نور وارد می‌شه؛ اما سرعت فریم تعداد تصاویر ثبت شده توسط دوربین در یک ثانیه هست. بین سرعت شاتر و سرعت فریم یک تناسبی وجود داره.

مثلا اگر سرعت شاتر دوربین شما یک‌سی‌ام ثانیه و سرعت فریم 60 فریم بر ثانیه باشه، دوربین شما می‌تونه فقط 30 عکس در هر ثانیه بندازه. این باعث میشه در بعضی فریم‌ها تصاویر  یکسانی رو شاهد باشیم. برای رفع این مشکل، توصیه میشه حداقل سرعت شاتر دو برابر سرعت فریم تنظیم بشه.

برگردیم به مبحث سرعت فریم؛ اگه سرعت فریم در یک فیلم کم‌تر یا زیادتر باشه، چه اتفاقی می‌افته؟

اگه سرعت فریم کمتر از 24 FPS باشه، یعنی تعداد تصاویر نمایش داده شده در یک ثانیه کمتر از حالت نرماله. بنابراین فیلم رو به صورت تصاویر منقطع‌تری می‌بینیم؛ مثل ویدئوی برخی از مدل‌های ساده دوربین‌های مداربسته یا وب کم‌های قدیمی.

اما اگه  سرعت فریم بیشتر از 24 FPS باشه، یعنی تعداد تصاویر نمایش داده شده در یک ثانیه بیشتر از حالت نرماله. بنابراین، جزئیات و حرکات بیشتری در فیلم به چشم می‌خوره.

فریم تصویر - مقایسه 24 فریم بر ثانیه و 48 فریم بر ثانیهوضوح پره آسیاب بادی در حال گردش در 48 فریم بر ثانیه بیشتر از 24 فریم بر ثانیه است. در 24 فریم بر ثانیه، حالت مات (موشن بلار) در مسیر حرکت پره‌ دیده می‌شود.

 

دو نوع سیستم پخش فیلم در دنیا متواله که عبارت است از:

  • NTSC
  • PAL

این دو سیستم رو احتمالا موقع خروجی گرفتن یک فیلم از نرم‌افزار تدوین دیدین. سیستم رنگی  NTSC، مخصوص پخش تلویزیونی در کشورهای ژاپن و قاره آمریکای شمالی و مرکزیه که منطبق با سرعت فریم 30 FPS هست. اما سیستم رنگی PAL برای پخش در تلویزیون ایران و اروپاست که با فریم‌ریت 25 FPS مطابقت داره.

 

انواع فریم‌ ریت در تصویر برداری

برای عکاسی و فیلمبرداری از اشیاء و طبیعت بی‌جان، طبیعت زنده، محیط‌های پر  رفت و آمد مثل خیابان یا شلوغ مثل ورزشگاه‌ها مدل دوربین و سرعت فریم های تنظیم شده باید تفاوت‌ داشته باشن. وگرنه تصاویری که ثبت میشه حق مطلب رو ادا نمی‌کنه. مثلا اگه با سرعت فریم 24 FPS که میزان استانداردی برای بسیاری از پروژه‌هاست بخوایم از تماشاچی‌های یک ورزشگاه فیلم بگیریم، موشن بلار (Motion Blur) زیادی در تصویر خواهیم دید.

فریم تصویر - مقایسه فریم ریت 60 فریم بر ثانیه و 120 فریم بر ثانیهقیاس تصاویر 60 و 120 فریم بر ثانیه.برای فیلمبرداری از صحنه‌های ورزشی و هر شیء متحرک با سرعت زیاد، هر چه سرعت فریم بیشتر باشد، تصاویر با وضوح بیشتری بدست خواهد آمد.



در زیر فهرستی از سرعت فریم‌های مختلف در فیلمبرداری رو به همراه کاربردشون می‌بینیم:

تعداد فریم بر واحد زمان کاربرد
0 فریم بر ثانیه برای استفاده از عکس‌های ساکن در تهیه سکانس‌های انیمیشنی
1 فریم بر ساعت برای عکاسی با تایم لپس (زمان گریزی) بسیار بالا.
1 فریم بر دقیقه برای عکاسی با تایم لپس و انیمیشن با توقف حرکت.
1-15 فریم بر ثانیه فیلم‌های تصویربرداری شده با این سرعت فریم به صورت منقطع و بریده بریده به نظر میان. برای زمانی که می‌خواین سرعت ویدئو رو بالا برده و حالت موشن سریع ایجاد کنید یا ایجاد حالت Motion Blur مناسب هست. مثلا برای بازسازی حالت فیلم‌های صامت مناسب هستند.
24 فریم بر ثانیه در بسیاری از پروژه‌های سینمایی/تلویزیونی به عنوان سرعت فریم استاندارد استفاده میشه. 24 فریم بر ثانیه معادل سرعت شاتر یک‌پنجاهم ثانیه‌ست. برای ایجاد حالت واقع‌گرایانه، طبیعی و سینمایی در ویدئوها مورد استفاده قرار می‌گیره. گاهی برای تصویربرداری از مناظری که جزئیات دارند اما عناصر متحرک و جنبنده‌ای در کادر وجود نداره به کار برده میشن.
25 فریم بر ثانیه میزان استاندارد برای سیستم پخش تلویزیونی PAL اروپا و ایران.
30 فریم بر ثانیه میزان استاندارد برای سیستم پخش تلویزیونی NTSC در امریکا و ژاپن . این سرعت فریم برای پخش زنده تلویزیونی و تصویربرداری از برنامه‌های ورزشی مناسبه. معادل سرعت شاتر یک‌شصتم ثانیه‌ست.

اگه اون رو روی تایم‌لاین 24 FPS قرار بدین می‌تونه به تصاویر شما افکت اسلوموشن بده و یا حالت صافی و همواری به شات‌ها اضافه کنه.

بسیاری از اپلیکیشن‌های موبایلی ضبط ویدئو مثل اینستاگرام از سرعت فریم 30 FPS استفاده می‌کنن.

48 فریم بر ثانیه سرعت فریم فیلم‌برداری بالاتر اما با جزئیات بیشتر. استفاده از این سرعت فریم به واقعی‌تر به نظر رسیدن صحنه‌ها و در عین حال تاری زوایا و حرکات سریع ختم میشه. مثلا برای مجموعه فیلم‌های The Hobbit  از این سرعت فریم استفاده شده.
60 فریم بر ثانیه یکی از انواع بهترین فریم برای فیلم‌برداری به حساب میاد.  فریم‌های 60 به بالا برای ساخت اسلوموشن کاربرد زیادی دارن . مثل ضبط حرکات ورزشی، حرکات آهسته  و حتی در ساخت بازی‌های ویدئویی. این سرعت فریم برای فیلمبرداری از پلان‌های پرتحرکی مثل راه رفتن مردم یا خاموش کردن شمع و غیره هم ایده‌آله.
120 فریم بر ثانیه سرعت فریم سریع‌تر که برای ایجاد حرکات آهسته از عناصر متحرک (مثل آدم‌ها و جانداران دونده) ایده آل هست.
480 فریم بر ثانیه بعضی عناصر سرعت بسیار بالایی دارند؛ مثل حرکات تکنیکی اسکیت‌بازها، اسکی و موج‌سواری. این سرعت فریم برای ثبت تصاویر اون‌ها مناسب هست.
+960 فریم بر ثانیه تصویربرداری برای ایجاد حرکت کند اغراق شده؛ مثل سکانس‌های انفجار در فیلم جنگی The Hurt Locker  (2008)

فریم تصویر - دویدن یوز پلنگ با سرعت بالابرای ساخت اسلوموشن حرفه‌ای، از دوربین‌های با سرعت فریم بسیار بالا استفاده می‌شود. 

برای فیلمبرداری اسلوموشنی نیاز به دوربین‌های با سرعت سریع و سرعت فریم بالاست. چه دوربین‌هایی برای این کار مناسبند؟ شرکت‌هایی مثل سونی، پاناسونیک، کانن و … در این زمینه محصولات قدرتمندی رو تولید کردند که در فهرست زیر ملاحظه می‌کنید.

 

* توجه داشته باشین که برندها و مدل‌های دوربین‌های دیجیتال روز به روز در حال گسترش‌ هستن و لیست زیر فقط به عنوان مثال و نمونه گذاشته شده!

فریم بر ثانیه مدل دوربین
1000 Phantom Flex4K, Sony RX10 III
960 Sony FS700, Sony FS5:
300 RED Weapon 8K
240 Panasonic Lumix FZ1000, GoPro HERO5
Canon PowerShot G16
200 ARRI Alexa Mini, ARRI Amira
120 Sony a7SII
Canon EOS M6

 

در اینجا دو ویدئوی مناسب با موضوع برای شما آماده کردیم که دیدنش خالی از لطف نیست. این ویدئوهای کوتاه شامل تکنیک‌های اسلوموشن با دوربین‌های حرفه‌ای با سرعت فریم بالا برای ساخت تبلیغات و پیام‌های بازرگانی است.





در ادامه مبحث مبانی سینما به آشنایی با نماها و زاویه‌های دوربین می‌پردازیم.

 

 

فریم تصویر - آموزش مبانی طراحی استوری بورد

 

استوری بورد اولین مرحله‌ای ایست که متن به تصویر تبدیل میشه. درست جایی که تصورات ذهنی روی کاغذ میاد تا کم کم شکل و شمایل فیلم به خودش بگیره. درک درست از اصول داستانگویی و روایت تصویری مهم‌ترین ویژگی یک طراح استوری بورده. در دوره آموزشی مبانی استوری بورد نوشیکا با اصول فیلم‌سازی بیشتر آشنا میشید و گام به گام مراحل طراحی استوری بورد از فیلمنامه تا ساخت انیمیاتیک را می‌آموزید. دوره‌های مهارتی نوشیکا به شما کمک می‌کنه تا مهارت‌های ساخت انیمیشن را درست و اصولی یاد بگیرید.

 

وقتی اینجایی یه معنی بیشتر نمی تونه داشته باشه یعنی تو هم مثل ما عاشق انیمیشن و انیمیشن‌سازی هستی و اول راهی، اما نمی دونی از کجا باید شروع کنی؟ ما برای شما یه مقاله ویژه آماده کردیم و سعی کردیم به تمام سوالات شما درباره انیمیشن و یادگیری انیمیشن توضیح بدیم.
یعنی برای انیمیشن‌ساز شدن فقط یک کلیک فاصله داری!
تنها کاری که باید بکنی اینه که روی شروع کلیک کنی

پیشنهاد مطالعه  آشنایی با انواع زاویه دوربین

9 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • Somaye goodarze

    3 شهریور, 1402

    سلام یه نرم افزار که فیلم را به صورت فریم به فریم تبدیل کنند معرفی نمایید. ممنون از شما

    • امیرحسین دهزاد

      5 شهریور, 1402

      توی خود پلیرهایی مثل pot player قابلیت فریم به فریم جلو رفتن رو داریم

  • چنگیز نیکبخت

    30 اردیبهشت, 1401

    درود بر شما .
    آیا از یک فریم هشت میلیمتری میتوان عکس تهیه کرد ؟ چون یک اثر نقاشی دارم که فقط چند لحظه فیلم ۸ در اختیار دارم لطفآ راهنمائی بفرمائید با سپاس نیکبخت

  • مریم

    20 خرداد, 1400

    سلام و عرض ادب …بنده سعی دارم با گوشی یه کلیپ درست کنم که قراره روی پرده ی سالن اجتماعات به نمایش در بیاد. همیشه محتواهای من با گوشی منتشر میشدن و الان نمیدونم چه فرم یا اندازه ی قابی رو انتخاب کنم جهت پر شدن پرده ی سالن با کلیپ گوشی.. اگه ممکنه راهنمایی بفرمایید با تشکر

    • تیم پشتیبانی نوشیکا

      20 خرداد, 1400

      با سلام و ادب
      اندازه 1920 در 1080

  • مریم

    20 خرداد, 1400

    سلام اگر بخواهیم محتوایی با گوشی همراه بسازیم که با پروژکتور بر روی پرده ی سالن به نمایش در بیاوریم چه اندازه ی فریم یا قاب را باید در نرم افزار گوشی انتخاب کنیم؟؟؟ با تشکر

    • تیم پشتیبانی نوشیکا

      20 خرداد, 1400

      با سلام و ادب
      اندازه 1920 در 1080

  • امیر حسین

    26 اردیبهشت, 1400

    عالی بود واقعا دست مریزاد از این اطلاعات کامل و عالی

    • علی متین‌فر

      26 اردیبهشت, 1400

      خیلی متشکرم دوست عزیز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست

لطفا صبر کنید