اصول انیمیشن (FOLLOW THROUGH & OVERLAPPING ACTION)

سیر اصولی انیمیشن (FOLLOW THROUGH & OVERLAPPING ACTION)

33,430

به نام خالق زیبایی ها
با مجموعه کمک حال انیماتور در خدمت شما عزیزان نوشیکایی هستیم همانطور که می دانید در مقاله قبلی به بررسی (SLOW IN & SLOW OUT) پرداختیم؛ در این مقاله به ادامه ی اصول انیمیشن یعنی (FOLLOW THROUGH & OVERLAPPING ACTION) و همچنین لزوم استفاده از این اصل می پردازیم.  اصول انیمیشن (FOLLOW THROUGH & OVERLAPPING ACTION) 

خلاصه مقاله:

در این مقاله ابتدا به بررسی مفهوم اصل (FOLLOW THROUGH & OVERLAPPING ACTION) در انیمیشن خواهیم پرداخت، به این صورت که در ابتدا تعریفی از این مفهوم را بیان خواهیم کرد و سپس به کاربرد های مهم و اساسی از این اصل اشاره می کنیم تا دنباله حرکت و همپوشانی  به راحتی در ذهنتان نقش ببندد. با خواندن این مقاله هر آنچه برای دستیابی به این مفهوم نیاز دارید را بدست خواهید آورد، اما به خاطر داشته باشید که رمز پیشرفت تمرین و تکرار است.

تعاریف و بیان مفاهیم

FOLLOW THROUGH & OVERLAPPING ACTION که از آن ها تحت عنوان دنباله ی حرکت و همپوشانی در انیمیشن فارسی یاد می شود یکی دیگر از اصول کاربردی انیمیشن است که با استفاده از آن می توان حس واقعی و شناور بودن کاراکتر ها را القا کرد. در همین ابتدا برای اینکه این مفهوم بیشتر در ذهن شما عزیزان نوشیکایی بماند، می خواهیم یک قانون ساده که در پس این اصل وجود دارد را بیان کنیم تا هر جا صحبت از دنباله حرکت و همپوشانی شد همین یک قانون برای یادآوری این مفهوم کاربردی برایتان کافی باشد و آن این است:  اصول انیمیشن (FOLLOW THROUGH & OVERLAPPING ACTION) 

هر آن چیزی که با آن سروکار دارید برای انیمیت در یک زمان متوقف نمی شوند؛ برخی از بخش ها در ابتدا از حرکت می ایستند و سایر بخش ها از این عمل پیروی می کنند.
اگر چیز خاصی از این قانون دستگیرتان نشد اشکالی ندارد ادامه مطالب را با ما همراه باشید و در انتها خواهید فهمید که این قانون چقدر راه گشا خواهد بود.

پیشنهاد مطالعه  ایده اصلی داستان | نکاتی از داستان نویسی (قسمت اول)

 FOLLOW THROUGH

بیان می کند که بخش های مختلف بدن برای حرکت خود از یک (Leading part) با اندکی تاخیر پیروی می کنند.
به gif زیر توجه کنید وقتی این شی در حال توقف است، ابتدا دایره بزرگتر (Leading part) متوقف می شود و سپس دایره کوچکتر به تبعییت از آن با اندکی تاخیر متوقف می شود.

اصول انیمیشن (FOLLOW THROUGH & OVERLAPPING ACTION)

OVERLAPPING ACTION

بخش های مختلف Timing و یا سرعت متفاوتی در مقایسه با بخش های دیگر دارند و در واقع آن ها عمل اصلی را OVERLAP و یا همپوشانی می کنند.

اصول انیمیشن (FOLLOW THROUGH & OVERLAPPING ACTION)

در چه جاهایی از دنباله حرکت و همپوشانی استفاده کنیم؟

  • برای کاراکتر های انسان می توان این اصل را به بخش های مختلفی مانند: بازو ها، گردن موهای سر، قسمت بالایی قفسه سینه ، پا ها و … اعمال کرد. تمامی این بخش ها با یک تاخیری در مقایسه با قسمت اصلی بدن (main part or Leading part) حرکت می کنند و در واقع عمل اصلی را OVERLAP می کنند.

اصول انیمیشن (FOLLOW THROUGH & OVERLAPPING ACTION)

اصول انیمیشن (FOLLOW THROUGH & OVERLAPPING ACTION)

  • برای حیوانات می توانیم یک گوش بلند و یا یک دم اضافه کنیم تا بتوانبم ازین قانون در انیمیتمان استفاده کنیم. به تصویر های زیر دقت کنید، گوش های بلند برای موش و موی بلند برای کاراکتر پایین، به زیبایی همپوشانی و دنباله حرکت را به تصویر کشیده است.

اصول انیمیشن (FOLLOW THROUGH & OVERLAPPING ACTION)

اصول انیمیشن (FOLLOW THROUGH & OVERLAPPING ACTION)

تشخیص Leading part

قاعدتا اگر برای جند لحظه به حرکتی که کاراکتر می خواهد انجام دهد دقت کنید، در خواهید یافت که چه بخشی عمل اصلی را انجام می دهد. در شکل زیر چند نمونه برای دریافتن نحوه تشخیص Leading part آمده است. زمانی که دریافتید کدام بخش عمل اصلی را انجام می دهد، تنها چیزی که برای تکمیل این اصل باقی می ماند این است که به سایر بخش های مرتبط اندکی تاخیر را اضافه کنید و تمام.

پیشنهاد مطالعه  سیر اصولی انیمیشن (فشردگی و کشیدگی)

اصول انیمیشن (FOLLOW THROUGH & OVERLAPPING ACTION)

اصول انیمیشن (FOLLOW THROUGH & OVERLAPPING ACTION)

نکته پیشرفته          اصول انیمیشن (FOLLOW THROUGH & OVERLAPPING ACTION)

 فراموش نکنید که در ابتدای یک عمل بخش هایی که Leading part را دنبال می کنند نسبت به حرکت بخش اصلی یک عکس العمل در جهت مخالف انجام می دهند. ( برای درک بهتر موضوع به مقاله فیزیک حرکت در همین سایت مراجعه کنید.) به gif زیر توجه کنید، شانه و قسمت بالایی بازو به عنوان Leading part عمل می کنند در نتیجه وقتی به سمت جلو حرکت می کنند، ساعد در ابتدا حرکت در جهت مخالف عکس العمل نشان می دهد و سپس ما در مچ دست و انگشتان همپوشانی و دنباله حرکت را خواهیم داشت. زمانی که Leading part می خواهد از حرکت بایستد ساعد، مچ دست و انگشتان هنوز حرکت خود را خواهند داشت و با یک تاخیر زمانی نسبت به شانه ها متوقف خواهند شد.            اصول انیمیشن (FOLLOW THROUGH & OVERLAPPING ACTION) 

اصول انیمیشن (FOLLOW THROUGH & OVERLAPPING ACTION)

اصول انیمیشن (FOLLOW THROUGH & OVERLAPPING ACTION)

ایستادن ناگهانی ممنوع

برای کامل کردن یک عمل معمولا در نهایت نیاز به یک تمام کننده و یا توقف دارید، برای جلوگیری از ایست ناگهانی می توان از دو مفهوم انیمیشنی که در زیر بیان خواهیم کرد استفاد کرد:

MOVING HOLD

همانطور که از معنی لغوی این مفهوم بر می آید از حفظ حرکت و یا ادامه دار کردن حرکت برای تمامی قسمت های در حال حرکت سخن می گوید. به گیف زیر توجه کنید وقتی عمل اصلی به پایان رسید حرکت با سرعت کمتر ادامه پیدا می کند و این حس را القا می کند که عمل اصلی به پایان رسیده است، در اصطلاح چشم بیننده را اذیت نمی کند و حس واقعی بودن را نشان می دهد.

SETTLE

بعد از اتمام عمل اصلی تمام قسمت ها باید به عقب و سپس جلو برود در واقع مانند پاندول ساعت که حرکت نوسانی خود را تا توقف کامل ادامه می دهد. به این موضوع توجه داشته باشید که Leading part همانطور که عامل محرک و یا تامین کننده انرژی است، به همان نسبت نیز SETTLE به مراتب با دامنه کمتری نسبت به پارت های دیگر خواهد داشت و بخش های دیگر به SETTLE طولانی تری برای توقف نیاز دارند.   اصول انیمیشن (FOLLOW THROUGH & OVERLAPPING ACTION) 

اصول انیمیشن (FOLLOW THROUGH & OVERLAPPING ACTION)

لباس قانون

یکی دیگر از مواردی که باید از همپوشانی و دنباله حرکت استفاده کرد زمانی است کاراکتر ما دارای لباس هایی مانند: کلاه، شال، دامن، کت و … باشد. اعمال این اصل برای لباس ها درست همانند قسمت ها بدن است. حرکت Leading part باعث حرکت لباس ها می شود و در اصطلاح لباس ها را Drag می کند و لباس ها نیز در جهت مخالف مخالف عکس العمل خود را با توجه به طول و وزن خود اعمال می کند. (به مثال های زیر توجه کنید.)                     اصول انیمیشن (FOLLOW THROUGH & OVERLAPPING ACTION) 

اصول انیمیشن (FOLLOW THROUGH & OVERLAPPING ACTION)

اصول انیمیشن (FOLLOW THROUGH & OVERLAPPING ACTION)

بخش بندی بدن

یکی از بهترین راه ها برای اعمال اصل دنباله حرکت و همپوشانی این است که بدن کاراکتر را مانند بخش ها و یا در اصطلاح SECTION های مختلف تصور کنیم. در این روش به راحتی و با سرعت بیشتری می توانید تاخیر ها را اعمال کنید. به عنوان مثال یک دُم را در نظر بگیرید وآن را به هفت SECTION تقسیم کنید؛ قسمت اول همان Leading part  است و قسمت دوم باید از قسمت اول پیروی کند، به همین شکل، تا قسمت آخر باید از قسمت قبل خود پیروی کنند. SECTION دوم در مقایسه با SECTION اصلی یک فریم تاخیر دارد و سومین SECTION نیز دو فریم و همین طور الی آخر.

پیشنهاد مطالعه  جلوه های تکمیلی ( ایجاد سایه و سیستم های ذره ای )

اصول انیمیشن (FOLLOW THROUGH & OVERLAPPING ACTION)اصول انیمیشن (FOLLOW THROUGH & OVERLAPPING ACTION)اصول انیمیشن (FOLLOW THROUGH & OVERLAPPING ACTION)

آینده طور:

در مقاله های بعدی به اصول دیگری از ۱۲ اصل انیمیشن اشاره خواهیم کرد و سعی می کنیم بتوانیم مفاهیم انیمیت دو بعدی را به سبک نوشیکایی، ساده و روان برایتان بازگو کنیم.
به امید توفیق روز افزون اصول   اصول انیمیشن (FOLLOW THROUGH & OVERLAPPING ACTION) 

2 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • محمدحسین

    15 فروردین, 1400

    جمله زیر رو برعکس ننوشید؟
    SECTION اصلی در مقایسه با SECTION دوم یک فریم تاخیر دارد و سومین SECTION نیز دو فریم و همین طور الی آخر.

    ینی باید مینوشتید:
    SECTION دوم در مقایسه با SECTION اصلی یک فریم تاخیر دارد و سومین SECTION نیز دو فریم و همین طور الی آخر.

    چون SECTION اصلی بنا بود که کار leading part بودن رو انجام بده و بقیه با تاخیر نسبت به اون کار انجام بدن تا عمل اصلی دنباله حرکت اتفاق بیفته. نه برعکس.

    اگر هم این نیست لطفا توضیح بدید. ممنون از سایت خوبتون

    • احمد گلچین

      15 فروردین, 1400

      ممنون از دقت نظر شما
      بله درسته باید این طور نوشته بشه که section اصلی نسبت به section بعدی یک فریم تقدم دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست

لطفا صبر کنید