از عصر یخبندان تا ریو: مروری بر آثار استودیوی بلو اسکای (قسمت دوم)

2,028

پرندۀ مأمور مخفی و پرندۀ کمیاب برزیلی در بلواسکای

خب ما با اولین انیمیشن بلواسکای که «عصر یخبندان» بود شروع کردیم و یه توضیح مختصری در مورد قسمت‌های مختلفش دادیم. حالا بریم سراغ آخرین انیمیشنی که بلواسکای تولید کرد: «جاسوسان نامحسوس» (Spies in Disguise) که 25 دسامبر 2019 منتشر شد.

جاسوسان نامحسوس

اسم دیگۀ این انیمیشن «جاسوسان در لباس مبدل» هست؛ یه انیمیشن کامپیوتری توی ژانر کمدی-جاسوسی. این انیمیشن رو هم استودیوی قرن بیستم منتشر کرده. این فیلم اقتباس از انیمیشن کوتاه «کبوتر: غیرممکن» محصول سال 2009 هست که لوکاس مارتل کارگردانشه.

از صداپیشه‌های این انیمیشن میشه به ویل اسمیت (بازیگر فیلم‌های «مردان سیاه‌پوش»، «علی» و «در جستجوی خوشبختی»)، تام هالند (بازیگر فیلم‌های «کاپیتان آمریکایی: جنگ داخلی»، «مرد عنکبوتی: بازگشت به خانه» و «انتقام‌جویان: جنگ ابدیت») و رشیدا جونز اشاره کرد.

داستان در مورد یه مأمور مخفیه که به طور اتفاقی توسط یه نابغۀ جوون به کبوتر تبدیل میشه. این وسط، این دو نفر باید با هم همکاری کنن تا یه تروریست سایبرنتیک انتقام‌جو رو متوقف کنن. این فیلم در سراسر جهان 171 میلیون دلار فروش رفت. تریلر این فیلم رو می‌تونین در ادامه ببینید.



rio - بلواسکایانیمیشن «جاسوسان نامحسوس» آخرین اثر بلواسکای بود و این کمپانی که از سال 2019 تحت مدیریت دیزنی دراومده بود، 10 آورین 2021 بسته شد. دیزنی اعلام کرد که این اتفاق به خاطر ضربه‌های اقتصادی‌ای بود که همه‌گیری کوید 19 به دیزنی وارد کرد. دیزنی به خاطر کوید 19 ضربه‌های اقتصادی زیادی خورد که شاید شرح کامل اون، یه مقالۀ مستقل و جداگانه بخواد.

بیاید در مورد چیزهای خوب حرف بزنیم! «عصر یخبندان» یکی از موفق‌ترین آثار بلواسکای توی گیشه بود. انیمیشن موفق دیگۀ این انیمیشن توی گیشه، «ریو» (Rio) هست که یه انیمیشن سه بعدیه که کارگردان این اثر هم کارلوس سالدانیا (کارگردان «عصر یخبندان») بود. ریو توی سال 2011 منتشر شد.

داستان این انیمیشن در مورد «بلو» هست که یه طوطی کمیاب برزیلیه که توسط دختری به اسم لیندا تربیت شده و به دلیل دست‌آموز بودنش نمی‌تونه پرواز کنه. یه روزی یه پرنده‌شناس به اسم «تولیو» از برزیل به محل کار لیندا میاد.

تولیو ادعا می‌کنه که یه پرندۀ ماده از گونۀ طوطی‌های برزیلی به اسم جوئل پیدا کرده و از لیندا و بلو می‌خواد که با اون به برزیل بیان. بلو توی برزیل با دو تا پرنده به اسم‌های پدرو و نیکو آشنا میشه؛ ولی همون‌جا توسط یه پسر بی‌خانمان به اسم فرناندو دزدیده میشه.

از صداپیشه‌های این اثر میشه به جسی آیزنبرگ (بازیگر نقش مارک زاکربرگ توی فیلم «شبکه‌ اجتماعی»)، ان هتوی (بازیگر فیلم‌های «شوالیۀ تاریکی برمی‌خیزد»، «بینوایان» و «میان‌ستاره‌ای») و لزلی من اشاره کرد. تریلر این اثر رو می‌تونین در ادامه ببینید.

پیشنهاد مطالعه  هارمونی انیمیشن های برتر در جشن انیمیشن اشتوتگارت



قسمت دوم این انیمیشن با اسم «ریو 2» (Rio 2) توی سال 2014 منتشر شد. کارگردان قسمت دوم هم مثل قسمت اول کارلوس سالدانیا هست. در ضمن باید به این نکته هم اشاره کنیم که اسم این انیمیشن برگرفته از اسم شهر «ریو دوژانیرو»، دومین شهر بزرگ برزیل، هست و این رو هم فراموش نکنیم که خود سالدانیا هم اهل برزلیه.

ریو 2 - بلواسکای

داستان قسمت اول این انیمیشن توی شهر ریو رخ داده بود. توی قسمت دوم بلو، جوئل و سه تا بچه‌شون از ریو دوژانیرو به جنگل‌های استوایی و به حیات وحش آمازون میرن. همزمان که بلو تلاش می‌کنه خودش رو با محیط جدید وفق بده، خودش رو تحت تعقیب نایجل می‌بینه که می‌خواد انتقام اتفاقات گذشته رو بگیره.

توی این قسمت هم مثل قسمت پیش، جسی آیزنبرگ صدای بلو، ان هتوی صدای جوئل و لزلی من صدای لیندا رو اجرا می‌کنن. فروش گیشۀ این فیلم 438 میلیون دلار بوده که در مقایسه با هزینۀ 100 میلیون دلاری اون، یه فروش موفق محسوب میشه. تریلر این کار رو می‌تونین ببینید.



دوتا انیمیشن بلواسکای که مورد توجه منتقدها قرار گرفت

هورتون صدایی می‌شنود - بلواسکایاز اونجایی که خیلی از اوقات سلیقۀ منتقدها با تماشاگرها یکسان نیست، آثاری از بلواسکای که مورد پسند منتقدها بوده، با آثاری که مورد تأیید تماشاگرها بوده و فروش گیشۀ خوبی داشته متفاوتن. دو تا از آثار بلو اسکای مورد توجه منتقدها قرار گرفت که یکیش «هورتون صدایی می‌شنود» (Horton Hears a Who!) بود.

«هورتون صدایی می‌شنود» یه انیمیشن کمدیه که توی سال 2008 منتشر شد. موضوع فیلم در مورد موجودات کوچیک روی گرده‌ست. روی یه گرده موجودات زیادی زندگی می‌کنن؛ ولی چون کوچیک هستن، کسی نمی‌دونه و اهمیت نمیده تا اینکه یه روزی یه فیل مهربون با نام هورتون (با صدای جیم کری) صدای اون‌ها رو می‌شنوه.

هورتون تصمیم می‌گیره که این گرده رو تو جای امنی بذاره. حیوون‌های دیگه حرف هورتون رو قبول نمی‌کنن و اون رو دیوانه فرض می‌کنن. توی این انیمیشن غیر از جیم کری، سلنا گومز و استیو کرل (صداپیشۀ شخصیت اصلی انیمیشن «من نفرت‌انگیز) هم صدای شخصیت‌ها رو اجرا کردن.

داستان انیمیشن بر اساس کتابی به همین اسم نوشتۀ تئودور سوس معروف به دکتر سوس هست. کارگردان این اثر جیمی هیوارد و آهنگساز جان پاول هست. این فیلم که با هزینۀ 85 میلیون دلار ساخته شد، 297 میلیون دلار فروش داشت. در پایین می‌تونین کلیپی کوتاه از این انیمیشن رو ببینین که برای اولین بار هورتون با یکی از موجودات ریز روی گرد صحبت می‌کنه. پیشنهاد می‌کنم این کلیپ جالب رو ببینید.

پیشنهاد مطالعه  تاریخچه انیمیشن سازی در ایران



یکی دیگه از آثار بلواسکای که مورد توجه منتقدین قرار گرفت، «فیلم بادام زمینی» (The Peanuts Movie)  هست. این انیمیشن در سبک کمدی و به کارگردانی استیو مارتینو توی سال 2015 منتشر شد. داستان این فیلم بر اساس کتابی از چارلز شولتس نوشته شده.

نکتۀ جالب این انیمیشن اینه که فیلمنامه‌نویس‌هاش پسر و نوۀ چارلز شولتس بودن. از صداپیشه‌های این اثر میشه به نوآ اشنپ (که موقع انتشار این انیمیشن 11 سالش بوده) و بیل ملندز اشاره کرد. پروژۀ ساخت این فیلم از سال 2006 شروع شده بود؛ یعنی 6 سال پس از مرگ چارلز شولتس.

این انیمیشن با بودجۀ 99 میلیون دلاری ساخته شد و در سراسر 246 میلیون دلار فروش رفت. با چنین فروشی رتبۀ هفتمین انیمیشن پرفروش سال 2015 رو کسب کرد. همچنین اولین محصول بلواسکای بود که تونست نامزد جایزۀ گلدن گلوب بهترین انیمیشن بشه. تریلر این انیمیشن رو می‌تونین در ادامه ببینید.



گویا بدشانسی اسکرات از بدشانسی خود بلو‌اسکای ریشه گرفته!

از بین تمام شخصیت‌هایی که بلو‌اسکای با انیمیشن‌هاش معرفی کرد، اسکرات معروف‌ترینشونه. اسکرات همون سنجاب انیمیشن «عصر یخبندان» هست که چندین دفعه زندگیش رو برای به دست آوردن بلوط به خطر میندازه.

صدای اسکرات رو کریس وج (یکی از اصلی‌ترین بنیان‌گذارهای بلواسکای) اجرا می‌کرد. نکتۀ جالب قصۀ زندگی اسکرات اینه که تقریباً داستانش از داستان شخصیت‌های اصلی فیلم مستقله؛ فقط یه جاهایی این دو تا داستان با هم برخورد می‌کنن که اتفاقاً نقاط حساسی از قصه محسوب میشه.

اسکرات توی کل پنج قسمت «عصر یخبندان» هشت بار با شخصیت‌های اصلی داستان برخورد می‌کنه که عمدۀ این برخوردها هم با «سید» هست. مثلاً توی قسمت اول، سید می‌خواسته بلوط اسکرات رو بخوره که اسکرات بهش حمله می‌کنه و بلوط رو پس می‌گیره. توی این کلیپ کوتاه می‌تونین صحنه‌هایی بامزه از اسکرات رو ببینید.



بیچاره کریس وج که صداپیشۀ اسکرات بوده؛ چون مجبور بوده کلی جیغ بزنه برای اجرای صداش. گلو نمونده احتمالاً براش! کریس وج از سال 1982 به طور حرفه‌ای وارد دنیای انیمیشن شده بود؛ یعنی پنج سال قبل از تأسیس بلواسکای.

ترون - بلواسکای

اون موقع از کمپانی والت دیزنی یه پیشنهاد کاری گرفت تا برای فیلم «ترون» (Tron) انیمیشن بسازه. ترون، یه فیلمی در ژانر اکشن و علمی-تخیلی به کارگردانی استیون لیزبرگر بود که توی سال 1982 منتشر شد. تریلر این فیلم رو می‌تونین ببینید.

پیشنهاد مطالعه  تفاوت موشن گرافیک و انیمیشن چیست؟



پنج سال بعد کریس وج به همراه چند تا از همکارانش استودیوی بلواسکای رو توی سال 1987 تأسیس کرد. از شانس بد این استودیو، توی این سال «دوشنبۀ سیاه» رخ داد. این اسم به 19 اکتبر 1987 اشاره داره که بازار سهام سقوط کرد. همۀ بیست و سه بازار بزرگ جهانی توی این دوره افت کردن.

بلواسکای توی این وضعیت بد اقتصادی تا دو سال مشتری‌ای نداشت. توی سال 1989 یه کمپانی پیدا شد که از بلواسکای خواست تا براش انیمیشنی تولید کنه. بلو اسکای هم قبول کرد و قرارداد بسته شد و از اینجا کار بلو اسکای رسماً شروع شد.

از اون زمان تا اواخر دهۀ 1990 بلواسکای برای برنامه‌های تلویزیونی تبلیغات و جلوه‌های ویژه می‌ساخت. توی سال 1996 شبکۀ ام‌تی‌وی از استودیوی بلو اسکای خواست که برای فیلم «آپارتمان جو» (Joe’s Apartment) که یه سری شخصیت سوسک توش هستن، پویانمایی کنه. در واقع سوسک‌ها انیمیشنی هستن توی این فیلم. تریلر این فیلم رو می‌تونین ببینید.



چهار سال بعد، یعنی توی سال 2000 بود که کریس وج و لری فورت پیشنهاد ساخت یه فیلم کمدی به اسم «عصر یخبندان» رو مطرح کردن و با توجه به توضیحاتی که توی این مقاله دادیم، می‌دونیم که سرانجام این پیشنهاد چی شد.

حرف پایانی استودیو بلواسکای

استودیوی بلواسکای از سال 1997 تحت مالکیت شرکت استودیو قرن بیستم قرار گرفت. به خاطر همین هم بود که کلی از انیمیشن‌های این بلو اسکای توسط قرن بیستم منتشر شد. بعدش والت دیزنی این استودیو رو خرید و امسال اعلام کرد این استودیو تعطیل خواهد شد و حقوق انیمیشن‌های این استودیو به دیزنی تعلق خواهد گرفت.

این استودیو 13 تا انیمیشن سینمایی ساخته بود که به ترتیب از این قرارن: عصر یخبندان (2002)، ربات‌ها (2005)، عصر یخبندان: ذوب (2006)، هورتون صدایی می‌شنود (2006)، عصر یخبندان: آغاز دایناسورها (2009)، ریو (2011)، عصر یخبندان: رانش قاره‌ای (2012)، حماسه (2013)، ریو 2 (2014)، فیلم بادام زمینی (2015)، عصر یخبندان: مسیر برخورد (2016)، فردیناند (2017) و جاسوسان نامحسوس (2019).

حالا حقوق همۀ این انیمیشن‌ها متعلق به دیزنی هست.

اگه شما هم به انیمیشن سازی علاقه دارین و نمیدونین از کجا شروع کنین، میتونین پکیج نجات بخش انیماتورها رو تهیه کنین.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست

لطفا صبر کنید