پایان عصر یخبندان: مروری بر آثار استودیوی بلو اسکای (قسمت اول)

1,420

بعد از معرفی استودیوهای والت دیزنی، پیکسار، دریم ورکس و سونی پیکچرز می‌رسیم به استودیویی که الان دیگه وجود خارجی نداره و به قول معروف دکونشو جمع کرده! استودیویی که اتفاقاً انیمیشن معروف، کم تولید نکرده: بلو اسکای (Blue sky).

بلو اسکای یه استودیوی انیمیشن آمریکایی «بود» که توی سال 1987 توسط کریس وج (Chris Wedge) و چند نفر دیگه بنا نهاده شد. حالا این کریس وج کیه؟ یه کارگردان و تهیه‌کنندۀ آمریکایی که اون زمان 30 سالش بوده. از معروف‌ترین کارهای وج، کارگردانی «عصر یخبندان 1» هست.

«عصر یخبندان»ها

تا یه مدتی استودیو بلو اسکای جلوه‌های بصری برای تبلیغات‌ها و فیلم‌ها می‌ساخت تا اینکه توی سال 2002 اولین فیلم این استودیو توسط استودیوی قرن بیستم منتشر شد. چه فیلمی؟ همون عصر یخبندان. اسکای بلو در مجموع عمر خودش، 13 تا فیلم سینمایی تولید کرد که اولیش همین «عصر یخبندان» (Ice Age) بود.

عصریخبندان - بلو اسکای

داستان این انیمیشن از این قراره که یه حمله‌ای توسط گروهی از ببرهای دندون خنجری به یکی از دهکده‌های انسان‌ها صورت می‌گیره که طی اون همسر یکی از افراد قبیلۀ اسکیموها در طول جنگ همراه با بچه‌اش فرار می‌کنه.

یکی از ببرها به دنبال اون میره و اون مجبور میشه خودش رو توی آب بندازه. بعد از مدتی یه ماموت به اسم «مندی» همراه با یه تنبل زمینی (که یه گونۀ جانوری منقرض‌شده ست) به اسم «سید» (که تازه با هم آشنا شدن)، اون زن رو توی رودخونه می‌بینن.

زن بچه‌ش رو به اون‌ها میده و خودش جونش رو از دست میده. نویسندۀ این داستان خوب مایکل ویلسون (Michael Wilson) هست. ری رومانو و جان لگویزمائو جزو صداپیشه‌های این اثر هستن. تریلر این انیمیشن رو می‌تونید در ادامه ببینید.

پیشنهاد مطالعه  معرفی 7 کتاب الهام بخش و تاثیرگذار بر هنرمندان و گرافیست ها



اگه شما هم به انیمیشن سازی علاقه دارین و نمیدونین از کجا شروع کنین، میتونین پکیج نجات بخش انیماتورها رو تهیه کنین.

قسمت دوم این انیمیشن به نام «عصر یخبندان: ذوب» یا «عصر یخبندان 2» (Ice Age: The Meltdown) توی سال 2006 منتشر شد. کارگردان این قسمت کارلوس سالدانیا ست که کمک کارگردان توی قسمت اول بود. سالدانیا اهل برزیله.

عصر یخبندان 2 - بلو اسکای

توی این قسمت، مندی و سید و دیگو (ببر) سعی می‌کنن که از سیل فرار کنن و این وسط مندی هم عاشق میشه. فیلم توی تاریخ 1 مارس 2006 توی بلژیک اکران شد و از 31 مارس توی آمریکا. در نهایت توی 70 کشور اکران شد که آخریش چین بود: 9 ژوئن.

منتقدان واکنش‌های متفاوتی به این اثر داشتن: بعضی‌ها خیلی خوششون اومده بود و بعضی‌ها خیلی انتقاد کردن. ولی این فیلم توی گیشه موفق بود و تونست 660 میلیون دلار فروش داشته باشه؛ یعنی تقریباً دو برابر فروش قسمت اول. یه کلیپ کوتاه از این انیمیشن رو می‌تونین ببینید.



قسمت سوم این انیمیشن به اسم «عصر یخبندان: ظهور دایناسورها» یا «عصر یخبندان 3» (Ice Age: Dawn of the Dinosaurs) توی 1 ژوئیه 2009 اکران شد. توی سایت آی‌ام‌دی‌بی این قسمت از بقیۀ قسمت‌ها نمرۀ بیشتری گرفته.

عصر یخبندان 3

داستان این قسمت از این قراره که مندی و الی (همون ماموتی که مندی توی قسمت پیش عاشقش شد) به زودی صاحب بچه میشن. مندی به قدری از این بابت هیجان‌زده ست که دیگه به چیزی اهمیت نمیده. دیگو هم به خاطر اینکه مندی صاحب یه خانواده شده، می‌خواد اون رو ترک کنه.

پیشنهاد مطالعه  دور دنیا با انیمیشن؛ بررسی جشنواره بین المللی انیمیشن

سید فهمیده که گروه به زودی متلاشی میشه، حالا می‌خواد برای خودش گروهی مستقل تشکیل بده. اون سه تا تخم دایناسور پیدا می‌کنه، ولی مادر اون بچه‌ها میاد و بچه‌هاش رو پس می‌گیره. مشکل اینجاست که علاوه بر بچه‌هاش، سید رو هم برمی‌داره و همراه خودش می‌بره! تریلر این قسمت رو می‌تونیندر ادامه ببینید. پیشنهاد می‌کنم تیکۀ آخر تریلر رو ببینین که سید می‌خواد برای بچه دایناسورها شیر تهیه کنه!



قسمت چهارم به اسم «عصر یخبندان: رانش قاره‌ای» یا «عصر یخبندان 4» (Ice Age: Continental Drift) توی تاریخ 13 ژوئیه 2012 منتشر شد. این قسمت هم مثل قسمت‌های قبلی سه بعدی و کامپیوتریه. این قسمت دو تا کارگردان داره: استیو مارتینو و مایک تورمیر.

عصر یخبندان 4

نکتۀ جالب صداپیشه‌های این قسمت اینه که اسم جنیفر لوپز هم بین اون‌ها دیده میشه. داستان فیلم با دوییدن «اسکرات» (همون سنجاب دندون شمشیری) به دنبال یه دونه بلوط شروع میشه و خرابکاری‌ای که این بار به بار میاره، جدا شدن کرۀ زمین به چند قاره ست.

امروز این مطلب مورد قبول عامۀ زمین‌شناس‌هاست که زمین در گذشته از یه ابرقاره به اسم «پانگه‌آ» تشکیل شده بود که بعد از تحولاتی به چند قاره تقسیم شد و در نهایت به شکل امروزی دراومد. زمان تقریبی وجود پانگه‌آ رو چیزی حدود 175 میلیون سال پیش حدس می‌زنن.

منتها دو تا نکته وجود داره اینجا: اول اینکه زمین‌شناس‌ها یه سنجاب رو عامل تیکه‌تیکه شدن پانگه‌آ نمی‌دونن! دوم اینکه این تیکه تیکه شدن خیلی آروم و تدریجی و طی میلیون‌ها سال رخ داده؛ نه اینکه خیلی سریع و در عرض چند ثانیه کل قاره‌ها از هم جدا شده باشن. تریلر این قسمت عصر یخبندان رو می‌تونین اینجا ببینید. بخش زیادی از این تریلر یه سکانس پیوسته از این انیمیشنه.

پیشنهاد مطالعه  انیماتور ها در پاییز رنگارنگ اتاوا

قسمت پنجم این فیلم به اسم «عصر یخبندان: دورۀ برخورد» (Ice Age: Collision Course) توی سال 2016 منتشر شد. افرادی مثل جس فرگوسن، آدام دیواین و نیک آفرمن به جمع صداپیشه‌های این انیمیشن اضافه شدن توی این قسمت.

عصر یخبندان: دورۀ برخورد- بلو اسکای

داستان این قسمت از این قراره که اسکرات (همون سنجابه با اون ماجراجویی‌های عجیبش) یه دفعه وارد یه سفینۀ فضایی میشه و به خاطر عدم کنترل سفینۀ فضایی منظومۀ شمسی رو دچار آشفتگی می‌کنه و تهدیدی جدی برای مندی، اعضای گله و کرۀ زمین به وجود میاره.

این وسط، هلو، دختر مندی می‌خواد با پسری ازدواج کنه که مندی و همسرش، الی، نمی‌خوان که دخترشون با اون پسر ازدواج کنه تا اینکه هلو خبر باورنکردنی رو توی روز سالگرد ازدواج پدر و مادرش میده که اون‌ها رو خیلی ناراحت می‌کنه. تریلر این قسمت رو می‌تونین در پایین ببینید.



یه کار با نمکی که توی قسمت‌های چهار و پنج عصر یخبندان رخ داده، شوخی با مضامین علمیه. توی قسمت چهار شکل‌گیری چینش قاره‌ای کرۀ زمین و توی قسمت پنج چینش سیارات و اجرام آسمانی به شکل فعلی به حماقت‌ها و بازیگوشی‌های یه سنجاب نسبت داده میشه. شوخی با چیزهایی که بچه‌ها توی مدرسه یاد می‌گیرن، یه راه باحال برای ایجاد صحنه‌های خنده داره.

3 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • مهسا مهرابی

    25 بهمن, 1400

    من عاشق بلو اسکای و عصر یخبندان هستم همیشه داستان هاشون خوبه

  • امیرحسین

    23 شهریور, 1400

    چرا بقیه اثار این استودیو رو توی این لیست بررسی نکردید؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست

لطفا صبر کنید