ساخت یک انیمیشن

آشنایی با ابزار ساخت یک انیمیشن (Bitmap)

3,003

ابزار ساخت یک انیمیشن چیست؟

در گام اول ساخت یک انیمیشن باید فردی خوش ذوق و ایده پرداز باشیم، تا بتوانیم کاراکترهای جذاب تولید کنیم. در گام بعدی ساخت یک انیمیشن سعی داریم، تا با ابزارها و نرم افزار های مرتبط با طراحی کاراکتر آشنا شویم، تا طرح و ایده ی خودمان را طوری طراحی کنیم، که مد نظر ما است. در ساخت انیمیشن،ما میتوانیم از نرم افزار های گوناگونی استفاده کنیم، که مهم ترین آن ها Photoshop (فتوشاپ) که بر اساس پیکسل و Illustrator (ایلوستریتور) که بر اساس تصاویر برداری می باشد، پایه و سنگ بنای ساخت یک انیمیشن است.

ساخت انیمیشن

نرم افزارهای برپایه پیکسل

نرم افزارهای Raster که به آن ها نرم افزارهای نقطه ای نیز می گویند. بهترین حُسن نرم افزار های پیکسلی این است، که در تمامی ورژن ها یا نسخه ها، قابل لود شدن و تغییر است. چه در ورژن بالاتر چه در پایین تر.
تصاویر خلق شده در آن حقیقی و واقعی است، و با دیدن آن همه خواهند گفت: چه عکس زیبایی!

نقاط ضعف نرم افزارهای برپایه پیکسل

یکی از بزرگ ترین نقاط ضعف نرم افزارهای رستر، این است که فایل های آن بسیار حجیم است، و دوم اینکه در تصاویر پیکسلی، کیفیت معنا پیدا میکند و با زوم تصاویر کیفیت آنها دست خوش تغییرات می شود، یا به اصلاح کیفیت آن پایین می آید. سوم اینکه فایل های وکتور در آنها باز نمی شود. فقط فایلهای نرم افزار Illustrator است که در بعضی از نرم افزارهای Raster باز می شود.
نکته اینجاست که در فایل های بر پایه پیکسل؛ کیفیت هیچ عکسی را نمی توان بالاتر برد. در واقع از نظر علمی این قضیه امکان ݒذیر نیست؛ در نهایت با بکار گیری ابزارهای قدرتمند نرم افزارهای گرافیکی پیکسلی، با یکسری ترفند و جلوه های بصری؛ میتوان بیننده را به اشتباه انداخت!

پسوند های فایل های گرافیکی:

معمولا پسوندها سه حرفی هستند و معروف ترین پسوند گرافیکی عبارت است از:

پسوند JPEG

فقط برای شاخه RGB استفاده می شود.
از پسوندjpeg  برای چاپ معمولا استفاده نمی شود، ولی این پسوند در دنیا وب کارایی بسیاری دارد.

پیشنهاد مطالعه  ساخت اسلایدشو در نرم افزار Premiere Pro
پسوند PNG

دارای خصوصیات شفاف و نیمه شفاف است، که بیشتر برای طراحی صفحات وب و انیمیشن استفاده می شود.
حجم فایل های PNG  از حالت JPEG بیشتر است، و کیفیتش از حالت JPEG پایین تر است. حالت شفاف یعنی اینکه در طراحی فقط یک المان داشته باشیم، و اطراف طرح ما هیچ چیزی نباشد، و حالت نیمه شفاف یعنی اینکه شکل صفحه ما سایه یا چیز دیگری داشته باشد.

پسوند GIF

حالت شفاف را پشتیبانی می کند. کیفیتش از PNG ضعیف تر است، اما قابلیت ذخیره سازی چند فریم یا انیمیشن را دارد. GIF  فقط تصویر را ذخیره می کند و توانایی ضبط صدا را ندارد.
در این فرمت میتوانیم، عکس های متوالی گرفته و آنها را به صورت متحرک نمایش دهیم به طور مثال تبلغ هایی که در سایت ها میبینیم، که متحرک هستند.

پسوند Tiff

این پسوند بهترین پسوند برای فرآیند چاپ است که حجم بسیار بالایی دارد و در نرم افزار فتوشاپ قابلیت این را دارد که هم به صورت لایه باز یک فایل را ذخیره کند و هم به صورت تلقی شفاف یا نیمه شفاف

پسوند PDF

هم حالت RGB (قرمز(R)، سبز (G) و آبی (B)) و هم حالت را CMYK (تركيب چهار رنگ فيروزه اي يا سايان (Cyan) ارغواني يا مجنتا (Magenta)  رنگ زرد يا يلو (Yellow) و رنگ سياه يا كليد (BlacOr Key) كه به اختصار به آنها CMYK گفته مي شود)دارد. معمولا برای فایل هایی استفاده می شود که چند صفحه را در یک فایل بخواهیم داشته باشیم و چند صفحه را در خود ذخیره می کند مانند مجلات اینترنتی.

پسوند PSD و PSB

پسوند PSD در همه ورژن های فتوشاپ باز می شود، اما PSB در نسخه CS2 به بعد قابلیت اجرا دارد.

Resolution (رزولوشن) چیست؟ (تلفظ “رزولیشن! ” که در بسیاری از وب سایت های فارسی زبان دیده می شود صحیح نیست.)
به تعداد نقاط نورانی در واحد سطح Resolution می گویند.

پیشنهاد مطالعه  معرفی 5 نرم افزار کاربردی برای ساخت انیمیشن های آموزشی

واحد رزولوشن دی پی آی (DPI) است که به معنی تعداد نقطه(پیکسل) در هر اینچ (Dot Per Inch) می باشد.

جایگاه فتوشاپ در ساخت یک انیمیشن

فتوشاپ یک نرم افزار ویرایشگر حرفه ای می باشد. همه کسانی که با گرافیک، کامپیوتری سرو کار دارند، به نوعی محتاج این نرم افزار هستند. فتوشاپ ابزاری است برای همه کسانی که با گرافیک ثابت و حتی متحرک سرو کار دارند. این نرم افزار اجازه می دهد تا کاربران تصویر خود را به راحتی دستکاری، برش و تغییر اندازه دهند. این نرم افزار بیشتر در میان عکاسان و طراحان گرافیک حرفه ای محبوب است، گرچه در ابتدا فتوشاپ برای ویرایش عکس‌ها جهت چاپ روی کاغذ طراحی شده بود، اما به خاطر تنوع ابزارهایی که در اختیار کاربر می‌گذارد، از فتوشاپ به‌طور فزاینده‌ای برای تولید و ویرایش عکس‌ها در فرمت‌های دیجیتال به خصوص برای استفاده وب استفاده می‌شود. فتوشاپ همچنین با دیگر نرم‌افزارهای همچون Adobe Image Ready، Adobe Illustrator، Adobe Premiere،Adobe After Effects برای ساخت یک انیمیشن ارتباط قوی دارد. فایل‌ها در فرمت اختصاصی فتوشاپ PSD میباشد.

جایگاه فتوشاپ در ساخت انیمیشن

 

فتوشاپ برای انجام انواع کارهایی گرافیکی است. برخی از خدمات فتوشاپ به کاربران عبارتند از:

  • طراحی تصاویر سه بعدی
  • تعویض پس زمینه
  • افزودن شیپ های گرافیکی به تصاویر
  • Crop، Rotate، Flip
  • تغییر اندازه تصاویر
  • کپی تصاویر
  • قرار دادن تصاویر بر روی یکدیگر
  • کم حجم کردن تصاویر
  • ایجاد تصاویر متحرک gif با استفاده از فتوشاپ
  • رنگ کردن تصاویر
  • Erase کردن تصاویر
  • از بین بردن لکه
  • فیلتر کردن تصاویر
  • و …

اصول کار فتوشاپ

فتوشاپ پایه و اساس نرم افزارهای گرافیکی می باشد، که بر اساس رستر، پیکسل ویا نقشه بیتی کار میکنم.

تصاویر پیکسلی

پیکسل در تصاویر رستر کوچکترین جزء یک تصویر می باشد، که در گرافیک، رستر تصاویر تشکیل شده از تعداد زیادی پیکسل در کنار هم می باشند. به همین دلیل به گرافیک raster گرافیک شطرنجی نیز می گویند، زیرا هرچه عکس را زوم کنید از کیفیت تصویر کاسته شده و پیکسل ها نمایان تر شده و شکل حالت شطرنجی میگیرد. می توانید پیکسل را یک نقطه هم در نظر بگیرید.

پیشنهاد مطالعه  استاپ موشن و انواع مختلف آن را بهتر بشناسیم

تصاویر پیکسلی روشی از گرافیک است که به وسیله تقسیم کردن تصویر به چهارخانه‌های کوچک و یا عناصر کوچک تصویر که پیکسل نام دارند ساخته می‌شود. تصاویر پیکسلی (Raster)  توسط ابزارهای تصویر برداری دیجیتالی مثل اسکنرها یا دوربین های دیجیتالی و یا بوسیله ی برنامه های ویرایش پیکسلی ایجاد می شوند. یک تصویر پیکسلی از یک ماتریس یا جدولی از عناصر دیجیتالی به نام پیکسل تشکیل شده است. پیکسل ها به شکل چهارگوش های رنگی هستند. بسیاری از این پیکسل ها در یک ردیف قرار می گیرند و تصویر را به وجود می آورند. تصاویر در روش پیکسلی معمولاً در قالب فایلهایی با فرمت JPEG ،BMP ،TIFF ذخیره می شوند. پیکسل‌ها، محتوای اطلاعاتی مثل رنگ، کنترل شفافیت را دارا می‌باشند. این اطلاعات می‌توانند در هر یک از پیکسل‌ها برای هر جزء برنامه نگهداری شوند. هر جزء تصویر، یا شبکه، می‌تواند شامل هزاران پیکسل باشد که هر کدام دارای ارزش شماره‌ای مخصوص به خود است. بنابر این در این روش هر پیکسل مربوط به یک ارزش محاسبه شده و از پیش تعیین شده‌است، که می تواند با دقت زیاد مشخص شود.

در تصاوير پيكسلی به علت اينكه تصوير وابستگی به پيكسل و كيفيت آن بستگی به تعداد پيكسل ها دارد، در صورت بزرگ كردن تصوير كيفيت آن افت می كند. حجم تصاوير پيكسلی هم در مقايسه با برداری بيشتر است. دليل آن هم كاملا مشخص است چرا كه اطلاعات مربوط به رنگ و مكان برای تمامی پيكسل ها بايد ذخيره شود و با توجه به اينكه يك تصوير از تعداد بيشماری پيكسل تشكيل شده است، حجم فايل افزايش می يابد.

آنچه که تا الان مطالعه نمودید فقط آشنایی سطحی با فرمت های رایج و چگونگی اساس کار فتوشاپ بوده است، فتوشاپ نرم افزار قوی و کارآمدی است و فرمت های بسیاری برای کارایی تصاویر وجود دارد که به تمامی دوستاران کار های گرافیکی و عکاسان حرفه ای کمک می کند و در ادامه با تعدادی از نرم افزار های مهم از جمله Adobe Illustratorو Adobe Premiere در خصوص  ساخت یک انیمیشن بیشتر آشنا می شویم.

6 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • ناهید

    8 تیر, 1401

    سلام
    قسمت صفحه اصلی سایت – مقالات
    برای دیدن مطالب قدیمی مجبورم صفحه رو اسکرول کنم ، این واقعا سخت و زمانبره واسم
    راهی هست بشه سریعتر و راحتتر به مطالب قدیمی دسترسی پیدا کنم
    مثلا اینکه مطالب فقط بصورت متن دسته بندی شده باشن یا اینکه شماره بندی شده باشن و.. ؟؟

    • امیرحسین دهزاد

      8 تیر, 1401

      سلام
      میتونید اسم مقاله رو سرچ کنید اگر دنبال موضوع خاصی هستین
      اگر امکانش باشه دوستانم در بخش دپارتمان طراحی و برنامه نویسی وبسایت، قابلیت sort براساس زمان رو اضافه بکنن اینم میتونه گزینه مناسبی باشه

  • ناهید

    9 اردیبهشت, 1400

    بازار کار انیمیشن سازی تو ایران (شیرازم)، چطوره؟
    با مدرک کاردانی میشه مشغول به کار شد؟
    لطفا تا جایی که امکان داره واسم کامل توضیح بدید؟
    (هیچ تجربه ای از هنر ندارم)

    • محسن گلچین

      9 اردیبهشت, 1400

      در خصوص بازار کار نکته‌ای که باید بهش توجه داشته باشید اینه که اگه بتونید به مهارت و تخصص کافی دست پیدا کنید همیشه برای شما کار وجود خواهد داشت. و این بیشتر به شما، مهارت ها و ارتباطات شما بستگی داره. اما درباره دور بودن از پایتخت باید بگم من اطلاعات دقیقی از افراد و تیم‌هایی که در شیراز فعال هستند ندارم ولی در دوران کرونا و با گسترش اینترنت شما خیلی راحت از گذشته می‌تونید با هنرمندان شهرهای دیگه یا حتی خارج از کشور ارتباط بگیرید و همکاری کنید. برای اینکه بیشتر با فرآیند انیمیشن سازی و ورود به صنعت انیمیشن آشنا بشید بهتون پیشنهاد میکنم مقاله “گام به گام تا ساخت انیمیشن کوتاه” رو مطالعه بفرمایید و پادکست‌های صوتی ما “برای شروع انیمیشن از کجا شروع کنم؟” و “درآمد ساخت انیمیشن جقدر است؟” که در این زمینه هستند رو گوش بدید.

  • ناهید

    7 اردیبهشت, 1400

    خوب بود .

    • محسن گلچین

      8 اردیبهشت, 1400

      خیلی ممنون
      نظر لطف شماست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست

لطفا صبر کنید