اصول انیمیشن (Secondary Action)

سیر اصولی انیمیشن (عمل ثانویه)

6,098

به نام خالق زیبایی ها
با مجموعه کمک حال انیماتور در خدمت شما عزیزان نوشیکایی هستیم همانطور که می دانید در مقاله قبلی به بررسی اصل ANTICIPATION پرداختیم؛ در این مقاله به ادامه ی این اصول انیمیشن یعنی اصل عمل ثانویه (Secondary Action) در انیمیشن و همچنین لزوم استفاده از این اصل می پردازیم. اصول انیمیشن (Secondary Action)

خلاصه مقاله:

در این مقاله ابتدا به بررسی مفهوم اصل عمل ثانویه (Secondary Action) در انیمیشن خواهیم پرداخت، به این صورت که در ابتدا تعریفی از این مفهوم را بیان خواهیم کرد و سپس به کاربرد های مهم و اساسی از این اصل اشاره می کنیم تا عمل ثانویه  به راحتی در ذهنتان نقش ببندد. این چنین دسته بندی را در کمتر سایتی مشاهده خواهید کرد، پس با دقت این مقاله را بخوانید تا این مفهوم یک بار برای همیشه در ذهنتان بماند. اصول انیمیشن (Secondary Action)

تعریف و بیان مفاهیم

Secondary Action در لغت به معنای عمل ثانویه است، اما مفهوم به مراتب پیچیده تری را با خود یدک می کشد. عمل ثانویه از آن دست اصولی است که اگر در انیمیت به آن توجه شود علاوه بر  جذاب تر کردن حرکات یک کاراکتر، از یکنواختی و ایجاد خستگی در شخصیت می کاهد. عمل ثانویه یک نوع حرکت اضافه در انیمیت می باشد و از بین بردن آن هیچ گونه تاثیری در اجرای یک عمل توسط کاراکتر نخواهد داشت و به نوعی اضافه شدن به یک عمل است و خود به تنهایی مفهومی ندارد.

بگذارید قبل از ورود به مبحث با دو مفهوم که تا انتهای این مقاله با آن ها سروکار داریم آشنا شویم:

  • PRIMARY ACTION:

عمل اصلی ای که یک کاراکتر قصد انجام آن را دارد. بیشتر در این مورد در مثال های بعدی صحبت خواهیم کرد.

  • Secondary Action:

برای دادن عمق بیشتر به یک صحنه و یا برای اضافه کردن اطلاعات در مورد شخصیت یک کاراکتر و یا با مزه کردن حرکت در حال انجام از عمل ثانویه استفاده می کنیم.به عنوان مثال در صحنه ای کارکتر قصد نشستن روی یک صندلی را دارد که این همان Primary Action یا عمل اصلی است، اما می توان با اضافه کردن چند حرکت به این صحنه حس طراوت و تازگی بخشید. همانطور که در فیلم زیر می بینید ابتدا صندلی یک مقدار جلو کشیده می شود و سپس با یک حرکت کنترل شده کاراکتر روی صندلی می نشیند. اصول انیمیشن (Secondary Action)اصول انیمیشن (Secondary Action)

حال بیایید این حرکت را بدون حرکت ثانویه انیمیت کنیم. همانطور که در گیف زیر می بینید عمل اصلی همچنان واضح و روشن است و این عمل را بدون هیچ کم و کاستی نمایش می دهد، درواقع عمل ثانویه به عمل اصلی وابسته است و نبود Primary Action باعث از بین رفتن ماهیت عمل ثانویه می شود.

اصول انیمیشن (Secondary Action)

اگر می خواهید این مفهوم در ذهنتان نقش ببندد و در واقع به طور خلاصه Secondary Action را بیان کنیم می توان گفت Secondary Action یک Plus (علامت جمع) است، که ما آن را اضافه می کنیم برای:

  1. پشتیبانی عمل اصلی.
  2. قوی تر و جذاب تر کردن عملکرد یک کاراکتر.
  3. اعتبار بخشیدن به انیمیت و ایجاد حس واقع گرایانه دربیننده.
پیشنهاد مطالعه  چگونه یک انیماتور شویم؟

نکات مهم

  1. Secondary Action در اصطلاح نباید توجه را از روی عمل اصلی بدزدد، بلکه باید در جهت تقویت Primary Action عمل کند.
  2. Secondary Action یکی از اصول سخت در انیمیشن است که همواره نیاز به آموزش دارد و این که چگونه از این اصل استفاده کرد، و در چه صحنه ای به این اصل نیاز داریم خود جای یادگیری بسیار و کسب تجربه فراوان است؛ واستفاده بیش از اندازه عمل ثانویه در انیمیشن باعث سردرگمی و خستگی بیننده می شود.

نمود ها و نحوه ایجاد عمل ثانویه (Secondary Action)

Secondary Action به طور کامل به شخصیت یک کاراکتر و حالتش در صحنه بستگی دارد، اما در حالت کلی با توجه به لوکیشن صحنه و این که چه ابزار و وسایلی در محیط وجود دارد نیز، می توان این اصل را پیاده سازی کرد. در حالت کلی می توان با موارد زیر Secondary Action را به وجود آورد: اصول انیمیشن (Secondary Action)

  • با استفاده از حرکات بدن

به عنوان مثال وقتی یک کاراکتر منتظر آمدن کسی است معمولا اندکی نگران است و می توان با اضافه کردن یک عمل ثانویه مانند حرکت پا بهتر این حس را منتقل کرد. در این مثال عمل اصلی همان انتظار است، و عمل ثانویه حرکت پای کاراکتر. و یا مثالی دیگر وقتی یک کاراکتر ناراحت است، هر چند می توان با تاکید بر روی حالت شخصیت این حس را می توان منتقل کرد، اما با اضافه کردن یک عمل ثانویه مانند حرکت پا و شوت کردن سنگ به زیبایی می توان این حس را نشان داد.

پیشنهاد مطالعه  داستان گویی در انیمیشن به روش دیزنی و پیکسار

اصول انیمیشن (Secondary Action)

اصول انیمیشن (Secondary Action)

  • با استفاده از حرکات چهره وتغییر حالات یک کاراکتر

یک کاراکتر را نظر بگیرید که از شنیدن خبری شوکه می شود و می خواد به گریه کردن تغییر حالت بدهد. پس این تغییر حالت همان عمل اصلی است. حال به فیلم زیر توجه کنید که چطور با اضافه کردن یک عمل ثانویه این تغییر حالت روی کار می نشیند و این عمل را به زیبایی نشان می دهد. به عنوان مثالی دیگر یک حرکت سریع میان عمل می تواند حالت نا امیدی را به بیننده القا کند.

اصول انیمیشن (Secondary Action)

اصول انیمیشن (Secondary Action)

 

 

  • با استفاده از وسایلی که در صحنه وجود دارند. (که در اصطلاح به آن ها “PROPS” گفته می شود.)

یکی از استفاده وسایلی که در صحنه وجود دارند در Secondary Action است. مثلا اگر در صحنه ای میز وجود دارد وجود خودکار روی میز طبیعی به نظر می رسد؛ پس کاراکتر میتواند در هنگام بیان دیالوگ با خودکار بازی کند و یک عمل ثانویه را به وجود آورد. این عمل حتی بدون خودکار نیز انجام پذیر است و کاراکتر می تواند با عینک خود این عمل ثانویه را به وجود آورد. مثالی دیگر، وقتی کاراکتر روی مبل نشسته است، می تواند بالشت را از روی مبل برداشته و روی پای خود قرار دهد. بله به همین راحتی شما می توانید با استفاده از Prop هایی که در صحنه وجود دارد، Secondary Action را به انیمیت خود اضافه کنید و خود را در سطح انیماتور های حرفه ای نشان دهید.

اصول انیمیشن (Secondary Action)

 

اصول انیمیشن (Secondary Action)

 

اصول انیمیشن (Secondary Action)

اصول انیمیشن (Secondary Action)

body language یا همان زبان بدن اصول انیمیشن (Secondary Action)

اگر در صحنه وسایلی برای انجام عمل ثانویه وجود ندارد اصلا مشکلی نیست، زبان بدن را بیاموزید. کتاب ها و وبسایت های فراوانی در این راستا وجود دارند که با مراجعه به آن ها می توان اطلاعات وسیعی از زبان بدن و اینکه حالت های مختلف انسان چه body language  را می تواند داشته باشد تهیه کنید و در انیمیت خود استفاده کنید، البته در آینده نزدیک سعی خواهیم کرد در سایت نوشیکا یک مقاله را به همین موضوع اختصاص دهیم. خاراندن پس سر و یا گاز گرفتن لب ها و همچنین جویدن ناخن از جمله این موارد است.

پیشنهاد مطالعه  ریگ بندی کاراکتر چگونه است؟

اصول انیمیشن (Secondary Action)

صحبت پایانی

به کار گیری این اصل در انیمیت نیازمند تجربه فراوان است و صرف دانستن مطلب کفایت نمی کند. پیشنهاد نویسنده این است که چند دور مطلب گفته شده را بخوانید و سعی کنید برای خود با در نظر گرفتن یک عمل اصلی، آن را تمرین کنید و ببینید که چگونه اصول انیمیشن به زیبا تر شدن کارتان کمک خواهند کرد اما مراقب باشید که Secondary Action عمل اصلی را نپوشاند و از بین نبرد.

آینده طور:

در مقاله های بعدی به اصول دیگری از ۱۲ اصل انیمیشن اشاره خواهیم کرد و سعی می کنیم بتوانیم مفاهیم انیمیت دو بعدی را به سبک نوشیکایی، ساده و روان برایتان بازگو کنیم.
به امید توفیق روز افزون. اصول انیمیشن (Secondary Action)

5 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • صادق

    16 مرداد, 1401

    سلام. لطفا آدرس پیج اینستاگرام تون رو ارسال کنین

  • علیرضا

    4 خرداد, 1401

    بسیار عالی
    خسته نباشید

  • mahsa

    21 دی, 1398

    عالیی هستید مچکر

    • احمد گلچین

      21 دی, 1398

      ممنون از لطف شما دوست عزیز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست

لطفا صبر کنید