داستان گویی در انیمیشن

داستان گویی در انیمیشن به روش دیزنی و پیکسار

7,708

پیکسار و دیزنی نام های آشنایی برای دوستداران انیمیشن است. انیمیشن های آن ها دوست داشتنی، سرگرم کننده و جذاب است. و همیشه توانسته مخاطب های زیادی را برای تماشا به سینما ها بکشاند. مهم ترین دلیل محبوبیت و موفقیت آن ها، داستان های فوق العاده و بی نظیری است خلق می کنند. و تکنیک خاصی که برای داستان گویی در انیمیشن به کار می برند. داستان هایی که شما را به دنیای های مختلف و ناشناخته می برند. و در عین حال روایت های آن ها با احساسات عمیق ما گره خورده. خلق این داستان ها کار ساده ای نیست و زمان و تلاش زیادی برای آن صرف شده است. ولی همه چیز از سه ایده ساده شروع می شود.

هر داستان بخشی از ارائه ی سه تایی

هسته ی داستان گویی در انیمیشن استودیوی پیکسار شامل تیمی از کارگردان ها است. هر کدام از آن ها چهار یا پنج ماه زمان صرف می کنند تا سه داستان متفاوت را برای ارائه آماده کنند. در مرحله بعد کارگردان این سه ایده را برای جان لستر1 (John Lasseter) ارائه می دهد. در این ارائه ها دنیای داستان، شخصیت ها و تم و زمینه ی کلی داستان را بیان می شود. ولی از جزییات اتفاقات و ضربات داستان (story beats) در آن حرفی زده نمی شود. اگر لستر از یکی از ایده ها استقبال کند، آن ایده به عنوان پروژه بعدی این کارگردان انتخاب می شود. در بسیاری از مواقع پیش می آید که لستر هیچکدام از این سه ایده را قبول نکند ولی بخشی از یک ایده برایش جالب به نظر می برسد. در این موارد با بیان آن برای کارگردان از او می خواهد تا با توجه آن ایده را بازنویسی کند.

یک سال زمان برای مرحله تحقیق و توسعه

هدف اصلی این مرحله عمیق تر شدن در داستان اصلی براساس ارائه اولیه است. حتی درباره ی دنیا های فانتزی و خیالی هم تحقیقات زیادی صورت می گیرد. که جزییات دنیای داستان را مشخص می کند، و حتی گاهی باعث می شود تا شخصیت ها هم تغییر کنند.

کارگردان روند تحقیق و پژوهش را رهبری می کند. و تیم تحقیق هم با توجه به نظرات و خواسته های کارگردان شروع به انجام عملیات پژوهش می کنند. یکی از اولین گام های هر تحقیق، جستجوی در میان عکس ها و نوشته ها است. نتایج این جستجوها در قالب یک گزارش از یک کتاب یا مقاله درباره ی این موضوع خاص است. مثل یک نوع خاص از هشت پا در انیمیشن در جسجتوی دوری (Finding Dory).

پیشنهاد مطالعه  سیر اصولی انیمیشن (Body Mechanics)

داستان گویی در انیمیشن

در گام بعدی تیم تحقیق کار خود را با انجام پژوهش های موضوعی ادامه می دهد. در این مرحله تیم تحقیق مشغول تهیه سیزل ریل (sizzle reel) می شوند. برای این کار طیف وسیعی از فیلم ها و موسیقی ها را مورد بررسی قرار می دهند و بخش هایی را که احساسات و تم کلی یکسانی با داستان دارند را جدا می کنند.  همزمان با تهیه سیزل ریل ها نمونه هایی مختلف از فیلم هایی در این ژانر به عنوان مرجع انتخاب می شوند. دلیل این کار آشنایی و بهره گیری از تجربه هایی است، که در طول این همه سال در ژانر به دست آمده. تا در بهترین زمان از آن ها استفاده شود.

داستان گویی در انیمیشن

هرچه که تحقیقات کامل تر می شوند، دیوار های اتاق داستان پر از عکس ها و یادداشت ها می شود. تا تیم داستان برای داستان گویی در انیمیشن از آن ها استفاده کنند. حتی ممکن است تیم تحقیق و کارگردان از افراد متخصصی استفاده کنند. افرادی که در این زمینه فعالیت می کنند. برای مثال در هنگام تحقیقات برای انیمیشن موش سرآشپز (Ratatouille)، تیم تحقیق به خانمی برخورد کردند که با 36 موش زندگی می کرد. همچنین از سرآشپز آنتونی بوردین (Anthony Bourdain) برای حضور در استودیو دعوت کردند. تا درباره ی خاطره انگیزترین غذا هایی که در رستوران پخته بود، صحبت کند. بوردین هنگام یادآوری و بازگویی خاطراتش کاملا احساساتی شده بود. این اتفاق تاثیر مستقیم در ساخت صحنه ای داشت. که آنتون ایگو (Anton Ego) با چشیدن غذای رمی (Remy) به کودکی بر می گردد. بعد سرآشپز توماس کلر (Thomas Keller) به عنوان مشاور به پروژه اضافه شد. تا چگونگی اداره ی رستوران در شیفت شام و نحوه ی کار یک رستوران فرانسوی واقعی را به گروه نشان بدهد.

داستان گویی در انیمیشن

و یا برای ساخت انیمیشن بالا (Upپیت داکتر (Pete Docter) و تیمش به ونزوئلا سفر کردند. و در قله های آن به جستجو پرداختند تا دنیای «آبشار بهشت» را خلق کنند. و از مشاهدات، عکس ها و طراحی مناظر و اکوسیستم آنجا برای خلق دنیای داستان کمک بگیرند. حتی بر روی لبه پرتگاه دراز کشیدند تا بتوانند ارتفاع و بلندی آن را به درستی درک کنند.

پیشنهاد مطالعه  خطر کردن و اهمیت آن در داستان | نکاتی از داستان نویسی ( قسمت چهارم )

داستان گویی در انیمیشن

استخدام نویسنده های باعلاقه و بانمک

بعد از مرحله تحقیق و پژوهش، استودیو فیلمنامه های بسیاری از افراد مختلف را مورد مطالعه و بررسی قرار می دهد. تا افرادی که توانایی نوشتن فیلنامه های شخصیت محور دارند را پیدا کنند. آن ها به دنبال افرادی بانمک و بااشتیاق هستند. و بعد از پیدا کردنشان آن ها را برای مصاحبه به استودیو دعوت می کنند. در این مصاحبه ها افرادی که توانایی حضور در جمع فعال و مشارکتی تیم داستان نویسی را داشته باشند، انتخاب می شوند. و نویسنده هایی که به صورت انفرادی و در تنهایی کار می کنند را انتخاب نخواهند کرد.

با توجه به تصورات و دیدگاه های کارگردان و تحقیقات گسترده، نویسنده ها و تیم داستان با همکاری هم طرح اولیه و ضربات داستان را خلق می کنند. در واقع همان سفر احساسی که شخصیت داستان در آن قدم می گذارند. وقتی که طرح اولیه و ضربات داستان مورد تایید «هسته ی اصلی»2 قرار گرفت. نویسنده ها و گروه داستان نوشتن فیلمنامه و طراحی استوری بورد را شروع می کنند.

سریع تر اشتباه کن!

این شعار استودیو برای داستان گویی در انیمیشن است: “هرچه سریع تر اشتباه کن.” بعد از پایان هر مرحله «هسته ی اصلی» دور هم جمع مشود. و تمام اجزای داستان از هم جدا می کنند. و موشکافانه مورد بررسی قرار می دهند. تا ضعف های داستانی آن را پیدا کنند. و دوباره اجزای آن را کنار هم قرار می دهند. «هسته اصلی» هر فیلم را پس از اتمام مرحله های استوری بورد، انیماتیک و انیمیشن همراه با دیالوگ و موزیک تماشا می کند. این کار برای هر فیلم به طور متوسط پنج یا شش بار اتفاق می افتد. تا داستان را برای یافتن مشکلات تشریح کنند و تغییرات ضروری را انجام دهند. هرچه این مشکلات سریع تر پیدا بشوند، سریع تر رفع می شوند و زمان اتمام پروژه کاهش می یابد.

داستان گویی در انیمیشن

کلام آخر

مطالعه فرآیند داستان گویی در انیمیشن و خلق یک انیمیشن بلند سینمایی در استودیو های بزرگ و موفقی مانند پیکسار و دیزنی فرصت خوبی است. با بررسی نکات آن و به یاد داشتن آن ها به ما کمک می کند، تا از تجربه های چندین ساله این شرکت های بزرگ در روند تولید و داستان گویی در انیمیشن های خود از آن ها استفاده کنیم. نکاتی مثل:

  • زمانی را به پرورش چند ایده اختصاص دهید، قبل از این که فرآیند نوشتن فیلمنامه را شروع کنید. شاید درست بعد از پیدا کردن ایده اصلی، اشتیاق زیادی برای نوشتن طرح اولیه داستان و جزییات صحنه ها داشته باشید. ولی بهتر است زمانی را برای کار بر روی چند ایده بگذارید. به این فکر کنید که دنیا، شخصیت ها و مفهوم کلی داستان را چگونه می شود خلق کرد؟ و برای آن ایده های متفاوت را امتحان کنید. این کار کمک زیادی به غنای داستان شما می کند.
  • دنیای داستان خود را با تحقیق و پژوهش بهتر بشناسید. قبل از اینکه ماجرا های داستان را بنویسید. باید دنیای داستان را دقیق و کامل بشناسید. دنیای داستان اساس شما برای خلق شخصیت های داستان، اهدافشان و موانعی است که بر سر راه آن ها قرار می گیرد.
  • افراد قابل اعتمادی برای کمک در پیدا کردن ضعف های داستان و کامل کردن آن در مراحل مختلف پیدا کنید. یکی از عوامل اصلی موفقیت انیمیشن های این دو استودیوی بزرگ تماشا چند باره هر پروژه و تکرار این فرآیند برای پیدا کردن هر مشکلات و ضعف داستان و برطرف کردن آن است. ما هم می توانیم گروهی برای خودمان تشکیل دهیم تا برای بهتر شدن داستان از آن ها کمک بگیریم. این نکته نباید فراموش شود که نوشتن داستان کاری گروهی است و هر داستان می تواند بهتر شود.
پیشنهاد مطالعه  آرک کاراکتر، انتخاب های یک کاراکتر برای رسیدن به اهداف

________________________________________________________________________

1 . جان لستر از سال 2006 به عنوان مدیر ارشد بخش خلاقیت استودیوهای انیمیشن والت دیزنی و پیکسار فعالیت می کرد. به‌تازگی در طی بیانیه‌ای عنوان کرد که در پایان سال ۲۰۱۸ کمپانی دیزنی و پیکسار را ترک می‌کند.

2 . هسته اصلی داستان گویی در انیمیشن که در استودیوی پیکسار (Brain Trust) و در استودیوی دیزنی (Story Trust) نامیده می شود. و از کارگردان هایی که در حال حاضر در استودیو فعالیت می کنند تشکیل شده است.

منبع :

https://nofilmschool.com/2016/11/how-research-and-development-drive-story-creation-disney-pixar

26 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • Zahra

    20 آبان, 1402

    سلام من یه فیلمنامه انیمیشن نوشتم برای بزرگسال خیلی جذابه چطور میتونم به کمپانی های فیلمسازی بفروشم؟

  • A.z

    26 اسفند, 1401

    ممنون از مطالب خوبتون. دیزنی محدودیت سنی برای همکاری داره؟

    • امیرحسین دهزاد

      28 اسفند, 1401

      سلام
      ذیل هر اعلام نیازش برای پوزیشن مدنظر، تمامی محدودیت‌ها، نیازها و پیش‌نیازها و حدود وظایفش رو مشخص میکنه
      درضمن در طول سال هم چند سری اینترنشیپ داره که افراد نوجوان و مستعد رو با دریافت رزومه و یکسری مراحل، برای کارآموزی در دیزنی دعوت میکنه (معمولاً در تابستون هست که بچه‌ها بتونن خارج از مدرسه برن اونجا)

  • مهتاب

    26 اردیبهشت, 1401

    سلام خسته نباشید مننون بابت مطالب خوبتون. ببخشید خواستم بپرسم دیزنی نویسنده استخدام می کنه؟ چون من خیلی عاشق اینم که به عنوان نویسنده برم دیزنی کار کنم و از روی نوشته هام انیمیشن بسازن. میشه اصلا؟

  • مهتاب

    26 اردیبهشت, 1401

    سلام خسته نباشید مننون بابت مطالب خوبتون. ببخشید خواستم بپرسم دیزنی نویسنده استخدام می کنه؟ چون من خیلی عاشق اینم که به عنوان نویسنده برم دیزنی کار کنم و از روی نوشته هام انیمیشن بسازن. میشه اصلا؟

  • st

    20 تیر, 1400

    سلام ممنون از توضیحاتتون .
    گروه کاری ننوشیکا همیشه بهترین هارو در اختیار ما میزاره. ببخشید ولی می خواستم بگم برای نوشتن فیلمنامه باید طوری اونو بنویسیم که دیالوگ ها هم باشند یا مثل یک رابی بیانش کنیم ؟؟یعنی مثلا در انیمیشن آشیانه ی اژدها کلیت ماجرای جنگ بین سرزمین ها رو اول فیلم رابی توصیف می کنه . یعنی ما هم باید مثل یک رابی داستان رو بنویسیم یا خط به خط دیالوگ ها و اینکه چه کسی اون ها رو می گه هم بیان کنیم ؟

    • محسن گلچین

      20 تیر, 1400

      با عرض سلام و ادب
      در فرآیند طراحی و نوشتن داستان گام اول شکل گیری داستان و روایت کلی اونه این که داستان در چه فضا و اتمسفری رخ میده از کجا شروع میشه و به چه نقطه ای ختم میشه بعد در مرحله بعدی تصمیم میگیریم که چطور این داستان رو روایت کنیم اینکه برای پیش برد داستان باید چه اتفاقاتی رخ بده و تا مرحله به مرحله داستان پیش بره و کامل بشه. وقتی به این مرحله رسیدید حالا با جزییات بیشتر هر کدوم از این بخش ها رو شروع به توصیف میکنین اینکه تو هرکدوم از این صحنه ها چه کاراکترهایی حضور دارن، چه اتفاقاتی قرار بیافته و چه دیالوگ هایی بین اونها رد و بدل میشه.
      در نهایت چیزی که در خروجی خواهیم داشت. مثل یک نقشه کامل خواهد بود که کارگردان با داشتن اون می تونه شروع به ساخت فیلم کنه پس سعی کنین تا جای ممکنه فیلمنامه تون واضح باشه تا کارگزدان نقشه دقیقتری جلوش داشته باشه.
      البته یک مرحله بین نگارش فیلمنامه و تولید وجود داره که طراحی استوری برده، تو این مرحله طراح استوری برد میاد نسخه تصویری فیلمنامه رو آماده میکنه تا کارگردان پیش نمایش از فیلم داشته باشه.
      دوست دارید اطلاعات بیشتری داشته باشید حتما یه سری به دوره آموزشی داستان گویی و داستان گویی پیشترفته بزنین.

      راستی اسم گروه ما نوشیکا هست یعنی بچه آهو! حالا چرا نوشیکا توی این صفحه کامل توضیحش دادیم.
      ممنون از همراهیتون

  • شایان

    17 بهمن, 1399

    ممنون از مطلالب خوبتون ، اما ایکاش مطالبی هم درباره اصول طرح نویسی و ایده پردازی برای انیمیشن به اشتراک می گذاشتید ، انیماتورها و نویسندگان ما در این زمینه قدری ناپخته و کم تجربه هستن . بازم ممنون

    • محسن گلچین

      17 بهمن, 1399

      خواهش میکنم،
      به نکته مهمی اشاره کردید. ما درمقاله های چگونه یک نویسنده شویم؟ قسمت اول و دوم سعی کردیم به این موضوع بپردازیم. ولی به نظر بنده این موضوع اینقدر مهم و تاثیر گذاره که میشه چندین مطلب تخصصی در مورد اون نوشت ولی ما در حد توانمون سعی کردین در مورد صحبت کنیم.

  • مهران کارگر

    14 بهمن, 1399

    😀 : شما در مورد بازی نوشتن هم مطلب میگذارید ؟

    • تیم پشتیبانی نوشیکا

      15 بهمن, 1399

      بله
      در خدمت تون هستیم

  • محمدرضا حبیب اللهی

    6 بهمن, 1399

    چرا جان لستر استودیو پیکسار و دیزنی را ترک کردن؟؟؟

    • امیرحسین دهزاد

      6 بهمن, 1399

      روحیات ایشون باعث رنجش خاطر یکسری از کارکنان پیکسار شده بود که در ادامه موج اعتراض بازیگران هالیوودی به این قبیل موضوعات، ایشون هم مورد اعتراض قرار گرفت
      البته لستر، عذرخواهی کرد و این مسئله رو یک سوءتفاهم به حساب آورد ولی با این حال تصمیم‌گیری شد تا ایشون بخاطر سوابق درخشانشون و خدمتی که به صنعت انیمیشن کردن، به صورت رسمی استعفا بدن و در حال حاضر در شرکت Skydance (مربوط به کمپانی Paramount) با همون جایگاه، یک انیمیشن تولید کردن و در حال ساخت یک انیمیشن دیگه با نام Pookoo هستن

  • محمدرضا حبیب اللهی

    6 بهمن, 1399

    سلام
    برای جان لستر اتفاقی افتاده ؟
    در چند سال اخیر داخل انیمیشن های پیکسار و دیزنی اسمی از ایشان نیست

    • امیرحسین دهزاد

      6 بهمن, 1399

      سلام دوست خوبم
      مشخصه که انیمیشن‌بین و از علاقه‌مندان به کارهای پیکسار هستی
      باید گفت مدیران پیکسار و شخص خود جان لستر، بخاطر یکسری مسائل اخلاقی که نشأت گرفته از روحیات ایشون بود تصمیم گرفتن که ایشون رو کنار بذارن و بخاطر همین خیلی رسمی و پس از اتمام انیمیشن داستان اسباب‌بازی‌های 4 از این شرکت استعفا داد و خداحافظی کرد

  • سعید

    1 آذر, 1399

    سلام برای فیلنامه نویسی انیمیشن باید چکار کنیم
    انیمیشن سریالی دو بعدی من عاشق فیلنامه نویسی انیمیشن هستم

    • تیم پشتیبانی نوشیکا

      2 آذر, 1399

      با سلام و ادب خدمت دوست مهربان من
      دوره داستان گویی میتونه به شما کمک کنه

  • رضا

    7 آبان, 1399

    چطور میتونیم واسه این کمپانی ها سیناپسی ارسال کنیم
    و واسه حفظ حق مالکیت اثر چ اقدامی باید انجام بدیم

    • تیم پشتیبانی نوشیکا

      7 آبان, 1399

      با سلام و ادب
      هر کدوم از این استودیوها دارای وبسایت هستند که شرایط و الزامات ارسال ایده و … وجود دارد

      • ha

        2 دی, 1400

        سلام خسته نباشید🙂میشه بیشتر توضیح بدید👍
        ممنون از شما

  • عرفان آزرمسا

    1 مرداد, 1399

    سلام بر شما
    ببخشید میخواستم بپرسم شما دقیقا میدونید مدیر بخش خلاقیت تو استودیو دقیقا چیه و آیا همچین شغلی در کسور ما هست یا خیر؟

    • محسن گلچین

      1 مرداد, 1399

      سلام
      مدیر ارشد بخش خلاقیت (Chief creative officer) در واقع بالاترین رتبه در یه شرکت یا کمپانی که بر روی کل مسیر از شروع ایده یابی تا رسیدن به محصول نهایی نظارت میکنه تا مطمئن بشه اون کیفیت و استانداردهای شرکت در کار پیاده شده باشه. به یه عبارت دیگه وظیفه اون اینه که مطمئن بشه محصولاتی طوری تولید و ارائه بشن که متناسب اون برند باشه و هویت برند حفظ بشه. معمولا توی هر مرحله، کار به مدیر خلاقیت ارائه میشه و اون فرد باید تصمیم بگیره که آیا کار مورد تایید هست یا اگه نیست مواردی که نقطه ضعفه و باید تغییر کنه رو مشخص میکنه و معمولا درباره ش یه راه حل پیدا میکنه. در واقع اون تصمیم میگیره که محصول چطور باید باشه و یا اینکه چطوری عرضه بشه.
      این سمت جایگاهی نیست که مثلا برید توی دانشگاه و درس های مربوط به اون رو بخونید و تبدیل به مدیر ارشد بخش خلاقیت بشید این جایگاه معمولا به فردی داده میشه که تو همون شرکت سال ها کار کرده، مدیریت بخش های مختلف رو انجام داده، تصمیمات مهم زیادی گرفته و بنا به تجربه که به دست آورده توی این جایگاه قرار میگیره. با این تعاریف توی هر شرکتی یه همچین فردی وجود داره ولی خوب معمولا تو شرکت های کوچک تر همون مدیر یا مدیر عامل این کار رو انجام میده ولی تو شرکت های بزرگ تر مدیر عامل چون باید جنبه مختلف دیگه ای مثل امور مالی و اداری، منابع انسانی، قراردادهای کلان و… رو نظارت کنه این بخش از مسئولیتش رو به مدیر ارشد خلاقیت واگذار میکنه.

  • عرفان آزرمسا

    28 تیر, 1399

    با سلام خدمت شما
    خیلی مقله خوبی بود فقط اگر امکانش هست یه بخش امتیاز دهی هم اضافه کنید تا اگه خوشمون اومد بتونیم بهش نمره یا ستاره بدیم

    • محسن گلچین

      28 تیر, 1399

      سلام به شما همراه گرامی
      خوشحالم اینکه این مطلب براتون مفید بوده و ممنون از اینکه نظرات محبت آمیزتون رو برامون میفرستید و بهمون انرژی میدید. در مورد پیشنهادتون هم این موضوع رو با تیم فنی سایت مطرح میکنیم تا ببین امکان این کار هست یا خیر. نظرات شما برای ما خیلی ارزشمنده، ممنون از اینکه نظراتتون رو با ما به اشترک میذارید.

  • فرانك

    4 اردیبهشت, 1399

    ممنونم ،اين مطلب به من يه ديد كلي داد كه بهش نياز داشتم

    • محسن محمدرضاپورطبری

      4 اردیبهشت, 1399

      با سلام و ادب
      ممنونیم که برای شما مفید بوده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست

لطفا صبر کنید