تیم هاج: کارگردانی همه چیزدان!

2,591

توی این مقاله می خوایم با آدمی آشنا بشیم که هم صداپیشه ست، هم نویسندۀ داستانه، هم انیماتوره، هم کمدینه، و هم کارگردان. خلاصه از هر انگشتش هزار تا هنر می باره! این آدم کسی نیست جز تیموتی هاج که به تیم هاج معروفه.

ایده بزرگ اینترتینمنت

تیم هاج توی ایده بزرگ اینترتینمنت (Big Idea Entertainment) کارگردانی کرده. حالا این ایده بزرگ اینترتینمنت چیه؟ یه تولیدکنندۀ انیمیشن آمریکاییه که یکی از معروف ترین تولیداتش سری «قصه های سبزیجات» هست.

اینترتینمنت - تیم هاج

از سال 2008 ایده بزرگ اینترتینمت به عنوان شرکت تابعی از دریم ورکس کلاسیکس فعالیت می کنه که اون هم به نوبۀ خودش به دریم ورکس و در نهایت به ان بی سی یونیورسال و کامکست ختم میشه. حالا این دریم ورکس کلاسیکس (DreamWorks Classics) چیه؟

دریم ورکس کلاسیکس -

کلاسیک مدیا ال ال سی اسم اصلیشه؛ ولی اسم تجاریش دریم ورکس کلاسیکس هست: این یه شرکت سرگرمی آمریکایی به عنوان کلاسیک مدیا توی سال 2000 توسط اریک النبوژن و جان انگلمن تأسیس شد. دارایی های این شرکت شامل حقوق فیلم ها و شخصیت هاش بود که توی سال 2012 توسط دریم ورکس انیمیشن از مالک قبلیش، رسانۀ بومرنگ خریداری شد.

برگردیم به ایده بزرگ اینترتینمت. این شرکت توی نَشویل که مرکز ایالت تنسی آمریکاست قرار داره. نشویل مرکز موسیقی، خدمات سلامت و درمان، چاپ و نشر، صنایع بانکداری و ترابری همچنین خونه ای برای خیلی از کالج ها و مراکز دانشگاهیه.

چند خط بالاتر از این حرف زدیم که یکی از محصولات ایده بزرگ اینترتینمنت «قصه های سبزیجات» بود. چون خود تیم هاج هم توی گروه ساخت این انیمیشن بوده، خوبه که یه توضیحی در مورد این انیمیشن بدیم.

یک انیمیشن در مورد یونس پیامبر

قصه های سبزیجات (VeggieTales) یه انیمیشن مسیحی و کامپیوتری و موزیکاله که توی اون از زبون یه سری شخصیت میوه و سبزیجات داستان های کتاب مقدس مسیحی ها گفته میشه و در انتهای هر قسمت هم با توجه به جهان بینی کتاب مقدس مسیحی ها به مخاطب کودک درس زندگی داده میشه.

قصه های سبزیجات

دو تا فیلم هم بعد از این سریال انیمیشنی ساختن که اسم اولی «یونس: یک فیلم قصه های سبزیجات» (Jonah: A VeggieTales Movie) هست که توی سال 2002 منتشر شد. تم های اصلی این فیلم دلسوزی و رحمت هست که توی دو تا داستان مختلف رخ میده.

یونس: یک فیلم قصه های سبزیجات

داستان اول که در زمان اکنون رخ میده مربوط به بدبختی های دو تا شخصیت بابِ گوجه فرنگی و پدر مارچوبه هست. مارچوبه اسم یه گیاه گلداره که بومی بیشتر مناطق اروپا، آفریقای شمالی و غرب آسیاست. این گوجه فرنگی و مارچوبه می خوان برن کنسرت و توی راهشون دچار یه سری گرفتاری میشن.

داستان دوم در زمان قدیم رخ میده و به طور مستقیم مبتنی بر داستان یونس پیامبر توی کتاب مقدسه. یونس پیامبری از پادشاهی شمالی یهودی ها بود که حدود قرن هشتم قبل از میلاد زندگی می کرد. یهوه (خدای یهودی ها) از یونس می خواد که به نینوا سفر کنه و به ساکنان اونجا هشدار بده که از غضب زودهنگام خداوند بترسن.

یونس سوار کشتی میشه و راهی منطقه ای به اسم «ترشیش» میشه. کشتی یونس توی راه گرفتار طوفان میشه و یونس از خدمۀ کشتی می خواد که اون رو به دریا بندازن. یه ماهی غول پیکر یونس رو می بلعه. سه روز بعد، بعد از موافقت یونس برای رفتن به نینوا، ماهی اون رو توی ساحل بالا میاره.

یونس با موفقیت همۀ ساکنان نینوا رو به توبه متقاعد می کنه و شهر نجات پیدا می کنه ولی چون به نابودی شهر تمایل داره، بیرون شهر منتظر می شینه تا شهر نابود بشه. یهوه یه گیاهی رو خلق می کنه تا از یونس در برابر نور خورشید محافظت می کنه، ولی بعدش یه کرمی رو می فرسته تا اون رو پژمرده کنه.

یونس از گرمای شدید گله می کنه که در جواب از سمت یهوه ملامت میشه. توی دین یهودیت، داستان یونس نشون دهندۀ امکان توبه و بخشیده شدن از سمت خداست. توی کتاب مقدس مسیحی ها اومده که عیسی خودش رو «بزرگ تر از یونس» می خونه.

توی دین اسلام هم یونس یه پیامبر محسوب میشه و روایت کتاب مقدس مسیحی ها و یهودی ها با تفاوت های کمی توی قرآن هم تکرار شده. ماهی داستان یونس اغلب نهنگ نامیده شده، ولی متن عبری فقط از «ماهی غول پیکر» نام برده.

ماجرای یونس از نظر خیلی از متفکرهای مدرن، ماجرای مهمی محسوب می شده. مثلاً توی قرن های هفدهم و هجدهم، خیلی از متفکرهایی که به خدا و دین اعتقادی نداشتن هم معتقد بودن که این داستان توی تاریخ واقعاً رخ داده و حدس هایی دربارۀ ماهی ای که یونس رو بلعید می زدن.

بعضی ها هم ماجرای یونس رو تخیلی می دونن و معتقدن به طور آگاهانه به این سبک نوشته شده و احتمالاً به اشتباه به متن کتاب مقدس اضافه شده. این افراد معتقدن که نویسندۀ ماجرای یونس قصد داشته که بعضی از عقاید یهودی ها رو نقد کنه و این نقد رو در قالب این داستان مطرح کرده.

خلاصه که این فیلم انیمیشنی روی یه داستان مهم دینی انگشت گذاشته و دیدیم که چقدر بحث و نظر در مورد این داستان وجود داره. گفتیم که محوریت هر دو داستان توی این انیمیشن در مورد دلسوزی و رحمت هست و شخصیت های این داستان ها بعد از اینکه یه اشتباهی می کنن، بهشون یه فرصت دوباره داده میشه تا اشتباهشون رو جبران کنن.

پیشنهاد مطالعه  با جدیدترین مجموعه انیمیشن های کوتاه پیکسار بیشتر آشنا شوید

تیم هاج توی این انیمیشن به عنوان صداپیشه همکاری کرده و نقش شخصیتی به اسم «خلیل» رو ایفا کرده. خلیل یه کرم ابریشمه که لهجۀ هندی داره و طبق توضیحاتی که بالاتر در مورد داستان یونس دادیم، شخصیتش از روی کرمی گرفته شده که یهوه خلق کرد تا اون گیاهی که یونس از سایه ش استفاده می کرده رو پژمرده کنه.

سبزیجاتی که زیاد نفروخت!

فیلم دومی که بر اساس شخصیت های «قصه های سبزیجات» ساختن، «دزدان دریایی ای که کاری نمی کنند: یک فیلم قصه های سبزیجات» (The Pirates Who Don’t Do Anything: A VeggieTales Movie) بود که توی سال 2008 منتشر شد.

دزدان دریایی ای که کاری نمی کنند: یک فیلم قصه های سبزیجات -

کارگردان این فیلم مایک ناروکی و نویسنده ش فیل ویسچر بود و برخلاف فیلم قبلی و سریال «قصه های سبزیجات» این فیلم ارتباطی با قصه های مسیحیت و پیام های مبتنی بر کتاب مقدس نداشت. عموم منتقدها فیلم نامۀ این انیمیشن رو نقد کردن و راضی نبودن؛ ولی از ساخت انیمیشن راضی بودن.

در حالی که بودجۀ ساخت این فیلم 15 میلیون دلار بود، فقط تونست 13 میلیون دلار در سراسر دنیا بفروشه و از این جهت یه ضرر مالی محسوب می شد. داستان این انیمیشن در مورد یه دزد دریایی به اسم رابرت هست که شاهزاده اسکندر رو می دزده.

حالا ملکه یه نفر رو می فرسته تا دنبال راه حل بگرده تا بتونه شاهزاده اسکندر رو از دست دزد دریایی نجات بده. تیم هاج توی این انیمیشن هم به عنوان صداپیشه با تیم ساخت انیمیشن همکاری کرده. مدت زمان این انیمیشن 86 دقیقه ست.

آب نبات یا سبزیجات؟ مسئله این است!

ایدۀ قصه های سبزیجات رو برای اولین بار فیل ویسچر توی دهۀ 1990 مطرح کرد. مسئلۀ ویسچر این بود که آیا میشه انیمیشن رو به عنوان یه مدیوم و رسانه دید که از طریقش بشه به بچه ها درس های اخلاقی آموزش داد یا نه.

به خاطر محدودیت های فنی ای که توی ساخت انیمیشن های سه بعدی وجود داشت اون زمان، ویسچر به این نتیجه رسیده بود که شخصیت های انیمیشن بهتره که بازو و دست و پا و مو نداشته باشن. اولین پیشنهاد این بود که شخصیت های این انیمیشن یه تعداد آب نبات باشن که شبیه آدم ها حرف می زنن.

همسر ویسچر پیشنهاد میده که پدر و مادرها ترجیح میدن که بچه هاشون پای انیمیشن هایی بشینن که قهرمانشون عادات غذایی خوب رو به نمایش بذارن؛ نه غذاهایی که برای سلامتی مضرن. این ایده به ویسچر کمک کرد تا شخصیت ها رو یه مشت میوه و سبزی کنه!

بعد از اینکه شخصیت ها طراحی شدن، ویسچر از تعدادی از دوستانش دعوت می کنه تا به جای بعضی شخصیت ها صداپیشگی کنن و تیم هاج هم به عنوان صداپیشۀ شخصیت «خلیل» انتخاب میشه. هاج توی سال 2003 به خاطر این صداپیشگی نامزد جایزۀ آنی به عنوان بهترین صداپیشۀ انیمیشن شد.

پنگوئن هم فضانورد میشه مگه؟!

پروژۀ دیگه ای که تیم هاج با ایدۀ بزرگ اینترتینمت همکاری کرد انیمیشن «3-2-1 پنگوئن ها» (3-2-1 Penguins) بود که یه انیمیشن علمی-تخیلی و کامپیوتری و مسیحی مخصوص کودکانه. «3-2-1 پنگوئن ها» از 14 نوامبر سال 2000 پخش شد و تا سال 2008 ادامه داشت.

این انیمیشن از طریق شبکۀ تلویزیونی «کوبو» (Qubo) که یه شبکۀ مخصوص کودکان بین 5 تا 14 ساله پخش می شد. انیمیشن «پنگوئن ها» تا سه فصل ساخته شد. داستان این انیمیشن در مورد یه برادر و خواهر به اسم های «جیسون» و «میشل» هست که تابستون رو با مادربزرگ بریتانیایی خودشون توی ایالت پنسیلوانیا می گذرونن.

کوبو

پنسیلوانیا (Pennsylvania) یه ایالت توی شمال شرقی آمریکاست که یکی از ایالت های ساحلی اقیانوس اطلس آمریکا محسوب میشه. پایتختش هریسبورگ هست و شهرهای پیتسبورگ و فیلادلفیا جزو این ایالت محسوب میشن.

مادربزرگ جیسون و میشل یه کلکسیونی از مجسمه های کوچولو و بامزه داره که گرون ترین شون مجسمۀ چهار تا پنگوئنه که توی یه موشک هستن. این مجسمۀ گرون رو همسر مرحومش به عنوان هدیۀ ماه عسل بهش داده بوده.

توی قسمت اول این انیمیشن جیسون و میشل به طور اتفاقی این مجسمه رو میندازن؛ ولی این مجسمه به جای اینکه بشکنه، وسط راه پرواز می کنه و میره به سمت بالا. اونجا مشخص میشه که این چهار تا پنگوئن گویا واقعاً مسافرهای یه فضاپیما هستن که می تونه پرواز کنه.

این انیمیشن به دست چهار نفر کارگردانی شده که یکیشون همین تیم هاج خودمون بوده. تیم هاج علاوه بر کارگردانی، به همراه فیل ویسچر تهیه کنندگی این اثر رو هم بر عهده داشت. همچنین نویسندۀ بعضی از قسمت ها هم تیم هاج بوده.

سابقۀ هنری تیم هاج

حالا این تیم هاج که اینقدر سابقۀ کار هنری داره، از کی به کار هنری علاقه مند شده بود؟ موقعی که کلاس هفتم بود، دوربین 8 میلیمتری پدرش رو یه مدت گرفته بود و با استفاده از خمیر و بقیۀ مواد و وسایل فیلم های کوتاه می ساخت.

بعداً تیم به دانشگاه اورال رابرتز که یه دانشگاه خصوصی آمریکایی هست رفت. این دانشگاه توی شهر تالسا و ایالت اکلاهما هست. تالسا چهل و شیشمین شهر بزرگ آمریکا محسوب میشه و جمعیتش حدود 400 هزار نفر هست.

پیشنهاد مطالعه  پیش بینی نامزدهای بهترین انیمیشن اسکار 2019

اولین شغل تیم هاج توی یه استودیوی انیمیشن سازی کوچیک توی سان فرانسیسکو بود که به مدت هفت سال برای تبلیغات های تلویزیونی انیمیشن می ساخت. همزمان با این کار، تیم توی مؤسسۀ هنر سن آنتونیو درس هم می خوند.

بعدش هاج تونست وارد کمپانی والت دیزنی بشه که توی اورلاندوی فلوریدا بود. در واقع استودیوهای هالیوود دیزنی به نوعی ترکیبی از استودیو و شهربازیه که توی فلوریدا ست. این استودیوهای دیزنی توی سال 1989 افتتاح شدن.

یه داستان چینی توی قلب آمریکا!

هاج که وارد دیزنی شد، سیل پروژه های معروف به سمتش سرازیر شد. هاج توی کار استوری بورد تخصص داشت و طبیعتاً توی این پروزه ها هم به عنوان استوری آرتیست به کار گرفته شد. اولین پروژه، انیمیشن «مولان» (Mulan) بود که سی و شیشمین انیمیشن بلند کمپانی والت دیزنی محسوب میشه.

انیمیشن «مولان» از این جهت اهمیت داره که توی دورۀ رسانس دیزنی ساخته شد. دورۀ رنسانس دیزنی (The Disney Renaissance) به فاصلۀ سال های 1989 تا 1999 میلادی گفته میشه که طی اون انیمیشن های بلند استودیو والت دیزنی پیکچرز دوباره به موفقیت های تجاری و انتقادی تبدیل شدن.

دورۀ رنسانس دیزنی - تیم هاج

توی این دوره ده تا انیمیشن توسط والت دیزنی ساخته شد که «مولان» نهمی بود. کارگردان های این انیمیشن باری کوک و تونی بانکروفت بودن و داستانش رو رابرت دی سان سوشی بر اساس یه اسطورۀ کهن کشور چین نوشت.

مینگ نا ون، ادی مورفی و میگوئل فرر از صداپیشه های نسخۀ انگلیسی این انیمیشن هستن. توی نسخۀ چینی، جکی چان صداپیشگی شخصیت لی شانگ رو انجام میده. داستان فیلم در زمان سلسلۀ هان اتفاق میفته. سلسلۀ هان سلسلۀ فرمانروا توی سرزمین چین از سال 206 قبل از میلاد تا سال 220 میلادی، حدود 400 سال بود.

یه افسانۀ آمریکایی توی قلب آمریکا!

انیمیشن بعدی ای که تیم هاج توی ساختش همکاری کرد، «افسانه های آمریکایی دیزنی» (Disney’s American Legends) بود که توی سال 2001 منتشر شد. «افسانه های آمریکایی دیزنی» یه فیلم آنتولوژی محسوب میشه.

افسانه های آمریکایی دیزنی - تیم هاج

فیلم آنتولوژی (Anthology film) زیرژانری از فیلم هاست که از چند تا فیلم کوتاه مختلف تشکیل شده که اغلب فقط توسط یه موضوع، فرضیه یا رویداد مختصر به هم گره خوردن. برخی اوقات هر قسمت توسط یه کارگردان متفاوت کارگردانی میشه. مثال معروف این نوع فیلم ها «داستان های نیویورکی» (New York Stories) هست.

داستان های نیویورکی - تیم هاج

انیمیشن «افسانه های آمریکایی دیزنی» هم به این معنا یه فیلم آنتولوژی محسوب میشه و از چهار انیمیشن موزیکال تشکیل شده که قبلا توسط والت دیزنی منتشر شده بود. راوی این فیلم جیمز ارل جونز (James Earl Jones) هست که دوبلور، بازیگر تئاتر و تلویزیونه.

جیمز ارل جونز - تیم هاج

شهرت جیمز ارل جونز به خاطر صداپیشگی شخصیت دارت ویدر توی فیلم «جنگ ستارگان» هست. جیمز ارل جونز از طرف آکادمی اسکار جایزۀ یک عمر دستاورد رو توی سال 2011 دریافت کرد. یکی از فیلم های معروفی که ارل جونز توش بازی کرده، «بازی پاتریوت» (Patriot Games) هست.

بازی پاتریوت - تیم هاج

تیم هاج توی این انیمیشن جزو صداپیشه ها بود. چهار تا فیلمی که بخش های مختلف این فیلم هستن اینهان: «مهندس شجاع» (The Brave Engineer) که توی سال 1950 ساخته شد، «پائول بونیان» (Paul Bunyan) که توی سال 1958 ساخته شد، «جان هنری» (John Henry) که توی سال 2000 ساخته شد و «دانه های سیب جانی» (Johnny Appleseed) که از سال 1948 ساخته می شد.

تیم هاج

انیمیشن «دانه های سیب جانی» بر اساس داستانی به همین اسم از گوئنیث سوئین ساخته شده. داستان در مورد یه مرد مهربون و قوی به اسم جان هست که در طول سفرش، اتفاقات ناگواری رو تجربه می کنه. اون توی سال 1790 ماجراجوییش رو شروع کرد و به ایالت پنسیلوانیا رفت. وارِن یه شهر آن چنان پیشرفته نبود و مردم با گاری وسایلشون رو جا به جا می کردن. جان متوجه شد که مردم بیشتر به دنبال ساختن گاری برای وارد کردن غذا به وارن هستن. ولی اون فکر دیگه ای داشت…

انیمیشن بعدی ای که تیم هاج توی پروژۀ ساختش به عنوان استوری آرتیست فعالیت کرد، «برادر خرس» (Brother Bear) بود. داستان این انیمیشن به این صورته: یه شکارچی جوون به اسم «کنی» برای تفریح خودش، خرسی رو می کشه. بعد از این اتفاق اون به طرزی اسرارآمیز به یه خرس تبدیل میشه تا مجازات عملی رو که انجام داده ببینه.

برادر خرس - تیم هاج

توی سال 2000 بود که تیم هاج دست خانواده ش رو گرفت و به سمت شمال آمریکا رفت. مقصد اون شهر شیکاگو بود که بزرگ ترین ایالت ایلینوی محسوب میشه. منطقۀ شهری شیکاگو با جمعیت بیشتر از 9 میلیون نفر سومین شهر پرجمعیت توی آمریکا محسوب میشه و پرجمعیت ترین شهر منطقۀ غرب میانۀ آمریکاست.

هاج توی شیکاگو شروع به فعالیت توی حوزۀ انیمیشن کامپیوتری می کنه. توی سال 2001 تونست جایزۀ جشنوارۀ انیمیشن جهان رو به خاطر کارگردانی یکی از قسمت های «قصه های سبزیجات» برنده بشه؛ همون انیمیشنی که بعضی قصه های مذهبی رو برای بچه ها روایت می کنه.

باز هم سبزیجات، اما این بار توی خونه!

تیم هاج الان توی شهر فرانکلین توی ایالت تنسی آمریکا زندگی می کنه. جمعیت این شهر حدود 60 هزار نفره. گفتیم که تیم هاج توی تجربه های کاری مختلفی که داشته، کارگردانی رو هم تجربه کرده. یکی از کارهایی که اون کارگردانی کرده، یکی از سریال های «قصه های سبزیجات» بود که اسمش «قصه های سبزیجات در خانه» (Veggie Tales in the House) هست.

پیشنهاد مطالعه  نوشیکا ؛ از مفهوم تا خلق ایده

قصه های سبزیجات در خانه

قسمت های این سریال از تاریخ 26 نوامبر سال 2014 از نتفلیکس منتشر شد و تا سه سال ادامه داشت. صداپیشه های این سریال هم مثل همون صداپیشه های دهۀ 1990 این انیمیشن هستن و تفاوتی توی لیست صداپیشه های اصلی این انیمیشن دیده نمیشه.

در کل بازخورد مثبتی به این سریال نشون داده شد، ولی بعضی ها به خاطر طراحی مجدد شخصیت ها و پیام های مسیحی، از این انیمیشن انتقاد کردن. تعداد تماشاگرها و مخاطب های این سریال از سریال اصلی ای که توی دهۀ 1990 پخش می شد کمتر بود.

شخصیت اصلی «قصه های سبزیجات در خانه» باب هست که یه گوجه فرنگیه. صدای باب رو فیل ویسچر بازی کرده. باب به عنوان یکی از کارکنان پاره وقت توی یه شرکتی کارهای مختلفی رو انجام میده. دوست و هم خونۀ باب، لری هست.

لری یه خیاره و مایک ناروکی صدای اون رو بازی می کنه. لری یه مقداری حواس پرته و شخصیت خل وضعی داره! لری توی همون شرکتی که باب کار می کنه، به عنوان یه راننده استخدام شده. همچنین لری یه شخصیت مخفی داره و توی اون شخصیت از شهر در مقابل جرم های خلافکارها محافظت می کنه.

شورش سبزیجات در شهر!

بعد از اتمام این سریال، یه سریال دیگه رو هم تیم هاج کارگردانی کرد به اسم «قصه های سبزیجات در شهر» (Veggie Tales in the city) که این انیمیشن هم از نتفلیکس منتشر شد و پخش اون از 24 فوریه سال 2017 شروع شد و 13 قسمتی که برای فصل اول ساخته بودن، منتشر شد.

قصه های سبزیجات در شهر - تیم هاج

انتشار فصل دوم همین سریال از 15 سپتامبر 2017 شروع شد. یکی از ویژگی های شخصیتی باب (همون گوجه فرنگیه) توی این سریال اینه که خیلی اهل مطالعه شده و یه ماشین آب و هوا ساخته و به وسیلۀ اون آب و هوا رو مطالعه می کنه و به دوستاش توی شهر کمک می کنه.

لری هم که بهترین دوست و هم خونۀ باب هست (همون خیاره) انجام کارهای احمقانه رو دوست داره. مثلاً دوست داره آهنگ های مسخره بخونه یا اینکه حجم خیلی زیادی از ماهی ساردین رو بخوره. ساردین به گروهی از چند تا گونۀ ماهی ها میگن.

ساردین یکی از انواع سوشی هست و بهش ایواشی گفته میشه. ماهی های ساردین ماهی های روغنی و از خانوادۀ شک ماهیان هستن که با شاه ماهی شمالی خویشاونده. اسم این ماهی برگرفته از جزیرۀ ساردنی ایتالیا هست چون یه زمانی این نوع ماهی توی آب های اون جزیره به مقدار خیلی زیاد پیدا می شذ.

یه شخصیت دیگه هم توی این انیمیشن هست به اسم «لورا». لورا یه هویج دختره و با باب و لری رفیقه. علاقۀ اصلی لورا اینه که با دوستاش بازی کنه؛ مخصوصاً بیسبال و پریدن با طناب. لورا در نهایت جزو قهرمان های شهر میشه و به همراه لری از شهر در برابر جرم و جنایت محافظت می کنه.

شخصیت دیگۀ این انیمیشن جونیور هست که یه مارچوبه ست. صداپیشۀ هم جونیور و هم لورا ترس مک نیله. جونیور بهترین رفیق لورا ست. جونیور یه بچۀ معمولیه و همیشه می خواد شبیه به لری باشه. اون هم شبیه لری یه شخصیت منفی قهرمان داره که از شهر محافظت می کنه.

شهردار این شهر هم یه مارچوبه به اسم آرکیبالد هست که صداپیشۀ این شخصیت فیل ویسچر هست. آرکیبالد یه لهجۀ غلیط بریتانیایی داره و از اینکه شهردار و رهبر شهره، لذت می بره. ولی خیلی از اوقات نمی رسه که همۀ کارهایی که بر عهده ش هست رو انجام بده.

یکی از شخصیت های دیگۀ این انیمیشن پا گریپ هست که صدای این شخصیت رو هم فیل ویسچر اجرا کرده. پا گریپ یه انگور مسن و عاقله و یه فروشگاه داره که باب و لری توی این فروشگاه کار می کنن. پا گریپ معمولاً بصیرت ها و بینش های خوبی رو به دوستاش میده.

حرف پایانی در مورد تیم هاج

توی این مقاله با یه آدمی آشنا شدیم که هم توی حوزۀ انیمیشن هم کارگردانی کرده، هم تهیه کنندگی کرده، هم نویسندگی کرده، هم کار تدوین انجام داده، هم توی زمینۀ استوری بورد فعالیت کرده، هم صداپیشگی کرده و هم فیلمنامه نویسی. تیموتی انیماتور هم هست و دوره های آموزشی مختلفی هم در این زمینه داره. میتونین از دوره طراحی های شخصیت کارتونی تیموتی هاج استفاده کنین.

تیم هاجِ 59 ساله بیشتر به خاطر نوشتن فیلمنامۀ انیمیشن «3-2-1 پنگوئن ها» (که توی ایران به اسم «پنگوئن های فضایی» شناخته میشه) معروف شده. همچنین تیم هاج توی انیمیشن های شیر شاه و پوکاهانتس به عنوان دستیار انیماتور فعالیت داشته.

نکتۀ جالب کارنامۀ هنری تیم هاج کارگردانی دو تا انیمیشن سریالی مذهبی هست. شاید برای خیلی ها که توی ایران دغدغۀ این رو دارن که چطور میشه از طریق انیمیشن به مخاطب کودک، درس های اخلاقی و دینی داد، آشنایی با کارهای تیم هاج الهام بخش باشه.

در ادامه دعوت می کنم تا کمی با کار تیم هاج آشنا شوید.


2 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • مهسا مهرابی

    16 دی, 1401

    مرسي^_^❤💙💜🧡

  • Aria

    31 مرداد, 1401

    عالی 👏👏

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست

لطفا صبر کنید