جوایز آنی: جایزه‌هایی مخصوص انیمیشنی‌ها

1,244

جوایز آنی (Annie Awards) به جوایزی گفته میشه که توسط یه مؤسسۀ غیرانتفاعی به اسم «انجمن بین‌المللی فیلم‌های انیمیشنی» (ASIFA-Hollywood) در لس آنجلس به موفقیت‌هایی که توی حوزۀ انیمیشن‌های سینمایی و تلویزیونی کسب میشه، اهدا میشه.

مختصری در مورد جوایز آنی

سابقۀ جوایز آنی برمی‌گرده به سال 1972 میلادی (50 سال پیش). اولش قرار بوده این جایزه‌ها به تهیه‌کننده‌ها، طراح‌ها، نویسنده‌ها، صداپیشه‌ها و صداگذارهای انیمیشن داده بشه، ولی از 1992 بخش بهترین انیمیشن به وجود اومد و جایزه به طور کلی به انیمیشن اهدا میشه.

انجمن بین‌المللی فیلم‌های انیمیشنی سه نوع عضو داره: دستۀ اول افراد حرفه‌ای هستن که بهشون «عضو عمومی» گفته میشه؛ دستۀ دوم علاقه‌مندان به حوزۀ انیمیشن هستن که بهشون «حامی» گفته میشه؛ دستۀ سوم هم هنرجوها هستن.

هر کدوم از اعضا با توجه به دسته‌ای که توش عضون، باید مقداری هزینه پرداخت کنن تا بتونن عضو این مؤسسه بشن. حالا برنده‌های جوایز آنی بر چه اساسی انتخاب میشن؟ بر اساس آرای بعضی از اعضای عمومی این انجمن که آدم‌های حرفه‌ای حوزۀ انیمیشن هستن.

مراسم دورۀ 48 ام و 49 ام این جوایز به صورت مجازی به ترتیب توی تاریخ‌های 16 آوریل 2021 (27 فروردین 1400) و 12 مارس 2022 (21 اسفند 1400) برگزار شدن. علت مجازی برگزار شدن این دو تا مراسم، همه‌گیری بیماری کرونا بود.

گفتیم که سابقۀ این جوایز به سال 1972 برمی‌گرده. توی اون سال یه خانمی به اسم جون فوری (June Foray) این ایده رو پیشنهاد داد که به موفقیت‌های حوزۀ انیمیشن جایزه داده بشه. فوری اون زمان 55 سالش بوده و 35 سال بود که توی حوزۀ دوبله کار می‌کرد.

جوایز آنی -

فوری تا سال 2014 میلادی مشغول صداپیشگی بود تا اینکه 26 ژوئیه 2017 و درست دو ماه قبل از اینکه 100 سالش بشه، فوت شد. از جمله کارهای تلویزیونی که فوری صداپیشه‌ش بوده، میشه به «چگونه گرینچ کریسمس را دزدید» (How the Grinch Stole Christmas) اشاره کرد.

جوایز آنی -

جون فوری توی سال 1972 این ایدۀ خودش رو با رییس انجمن بین‌المللی فیلم‌های انیمیشنی در میون گذاشت و تصمیم گرفته شد که هر ساله چنین مراسمی برگزار بشه. اولین مراسم جوایز آنی توی بلوارِ ونچورا در شهرک استودیو سیتی توی لس آنجلسِ کالیفرنیا برگزار شد.

اولین جایزۀ آنی

اولین جایزۀ آنی به دو تا برادر داده شد: مکس فلایشر (Max Fleischer) و دیو فلایشر (Dave Fleischer). مکس فلایشر انیماتور لهستانی-آمریکایی و از پیشگامان انیمیشن محسوب میشه. اینو در نظر داشته باشین که فلایشر 18 سال از والت دیزنی هم بزرگتر بوده حتی. مکس فلایشر دقیقاً توی همون سالی که جایزۀ آنی رو دریافت کرد، فوت شد. موقع درگذشتش توی سال 1972، 89 سالش بود.

برادر مکس، دیو فلایشر فیلم‌نامه‌نویس و تهیه‌کننده و کارگردان بود. دیو 11 سال از مکس کوچیکتر بود. این دو تا برادر یه استودیویی به اسم استودیوی فلایشر تأسیس کرده بود. مکس و دیو سه تا برادر دیگه هم داشتن که در مجموع پنج تا می‌شدن و دیو کوچیک‌ترینشون بود.

حالا علت جایزۀ برادران فلایشر چی بوده؟ جایزۀ آنی به این دلیل بهشون اهدا شد که اون‌ها شخصیتی رو به اسم بتی بوپ (Betty Boop) خلق کرده بودن. این شخصیت کارتونی به کمک انیماتور، گریم ناتویک خلق شده بود و بعضی‌ها میگن که چهرۀ این شخصیت بر اساس کاریکاتور چهرۀ خوانندۀ آمریکایی، هلن کین طراحی شده. اگه چهرۀ بتی بوپ رو با چهرۀ هلن کین مقایسه کنین، می‌بینین که شباهتشون کم هم نیست.



جایزۀ آنی‌ای که به برادران فلایشر اهدا شد، یه دلیل دیگه هم داشت. برادران فلایشر جزو مجموعه کسانی بودن که باعث شهرت شخصیت کارتونی «ملوان زبل» یا «پاپای» (Popeye) شدن. کلمۀ پاپای به معنی چشم برجسته هست.

شخصیت ملوان زبل توی سال 1929 توسط الزی کریسلر سگار به عنوان یه شخصیت توی کامیک بوک خلق شد. اولین بار توی ژانویۀ اون سال توی کتابچۀ «تیمبل تیَتر» به تصویر در اومد و بعد از اون محبوب شد. از سال 1933 این شخصیت توی کارتون‌های مختلف ساختۀ استودیوی فلایشر ظاهر شد؛ استودیویی که همین برادران فلایشر افتتاج کرده بودن.

ملوان زبل توی داستان‌های انیمیشنی، عاشق یه دختر خانمی به اسم آلیو هست و با ملوان قوی‌هیکل و بدریختی به اسم بلوتو رقابت داره. هر بار که این این ملوان قوی هیکل مزاحم آلیو میشه، ملوان زبل با خوردن اسفناج اون رو به دور پرتاب می‌کنه و شکستش میده. شخصیت آلیو ده سال قبل از شخصیت ملوان زبل خلق شد.

جایزۀ آنی سال 1972 که به برادران فلایشر اهدا شد، به غیر از خلق شخصیت بتی بوپ و ملوان زبل، یه علت دیگه هم داشت: اختراع تکنیک روتوسکوپی (Rotoscopy) توسط این دو برادر. روتوسکوپی یه فرایندیه که توی ساختن انیمیشن به وسیلۀ ترسیم تصاویر پشت سر هم استفاده میشه.

مکس فلایشر برای اولین بار توی سال 1915 روش روتوسکوپی رو توی یه مجموعۀ تلویزیونی با هدف دستیابی به یه تصویر متحرک واقع‌بینانه توی یه زمان کوتاه‌تر مورد استفاده قرار داد. این روش بعدها برای شخصیت‌های واقعی و به ویژع موقعی که حرکات خیلی پیچیده‌ای مثل صحنه‌های رقص نیاز بود مورد استفاده قرار گرفت.

پیشنهاد مطالعه  چرا فیلم های کمدی آمریکایی، هر ساله از تعدادشون کم میشه؟

دلیل این اسم برای این جوایز و بخشهای مختلف جوایز آنی

حالا چرا اسم این جایزه رو گذاشتن «آنی»؟ اونطور که جون فوری می‌گه، این اسم رو همسرش پیشنهاد داده. دلیل همسرش این بوده که چون این جوایز مربوط به انیمیشنه، پس یه اسمی انتخاب بشه که شبیه به انیمیشن باشه و Annie رو در نهایت انتخاب کردن که شبیه ابتدای کلمۀ animation هست.

جوایز آنی 36 تاست: جایزۀ بهترین فیلم انیمیشنی؛ جایزۀ بهترین فیلم انیمیشنی مستقل؛ جایزۀ بهترین فیلم انیمیشنی کوتاه؛ جایزۀ بهترین محصول تلویزیونی برای کودکان؛ جایزۀ بهترین محصول تلویزیونی برای کودکان پیش دبستانی؛ جایزۀ بهترین فیلم دانش‌آموزی؛ جایزۀ شخصیت انیمیشنی برجسته در آثار تلویزیونی؛ جایزۀ شخصیت انیمیشنی برجسته در بازی‌های ویدئویی؛ جایزۀ طراحی شخصیت برجسته؛  جایزۀ کارگردانی برجسته؛ جایزۀ تدوین برجسته؛ جایزۀ موسیقی برجسته و غیره.

حاشیۀ سال 2008 جوایز آنی

در برخی سال‌ها جایزۀ آنی دچار حاشیه‌هایی هم شد. یکی از این حاشیه‌ها در سال 2008 به وجود اومد. برای جایزۀ بهترین انیمیشن کوتاه این سال، 5 تا نامزد وجود داشت: دو تا کارتون از والت دیزنی، یه کارتون از پیکسار و دو انیمیشن مستقل.

یکی از انیمیشن‌های مستقل «درخت بلوط» (The Chestnut Tree) از استودیوی پیکنیک پیکچرز بود. درخت بلوط یه انیمیشن دو بعدی در مورد یه دختر کوچیک و مادرشه که خاطراتشون زیر درخت بلوط رو با هم مرور می‌کنن. این انیمیشن کوتاه 4 دقیقه‌ای رو می‌تونین اینجا ببینید.

اگه شما هم میخواین انیمیشن دوبعدی بسازین ولی نمیدونین از چه نرم افزاری استفاده کنین، تنها کافیه دوره آموزش انیمیشن در نرم افزار انیمیت رو تهیه کنین و به این نرم افزار مسلط بشین.

انیمیشن مستقل بعدی «همه چیز خوب خواهد شد» (Everything Will Be OK) ساختۀ دان هرتزفلد (Don Hertzfeldt) بود. این انیمیشن کوتاه توی سال 2006 ساخته شد و فصل اول یه داستان سه قسمتی در مورد مردی به اسم بیل هست.



انجمن بین‌المللی فیلم‌های انیمیشنی اعلام کرد که تمام رأی‌دهنده‌ها باید پیش از رأی دادن به انیمیشمن کوتاه مدنظرشون، همۀ نامزدها رو به طور کامل تماشا کرده باشد. در نتیجه اعضایی که حق رأی داشتن، می‌تونستن به یه سایت اختصاصی رجوع کنن و فیلم‌های نامزد شده رو تماشا کنن.

15 ژانویه انتخابات آغاز شد، ولی یه اتفاق عجیبی رخ داده بود. 5 گزینه برای رأی دادن وجود نداشت؛ بلکه فقط 3 گزینه بود. دو تا انیمیشن مستقل بین گزینه‌های رأی‌گیری نبودن. انجمن بین‌المللی فیلم‌های انیمیشنی یک هفته بعد اعتراف کرد که اشتباهی در این زمینه رخ داده و رأی‌گیری باید تکرار بشه؛ چون توی این رأی‌گیری دو تا انیمیشن مستقل هیچ شانسی نداشتن و کسی نمی‌تونست بهشون رأی بده.

رأی‌گیری دوباره انجام شد و به رأی‌دهنده‌ها اطلاع داده شد که دوباره باید رأی بدن. توی رأی‌گیری مجدد گزینۀ «درخت بلوط» وجود داشت؛ ولی گزینۀ «همه چیز خوب خواهد شد» توی گزینه‌ها نبود! پس این رأی‌گیری هم مشکل پیدا کرده بود.

انجمن بین‌المللی فیلم‌های انیمیشنی یه بار دیگه چند روز رو صرف اصلاح سیستم رأی‌گیری کرد؛ ولی با یه حرکت عجیب. حرکت عجیب این انجمن این بود که رأی‌گیری دوم که گزینۀ «همه چیز خوب خواهد شد» رو نداشت، لغو نکرد و همزمان که اعضای این انجمن می‌تونستن برن به چهار تا گزینۀ دیگه رأی بدن، متخصص‌ها هم داشتن رأی‌گیری رو اصلاح می‌کردن تا گزینۀ پنجم رو اضافه کنن.

در نهایت انیمیشن «همه چیز خوب خواهد شد» هم به گزینه‌ها اضافه شد؛ ولی چه زمانی؟ اول فوریه. یعنی کمتر از 24 ساعت مونده به پایان این رأی‌گیری که 18 روز ادامه داشته. انجمن بین‌المللی فیلم تنها کاری که بابت این گندش انجام داد، این بود که از هرتزفلد (کارگردان انیمیشن «همه چیز خوب خواهد شد») عذرخواهی کرد؛ همین!

خلاصه که توی اون رأی‌گیری نمایندۀ پیکسار برنده شد: انیمیشن «دوست تو موش صحرایی» (Your Friend the Rat). این انیمیشن کوتاه 11 دقیقه‌ای توی سال 2007 منتشر شد و از بازیگرهاش میشه به پتن اسوالت (Patton Oswalt) اشاره کرد.

داستان انیمیشن در مورد دو تا موش به اسم‌های رمی و امیلی هست که توی جمع موش‌های صحرایی سخنرانی می‌کنن و حقایق تاریخی و علمی در مورد گونه‌هاشون و تعاملاتشون با انسان‌ها رو تشریح می‌کنن. تهیه‌کننده‌های این اثر برد برد و جان لستر هستن.

البته هرتزفلد هم تا ابد سرش بی‌کلاه باقی نموند. اون تونست توی سال 2015 با انیمیشن کوتاه «دنیای فردا» (World of Tomorrow) برندۀ جایزۀ آنی برای بهترین انیمیشن کوتاه بشه. دنیای فردا یه انیمیشن علمی – تخیلیه که کارگردانی و نویسندگی و تهیه‌کنندگیش رو همین دان هرتزفلد انجام داده.



پیشنهاد مطالعه  5 نکته برای ساخت انیمیشن کوتاه ؛ تجربه های کارگردان انیمیشن موفق Bao

فیلم با صدای خواهرزاده 4 ساله کارگردان جولیا پات روایت میشه، صداهایی توی زمان بازی و نقاشی ضبط شده و بعدتر در خدمت ساخت کاراکتر ویرایش شدن. فیلم توی سال 2016 و در هشتاد و هشتمین دورۀ جوایز اسکار کاندیدی دریافت جایزه در بخش بهترین انیمیشن کوتاه شد ولی جایزه رو به دست نیاورد.

حاشیۀ سال 2009 جوایز آنی

یکی دیگه از موارد پرحاشیۀ جوایز آنی مربوط به سال 2009 میشه؛ سالی که انیمیشن پاندای کونگ‌فوکار ساختۀ استودیوی دریم ورکس، همۀ جوایز آنی اون سال رو درو کرد و حتی یک جایزه هم به انیمیشن اون سال پیکسار، یعنی «وال ای» نرسید.

از طرف دیگه توی مراسم اسکار همون سال، انیمیشن وال ای جایزۀ بهترین انیمیشن رو از آن خودش کرد. برای خیلی‌ها عجیب بود که چطور ممکنه که انیمیشنی که بهترین فیلم اسکار شده، حتی یه دونه جایزۀ آنی رو نتونه ببره؛ به خاطر همین این تصور پیش اومد که توی رأی‌گیری آنی تقلب شده.

ابتدای این مقاله گفتیم که اعضای انجمن بین‌المللی فیلم‌های انیمیشنی باید بابت این عضویتشون هزینه‌ای پرداخت کنن. اون زمان این طور بود که همۀ اعضای این انجمن می‌تونستن رأی بدن. استودیوی دریم ورکس برای هر کدوم از کارمندهای خودش هزینۀ این عضویت رو پرداخت کرد و اون‌ها رو عضو عمومی این انجمن کرد.

در نتیجه طبیعی بود که رأی‌های پاندای کونگ‌فوکار تا این حد بیشتر از رقیب پیکساریش باشه و همۀ جوایز رو درو کنه. در نتیجه استودیو والت دیزنی برای حمایت خودش و همچنین پیکسار (که زیر نظر والت دیزنی هست) به این سیستم جوایز آنی اعتراض کرد.

در واکنش به شکایت والت دیزنی، انجمن بین‌المللی فیلم‌های انیمیشنی هم حق رأی رو محدود به اعضای عمومی این انجمن کرد؛ یعنی حامی‌ها و هنرآموزها دیگه حق رأی نداشتن. حتی همۀ اعضای عمومی هم حق رأی ندارن و قبلش باید یه کمیته‌ای این اعضا رو بررسی کنه و اون اعضایی که تأیید میشن فقط می‌تونن رأی بدن.

اما حتی این تغییرات هم برای رییس والت دیزنی، اد کتمول، راضی‌کننده نبود. اون گفت که می‌پذیره که اقدامات مقدماتی خوبی صورت گرفته، ولی ضمانتی وجود نداره که دوباره اتفاق سال 2009 رخ بده. انجمن بین‌المللی فیلم‌های انیمیشنی این حرف کتمول رو نپذیرفت و اصلاحات خودش رو کافی دونست.

توی جوایز آنی سال 2011 دیزنی و پیکسار بدون اعلان عمومی و رسمی، دوباره به این رقابت برگشت. ولی طنز ماجرا اینجاست که دوباره چیزی نزدیک به اتفاق سال 2009 تکرار شد: انیمیشن «چگونه اژدهای خود را تربیت کنیم» (How To Train Your Dragon) به عنوان نمایندۀ دریم ورکس تقریباً تمام جوایز اصلی آنی این سال رو درو کرد.

جوایز آنی - چگونه اژدهای خود را تربیت کنیم

توی این سال هیچ جایزه‌ای به نمایندۀ پیکسار، یعنی انیمیشن داستان اسباب بازی 3 نرسید؛ در حالی که داستان اسباب بازی 3 برندۀ جایزۀ اسکار بهترین انیمیشن اون سال شد! دقیقاً همون اتفاق سال 2009 رخ داد؛ نمایندۀ پیکسار که هیچ جایزه‌ای توی آنی نبرد، برندۀ بهترین انیمیشن اسکار شد.

فیلمهایی که به بیشترین دفعه برنده و نامزد جوایز آنی شدن

بین فیلم‌های سینمایی‌ای که بیشترین جوایز آنی رو بردن، »کوکو» (Coco) صدر جدوله که 11 تا جایزۀ آنی رو از آن خودش کرد. رتبۀ بعدی به طور مشترک از آن این انیمیشن‌هاست که هر کدوم 10 جایزۀ آنی رو بردن: «چگونه اژدهای خود را تربیت کنیم»، «شگفت‌انگیزان» (The Incredibles)، «درون و بیرون» (Inside Out)، «پاندای کونگ‌فو کار»، «مولان» (Mulan) و «والاس و گرومیت: نفرین موجود خرگوش‌نما» (Wallace & Gromit The Curse of the Were-Rabbit).

رتبۀ بعدی به طور مشترک از آن این انیمیشن‌هاست که هر کدوم 9 جایزۀ آنی رو بردن: «در جستجوی نمو» (Finding Nemo)، «غول آهنی» (The Iron Giant)، «راتاتویی» (Ratatouille).

رتبۀ بعدی به طور مشترک از آن این انیمیشن‌هاست که هر کدوم 8 جایزۀ آنی بردن: «شرک»، «داستان اسباب بازی»، «میچل‌ها در برابر ماشین‌ها» (The Mitchells vs. the Machines). میچل‌ها در برابر ماشین‌ها یه انیمیشن در ژانر کمدی علمی و تخیلیه که توسط سونی پیکچرز انیمیشن تهیه و توسط نتفلیکس توزیع شده.

این فیلم به کارگردانی مایک ریاندا (به عنوان اولین تجربۀ کارگردانی بلند) و نویسندگی ریاندا و جف روو همراه با فیل لرد و کریستوفر میلر و کرت آلبرشت به عنوان تهیه‌کنده ساخته شده. این فیلم داستان یه خانوادۀ عجیب رو روایت می‌کنه که عازم یه سفر جاده‌ای میشن، اون‌ها توی راه با ربات‌های خطرناکی روبه‌رو میشن که سعی دارن زمین رو از وجود انسان‌ها پاک کنن.

اون‌ها به عنوان تنها بازمانده‌ها، سعی می‌کنن که با ربات‌ها مبارزه کنن و انسان‌ها رو نجات بدن. ابی جکوبسون، دنی مک‌براید، مایا رودوفل، اریک آندره، الیویا کلمن، جان لجند، کریسی تیگن، فرد ارمیسن، بک بنت و بلیک گریفین از صداپیشه‌های این انیمیشن هستن.

رتبۀ بعدی در تعداد کسب جوایز آنی به طور مشترک از آن این انیمیشن‌هاست که هر کدوم 7 جایزۀ آنی رو بردن: «کلاوس» (Klaus)، «روح» (Soul)، «مرد عنکبوتی: به درون دنیای عنکبوتی» (Spider-Man: Into the Spider-Verse) و «داستان اسباب بازی 2».

پیشنهاد مطالعه  آشنایی با یه آچار فرانسه: رانی ویلیفورد!

مرد عنکبوتی: به درون دنیای عنکبوتی - کلاوس -

اما از لیست برنده‌های جوایز آنی بگذریم و بریم سراغ لیست انیمیشن‌هایی که به بیشترین تعداد نامزد جوایز آنی شدن. سه انیمیشن به طور مشترک تا به حال 16 بار نامزد جوایز آنی شدن که بیشترین تعداد نامزدی محسوب میشه: «شگفت‌انگیزان»، «پاندای کونگ‌فو کار» و «والاس و گرومیت: نفرین موجود خرگوش‌نما».

رتبۀ بعدی از آن دو انیمیشن «چگونه اژدهای خود را تربیت کنیم» و «غول آهنی» هست که هر کدوم 15 بار نامزد جوایز آنی شدن. رتبۀ بعدی از آن «درون بیرون» هست که 14 بار نامزد شده. رتبۀ بعدی از آن چهار انیمیشنه که هر کدوم 13 بار نامزد شدن: «کوکو»، «غول‌های پاکتی» (The Boxtrolls) و «گوژپشت نوتردام» (The Hunchback of Notre Dame) و «راتاتویی».

رتبۀ بعدی به طور مشترک از آن چهار انیمیشنه که هر کدوم 12 بار نامزد شدن: «در جستجوی نمو»، «پاندای کونگ‌فو کار 2»، «مولان»، و «شرک». تا اینجا با فیلم‌های انیمیشنی‌ای آشنا شدیم که بیشترین تعداد کسب جایزه یا نامزدی برای جوایز آنی رو توی کارنامه خودشون دارن. حالا بریم سراغ انیمیشن‌های تلویزیونی.

سریالهایی که به بیشترین دفعه برنده و نامزد جوایز آنی شدن

انیمیشن تلویزیونی‌ای که بیشترین تعداد جوایز آنی رو تونسته کسب کنه، «سیمپسون‌ها» (The Simpsons) هست که 30 تا جایزۀ آنی برده. رتبۀ بعدی از آن سریال «میکی موس» هست که تونسته 21 جایزۀ آنی رو ببره.

سیمپسون‌ها -

رتبۀ بعدی به طور مشترک از آن سریال‌های «فیوچراما» (Futurama) و «آرکین» (Arcane) هست که هر کدوم 9 بار جایزۀ آنی رو بردن. فیوچراما یه مجموعۀ کمدی و علمی تخیلیه که توسط مت گرینینگ (سازندۀ سیمپسون‌ها) و دیوید اکس کوهن (از نویسندگان سیمپسون‌ها) ساخته و پرداخته شده.

این مجموعه در طول مدت پخشش، یعنی از سال 1999 تا 2013، بین سه شبکۀ تلویزیونی جابه‌جا شده. شبکۀ فاکس (1999-2003)، شبکۀ ادالت سوئیم (2003-2007) و شبکۀ کمدی سنترال (2007-2013) تا اینکه در نهایت برای همیشه متوقف شد.

ایدۀ دنیای این مجموعه اواسط دهۀ 1990، حین کار روی مجموعۀ سیمپسون‌ها به ذهن مت گرینینگ می‌رسه. بعدها اون دیوید اکس کوهن رو هم وارد پروژه می‌کنه و با کمک همدیگه داستان و دنیای سریال رو برای ارائه به شبکۀ فاکس گسترش میدن.

«آرکین: لیگ افسانه‌ها» هم یه مجموعۀ تلویزیونی انیمیشنیه که ساختۀ مشترک فرانسه و آمریکاست که توی سال 2021 منتشر شد. این سریال بر پایۀ بازی پرطرفدار «لیگ افسانه‌ها» محصول شرکت رایت گیمز ساخته شده و جریان داره.

آرکین با همکاری مشترک رایت گیمز و استودیوی فرانسوی فورتیچه تولید شد و اولین معرفی رسمی اون به جشن دهمین سالگرد لیگه افسانه‌ها توی سال 2019 برمی‌‌گرده. طبق گفتۀ سازنده‌های سریال ساخت سریال آرکین 6 سال زمان صرف کرده.

این مجموعه برای درجه سنی 16+ تولیده شده. منتقدا این سریال رو به دلیل ترکیب زیبای نقاشی دستی، CGI، روایت داستانی، اتمسفر و شخصیت‌پردازی ستودن. این انیمیشن بعد از انتشار موفق شد به پربیننده‌ترین نمایش نتفلیکس تبدیل بشه.

رتبۀ بعدی از آن سریال انیمیشنی هیلدا (Hilda) هست که 6 بار جایزۀ آنی رو برده. هیلدا یه مجموعه تلویزیونی کمدی – درام فانتزی شهری متحرک انگلیسی – کانادایی – آمریکاییه که بر اساس مجموعه رمان‌های گرافیکی به همین اسم ساختۀ لوک پیرسون ساخته شده.

جوایز آنی - هیلدا

این مجموعه ماجراهای هیلدا بی‌باک، دختری جوون مو آبی رو دنبال می‌کنه که همراه با گوزن خودش به شهر ترولبرگ نقل مکان می‌کنه، جایی که حتی با خطرناک‌ترین هیولاها دوست میشه.

سریال انیمیشنی «سامورایی جک» (Samurai Jack) هم مثل سریال «هیلدا» 6 بار جایزۀ آنی رو برده. سامورایی جک یه مجموعه تلویزیونی انیمیشنی اکشن و ماجرایی آمریکاییه که توسط گندی تارتاکوفسکی برای کارتون نت ورک و ادالت سویم ساخته شده.

حرف پایانی

توی آخرین دورۀ جوایز آنی، انیمیشن «رایا و آخرین اژدها» (Raya and the Last Dragon) نامزد 10 تا جایزه شد که بیشترین تعداد نامزدی توی این دورۀ جوایز آنی محسوب میشه. همچنین پلتفرم نتفلیکس کارنامۀ درخشانی از خودش به نمایش گذاشت و انیمیشن‌هاش عملکرد خوبی داشتن توی این دورۀ جوایز آنی.

52 تا انیمیشن از پلتفرم نتفلیکس نامزد دریافت جوایز آنی شدن. از این نظر کمپانی نتفلیکس رتبه اول رو کسب کرد. بعد از نتفلیکس، کمپانی دیزنی با 29 تا نامزد در رتبۀ دوم قرار گرفت. سریال «آرکین» نامزد 9 تا جایزه شد و انیمیشن سینمایی «میچل‌ها در برابر ماشین‌ها» نامزد 8 تا جایزه و انیمیشن «مایا و سه مبارز» (Maya and the Three) به کارگردانی خورخه گوتیرز (Jorge Gutierrez) نامزد 7 تا جایزه شدن.

انیمیشن «افسون» (Encanto) هم به عنوان نمایندۀ دیزنی نامزد 9 تا جایزۀ آنی شد. اون یکی نمایندۀ دیزنی «رایا و آخرین اژدها» بود. توی بخش موسیقی هم لین مانوئل میرندا (Lin – Manuel Miranda) با دو تا انیمیشن متفاوت نامزد دریافت جایزۀ بهترین موسیقی شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست

لطفا صبر کنید