شاخص

انیماتیک و کاربرد آن در تولید فیلم و انیمیشن

5,090

با سلام و درود خدمت شما همراهان همیشگی نوشیکا، در این مقاله سعی داریم به کاربرد انیماتیک و نقش آن در جلوه های ویژه و همچنین نقش آن در فیلم های مطرح سینمای جهان بپردازیم، پس با ما همراه باشید.

انیماتیک

پیش از آنکه رایانه های امروزی به طور وسیع و چشمگیری در سراسر دنیا آغاز به کار کنند، انیماتیک ها بسیار ابتدایی و بطور ناقص کاربرد فراوانی داشت. این کار به فیلمساز کمک می کرد تا اجرای اولیه سکانس ها را قبل از آنکه مرحله تولید در شکل کامل و پرهزینه اش شروع شود به طور متحرک باز بینی نماید.

انیماتیک راه اولیه برای رسیدن به هنر با ارزش و پرکاربرد انیمیشن است. از اختراع نوعی خط تصویری به نام هیروگلیف گرفته تا ابداع دستگاه فانوس خیال که قابلیت نمایش تصاویر نوری از مناظر خیال انگیز را داشته تا اختراع دوربین عکاسی و ابزار و دستگاه های نمایش و…. همگی در شکل گیری هنر انیمیشن نقش داشته اند و این هنر جدید را به نحوی شگفت انگیز به وجود آورده است.

اگرچه تاریخچه ظهور انیمیشن از تاریخچه سینما جدا نیست اما مطالعات و پژوهش های یک فرانسوی به نام ژرژ ملیس که آغازگر انیمیشن و یاری دهنده ایجاد جلوه های ویژه بود که سینما هرگز به تنهایی قادر به ارائه آن نبود.

کاربرد های انیماتیک

در صنعت فیلم سازی سه عامل مهم و اصلی برای تهیه کنندگان وجود دارد و آن زمان، هزینه و میزان برقراری ارتباط است. در واقع انیماتیک در هر سه زمینه یاد شده منافع و هزینه های هنگفتی در پروژه های فیلم سازی به همراه دارد. از آنجاییکه انیماتیک به سبب برخورداری از ویژگی حرکت در تصاویر، نسبت به استوری برد کامل تر است، برای همین لازم است، نحوه درست به کارگیری آن آموخته شود.

وقتی مرحله طراحی استوری برد به پایان رسید، فیلم سازان با استفاده از انیماتیک، میزان اثربخشی فیلم را مورد ارزیابی قرار می دهند، تا پی ببرند که مثلا:

  • آیا نقش ها به طور ایده آل ترسیم شده اند؟
  • آیا داستان به صورت گویا و روان بیان شده است؟
  • آیا فیلم از نظر سبک و ویژگی مطالب و طریقه نمایش تصاویر با آنچه که مد نظر فیلم سازان بوده مطابقت و همخوانی دارد یا خیر؟ و ….

انیماتیک، به کارگردان این امکان را می دهد تا هدف و آنچه که در ذهن دارد قبل از ساختن فیلم به دیگران ارائه دهد و نیز به او کمک می کند. همچنین تمامی عوامل و دست اندرکاران تهیه فیلم (تصویر بردار، تدوینگر، آهنگساز، صدابردار و ….) را در راستای موضوع فیلم، سبک فیلم، حرکت دوربین، صدا ها، افکت ها، سریع و کند بودن حرکات و زیبائی شناسی تصویر قرار می دهد.

وجود انیماتیک برای تشریح و بررسی موضوع فیلم و قانع کردن مدیران گروه های فیلم ساز و هنری دیگر سازمان ها، بسیار ضروری است. لذا این هنر، فیلم سازان را قادر می سازد بدون آنکه وقت زیادی تلف گردد، راه های مختلف را از نظر سبک فیلم، آزمایش و کشف کنند. چرا که اگر یک فیلم از نظر رساندن مفهوم و موضوع، به مخاطب دارای مشکل باشد، به راحتی می توان در مرحله انیماتیک آن را برطرف کرد و یا تغییر داد.

انیماتیک و جلوه های ویژه

جلوه های ویژه در صنعت ساخت انیمیشن و فیلم سازی از ابتدا تا کنون بسیار پر اهمیت بوده و یا بهتر می توان گفت، بنیان و اساس ساختار سینمای جهان به جلوه های ویژه وابسته است.

از آنجائیکه انیماتیک جلوه های ویژه، مهم ترین بخش در صنعت ساخت انیمیشن و فیلم سازی است، لازم است نقش و کاربرد آن به طور مجزا مورد بحث قرار بگیرد.

علاوه بر جلوه های ویژه، انیماتیک کاربرد های دیگری هم دارد که به اختصار بیان می کنیم :

  • صرفه جویی در زمان و هزینه های طراحی و دکور و …
  • امکان جابجائی و یا حذف بعضی از تصاویر قبل از تدوین و تولید فیلم و انیمیشن
  • انجام دقیق آنچه که کارگردان مدنظر دارد و تقسیم وظایف عوامل فیلم سازی
  • پی بردن به منظور و درخواست کارگردان و اجرای تفکر آن در مراحل مختلف تولید فیلم و انیمیشن
  • بروز و ایجاد خلاقیت و ابداع در هر مرحله از تولید فیلم و انیمیشن
  • پیش بینی حرکات دقیق دوربین، کادر بندی تصاویر و … تا بدین وسیله مدت زمان فیلم برداری تا حد بسیار زیادی مدیریت شود و کاهش یابد.
  • انتقال صریح و کامل ایده و پیام فیلم و انیمیشن به مخاطب از سوی تولیدکنندگان از اهداف بسیار مهم و کاربردی انیماتیک است.

انیماتیک و کاربرد آن در تولید فیلم و انیمیشن اهداف و موارد استفاده از جلوه های ویژه در ساخت و تولید فیلم و انیمیشن

  • به وجود آوردن موجودات خیالی مانند کارکتر های انواع حیوانات و موجودات منقرض شده مانند دایناسور ها، کارکتر های فضایی و …
  • ساخت فضا ها و تصاویر تخیلی که وجود خارجی ندارد، به طور مثال: عالم کهکشانها، سرزمین های خیالی، کرات آسمانی و ….
  • ایجاد انواع اشیاء و اجسام فانتزی و تخیلی و وسیله ها و ابزار دور از ذهن مثل سفینه های فضایی و …
  • خلق جلوه هایی که مکمل صحنه هایی در فیلم است مثل رعد و برق، باران و برف، طوفان که باعث جذابیت فیلم و انیمیشن می شود.
  • ساختن فضا ها و ساختمان ها و عمارت های واقعی و قدیمی که نیمی از آن با گذشت زمان به کلی از بین رفته اند. به عنوان مثال: مکان های تاریخی، فرهنگی و ….
  • ایجاد صحنه هایی مثل انفجار یک بمب در میدان پر رفت و آمد شهر، یا یک برج بسیار مجلل و زیبا که به طور واقعی هرگز امکان پذیر نیست.
  • در مواردی که ایفای نقش بازیگر با خطر زیادی مواجه است.
پیشنهاد مطالعه  به عنوان انیماتور بدرخشید!

نقش انیماتیک در جلوه های ویژه

بسیاری از مطالب فوق که بیان شد، تنها مقدمه ای برای نقش انیماتیک در جلوه های تصویری بود. اما نکته بسیار مهمی که باید به آن پرداخت، تاثیر سازنده انیماتیک در تولید جلوه های بصری و جلوه های ویژه است و نمی توان نقش انیماتیک را در هر یک از ابعاد ویژه و بصری نادیده گرفت.

چرا که جلوه های ویژه اگر مورد تاکید قرار می گیرد، جلوه های بصری به واسطه اجرا شدن و تکمیل شدن در مرحله بعد از تولید فیلم و انیمیشن، این امکان را به وجود می آورد تا تصاویر و پارامتر های تعیین کننده در به کار گیری جلوه های ویژه، مورد بازسازی و بررسی مجدد قرار گیرد.

برنامه ریزی و صرفه جویی در هزینه هاانیماتیک و کاربرد آن در تولید فیلم و انیمیشن

نویسندگان خلاق و با ذوق دنیای امروزی، تفکرات و ایده های خلاقانه خود را به گونه ای به پرواز در می آورند و به خلق داستان های جذاب و مهیج می پردازند که انجام هر کاری به کمک جلوه های ویژه ممکن و مقدور می گردد. و از طرفی فیلم سازان در سینما و تلویزیون، نبود و یا کمبود چنین اتفاقات خارق العاده ای را، خطری برای ادامه کار خود در صنعت فیلم و انیمیشن می دانند که به وسیله جلوه های ویژه بسیار زیبا و جذاب اجرا می شود و تنها محدودیتی که برای آن ها وجود دارد زمان و بودجه است.

و این مهم نیز، از سوی بعضی شرکت های سازنده جلوه های ویژه این کار را سهل تر و آسان تر کرده است، اما شرکت های متخصص جلوه های ویژه نیز با این چالش روبرو هستند که چگونه می توان تصورات و تخیلات یک نویسنده و یا سفارش دهنده را با عدد و ارقام محاسبه کرده و کل بودجه را تعریف کند. این شرکت ها با تهیه انیماتیک کار، در بخش تولید پروژه های ساخت فیلم و انیمیشن، هوشمندانه برنامه ریزی می کنند و با ارزیابی های دقیقی از حجم کار، مدت زمان و هزینه های تولید را تخمین می زنند.

به طور مثال: قرار است ساختمانی منفجر و تخریب شود، مدیر تولید می داند ساخت این جلوه با صرف چه زمان و بودجه ای انجام می پذیرد لذا به وسیله انیماتیک، قسمت ها بسیار کمتر تخمین زده می شود و شاید آنچه که مدنظر کارگردان است را به گونه ای دیگر با برآورد مالی و ارزش سرمایه گذاری آن ها، می توان داستان را به سمت و سوی دیگری سوق داد.

کاهش زمان تولید فیلم و انیمیشن

همانطور که گفته شد یکی از کارکردهای انیماتیک صرفه جویی زمانی در ساخت فیلم و انیمیشن است، به عنوان نمونه برای ساخت جلوه های ویژه فیلم ماتریکس 2 و 3 به علت محدودیت زمان تولید و کمبود وقت، انیماتیک بسیار جالب به کمک گروه تولید آمد و پس از انجام کامل انیماتیک برای اغلب صحنه های خاص فیلم، انیماتیک این فیلم به شرکت های مختلف تولید جلوه های ویژه واگذار شد و هر شرکت بخش خاصی از جلوه های ویژه را انجام داده به طوریکه هیچ نکته مبهم و ناشناخته ای در انجام این جلوه ها به وجود نمی آمد و این تقسیم کار، توسط چند شرکت به طور همزمان، باعث کاهش زمان تولید گردید. علاوه بر آن چون تمام مسائل از قبل پیش بینی شده بود، به روشنی موارد مدنظر کارگردان، مطرح و بیان شد.

بخشی از انیماتیک فیلم ماتریکس را با هم می بینیم:

انیمیشن

تصاویر استوری برد که بر روی صفحات کاغذ رسم می شوند، توانایی حرکت ندارد و نمی توان آن را به صورت متحرک نمایش داد.

متحرک سازی تخیلات فردی در ابتدا به وسیله دفترچه های فیلیپ بوک، به صورت محدود و ارزان صورت می گرفت. وسیله ای که نقاشان بدون نیاز به مواد اولیه می توانستند ذهنیات خلاق خود را متحرک ساخته و از آن لذت ببرند. هر مقدار زاویه دیده شدن در تولید یک اثر هنری بیشتر باشد، آن اثر جذابیت و تاثیر بیشتری بر روی مخاطب خواهد داشت.

به طور معمول برای اجرایی کردن هر موضوع، راه های بسیار زیادی وجود دارد. انیماتیک نیز برای موضوعات مختلف فیلم و انیمیشن دارای شاخه های زیادی است اما انیمیشن در این زمینه همیشه دارای جذابیت و تکنیک های متفاوت تری می باشد. خصوصا امروزه انیمیشن های کامپیوتری قدرت تاثیر گذاری بیشتری نسبت به گذشته که فقط انیمیشن های دو بعدی معمولی بود، دارد.

این پیش زمینه و مقدمه ای بود تا بتوان راحت تر به مبحث انیمیشن بپردازیم. مهم ترین هدف در تمام هنر ها از جمله هنر های تصویری به سه عامل زیر بستگی دارد :

  • پیام
  • گوینده
  • مخاطب

انیمیشن در سریع ترین زمان ممکن قادر است مفهوم هر سه را انتقال دهد و از دریچه خیال به دنیای توهم و دست نیافتنی برسد. در واقع مخاطب با دیدن دنیای غیر واقعی در انیمیشن، جادو می شود، چون ذهن او به دنیا ی واقعی عادت کرده و با دیدن چنین صحنه هایی متعجبو هیجان زده می شود. این عدم تطابق با واقعیت یکی از مهم ترین و اساسی ترین جنبه های انیمیشن است که باعث تاثیر گذاری در مخاطب می شود.

گاهی برای نشان دادن و به تصویر کشیدن بعضی از صحنه ها به وسیله حرکت زنده سینمایی مقدور نیست و این کار به وسیله انیمیشن به راحتی امکان پذیر است. مثلا : نحوه عملکرد درونی بدن انسان و یا اجزا و قسمت های وابسته به آن، به وسیله انیمیشن کاملا امکان پذیر است. حتی برای نشان دادن حرکات آهسته و یا سریع اعضای داخلی و یا بزرگنمایی و جدا کردن بعضی از این اعضا برای بهتر رساندن مفهموم و موضوع فیلم، از انیمیشن می توان بهره گرفت.

پیشنهاد مطالعه  شخصیت ها در داستان | نکاتی از داستان نویسی ( قسمت دوم )

در واقع انیمیشن تنها با تخیلات و توانایی های ما برای رساندن تفکر و ایده ای ماندگار به شکلی کاملا گویا، بهترین گزینه است.

قابلیت های انیمیشن

انیماتیک و کاربرد آن در تولید فیلم و انیمیشن

  • قابلیت مختصر نمایی ( کوتاه نمایی ) :

انیمیشن قادر است در کمترین شرایط زمانی و مکانی، پیام و مفهوم را به نحو بسیار تاثیرپذیر به بیننده منتقل نماید.

  • وسیله ای برای بیان مفهوم کلی :

در انیمیشن مفاهیم بسیار کلی و عام بیان می شود و مقید به زمان و مکان و اشخاص خاصی نیست، بنابراین می تواند با مخاطبان بیشتری ارتباط برقرار کند.

  • نزدیکی به دنیای خیال و توهم :

انسان رویا و توهم را دوست دارد. در انیمیشن برای مخاطب این امکان فراهم می شود تا در عالم غیر واقعی و تخیل، قوای ادراکی انسان از واقعیت جدا شده به صورت لذت بخشی، رویا پردازی کند. همان گونه که در ذهن به آن می پردازد، این بار می تواند به صورت دیداری یا تصویری آن ها را ببیند و از آن لذت ببرد.

  • بهترین و بزرگ ترین ابزار تبلیغ :

برای تبلیغات نیاز به مفاهیم کلی داریم تا از عالم واقعی و زمان و مکان جدا گشته و تصویری را داشته باشیم که مفهوم کلی به همراه داشته باشد. در انیمیشن با کشیدن چند خط ساده می توان مفهوم یک جامعه و یا یک محیط اجتماعی را به صورت عام به تصویر کشید.

انیمیشن قابلیت های بسیار زیاد دیگری دارد که شاید بیان همه آن ها در این مقاله نگنجد.

از آنجائیکه انیمیشن به عنوان هنر هشتم شناخته شده می توان از آن به عنوان موثرترین قالب تصویری برای خلق عجایب یاد کرد. تکنولوژی ساخت انیمیشن بسیار پیشرفته تر و جذاب تر و زنده تر از فیلم می باشد. افسانه هایی که به راحتی در تخیل نویسنده شکل می گیرد و از طریق انیمیشن ساخته می شود و برای مخاطب بسیار جذاب تر و قابل فهم تر، جلوه می کند.

از نظر اقتصادی نیز انیمیشن می تواند بسیار به صرفه تر و راحت تر، تنها با ابزار ساده ای مانند یک لپ تاپ برای فرد ایجاد اشتغال کند.

از دیدگاه اجتماعی و فرهنگی هم انیمیشن سرشار از انتقال اطلاعات و تبادل افکار از طریق موسیقی و تصویر می باشد که تمام مردم دنیا با آن آشنا هستند و از این طریق می توان در مدت زمان کوتاهی پیام های آموزشی فراوانی را به سراسر دنیا ارائه داد.

در نهایت در یک جمله می توان گفت : انیمیشن یک زبان جهانی است. جهانی که تخیل فرمانروای آن است و انیمیشن برای رساندن این پیام به دنیا، نسبت به دیگر هنر ها پیشتاز است و می تواند انیماتیک را نیز بسیار کامل تر بسازد چون هنر گذشته و آینده در کنار یکدیگر می توانند بسیار پربار تر و غنی تر شوند.

تکنیک های انیمیشن

امیل کول فرانسوی در سال 1907 اولین فیلم انیمیشن را ساخت. از آن پس انواع مختلف انیمیشن برای ساختن فیلم های سرگرم کننده تفریحی، علمی، آموزشی، تبلیغاتی و … توسعه ی بیشتری یافت. بررسی تکنیک های مختلف انیمیشن بحث بسیار مفصلی را میطلبد اما در این مقاله سعی می کنیم تا به اختصار به بعضی از آنها بپردازیم و در کنار آن به نقش انیماتیک که این هنر هم نشات گرفته از انیمیشن است، خواهیم پرداخت.

انیمیشن سنتی

انیمیشن سنتی نوعی نقاشی روی طلق می باشد. روشی که در آن طراحی روی طلق اجرا و رنگ آمیزی شده و سپس روی زمینه کار قرار می گیرد. کاربرد طلق در متحرک سازی به منظور صرفه جویی در کار است. امروزه در فیلم هایی مثل شیرشاه، تارزان، سیندرلا، سپید برفی، پینوکیو و … از این تکنیک استفاده می شود. این نوع انیمیشن به لحاظ شفافیت رنگ و خطوط و انعطاف حرکات و … بر دیگر تکنیک ها برتری دارد.

انیمیشن روی کاغذ

انیماتیک و کاربرد آن در تولید فیلم و انیمیشن

در این روش به جای طلق از کاغذ طراحی استفاده می شود برای همین زمینه ها ساده تر و اجزا و تمام ریزه کاری های نقاشی مجداد ترسیم می شود.

ابزار مورد استفاده در این نوع انیمیشن، مداد های مختلف، قلم فلزی، آب رنگ یا هر وسیله تازه دیگر است.

امروزه این روش به وسیله کامپیوتر به نحوی که تصاویر پس از اسکن در کامپیوتر رنگ آمیزی می شوند، اجرا می شود.

استاپ موشن

این نوع از انیمیشن با فیلم برداری از شخصیت های عروسکی اجرا می شود. این تکنیک خود انواع مختلفی دارد که در این مقاله فقط چند نمونه از آن را نام می بریم: انیمیشن گرافیکی، انیمیشن سایه نما، انیمیشن عروسکی، انیمیشن خمیری، متحرک سازی اشیا، انیمیشن دو بعدی، انیمیشن سه بعدی و ….

از محبوب ترین و موفق ترین مجموعه های استاپ موشن می توان به پت و مت (Pat & Mat) ، بره ناقلا (Shaun the Sheep) و والاس و گرومیت (Wallace and Gromit) اشاره کرد.

انیماتیک و کاربرد آن در تولید فیلم و انیمیشن

روش های تولید انیماتیک

اکنون که در این مقاله به جلوه های ویژه و اهمیت آن در فیلم به عنوان یک ضرورت پرداختیم، تهیه انواع انیماتیک بیش از گذشته شده است. تا جایی که کارگردانان و سازنده های فیلم و انیمیشن جهان با استفاده از انیماتیک با دقت بیشتری ذهنیات و تخیلات خود را در سینما و هنر فیلم سازی به نمایش می گذارند.

آن ها فقط به قسمت های مدادی و روش های سنتی ساخت انیماتیک اکتفا نکرده، بلکه از چند مدل سه بعدی و کامپیوتری توانستند طرح های نهایی را آماده کنند.

تولید انیماتیک به روش سنتی

این تکنیک بسته به نوع کار بر اساس یکی از تکنیک های ساخت انیمیشن تولید می شود.

انیماتیک دو بعدی سنتی

کسی که انیماتیک به روش سنتی انجام می دهد باید به بسیاری از جزئیات کار آشنا باشد، مثلا :

  • بداند داستان درباره چیست؟؟
  • شخصیت ها کدامند؟؟
  • چه می گویند و چه می کنند؟؟
  • کدام شخصیت در ماجرا و کشمکش چه نقشی دارند؟؟
  • مشکلات کار چیست؟؟
  • چه نوع دکور، فضا، گریمی مورد نیاز است؟؟
پیشنهاد مطالعه  چگونه یک نویسنده شویم؟ (قسمت سوم- قواعد اصلی داستان‌نویسی کوتاه)

با وجود اینکه تکنولوژی بسیار گسترش یافته اما طراحی دستی و روش های سنتی کار، همچنان به قوت خود باقی است.

تولید انیماتیک به شیوه استاپ موشن

در این شیوه، ماکت کلی صحنه را درست می کنند و اشیا را در آن قرار می دهند. در این روش مانند انیمیشن کاملا با دقت و وسواس ساخته نمی شود و در برخی از موارد ممکن است، دست انیماتیک کار در کار دیده شود.

تولید انیماتیک به روش کامپیوتری

سازندگان حرفه ای فیلم و انیمیشن در این روش برای کاهش هزینه ها و افزایش کیفیت کار، از کامپیوتر استفاده می کنند. البته استفاده از کامپیوتر هم به دو روش انجام می شود: استفاده از کامپیوتر برای ایجاد و بهبود کیفیت تصاویر و نماهای حرکتی:

مهم ترین ابزار در این روش، رایانه ( با سرعت بالا ) و اسکنر ( با کیفیت بالا ) است؛ که تصاویر اسکن شده را به صورت یک فیلم پشت سر هم قرار می دهد یا تصاویر را با روش های سنتی رنگ آمیزی کرده و پس از اسکن، متحرک سازی می کنند.

اجرای کامل انیماتیک در کامپیوتر

در مجموع نرم افزار های زیادی می تواند در تولید انیماتیک به ما کمک کند، اما مهم ترین بحث این است که نباید خود را به نرم افزار خاصی وابسته کرد. چون انیماتیک همانند استوری برد نیاز به نرم افزار خاصی ندارد و با هر نرم افزاری که انیمیشن را تولید می کند، انیماتیک را نیز می توان تولید کرد.

تجربیات کارگردانان و سازنده های فیلم و انیمیشن مطرح جهان

کاربرد انیماتیک و استوری برد را در فیلم های سینمایی بسیاری می توان مشاهده کرد و کارگردانان بزرگ دنیا، ساخت هیچ فیلم و انیمیشن را بدون آن ممکن نمی دانند.

جرج والتون لوکاس ( George Walton Lucas )

انیماتیک و کاربرد آن در تولید فیلم و انیمیشن

از جمله کارگردان هایی است که با ذهنیت تصویری فیلم می سازد. او در در جنگ ستارگان به خوبی از انیماتیک بهره برده است. او عقیده داشت تمام نماهای ترکیبی که شامل بازیگران، زمینه های فضایی، جلوه های ویژه، تصاویر انیمیشنی و … می باشد، به خوبی با هم ترکیب می شوند. لوکاس پس از موفقیت در این کار اقدام به تاسیس شرکتی برای خلق جلوه های ویژه کرد.

استیون اسپیلبرگ ( فیلم ساز معروف ) برای طراحی انیماتیک صحنه پردازی های پیچیده و جلوه های ویژه در فیلم پارک ژوراستیک، از شرکت جرج لوکاس، کمک و بهره گرفت.

دنیس مورن ( dennis muren )

انیماتیک و کاربرد آن در تولید فیلم و انیمیشن

کارشناس جلوه های ویژه ی شرکت ILM با همکاری گروه برگزیده ی متخصصان در فیلم نابودگر 2 برای بسیاری از جلوه های ویژه فیلم، از انیماتیک و گرافیک رایانه ای استفاده کرد.

مورن معتقد است که استفاده از انیماتیک و تابعیت عین به عین از آن در ساخت جلوه های ویژه که امروزه در دنیای رایانه صورت می گیرد بسیار پررنگ تر و کاربردی تر شده است. زیرا به دلیل محدودیت های موجود در مرحله ی تولید مقابل دوربین، استفاده از چارچوب ساختاری استوری برد را تحت شعاع قرار می دهد.

همچنین مورن، به عنوان، سرپرست جلوه های ویژه فیلم در مورد فیلم کاسپر می گوید: در این فیلم مساله اصلی حضور یافتن یک عنصر متعلق به فضایی متفاوت در یک محیط کاملا زنده و سپس مطابقت جزییات بر نمای اصلی فیلم، باید هم ردیف سایر اجزا فیلمبرداری شده در صحنه واقعی، طبیعی و باور پذیر جلوه می کرد که این همان کاری بود که به کمک انیماتیک به بهترین شکل ممکن انجام شد.

رونالد امریش ( Roland Emmerich )

انیماتیک و کاربرد آن در تولید فیلم و انیمیشن

کارگردان و دومین تولید کننده ی فیلم روز استقلال، معتقد است که فوق العاده ترین دستاورد گروه تولید، این است که ئچنین محصل عظیمی را با بودجه ای کمتر از صد میلیون دلار ساختیم. بخش اعظم اعتبار فیلم به کارگردان و برنامه ریزی دقیق مرحله پیش تولید فیلم اختصاص یافت که رویکردی منحصر به فرد، به جلوه های تصویری داشت.

این فیلم پر از تصاویر پرهیجان، شخصیت های طنز مناسب، نقاط عطف هوشمندانه در بیش از 450 نمای جلوه های تصویری است که با استفاده از استوری برد و انیماتیک، تبدیل به یکی از فیلم های مطرح دنیا شد.

جیمز کامرون ( James Cameron )

انیماتیک و کاربرد آن در تولید فیلم و انیمیشن

یکی از معدود کارگردانان هالیوود است که فیلم تایتانیک را به عنوان اثری ماندگار در دهه 1990 تولید کرد. او بسیار ماهرانه از انیماتیک استفاده کرد تا شخصیت پردازی خود را تحکیم بخشد و روایت داستان را پیش ببرد. او در این باره می گوید :

رمز موفقیت تایتانیک در تلفیق نماهای پیچیده ی دو بعدی به کمک انیماتیک میسر شده بود.

دشوارترین جلوه های بصری این فیلم را با انواع آزمایش ها و استفاده از ماکت های گوناگون و قابلیت های انیماتیک بدین شکل به نحوی باورپذیر و تاثیرگذار به معرض نمایش درآوردیم. هنگامی که قرار بود کشتی در ابعاد واقعی به درون آب برود، چند انیماتیک خوب و در عین حال از پیش تعیین شده انجام دادیم.

چالش بزرگ فیلم، قطع نماهای تایتانیک واقعی به نماهای مدل کوچک یا برعکس بود به صورتی که مخاطبان هرگز نتوانند آن را تشخیص دهند. اما با برنامه ریزی، تهیه انیماتیک کار و افزودن دقیق جزییات ( مانند انعکاس نور در زیر آب، طراحی دقیق حرکات دوربین که سبب ایجاد عمق می شد) حسی واقعی و مستندوار به صحنه دادیم. این جزییات سبب افزایش باورپذیری تصویر شد و برای مخاطب این تصاویر بسیار جذاب و واقعی جلوه کرد.

6 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • سجاد

    21 خرداد, 1399

    سلام.
    بسیار عالی بود واقعا استفاده کردم…
    متشکرم

    • محسن محمدرضاپورطبری

      21 خرداد, 1399

      ممنونیم از انرژی که به ما می دید

  • قاسم اکبری

    2 اردیبهشت, 1398

    عرض ادب و احترام خدمت نویسنده عزیز جناب آقای امیرحسین شریفیان.بسیار مقاله کاربردی و مهمی برام بود خیلی از پرسش هام را جواب گرفتم.دست مریزاد

    • تحریریه نوشیکا دوره

      2 خرداد, 1398

      سلام
      ممنون از شما؛
      خوشحالم که این مطلب براتون مفید واقع شد.

  • مجید زواری

    2 اردیبهشت, 1398

    با سپاس فراوان از شما استاد عزیز .بسیار بسیار مقاله مهم و ارزشمندی را تهیه و تدوین کردین.بنده به شخصه استفاده زیادی کردم.بی نهایت از شما جناب امیرحسین شریفیان بخاطر این مقاله مهم سپاسگزارم.

    • تحریریه نوشیکا دوره

      2 خرداد, 1398

      سلام
      متشکرم؛
      خوشحالم که مورد توجهتون قرار گرفت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست

لطفا صبر کنید