آشنایی با دانشکدۀ رینگلینگ

626

توی مقاله‌های گذشته مؤسسۀ هنرهای کالیفرنیا رو معرفی کردیم. این‌بار می‌خوایم با یه مدرسۀ انیمیشن دیگه آشنا بشیم: دانشکدۀ هنر و طراحی رینگلینگ (Ringling College of Art and Design) یا (RCAD). رینگلینگ یه دانشکدۀ خصوصیه که به طور تخصصی در مورد هنر و طراحی آموزش میده.

از تأسیس این دانشکده تا کتابخونۀ خوبش

محل این دانشکده توی شهر ساراسوتا (Sarasota) در ایالت فلوریداست. ساراسوتا شهر کم‌جمعیتی محسوب میشه؛ طبق آمار سال 2020 حدود 55 هزار نفر توی این شهر زندگی می‌کنن (توی ایران از شهرهایی با جمعیتی نزدیک به این قدر میشه زرین‌شهرِ اصفهان و تنکابنِ مازندران رو مثال زد).

این دانشکده رو لود اسپیوی (Ludd M. Spivey) توی سال 1931 تأسیس کرد. اون زمان اسپیوی 45 سالش بود. اسپیوی اهل اکلکتیک آلاباما بود و تحصیلات بالای دانشگاهی داشت. اون تونسته بود مدرک دکتری از دانشگاه شیکاگو دریافت کنه.

اسپیوی این دانشکده رو به عنوان یه آموزشگاه هنر تأسیس کرد. آموزشگاه‌های هنر می‌تونن مدرک تحصیلی ابتدایی و بالاتر هم به هنرآموزهاشون بدن. از دهۀ 1980 میلادی دانشکده‌ها و آموزشگاه‌های هنر هم در بین دانشگاه‌ها به رسمیت شناخته شدن.

توی سال 1931 رینگلینگ به عنوان بخشی از دانشگاه جنوبی فلوریدا (Florida Southern College) شکل گرفت. ولی توی سال 1933 از این دانشگاه جدا شد و خودش به عنوان یه مؤسسۀ غیرانتفاعی مستقل دراومد.

رینگلینگ در 11 دسامبر سال 1979 از طرف انجمن دانشکده‌ها و مدارس ایالات جنوبی (Southern Association of Colleges and Schools) به عنوان مؤسسه‌ای که می‌تونه مثل دانشگاه مدرک اعطا کنه، به رسمیت شناخته شد.

5 سال بعد (یعنی سال 1984) از طرف انجمن ملی آموزشگاه‌های هنر به عنوان مؤسسه‌ای که می‌تونه مدرک اعطا کنه به رسمیت شناخته شد. الان این دانشکده مدرک کارشناسی هنرهای زیبا (BFA) رو اعطا می‌کنه که یه نوع مدرک دانشگاه در سطح کارشناسیه.

یه مدرک دیگه هم این دانشکده اعطا می‌کنه: بی‌ای (BA) که یه مدرک لیسانسه که فارغ‌التحصیلای دانشگاه توی مقطع کارشناسی می‌تونن بگیرن. دورۀ لیسانس توی رشته‌های ارائه‌کننده‌های این مدرک معمولاً توی کشورهای مختلف (از افغانستان و ایران و ارمنستان بگیرید تا لبنان و یونان و آمریکا) چهار ساله‌ست.

اسم کتابخونۀ این دانشکده، «کتابخونۀ آلفرد گلدستاین» هست که شامل موضوعات ادبیات کودکان، هنرهای بازی، رمان‌های گرافیکی، آثار چاپ مسطح و غیره ‌ست. چاپ مسطح (Letterpress printing) یکی از روش‌های چاپ برجسته و از قدیمی‌ترین روش‌های چاپیه و تا اوایل دهۀ 1970 رایج بود.

مساحت این کتابخونه 46000 فوت مربع (تقریباً 4300 متر مربع) میشه و بیش از 75000 کتاب و نشریه توی این کتابخونه وجود داره. جایگاه کتابخونه، طبقۀ اول سمت شرقی محوطۀ دانشکده‌ست و در ژانویه 2017 به شکل مدرن امروزی‌ش دراومده.

این کتابخونۀ 20 میلیون دلاری مدرن رو که بزرگ‌تر از مدل‌های قبلی این کتابخونه‌ست شپلی بولفینچ (Shepley Bulfinch) طراحی کرده. شپلی بولفینچ یه شرکت طراحی داخلی و معماریه که دفاترش توی بوستون، هارتفورد و هیوستون هست.

حالا چرا اسم این کتابخونه رو گذاشتن آلفرد گلدستاین؟ آلفرد گلدستاین یه خَیر محلی بود که به همراه همسرش آن گلدستاین خیلی از مؤسسات ساراسوتا رو تأسیس کرد. نامگذاری این کتابخونه توی تاریخ 15 فوریه 2016 انجام شد.

اگه شما هم به انیمیشن سازی علاقه دارین و نمیدونین از کجا شروع کنین، میتونین پکیج نجات بخش انیماتورها رو تهیه کنین.

میوههای این دانشکده!

چه کسانی از این دانشکده تا به حال فارغ‌التحصیل شدن؟ دیوید بروم‌ستاد (David Bromstad)، طراح آمریکایی و شخصیت تلویزیونی، یکی از فارغ‌التحصیل‌های این دانشکده ست. اون مجری و میزبان برنامه‌هایی مثل «چلپ چلوپ رنگ» (Color Splash) بود.

پیشنهاد مطالعه  دانشکدۀ ساوانا و موزۀ فوق‌العاده‌اش

برت ایوان (Bret Iwan)، صداپیشۀ آمریکایی، هم جزو فارغ‌التحصیلای این دانشکده ست. برت ایوان سابقۀ صداپیشگی برای شخصیت میکی موس رو هم داره. اون چهارمین صداپیشۀ میکی موس بعد از مرگ وین آلوین، در سال 2009، محسوب میشه.

ایوان علاوه بر صداپیشگی، تصویرگر (Illustrator) هم هست. تصویرگر یه هنرمنده که برای ارائۀ مفاهیم متن یا ایده مرتبط با اون، تصویر متناسب رو طراحی می‌کنه و با کشیدن تصویر، درک مفهوم رو آسون‌تر می‌کنه.

یکی دیگه از فارغ‌التحصیلای این دانشکده تیم جاگر (Tim Jaeger) هست. جاگر یه هنرمند و نقاش آمریکاییه که توی شهر ساراسوتا (همون جایی که رینگلینگ قرار داره) زندگی و کار می‌کنه. یکی از کارهای معروف جاگر، مجموعۀ «خروس» هست.

اندرو جونز (Andrew Jones)، هنرمند مفهومی و نقاش دیجیتال، هم یکی از فارغ‌التحصیلای این دانشکده ست. تمرکز کارهای جونز روی موضوعات فانتزی و هنر سایکدلیک (Psychedelic art) قرار داره. واژۀ «سایکدلیک» از «سایکدلیا» به معنای «هوش ربودگی» یا «عالَم هوش ربودگان» میاد که نوعی خرده فرهنگ مبتنی بر روانگردانه.

به جای عبارت «هنر سایکدلیک»، معمولاً «هنر روانگردان» هم میگن. هنر روانگردان بخشی از جنبش هنری ضد فرهنگ اواخر دهۀ 1960 هست (موقع معرفی مؤسسۀ هنرهای کالیفرنیا تا حدودی با این جنبش آشنا شدیم) که شامل تصاویر خیلی تحریف شده و سورئال، رنگ‌های روشن و طیف‌های کامل برای برانگیختن، انتقال یا تقویت تجربه‌های روانگردانه.

اساس سایکدلیا، تغییر خودآگاه و حالات ذهنیه. مثلاً در تصویر پایین یه نمونه از هنر سایکدلیا محسوب میشه. می‌بینیم که تصویر تحریف شده و سورئاله. مثلاً روی سر این شخص، چیزی شبیه به مو قرار داره، ولی مو نیست. انگار ماره که روی سرش پیچیده.

هنر سایکدلیا - دانشکدۀ رینگلینگ

این هنر مرتبط یا الهام گرفته از تجربیات روانگردان و توهمات شناخته شده بعد از مصرف داروهای روانگردان مثل ال‌اس‌دی (LSD) هست. کلمۀ «سایکدلیک» که توسط روانشناسی انگلیسی، هامفری آسموند، ابداع شده به معنای «تجلی ذهن» هست.

توی دهۀ 1960 و 1970 هنرهای تجسمی روانگردان همتای موسیقی راک روانگردان بود. پوسترهای کنسرت، جلد آلبوم‌ها، نمایش‌های نور، نقاشی‌های دیواری، کتاب‌های طنز، روزنامه‌های زیرزمینی و غیره منعکس‌کنندۀ الگوهای رنگی توهمات ال‌اس‌دی بودن. در ادامه می تونین توضیحات و بعضی آثار اندرو جونز (همین فارغ‌التحصیل رینگلینگ که توی زمینۀ هنر روانگردان فعالیت می‌کنه) رو ببینید.



برگردیم به جمع فارغ التحصیلای رینگلینگ. یکی دیگه از تحصیل‌کرده‌های این دانشکده، جان مارشال (John Marshall) هست. مارشال کارتونیست آمریکاییه که به خاطر داستان مصور «بلوندی»، از سال 2005 معروف شده.

داستان مصور یا کمیک استریپ (Comic Strip)، نقاشی یا مجموعه‌ای از نقاشی‌های دنباله‌داره که ماجرایی رو روایت می‌کنه. کمیک معمولا توسط یه تیم دو نفره که یکی داستان رو می‌نویسه و اون یکی تصویرگری و جوهر زنی می‌کنه، ساخته میشه.

داستان مصور «بلوندی» از سال 1930 منتشر میشه و خیلی‌ها کار کردن و زحمت کشیدن که این داستان به شهرت امروزش برسه. از سال 2005 جان مارشال این کار رو بر عهده داره. «بلوندی» در بیش از 2000 روزنامه و در 47 کشور منتشر میشه. این آمار فوق‌العاده ست.

یکی دیگه از کسانی که توی رینگلینگ درس خونده، برندون اولدنبرگ (Brandon Oldenburg) فیلمساز و تصویرگر آمریکاییه. اولدنبرگ با شرکت‌هایی مثل پیکسار، دیزنی، دریم ورکس و بلو اسکای کار کرده و تا به حال جایزۀ اسکار برای فیلم کوتاه هم برده. بخش‌هایی از این انیمیشن کوتاه برندۀ جایزۀ اسکار سال 2012 رو می‌تونین ببینید.

پیشنهاد مطالعه  معرفی و بررسی انیمیشن ( مرد عنکبوتی : در میان دنیای عنکبوتی )



پاتریک اوزبورن (Patrick Osborne)، انیماتور، نویسنده و کارگردان آمریکایی، هم فارغ‌التحصیل این دانشکده ست. اوزبورن برای انیمیشن کوتاه «ضیافت» جایزۀ اسکار بهترین انیمیشن کوتاه سال 2014 رو تونست کسب کنه.

فیلم کوتاه «ضیافت» (Feast) یه فیلم کمدی رمانتیک ترکیبیه که به تهیه‌کنندگی استودیوی والت دیزنی ساخته شده. فیلم در 10 ژوئن 2014 توی جشنوارۀ بین‌المللی فیلم انیمیشن انسی نمایش داده شد و توی هشتاد و هفتمین دورۀ جوایز اسکار برنده شد.

فیلم داستان زندگی عاطفی مردی رو از دریچۀ نگاه وینستون، سگ نژاد بوستن تریر (یا همون سگ آمریکایی) و غذاهایی که با هم به اشتراک می‌ذارن روایت می‌کنه. داستان این انیمیشن رو ریموند اس. پرسی و نیکول میچل نوشتن. تریلر این انیمیشن کوتاه رو می‌تونین در پایین ببینید.



تیم راجرسون (Tim Rogerson)، نقاش آمریکایی، یکی دیگه از کسانیه که توی دانشکدۀ هنر و طراحی رینگلینگ درس خوند. اون نقاش هنرهای زیبای دیزنی و هنرمند رسمی مسابقات المپیک زمستانی 2006 در تورین ایتالیا بود.

میشل فان (Michelle Phan) توی دانشکدۀ رینگلینگ درس خونده؛ ولی فارغ‌التحصیل نشد. اون گریمور، کارآفرین و صداپیشه ست. فان توی یوتیوب ویدئوهایی مرتبط با زیبایی (فشن، مدل مو، ناخن، لباس و …) منتشر می‌کنه (قشنگ معلومه که اصلاً حوصلۀ درس و دانشگاه رو نداشته؛ از همون اول باید وارد بازار و کارآفرینی و تجارت می‌شد!).شما می‌تونین یکی از ویدئوهای کوتاهش رو ببینید.



فارغ‌التحصیل بعدی‌ای که می‌خوایم معرفی کنیم، نیک پیترا (Nick Pitera) هست که یه هنرمند وکاله و شهرتش به خاطر ویدئوهاییه که توی یوتیوب منتشر کرده. بارها ویدئوهاش توی یوتیوب وایرال شده و به تعداد زیاد به اشتراک گذاشته شد.

پیترا به عنوان مدل‌کنندۀ 3 بعدی برای پیکسار کار کرده. همچنین یه نقش جالبی توی انیمیشن «درون بیرون» (Inside Out) پیکسار داشته. اگه این انیمیشن رو دیده باشین و یادتون باشه، یه تبلیغاتی توی ذهن دختره همیشه پخش می‌شد؛ به موقع و بی‌موقع این آهنگ تبلیغاتی پخش می‌شد، تا این حد که اون وجه خشمگین ذهن دختر از این آهنگ متنفر بود. اون آهنگ تبلیغاتی رو پیترا رو خونده بود.در ادامه می‌تونین اون دفعاتی که این آهنگ توی انیمیشن «درون بیرون» پخش شد رو ببینید.



پیترا آدم فوق‌العاده‌ایه و استعداد بالایی داره. برای اینکه به استعداد بالای این آدم پی ببرین، می‌تونین این کلیپ رو ببینید. توی این کلیپ آهنگ‌های چندتا از انیمیشن‌های معروف دهۀ 1990 میلادی دیزنی رو می‌خونه؛ دهه‌ای که خود پیترا کودکیش رو توی اون زمان گذروند.



یکی دیگه از فارغ‌التحصیلای این دانشکده مایک زک (Mike Zeck) هست. زک یه هنرمند کمیکه. اون برای کمیک‌هایی که برای مارول کار کرده مشهور شده؛ کمیک‌هایی مثل «کاپیتان آمریکایی» (Captain America) و «جنگ‌های مخفیِ ابرقهرمانانِ مارول» (Marvel Super Heroes Secret Wars).

کمیک «جنگ‌های مخفی» یه سری کمیک بوک محدود و 12 شماره‌ایه که از مه 1984 تا آوریل 1985 توسط مارول کمیکس منتشر شد. این سری کمیک بوک توسط جیم شوتر نوشته و توسط مایک زک و باب لیتون کشیده شد.

یکی دیگه از کمیک بوک‌های زک که برای مارول کار کرد، «استاد کونگ فو» (Master of Kung Fu) بود که بین سال‌های 1974 تا 1983 منتشر می‌شد. شخصیت ابرقهرمانی تخیلی «شانگ چی» (Shang-Chi) که استیو اینگلهارت و جیم استرالین اون رو خلق کردن، توی این داستان حضور داره. کارهای معروف دیگۀ زک «آخرین شکار کراون» (Kraven’s Last Hunt) و «مجازات‌کننده» (The Punisher) هستن.

پیشنهاد مطالعه  مدرسۀ هنری که ان‌‌جی‌‌او هم هست: مرکز هنر طراحی

دانشکدۀ طراحی و هنر رینگلینگ تولید یه انیمیشن کوتاه به اسم «در یک تپش قلب» (In a Heartbeat) رو هم بر عهده داشته که دو تا از فارغ‌التحصیلای این دانشکده، بث دیوید و استبان براوو، کارگردان و تهیه‌کننده و نویسنده‌ش بودن.

این انیمیشن کوتاه 4 دقیقه‌ای فاقد دیالوگ و گفتاره و در سبک رمانتیک و کمدی هست که توی سال 2017 منتشر شد. داستان اون در مورد علاقۀ یه پسر دبستانی (به اسم شروین) به پسری دیگه (به اسم جاناتان) هست.

این پروژه با کمک مالی «کیک‌استارتر» (Kickstarter) که یه شرکت آمریکایی و عام‌المنفعه برای کمک به پروژه‌های نوآورانه ست، ساخته شد. این فیلم کوتاه رو که ستایش‌های زیادی به سمت خودش جلب کرد، می‌تونین در ادامه ببینید. انتهای انیمیشن هم اسم «دپارتمان انیمیشن کامپیوتری دانشکدۀ هنر و طراحی رینگلینگ» ذکر شده.



یکی دیگه از فارغ‌التحصیلای این دانشکده مارک بگلی (Mark Bagley) هست که یه هنرمند کمیکه. بگلی کارهایی رو برای مارول کمیک انجام داده؛ از جمله «مرد عنکبوتی شگفت‌انگیز» (The Amazing Spider-Man).

مرد عنکبوتی شگفت‌انگیز - دانشکدۀ رینگلینگ

همونطوری که از اسم این کمیک مشخصه، ابرقهرمان مرد عنکبوتی، شخصیت اصلی این کمیکه. اولین شمارۀ این کمیک توی سال 1963 منتشر شد و انتشار اون به صورت ماهانه ادامه پیدا کرد. انتشار این مجله توی سال 1995 به طور مختصر متوقف شد، ولی از سال 1999 از سر گرفته شد.

یکی دیگه از آثار بگلی برای مارول کمیک، «صاعقه‌ها» (Thunderbolts) هست که یه گروه ابرقهرمانه. این تیم که عمدتاً از ابرتبهکارهای متحول شده تشکیل شده، اولین بار توی «هالک شگفت‌انگیز» شماره 449 (ژانویه 1997) به وسیلۀ کرت بوسیک نوشته و توسط مارک بگلی نقاشی شد.

صاعقه‌ها

پذیرش توی دانشکده

در پایان این مقاله هم چند کلمه‌ای در مورد مسائل مالی و پذیرش توی این دانشکده بگیم: پذیرش این دانشکده با پر کردن فرم و پرداخت مبلغ غیرقابل برگشت 70 دلاری شروع میشه. بعد از اون با بررسی پروفایل کاری درخواست‌دهنده و سنجش خلاقیت و استعدادش، اون آدم می‌تونه به این مدرسه راه پیدا کنه.

هزینه تحصیل این دانشکده هم کم نیست. شهریۀ این دانشکده تقریباً 44 هزار دلار میشه که با اضافه کردن هزینۀ خوابگاه و سلامت دانشجو و سایر هزینه‌ها به مبلغ 64 هزار دلار می‌رسه. این دانشکده بیمه سلامت رو هم با هزینۀ هزار و دویست دلار در اختیار دانشجو قرار میده.

ارتباط با دانشکده از طریق ایمیل به آدرس admissions@ringling.edu قابل انجامه. شمارۀ تماس تلفنی هم لازم نیست بدونیم؛ چون خرجش زیاد میشه! همراه با فرم پذیرش، باید متقاضی یه مدرکی از تحصیلات قبلیش هم ارائه بده.

همچنین متقاضی باید مدرک زبان هم ارائه بده. نمرۀ تافل باید حداقل 61 و نمرۀ آیلتس 6 باید باشه. هر سال در تاریخ 1 سپتامبر (10 شهریور) فضای سایت برای دریافت فرم پذیرش باز میشه

حرف پایانی

دانشکدۀ رینگلینگ قطعاً به اندازۀ مؤسسۀ هنرهای کالیفرنیا مشهور نیست و به اون اندازه خروجی معروف بیرون نداده. برای درک میزان خروجی‌های معروف مؤسسۀ کالیفرنیا کافیه فقط در مورد عبارت A113 اطلاعات داشته باشیم (توی مقالۀ مؤسسه کالیفرنیا در مورد این عبارت توضیح دادیم).

ولی دانشکدۀ رینگلینگ کتابخونه و بقیۀ امکانات خوبی داره. رینگلینگ توی زمینه‌های «کسب و کار هنر و طراحی»، «انیمیشن کامپیوتری»، «نویسندگی خلاقانه»، «طراحی سرگرمی»، «فیلم»، «هنرهای زیبا»، «هنر بازی»، «طراحی گرافیک»، «تصویرگری»،«طراحی موشن»، «عکاسی» و «مطالعات بصری» دانشجو پرورش میده.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست

لطفا صبر کنید