انیمیت سیکل راه رفتن

در انیمیشن راه بروید پارت دوم!

10,001

به نام خالق زیبایی ها
با مجموعه کمک حال انیماتور در خدمت شما عزیزان نوشیکایی هستیم همانطور که می دانید در مقاله های قبلی به طور کامل در مورد قوانین دوازده گانه انیمیشن که توسط انیماتور های دیزنی برای نخستین بار عنوان شد، صحبت کردیم. لذا زمان آن فرارسیده است از این قوانین در انیمیت خود بهره ببرید. در این بخش از سری مجموعه ی کمک حال انیماتور به مباحث پیشرفته تری از انیمیت دو بعدی ورود خواهیم کرد. پیرو همین موضوع در این مقاله به ادامه مقاله قبلی انیمیت سیکل راه رفتن خواهیم پرداخت.

خلاصه مقاله

مقاله امروز در واقع ادامه مقاله قبلی می باشد. همانطور که در مستحضرید در مقاله قبلی به انیمیت سیکل راه رفتن پرداختیم. در این مقاله ابتدا سیکل حرکتی دست های کاراکتر را خواهیم داشت به طوری که سعی شده مرحله به مرحله سیکل حرکتی دست ها بیان شود؛ و سپس در ادامه به انیمیت کامل راه رفتن ابتدا در 8 فریم و سپس در 16 فریم خواهیم پرداخت تا تفاوت های میان این دو سیکل بیشتر نمایان شود و همچنین در مورد نسبت 3 به 1 در انیمیت بیشتر صحبت خواهیم کرد و در انتها به سراغ دنباله حرکت و اتصالات مربوط به کاراکتر خواهیم رفت تا مجموعه ی سیکل حرکتی به طور کامل به اتمام برسد. در ادامه ی مقاله با ما همراه باشید.

انیمیت سیکل راه رفتن

 

انیمیت سیکل حرکتی در دست ها

  • در این مرحله به همان ترتیبی که اشاره شد، بالاتنه و دست ها را اضافه می کنیم. در کی فریم تماس (contact) دست ها خلاف جهت پاها قرار دارند. بنابراین اگر پای راست جلو قرار گرفته باشد، دست راست برای حفظ تعادل بدن، به عقب می رود.
  • در بین این عمل یعنی همان in between  دست ها موازی بدن دست ها موازی و هم راستا با بالاتنه هستند. همان طور که پای راست به عقب می رود، دست راست نیز به سمت جلو حرکت می کند. در این قسمت در اصطلاح کاراکتر یک جهش یا خیز انجام می دهد. اگر کمی به عقب بر گردید خواهید فهمید که این خیز ناشی از یکی از قوانین دوازده گانه، فشردگی و کشیدگی است.پ
  • به دلیل خم شدن زانوی پای راست، بالا تنه پایین می آید. در حالت میانی، دست راست بین کی فریم contact و in between، کمی به سمت جلو کشیده می شود و دست عقب مخالف کمی به سمت عقب می رود. در این کی فریم کاراکتر در پایین ترین حالت خود قرار دارد که به آن در اصطلاح کی فریم پایین گفته می شود. دست راست نسبت به فریم قبل خود کمی جلوتر رفته و دست چپ کمی به سمت عقب بر می گردد. در این فریم کاراکتر در بالاترین حالت خود قرار دارد که به آن کی فریم بالا گفته می شود.
  • مرحله آخر مربوط به حالت سر کاراکتر می باشد، در این قسمت باید توجه داشته باشیم که دو اصل کشیدگی و فشردگی و همچنین قوس (Arc) در حرکت بدن و حرکت سر کاراکتر کاملا حفظ و رعایت شود.
پیشنهاد مطالعه  چه چیزی یک ریگ را فوق العاده می کند؟

انیمیت سیکل راه رفتن

انیمیت سیکل راه رفتن

انیمیت سیکل راه رفتن در هشت فریم

با توجه به تایم گیری هایی که انجام شده در ودیو رفرنس ها، معمولا مردم در دوازده فریم، یک گام بر می دارند. یا به عبارتی بهتر در هر ثانیه دو قدم برخواهند داشت. اما برای انیمیت معمولا دوازده فریم مشکل است، چون همانطور که در ادامه خواهید دید، مجبور می شوید از تقسیم یک به سه استفاده کنید. اما راه آسان تری هم برای تقسیم کی فریم ها وجود دارد و آن این است که انیمیت سیکل حرکتی را در 8 و یا 16 فریم طراحی کنید.

منظور از تقسیم 3 به 1 که تقریبا یک عرف در میان انیماتور هاست و حتی در کتاب ریچاردز ولیامز هم مطرح شده این است که بین دو فریم ابتدایی و انتهایی به اندازه 3 فریم فاصله باشد یا به عبارت بهتر از دو in between بین هر contact استفاده شود. حال می بینید که این نوع تقسیم بندی در حالت 12 فریمی سخت خواهد بود. در تقسیم بندی 8 فریمی، فریم های 2،4،6 و 8 به عنوان in between در نظر گرفته می شود.

انیمیت سیکل راه رفتن

انیمیت سیکل راه رفتن

نکته

 وقتی یک سیکل حرکتی به اتمام رسید برای این که بتوان این سیکل را به سیکل بعدی متصل کرد لازم است کی فریم های میانی فریم آخر  قدم اول و فریم ابتدایی قدم دوم طراحی و با هم سازگار باشند. در هنگام انیمیت حتما این نکته مهم را به خاطر داشته باشید تا از ایجاد حرکت نا موزون در میانه ی سیکل حرکتی جلوگیری کنید.

انیمیت سیکل راه رفتن

انیمیت سیکل راه رفتن در 16 فریم

برای انیمیت در 16 فریم همانند همان چیزی که در سیکل 8 فریمی گفته شد عمل می کنیم. یعنی روال کار همان تقسیم 3 به یک خواهد بود اما با اندکی تفاوت! و آن تفاوت این است به جزییات بیشتری در این سیکل توجه می شود و همچنین سیکل حرکتی آرام تری را به نمایش می گذارد. اما چگونه؟ جواب بسیار ساده است فقط کافی است نسبت به حالت قبل یک in between اضافه کنید، تا هم نسبت 3 به یک رعایت شود و هم سیکل به مراتب آرام تری را داشته باشید.

پیشنهاد مطالعه  خواسته و نیاز های کاراکتر شما چیست ؟

انیمیت سیکل راه رفتن

اتصالات و دنباله ی حرکت

همپوشانی و دنباله حرکت را در قالب اصول انیمیشن قبلا فرا گرفتید و با آن آشنایی دارید. پس زمان آن فرارسیده که از این اصل به صورت کاربردی  در انیمیت خود استفاده کنید. فرض کنید کاراکتر شما دارای موی بلندی است و یا شال یا لباس بلندی به تن دارد، در این مواقع چه کاری باید انجام داد؟ آیا راه رفتن بر روی اتصالات تاثیر نمیگذارد؟ همانطور که قطعا خودتان پاسخ این سوال را می دانید، قاعدتا راه رفتن روی این گونه اتصالات تاثیر گذار خواهد بود و این گونه اتصالات از حرکت اصلی یا همان main action پیروی خواهند کرد. به عنوان مثال اگر کاراکتر شما دارای موی بلند است، بهتر است به همراه حرکت بدن کاراکتر، موی آن نیز به صورت هماهنگ با آن بالا و پایین برود. در واقع در همان کی فریم بالا و کی فریم پایین. به مثال های زیر توجه کنید، موهای کاراکتر اول و همچنین کیف کاراکتر دوم.

انیمیت سیکل راه رفتن

انیمیت سیکل راه رفتن

آینده طور

بسیار عالی به پایان این مقاله رسیدیم اما لازم به ذکر است که تسلط شما به میزان تمرین شما وابستگی مستقیم دارد. تا کنون شما اصول انیمیت سیکل راه رفتن یک کاراکتر را فرا گرفتید و هم اکنون زمان تمرین فرارسیده است. سعی می شود در مقاله های بعدی سیکل دویدن یک کاراکتر هم برایتان بازگو کنیم.
به امید توفیق روز افزون.

انیمیت سیکل راه رفتن

 

5 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • ماهان

    5 مرداد, 1399

    عالی

  • Amir hosein

    13 اردیبهشت, 1399

    سلام خسته نباشید. من ۱۵ سالمه و نمیدونم که از کجا باید کاراکتر دو بعدی دانلود کنم و در چه نرم افزاری با آن کاراکتر تمرین انواع انیمیت رو انجام بدم؟ و آیا برای تمرین انیمیت به تبلت نوری احتیاج دارم و یا فقط یک لبتاپ و نرم افزار کفایت میکنه؟ممنون که جواب میدید….

    • احمد گلچین

      13 اردیبهشت, 1399

      سلام به شما
      پاسخ سوال اول شما در مقاله «گام به گام تا ساخت انیمیشن کوتاه» ذیل بخش طراحی شخصیت آورده شده و چند سایت اونجا معرفی کردیم
      برای آشنایی با نرم‌افزار هم میتونید به توضیحات محصول آموزش ساخت انیمیشن کات‌اوت ما سر بزنید، توضیحات خوبی دادیم که به نظرم به دردتون میخوره
      و اینکه درسته قلم نوری خیلی کار رو راحت‌تر میکنه اما اگر بخواید کات اوت بسازید و فریم به فریم کار نکنید، میتونید به راحتی از ماوس و کیبورد استفاده کنید
      سوالی بود درخدمتیم
      موفق باشید

  • Amir hosein

    13 اردیبهشت, 1399

    سلام خسته نباشید. من ۱۵ سالمه و نمیدونم که از کجا باید کاراکتر دو بعدی دانلود کنم و در چه نرم افزاری با آن کاراکتر تمرین انواع انیمیت رو انجام بدم؟ و آیا برای تمرین انیمیت به تبلت نوری احتیاج دارم و یا فقط یک لبتاپ و نرم افزار کفایت میکنه؟ممنون که جواب میدید…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست

لطفا صبر کنید