انیمشن دو بعدی رایانه‌ای

انیمیشن دوبعدی رایانه‌ای: طعم شیرین انیمشن سازی

2,849

در مقاله‌های گذشته در مورد تکنیک‌های مختلف ساخت انیمیشن دو بعدی مفصل مطالبی ارائه کردیم. از جمله این تکنیک‌های پرکاربرد: انیمیشن کاغذی، سل انیمیشن، کات اوت و موشن گرافیکس هستند. با پیشرفت تکنولوژی از اواخر دهه 1960 میلادی، رفته رفته رایانه‌ها جای خود را در صنعت انیمیشن دوبعدی باز کردند. توجه بسیاری از هنرمندان انیمیشن دو بعدی به استفاده از و فراگیری مهارت‌های رایانه‌ای جلب شد. سرمایه‌گذاری گسترده‌ای توسط استودیوهای مختلف برای توسعه نرم‌افزاری انجام گرفت تا کیفیت انیمیشن‌هایشان را در بازار پر رقابت آن روزها بالاتر ببرند.

با چنین انقلابی در صنعت انیمیشن، دیگه عموم هنرمندان بجای تکنیک‌های سنتی ساخت انیمیشن دوبعدی، به استفاده از نرم‌افزارهای قدرتمند رایانه‌ای برای ساخت اثرشون روی آوردند. یعنی مثلا برای ساخت انیمیشن کاغذی، فرایند طراحی روی کاغذ و متحرک‌سازی تصاویر بهینه شد و سختی‌های کار کمتر شد. یا مثلا در اجرای تکنیک کات اوت دیجیتال، کلیه اجزای صحنه و کاراکترها با رایانه در نرم‌افزار‌های ساخت انیمیشن دوبعدی متحرک سازی شد؛ بدون اینکه انیماتور به صورت دستی بخواد فریم به فریم حالت‌های صحنه و کاراکترها رو تغییر بده. این کار، علاوه بر کاهش چشمگیر زمان تولید و کم کردن هزینه‌های ساخت انیمیشن، خروجی جذاب‌تری از لحاظ گرافیکی و بصری برای مخاطبین داشت.

انیمیشن دو بعدی رایانه‌ای - انیمیه شهر اشباح ساخته هیائو میازاکی و برنده جایزه اسکار بهترین انیمیشن

 

چرا از کامپیوتر برای ساخت انیمیشن استفاده کنیم؟

در زیر، گوشه‌ای از مزایای استفاده از ابزار رایانه برای ساخت انیمیشن دو بعدی فهرست شده که توجه شما رو به اون جلب می‌کنیم:

  • بسیاری از مراحل تولید انیمیشن دستی با دخالت رایانه، عملا حذف می‌شه.
  • به راحتی و دلخواه می‌شه نقاشی‌ها و تصاویر ساخته شده تغییر داده بشن.
  • برای یک فرآیند منظم در تولید می‌شود ضبط و برنامه‌ریزی کرد.
  • امکان استفاده مجدد از نقاشی‌ها و تصاویر در طول انیمیشن و صحنه‌های مختلف فراهم می‌شه.
  • به راحتی انیماتور می‌تونه ابعاد تصاویر رو تغییر بده و اصلا نیاز به طراحی جدید برای هر سایز جداگونه از تصویر نیست.
  • برخلاف محدودیتی که در سل انیمیشن و طلق‌ها وجود داره، در انیمیشن رایانه‌ای دو بعدی لایه‌های نامحدودی قابل اجراست.
  • برای انواع حرکت دوربین در نرم‌افزار می‌شه برنامه‌ریزی کرد.
  • در نرم‌افزار رایانه‌ای امکان ضبط و تحلیل لایه‌های صدا وجود داره.
  • سرعت تولید انیمیشن بسیار افزایش پیدا می‌کنه.
پیشنهاد مطالعه  نرم افزارهای تدوین

نرم افزارهای ساخت انیمیشن دو بعدی 

در حال حاضر، نرم‌افزارهای متعددی وجود دارند که در اون‌ها، هنرمندان امکان طراحی و اجرای کامل انیمیشن دو بعدی رایانه‌ای رو کاملا دارند. از پرکاربردترین این نرم‌افزارها باید به افترافکتس، موهو، تون بوم هارمونی، انیمیت CC، تونز، تی وی پینت، آدوبی کاراکتر انیماتور و کلیپ استودیو اشاره کرد.

انیمیشن دو بعدی رایانه‌ای - نرم افزار های ساخت انیمیشن دو بعدی

 

پیشرفت دنیای دیجیتال باعث شده که فرآیند قدیمی و پر زحمت ساخت انیمیشن دو بعدی خیلی سریعتر و راحت تر انجام بشه و شرکت های مختلف راه حل های خودشون رو برای تولید بهتر و با کیفیت تر این سبک از انیمیشن ارائه دادن و همین موضوع باعث شده تا هرکدوم، با توجه به نیازهای مخاطبینشون ابزارهاشون رو توسعه بدن مجموعه نوشیکا برای اینکه دست شما رو توی انتخب باز بگذاره سعی کرده دوره های متفاوت انیمیشن سازی در نرم افزارهای مختلف برای شما آماده کنه. حالا این به شما بستگی داره که با توجه به نیازتون دوره مناسب خودتون رو انتخاب کنین.

انیمیشن دو بعدی رایانه‌ای - دوره اموزشی نرم افزار انیمیت سی سی انیمیشن دو بعدی رایانه‌ای - دوره آموزشی نرم افزار ادوبی کاراکتر انیماتور انیمیشن دو بعدی رایانه‌ای - آموزش نرم افزار تون بوم هارمونی

انیمیشن دو بعدی رایانه‌ای - آموزش نرم افزار موهو انیمیشن دو بعدی رایانه‌ای - دوره آموزشی نرم افزار افتر افکت

 

انیمیشن‌های دو بعدی رایانه‌ای

بسیاری از انیمیشن‌های کوتاه، فیلم‌های سینمایی انیمیشنی، انیمه‌ها، کلیپ‌های کوتاه انیمیشنی تبلیغاتی، آموزشی و غیره در فضای دو بعدی ساخته میشن. پویانمایی‌های بسیاری در بدو پیدایش نرم‌افزارهای قدرتمند رایانه‌ای تولید شدند که بعضی از اون‌ها مثل شیرشاه (1994) در بخش‌هایی و برخی مثل تایتان‌های نوجوان به پیش؛ علیه تایتان‌های نوجوان  (2019) به طور کامل به صورت دیجیتالی طراحی و اجرا شدند.

انیمیشن دو بعدی رایانه‌ای - شیر شاه - آخرین داستان - غول آهنی

انیمیشن‌های دو بعدی رایانه‌ای مثل شیرشاه، آخرین داستان و غول آهنی و… از دهه‌های پیش برای نسل‌های مختلف خاطره‌ساز بوده‌اند

 انیمه شهر اشباح محصول استودیو جیبلی و آثار متنوع کمپانی دیزنی مانند علاءالدین، دیو و دلبر، شاهدخت و قورباغه، وینی پو، یا انیمیشن‌های دو بعدی آناستازیا (کمپانی فاکس قرن بیستم)، غول آهنی (کمپانی برادران وارنر)، آخرین داستان (استودیو هورخش) و حتی مجموعه‌های کوتاه دیرین‌دیرین، شکرستان که با تکنیک کات اوت دیجیتال ساخته شده‌اند، نمونه‌هایی خاطره انگیز و موفق از پویانمایی‌های رایانه‌ای از دو دهه پایانی قرن بیستم تا به امروز هستند.

پیشنهاد مطالعه  موشن گرافیک ؛ زمینه‌ها و کاربردها

انیمیشن دو بعدی رایانه‌ای - آموزش ساخت کات اوت

 

برای شروع ساخت انیمشن دوبعدی رایانه‌ای یکی از بهترین سبک‌ها، انیمیشن سازی به روش کات اوت هست. چون خیلی از پیچیدگی‌های انیمیترو نداره و به خاطر استفاده از فضای دو بعدی سیستم کامپیوتری خیلی قدرتمندی هم نیاز نداره. همین موضوع باعث شده تا انیمشن کات اوت یکی از بهترین گزینه‌ها برای شروع به دنیای انیمیشن‌سازی باشه. به همین خاطر در تیم نوشیکا تصمیم گرفتیم تا با دوره آموزشی انیمیشن کات اوت در کنار شما باشیم و مراحل تولید یک قسمت از مجموعه انیمشینی دیرین دیرن رو از ابتدا تا انتها باهم مرور می‌کنیم. تا اولین گام‌تون رو مطمئن بردارید.

 

وقتی اینجایی یه معنی بیشتر نمی تونه داشته باشه یعنی تو هم مثل ما عاشق انیمیشن و انیمیشن‌سازی هستی و اول راهی، اما نمی دونی از کجا باید شروع کنی؟ ما برای شما یه مقاله ویژه آماده کردیم و سعی کردیم به تمام سوالات شما درباره انیمیشن و یادگیری انیمیشن توضیح بدیم.
یعنی برای انیمیشن‌ساز شدن فقط یک کلیک فاصله داری!
تنها کاری که باید بکنی اینه که روی شروع کلیک کنی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست

لطفا صبر کنید